הוא אשר אמרתי..

Ragamala

New member
הבעיה שלי לגבי ציטוטים וחוקים

מהתורה היא הבעיה של כל חילוני ממוצע. אנחנו לא מוכנים להאמין שאת כל האמת כולה לעולם ועד כתבו בספר אחד (או אוסף ספרים וסיפורים). טיעונים לרשעותו של האויב מהתנ"ך לעולם יזכירו לי את האימאם המוסלמי שצועק לג'יהאד. אני מעדיף שאת התנ"ך ישמרו לדברים קדושים יותר משנאה ולחימה. ולגבי האם דת יהודית יש רק אחרת - הרי הויכוח לכשעצמו מראה שאין דרך אחת ליהדות. מה שמוכיח שאין אמת אחת הוא שאין רב אחד עליון. אין צורך ביותר מנושא כלים אחד לאל שהוא כל כך ברור לגבי האמת שהוא מביא. העובדה שיש כל כך הרבה רבנים חושפת את כמות האמיתות שהתורה מציגה. ובתור אתאיסט מושבע אני מוסיף - אם יש אלוהים ואני מגיע לגן עדן אני קורע לו תצורה!!

all

New member
ה-"שונות" שביהדות ותחושת כל סוטה

מין מצוי עם שטריימל על הראש לטעון לבעלות על היהדות וליקבוע "הם לא יהודים", "זו לא יהדות", הם סופה של היהדות. דת שמתחילה בנטורי קרטע בדרום ומסתיימת במיתנחלי חברון בצפון, ברפורמים שבמערב ובחצרות ויז'ניץ וברסלב במיזרח היא אינה דת יותר. היא אוסף כתות משונות הטוענות לבעלות על אותו שם-"יהדות". מעבר לכך אין בין האחד לשני שום דבר משותף. אילו רפורמי וחסיד ויז'ניץ יצטרכו ליבחור עם מי לשבת באוטובוס, זה עם זה או עם נוצרי/מוסלמי, שניהם יבחרו באפשרות השניה. מי כאן ניתן להבין שמאז בית שני לא למדנו דבר וחצי דבר. כפי שהבית השני חרב כשהרומאים מחוץ לחומות והיהודים נילחמים זה בזה, כך גם היום, אם יהודי מעז לכנות יהודי "לא יהודי", שום דבר לא יעצור בעדו מלהמשיך הלאה.

למעלה