הוא אשר אמרתי..

מוטי שי

New member
הוא אשר אמרתי..

כי ביצחק יקרא לך זרע, ולא בישמעאל. גם ישמעאל היה בנו של אברהם, אבל אברהם האכזרי, טרנספר את הגר ובנה... הרבה לפני יוליוס סבך...

מטרניך

New member
לא ניראה שאלוהים בעמדך ועמדת 'רבך'

יז וישׁמע אלהים את-קול הנער ויקרא מלאך אלהים אל-הגר מן-השׁמים ויאמר לה מה-לך הגר אל-תיראי כי-שׁמע אלהים אל-קול הנער באשׁר הוא-שׁם. יח קומי שׂאי את-הנער והחזיקי את-ידך בו כי-לגוי גדול אשׂימנו. יט ויפקח אלהים את-עיניה ותרא באר מים ותלך ותמלא את-החמת מים ותשׁק את-הנער. כ ויהי אלהים את-הנער ויגדל וישׁב במדבר ויהי רבה קשׁת. וכן: יג וגם את-בן-האמה לגוי אשׂימנו כי זרעך הוא. ועוד לפני כן: ויאמר הגר שׁפחת שׂרי אי-מזה באת ואנה תלכי ותאמר מפני שׂרי גברתי אנכי ברחת. ט ויאמר לה מלאך יהוה שׁובי אל-גברתך והתעני תחת ידיה. י ויאמר לה מלאך יהוה הרבה ארבה את-זרעך ולא יספר מרב. יא ויאמר לה מלאך יהוה הנך הרה וילדת בן וקראת שׁמו ישׁמעאל כי-שׁמע יהוה אל-עניך.

מוטי שי

New member
יפה

ותדגיש "ויהי רובה קשת", ואתה יודע מה, הם שם ואנחנו כאן, דו קיום בכייף... כל מה שצטטת לא אומר משהו על זכותם על הארץ...

מוטי שי

New member
תפרש כל מילה..

הגר חוזרת לאברהם, בתנאי ש... שובי אל גבירתך ו"התעני" תחת ידיה... אין זכות להגדרה עצמית... אח"כ "וישב במדבר" ולא בארצנו... אתה מצפה דו קיום עם אלה הקוטלים בנו ללא הרף, ויושבים על הארץ הקטנה שלנו, בו בזמן שיש להם 22 מדינות...

TalHai

New member
אוף קודם תקרא תנ"ך

זה עלבון לכל מי שקרא את התורה ואת המפרשים, הרי הרמב"ם מפרש את זה בביקורת כלפי אברהם וכך גם הכתוב כמה פסוקים אחרי זה

all

New member
פעם כשהיתווכחתי עם רב.

והבאתי לו עוד ועוד ציטוטים שלא היסתדרו עם מה שניסה להוכיח, היתעצבן הרב ואמר לי - "בתורה תוכל לימצוא כל דבר, כל דבר וההפך ממנו". משמע יש דתיים, התומכים בערפת (נטורי קרטע) מאידך ישנם דתיים שרוצחים ראש ממשלה שמושך מעט אבל ממש מעט שמאלה. שניהם קוראים את אותה התורה, אבל כל אחד מוציא ממנה בדיוק את ההפך מהשני. דת היא אינה אבן בוחן לדעות הפוליטיות, אך היא בהחלט אבן בוחן לגבי קיצוניות האדם. אנו חושבים יום יום אם אין טעות בתפיסתינו, אם לא פיספסנו דבר מה כשגיבשנו את ראיית עולמינו, האיש הדתי הולך לרב, שואל, מקבל תשובה ומצייט!!! במילים אחרות, לא משנה איזו דת אתה בוחר כי הכל בעצם תלוי ברב, אחד הוציא דין רודף לרבין והשני מדליק נר זיכרון לערפת. ולכל הדתיים כאן שבאים ומביאים ציטוטים משובחים מהתורה, לכו תשכנעו את נטורי קרטע אחיכם למיצוות להיתגייס לצה"ל ואחר כך נישמע את הציטוטים שלכם, אבל עד אז, עזבו אותנו מפסוקי הקודש כי יש המפרשים את אותם הפסוקים בדיוק ההפך ממכם.

