ההתחמקויות של וקסי

ההתחמקויות של וקסי

שרשור זה יעסוק בנושאי חיסונים בהם וקסי מתחמק מלעסוק. כבר הצטברו כמה בימים האחרונים, נושאים חשובים כשלעצמם וחשובים גם על מנת לשפוך אור על וקסי בפרט והוקסיזם כתופעה.

מדוע פתחתי את השרשור? תתפלאי, אבל זה במצוותו של וקסי עצמו. טוב, הוא לא ממש ביקש ממני אישית, אבל מקריאת הגיגיו בפורום אני מרגיש מחויב ללכת בדרך אותה התווה ולדרוש תשובות לשאלות החשובות שיוצגו בהמשך. הנה למשל, אומר וקסי כך:
"אנשים כאן באים לקבל מידע על חיסונים ואני לא יכול לעמוד מנגד כשאני רואה מידע שגוי ומסולף מוצג כאן בכזה בטחון."
ובכן וקסי היקר - גם אני!

כאמור, כבר ביקשתי מוקסי מספר פעמים להתיחס לנושאים הללו (שיפורטו בהודעות הבאות) אך הוא התחמק. אך שוב - אינני מוותר. חביבים עלי דבריו: "אם אני נתקל בסילוף ועיוות של נתונים ותוצאות אני אציף אותם שוב ושוב עד שיפסקו." כמובן, אני מפרש דברים אלו גם ככוללים התחמקויות.

אז הדקו את חגורות הבטיחות שלכם, וצאו עימנו למסע!

מס' 1: מדוע הוציא ה-FDA את הכספית מהחיסונים

וקסי כתב במספר הזדמנויות דברים מהם משתמע כאילו ה-FDA וה-CDC הוציאו את הכספית מהחיסונים עקב לחץ ציבורי של מתנגדי החיסונים.
זהו סיפור מקובל בחוגי ממסד החיסונים כיוון שהוא מהווה חלק מהמסע לטשטוש האמת לגבי שערוריית הכספית בחיסונים (כפי שהיא מופיעה בהודעה הזו: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=165043300 ).

הנה הדברים שכתבתי לוקסי:
"כתבת דברים שמהם משתמע שה-FDA וה-CDC החליטו להוציא את התמירוסל ממרבית החיסונים עקב לחץ ציבורי של מתנגדי החיסונים. אני טוען שהגירסה הזו שקרית ונועדה לטשטש את הסיבה האמיתית של המהלך הזה.

אנא הבא לי הוכחה לכך שהציבור היה מודע לכמות התמירוסל בחיסונים לפני שהרשויות יצאו עם הגילוי הזה (1999 כמדומני) ושהתנהל מסע ציבורי של מתנגדי החיסונים למען הוצאת הכספית מהחיסונים לפני שנה זו.
אם אין לך הוכחה, אני מצפה שתחזור בך מהקביעה הזו."

הצעתי לוקסי להביא לי לינקים למקורות לפני שנת 1998 (בה החל ה-FDA להיות מודע לבעיה הקטסטרופלית של כמויות הכספית בחיסונים שהתווספו בשנות ה-90). כפי שתוכלו לראות בתת-השרשור הזה ( http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=165043300 ), וקסי הביא לי 6 לינקים. שלושה מהם בכלל נכתבו שנים אחרי 1998, והשלושה האחרים דווקא מוכיחים את הטענה שלי, כיוון שההתיחסות שם לתמירוסל בחיסונים שולית לחלוטין.
כפי שניתן לראות בשרשור, בשלב הזה וקסי הוריד פרופיל וסירב להתיחס לענין למרות בקשתי הברורה:
"אם אין לך הוכחה, אני מצפה שתחזור בך מהקביעה הזו".
אני חוזר על בקשתי לוקסי, ברוח דברים שכתב הוא למור סגמון: "אני מצאתי טעויות. מדוע אין לי זכות לדרוש ממך למחוק מידע שגוי? "

1997

אני מודה שאת הסיפור של הביקורת הציבורית שאבתי מהתגובה הרשמית של ה-FDA או CDC (אני כבר לא זוכר), ובזכותך חפרתי ומצאתי את זה:
Frank Pallone נציג ניו ג'רסי בסנאט או בקונגרס היה הראשון שהתחיל את הבדיקה בנושא.

The investigation into mercury vaccines was instigated in 1997 by Representative Frank Pallone Jr., a New Jersey Democrat whose district includes a string of shore towns where mercury in fish is one of many environmental concerns. Pallone, who had been pressing the government to re-evaluate its overall guidelines on mercury toxicity, attached an amendment to an F.D.A. bill requiring the agency to inventory all mercury contained in licensed drugs and vaccines.

את זה הוצאתי מהניו יורק טיימס.
http://www.nytimes.com/2002/11/10/m...kpot-autism-theory.html?pagewanted=all&src=pm

והנה השתלשלות הסיפור כולו:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2376879/#r52

ודרך אגב, הקישורים ששלחתי שניים מהם כתבתי שהם טעות, וחזרתי מהם לפני התגובה שלך, אבל זה לא הפריע לך להכפיש, ולגבי היתר, אולי הכתבה נכתבה מאוחר יותר אבל התאריכים רלוונטים.

זו דרכך לומר "טעיתי"?

נתחיל מזה שדבר שהיית בטוח בו מאוד ולא היית מוכן אפילו לשקול אותו - הסתבר כטעות. ואילו תומך חיסונים "הזוי" כמוני הסתבר כצודק. תזכור את זה.
נמשיך מזה שלא כיסחתי אותך לגבי 2 הלינקים שהבאת ומייד תיקנת. רק הזכרתי אותם (לצורך השלמות).

ועכשיו למנה העיקרית. בוא ונראה, ברשותך, על מה אנחנו מסכימים בנוגע להסטוריה של התמירוסל בחיסונים. אנא אמור לי האם אתה מסכים למשפטים הבאים:
1. התמירוסל הוכנס לשימוש בחיסוני תינוקות ללא שום מבדקי בטיחות רלוונטיים.
2. במשך ~60 השנה הבאות לא נערכו שום מבדקי בטיחות לתמירוסל בחיסונים למרות אינדיקציות רבות לרעילותה של כספית, כספית אורגנית ונגזרות כספית אחרות (מרקורי-כלורייד, מרקורוס-כלורייד, ועוד).
3. ה-FDA וה-CDC הכניסו לשימוש בשנות ה-90 שני חיסונים נוספים (6 מנות עד גיל חצי שנה) לתינוקות הכוללים תמירוסל, כולל גם מנה אחת מס' שעות לאחר הלידה.
4. ה-FDA וה-CDC כלל לא בדקו את ההשפעה מצטברת של כמות התמירוסל הזו בחיסוני תינוקות לפני אישור החיסון ועד סוף שנות ה-90. יותר מזה, ה-FDA וה-CDC כלל לא היו מודעים לכך שעשויה להיות בעיה בענין.
5. ה-FDA החל לפעול להגבלת השימוש בכספית ובנגזרותיה בתכשירים קוסמטיים ורפואיים כבר בסוף שנות ה-70 ותחילת שנות ה-80, אך המהלך הזה לא התממש עד לקראת סוף שנות ה-90.
6. נושא התמירוסל בחיסונים עלה למודעות ה-FDA וה-CDC לא ע"י הורים או גופים ציבוריים אלא בגלל חקיקה בקונגרס (פאלון) שהיא עצמה היתה תוצאה של הדיון הציבורי על מתיל-מרקורי.
7. כשהנושא עלה לדיוןן (97-98) ל-FDA ול-CDC לא היו כל מחקרי בטיחות בנוגע לאתיל-מרקורי. ההחלטות שהתקבלו 98-99 להוציא את התמירוסל ממרבית החיסונים לא היו מבוססות על מחקרים ספציפיים אלא על הערכות המבוססות על מחקרי המתיל-מרקורי.
8. למרות שהחל מהלך להוציא את התמירוסל ממרבית חיסוני התינוקות, הוא מעולם לא הוצא מכל חיסוני השפעת ולא נעשה כל מהלך להגביל את שימושו בחיסונים למדינות "עולם שלישי" (למשל דרום-אמריקה).

האם יש הסכמה לגבי הנקודות הללו?