TalHai

New member
70 פנים לתורה

וכל אחת מהם נכונה אבל מה שהביאו קודם לכן הוא פשוט ההפך מהתורה ומההלכה ועל כן אני מתקומם. אגב הנטורי קרטא לא מכירים בזרם היהודי שלי- ציונות דתית, כיהדות ואני לא מכיר בזרם שלהם כיהדות, כל מי שיסתכל על שני הזרמים בצורה אובייקטיבית יבין מי הצודק ומי הטועה

מוטי שי

New member
הבעיה שלך היא..

א. כל אחד שיש לו זקן הוא רב בעיניך. ב. נטורי קרתא מונים בדיוק 15 אנשים. אך מי אני שאבלבל אותך עם עובדות... לרוב הציבור הדתי על רבניו, יש דעה מגובשת בכל נושא הנסמכת על ההלכה, נקודה. רק שאתה מכיר אותם דרך המסך... אין אף רב שהתיר לרצוח, ואם היה כזה, סמוך על השבכ, שהיה מכניס אותו למאסר עולם. הרעיון לרצוח היה של הרוצח עצמו, ולא כל מה שאתה שומע ברדיו, אתה צריך לחזור עליו כמו תוכי, על כל ויכוח ענייני כשאין לכם מה לענות, אתם עונים את התשובה הנצחית: רצח רבין, דין רודף, פולסא דנורא, הסתה. בלה בלה בלה... כל טיעון מוצדק מצידנו נקרא הסתה, וככה כמו ברוסיה, אתם תמיד תצאו צודקים... אז קודם תבוא תכיר, ואם תווכח שאתה צודק, תדבר.

all

New member
אנא ממך, אני מוכן לדבר עם כל אחד

החל מערפת וכלה ביגאל עמיר, אבל רק בכבוד הראוי. ביטויים כמו "חוזר כמו תוקי", "כמו ברוסיה" לא נחוצים לי. אמרתי את אשר אני מאמין בו, ואתה לא היתייחסת לכך כלל, נטורי קרטע הם לא 15 איש, מישפחה אחת של נטורי קרטע הם 15 איש. את ההלכה מפרשים רבנים רפורמיים ומתירים לינסוע בשבת ורבנים של ויז'ניץ האוסרים לנגב את התחת בשבן (פן תיתלש שערה מהישבן המנוגב). הכל מפורש מאותה תורה ואותה הלכה. אני יודע, אתה כמובן תצווח שהרפורמים הם אינם יהודים, אלא שלא לך ולא לאיש מהרבנים לא ניתנה הזכות ליקבוע מי יהודי ומי לא. בכל מקרה, אם תרצה להמשיך לדבר איתי, רק בכבוד הדדי.

מוטי שי

New member
אם היית מזדקק

למנתח לב, והוא היה מודיע לך לפני זה שהוא לא למד קרדיולוגיה קונבנציונלית, אלא יש לה שיטות משלו, והם ההיפך הגמור מהמקובל, ויש לו קבלות על כך שכמה מנותחים מתו על שלחנו, האם היית מסכים שיטפל בך? אתה אומר שיש כאן ויכוח על פירושים, להגיד על האסור מותר ועל המותר אסור, זה נקרא לפרש אחרת, או לעוות? אולי לדעתך המלומדת, כל עיוות הוא לגיטימי. אולי אפרש למשל את חוק חופש דיצירה והביטוי, ואתחיל לפי הבנתי, לקרוא לראה"מ רוצח, בוגד, או אצייר אותו לבוש במדים נאציים. וזה יהיה לגיטימי? זה לא בא בחשבון. חוק זה חוק, ואין לזוז מעיקרו... אבל את התנך אפשר לעוות, עם הטיעון הנצחי של שבעים פנים לתורה, אכן, אבל לא אומרים ההיפך וזה כלול בשבעים פנים... העובדה שאצל הרפורמים הדור השני והשלישי, כבר אינם יהודים. אומר הכל..

all

New member
דעתי לא מלומדת

אנוחי חילוני מכף רגל ועד ראש, אני מסתכל על כל זרמי היהדות מהצד (ודי מגחך לעצמי). האסור והמותר לא חלחם עליי ולא ניקבעים על ידך, לא ע"י רבניך, לא ע"פ הדרך שבה הפ מפרשים את התורה או ההלכה. מבחינתי הרפורמים בדור השני השלישי הם כן יהודים ויהודים שתרמו ותורמים לבניית הארץ. מאידך, אתה, בני כל ה-"חצרות" השונות כולל נטורי קרטע, מבחינתי עובדי אלילים. עובדי אלילים העובדים לרבי שלהם (שהוא בן אדם חיי) ולא לאל. בדיוק כמו כל בני הכתות המעוותות בהודו שעובדים את ה-"גורו" שלהם עד כדי נכונות להיתעבד לפי פקודתו. אני יודע שאתה עלול להיפגע מהשקפת עולמי, אך זו דעתי ואין לי כל כוונה ליפגוע בך.