מי מתחמק עכשיו?

אתה ביקשת עדות למודעות לנושא לפני 1998 והבאתי. ועכשיו אני עומד על כך שאתה תביא לי רפרנס שמראה שכספית במינונים הניתנים בחיסונים מסוכנת. יש לי הרגשה שמי שמתחמק מדיון אמיתי ומתעקש להתקע בדיונים הסטוריים על שחיתות זה אתה. אותי לא מעניינות תאוריות קונספירציה. אם אין לך משהו מדעי אתה יכול להמשיך להתלהם ולהכפיש. אני לא מתכוון לקחת בזה חלק.

מבחינתי (ומבחינת כל בר דעת) כל עוד אתה לא מביא רפרנס מדעי אתה הזה שמתחמק.

תשמע חביבי, אל תהיה פאתטי

אתה טוען שחבר הקונגרס פראנק פאלון הוא תנועת אנטי-חיסונים או משהו כזה?
טענה פאתטית. שים לב עוד שלא פראנק פאלון, ולא אף אחד אחר היה מודע ב-1997 לכמויות התמירוסל בחיסוני תינוקות.

..ואני עוד נתתי לך קרדיט שאתה מודה בטעות...
אז אני שואל שוב - איפה ההוכחה שלך שתנועת ההתנגדות לחיסונים היא זו ש"הכריחה" את ה-FDA וה-CDC להגביל את כמויות הכספית בחיסונים, כפי שטענת?
מדוע אתה מתחמק? כ"כ קשה לומר "טעיתי"?
וכ"כ קשה לאשר הם הנקודות שכתבתי נכונות עובדתית או לא? מדוע אתה מתחמק מדיון הסטורי במדיניות של ה-FDA וה-CDC לגבי הכספית בחיסונים. האין זה רלוונטי (למשל) לכל מאות אלפי הילדים בישראל שקיבלו כספית במינון עצום בחיסונים בשנות ה-90?

הפוך, גוטה. הפוך!

חסון ווקס, זה לא אנחנו שצריכים להביא מחקרים המראים שכספית בחיסונים רעילה. זה אלו שרוצים להזריק לילדים כספית רעילה - חייבים להראות לנו קודם כל מחקרי בטיחות איכותיים וטובים שהיא בטוחה לשימוש בחיסונים! זה מקובל עליך להכניס חומר רעיל לחיסונים לפני שהוכחה(!) בטיחותו במידה טובה?! מה שנעשה זה שהוכנס התימרוסל לחיסונים לפני(!) שהוכיחו לנו שזה בטוח, שלא לדבר על כמות החיסונים שנתנו לילדים עם כספית, לעיתים באותו היום ממש, מבלי שנערך מעולם(!) מחקר רציני המראה שזה בטוח! איך אתה מרגיש עם זה?

ובכל זאת, כמות המחקרים שהצטברו על רעילות הכספית גבוה. הנה כמה:

מחקרים הראו קשר בין העלייה בהפרעות נוירולוגיות לבין תימרוסל, הפרעות הכוללות אוטיזם, הפרעות בספקטרום האוטיסטי, טיקים, הפרעות קשב וריכוז והפרעות רגשיות[1]

נמצא כי בתוכנית החיסונים המלאה, נחשפים התינוקות לרמות תימרוסל גבוהות מן המותר הנקבע ע"י ה- WHO דבר שגרם למדינות רבות להימנע משימוש בחיסונים המכילים תימרוסל בנשים בהריון ובתינוקות[2]

כספית במינונים נמוכים ביותר גורמת לשבירת רצפי DNA, נזק לממברנת התאים ומוות תאי עצב[5]

שיעור הדיווחים על הפרעות נוירולוגיות גבוה באופן משמעותי בקרב מקבלי חיסון ה DTaP שהכיל תימרוסל (כספית) לעומת מקבלי חיסון ה DTaP שלא הכיל תימרוסל[6]

תימרוסל ומתכות אחרות במינונים נמוכים גרמו לפגיעה במיטוכונדריה של התא, ירידה בפעילות הפחתת אוקסידנטים, ניוון ומוות תאי עצב ותאים עובריים[7]

תימרוסל נמצא בשורה של חיסונים הניתנים הן לנשים בהריון (בחיסון ה- RH), לתינוקות, פעוטות וילדים, מהווה פוטנציאל לפגיעה נוירולוגית בהתפתחות ילדים[2]

רוב תופעות הלוואי הידועות הקשורות לכספית, הן נוירולוגיות[8-11]

מינון של 0.01% של תימרוסל, עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העצבים המרכזית, גם שנים אחרי החיסון. בויכוח הוותיק לגבי הקשר בין חיסון ה- MMR לנטייה לאוטיזם, נקשר שמו של החומר בקשר הדוק לתופעות הנוירולוגיות מנזקי חיסונים[12-14]
-----
1. Young HA, Geier DA, Geier MR. (2008).Thimerosal exposure in infants and neurodevelopmental disorders: an assessment of computerized medical records in the Vaccine Safety Datalink.Journal of the Neurological Sciences271:110–118

2. Dorea JG.(2010)Making sense of epidemiological studies of young children exposed to thimerosal in vaccines. Clin Chim Acta. 411:1580-6

[5] Toxicological Sciences 74, 361-368 (2003)

[6] International Journal of Toxicology, Vol. 23, No. 6, 369-376 (2004). DOI: 10.1080/10915810490902038

[7] Toxicological & Environmental Chemistry 2009, 1–15, iFirst

8. Trasande L, Landrigan PJ, Schechter C. (2005) Public health and economic consequences of methyl mercury toxicity to the developing brain.Environ Health Perspect. 113:590-6.

9. Cohen JT, Bellinger DC, Shaywitz BA.(2005)A quantitative analysis of prenatal methyl mercury exposure and cognitive development.Am J Prev Med.29:353-65

10.Palmer RF, Blanchard S, Stein Z, Mandell D, Miller C. (2006) Environmental mercury release, special education rates, and autism disorder: an ecological study of Texas.Health Place.12:203-9

11. Palmer RF, Blanchard S, Wood R.(2009)Proximity to point sources of environmental mercury release as a predictor of autism prevalence.Health Place.15:18-24

12. Geier DA, Geier MR. (2005) A two-phased population epidemiological study of the safety of thimerosal-containing vaccines: a follow-up analysis.Med Sci Monit. 11:CR160-70

13. Aschner M, Ceccatelli S. (2010) Are neuropathological conditions relevant to ethylmercury exposure?.Neurotox Res.18:59-68

14. Landrigan PJ. (2010) What causes autism? Exploring the environmental contribution.Curr Opin Pediatr.22:219-25

תשובות

ראשית, ברצוני להקדים ולומר שהקדשתי ממיטב זמני על מנת לעבור על כל אחד ואחד מהרפרנסים שנתת ואני מניח שזה מיטב המחקרים עליהם אתה מבסס את טיעון רעילות הכספית בחיסונים. לאחר עיון במחקרים אני חייב להודות שגם אם היתה סערה ציבורית וגם אם לא, המחקרים שנתת ממש לא מספיקים בשביל לבסס את טיעון הרעילות, אז אולי בהסטוריה של החיסונים אני לא חזק (ואבו חסן, עדיין לא זנחתי את נושא הביקורת הציבורית אבל אין לי עדין ראיות שיגבו את זה) אבל אני מבין דבר או שניים במדע ואם לומר את האמת ממש לא התרשמתי. אני התעלמתי לחלוטין מהטיעונים שלך והסתכלתי רק על המחקרים כל מחקר לגופו. בוא נתחיל לפי סדר מספור המאמרים שנתת:

שמתי לב שאתה אוהב לצטט את צמד החוקרים גאייר וגאייר, והמחקרים האפידימיולוגים שלהם, איך לומר בעדינות, לא מאוד אמינים (וזה מבלי לדבר על כך שרשיונו הרפואי של מרק גאייר נשלל), אבל אני מניח שהתשובה שלך תהיה משהו בסגנון של אד הומינום, רדיפה וקונספירציה סטייל וויקפילד, אז אני אתייחס באופן אובייקטיבי גם למחקרים שלהם. עם זאת מי שמתעניין יכול לחפש בגוגל Geier vaccination ולהתרשם בעצמו מהתוצאות (untrustworthy, discredited...)