מוטי שי

New member
הנה לך מס דוגמאות.

הרבאיים עורכים קידושין לנישואים חד מיניים. ובתורה נכתב שוב ושוב שזה אסור, ועונשו כרת.. אז מה יש כאן לפרש אחרת. לא תבערו אש ביום השבת, מיתה בסקילה, מה יש כאן להבין אחרת. שירת נבל ביום כיפור, בטמפל שלהם תוך כדי אכילה, איסור כרת. מה כאן צד ההיתר? ועוד כהנה וכהנה. מה גם שארבעים אחוז מהם אמרו בסקר שהשמדת ישראל לא תהיה עבורם טרגדיה אישית, העמידה שלהם לצד האוייב הפלסטיני, על מה אתה מדבר? זה פרשנות? הבאת דוגמא של השערות בתחת. עם כל הגיחוך, זה באמת נוגע להלכה.. זה מצחיק, אבל צריך לדון בזה. כנראה שאתה מעיין בתורה כספר היסטוריה ותו לו... אצלנו התורה מכתיבה את מהלך חיינו, לדון בשערות בתחת זה לא עיוות, אם אתה מכיר את הל"ט מלאכות, יש מי שיקבל את החומרה ויש מי שיגיד להקל בכעין זה... אבל למשל להגיד על לא תנאף, תנאף. או לא תרצח, תרצח, זה פרשנות או עיוות?

all

New member
בתורה גם ניכתב לא להרים אבן בשבת

אחיך מרימים את האבנים ומורידים אותם על מכוניות עם נשים וילדים בפנים. וזה בהדרכת רבניהם. מה הקשר בין "הדלקת אש בשבת" לבין טיול מהנה באוטו מהבית כנסת לדיסקוטק בערב שישי. ודרך אגב עם פרשנות כמו שלך לתורה ה-"קוראן" הופך להומני ביותר. אם לרגע הייתי חושב שאתה יהודי הייתי מיתאסלם מיזמן. אך למזלי הרבי שלי אמר שאתם לא יהודים שאתם בני כת הודית מוזרה שאין לה שום קשר ליהדות. התורה אכן ספר היסטוריה מעניין למדי אך מאוד לא מדוייק, והפרשנויות המודרניות שלו, כל כך מוזרות ושונות זו מי זו שכל מהותו מיתמסמסת ונעלמת כליל.

מוטי שי

New member
נכון,

ומי שזורק אבן בשבת הוא פושע, וגם ביום חול. אבל שוב, אמרת בהדרכת רבניהם, אין ולא היה שום רב שהתיר זריקת אבנים, אתה שטוף מוח של תקשורת מגמתית. חוצמזה, כמה אנשים נפצעו מאבנים של חרדים בעשרים שנה האחרונים? אלו שזורקים אבנים הם שוליים. אבל מי אני שאנפץ לך את התיאוריה שינקת מחלב אמך, שהחרדים יוצאים באופן קבוע כל שבת ליידות אבנימ בכוחות האור בהדרכת רבניהם..

all

New member
אתה לא תנפץ לי חלומות

ואילו רב יאסור על נתיניו להרים אבן - היא פשוט לא תורם!!! ואתה יודע את זה יותר מכולם. אם אתה רוצה לשחק במשחק מילים, יכול להיות שהרב לא אמר ליזרוק אבנים, יכול להיות שהרב אמר לימנוע תנועת רכב ברחוב הקדוש בכל דרך אפשרית. ועוד דבר, איזו הנאה אתה שואב משיבוש כינוי של גולש, האם זו מעיין פגיעה או נקמה או השפלונת קטנה או תחושת עליונות מסויימת? ואולי זו הדרך לדו-קיום עם אחיך?

למעלה