1. המאמר הזה נגוע בלא מעט כשלים הנה כמה מהם:
א. ציטוט: "Based on the average age at diagnosis for all cohorts the 1995 count of autism cases was increased by 45 cases with the assumption that all of these would have been added in the 5 year+ age group (bringing this percentage close to the overall average of of 37% diagnosed after 5 years of age.) The same was done for 1996, but the number of cases was augmented by 80 because it was assumed that these would be diagnosed in the 4.5 to 5 and 5+ groups essentially bringing the percentage after age 4.5 close to the overall average of 50% diagnosed after 4.5 years of age. The new augmented frequency counts of cases in 1995 and 1996 birth cohorts were then use as new case counts in the analysis.” - יש לזה הגדרה מאוד ברורה במדע - שיפוץ תוצאות. החוקרים הוסיפו מקרים שלא דווחו על מנת שיתאימו לסטטיסטיקה. מבלי להתבלבל הם הוסיפו לא פחות מ125 מקרים (80+45) האם הם היו מקבלים את אותן התוצאות אלמלא שיפצו אותם? יש דרכים מקובלתו לעשות אנליזות סטטיסטיות. הוספת תצפיות איננה אחת מהם.

ב. בטבלה 3 החוקרים עשו חישוב סטטיסטי מאוד מוזר ולא מקובל:
החוקרים הכניסו את כל הילדים ל"אוכלוסייה בסיכון" במקום לשקלל את הגיל. זהו הליך סטנדרטי היות ומדובר במבחן חד כיווני, משום שישנם ילדים שיתכן והיו מאובחנים מאוחר יותר כאוטיסטים.

ג. בגרף 1 החוקרים מציגים את שיעור האוטיזם שאובחן ביחס לכמות הכספית שהוזרקה. במחקרים מהסוג הזה נהוג לרדת לרזולוציה של חודשים ולא שנים על מנת לקבל תמונה ברורה. יש על הגרף שנבדק 7 נקודות, ולהעביר קו ישר דרך 7 נקודות זה בסך הכל שאלה של טוש מספיק עבה.

ד. מה שיותר צורם לי הוא שאולי, אני לא יודע, יכול להיות שאבחון האוטיזם עולה בלי קשר לכספית? באותה המידה יכולתי לשים שם כל גרף מגמה שחפצה נפשי כמו שימוש במכוניות יוקרה, צריכת חלב וכו'. קורלציות מסוג זה הינן הסוג הנחות ביותר של סטטיסטיקה. הנה מאמר קצת יותר רציני שבודק את הנושא בכלים דומים: http://pediatrics.aappublications.org/content/112/5/1039.full

ה. הבעיה העיקרית עם מחקרים אקולוגים היא שהם לא בודקים האם התוצאות שלהן נכונות לפרטים שנבדקו. כאשר עושים מחקר אקולוגי על שיעורי כספית ואוטיזם (למשל) מה שעושים הוא לחשב את הממוצע של צריכת כספית באוכלוסיה, שכוללת את אוכלי הדגים ואת הטבעונים, את מזריקי ההירואין ואת המתנזרים מאספירין, ולהכניס את כולם לשק אחד של ממוצע. אחר כך משווים את זה לממוצע האוטיסטים באוכלוסיות הנבדקות. אף אחד לא הראה שהילדים האוטיסטים אכן קיבלו מנות כספית בכלל במחקרים מהסוג הזה.

אלו רק חמש נקודות שאמורות להספיק בשביל לערער את האמינות של המסקנות.

3,4 - לא ציינת רפרנסים, אני מניח שמדובר בטעות במספור.

5. אני סבור שכבר דנו בזה באחד האשכולות הקודמים, אבל אזכיר את תשובתי. המחקר כאן עוסק בתאים. תאים הודגרו בריכוז כספית כמו שמצוי בחיסונים - לפני ההזרקה. כאשר החיסון מוזרק לגוף הוא נמהל ובהרבה, ולא מגיע לריכוז שמתקרב לריכוז הנמוך ביותר שצויין במחקר (שבו אגב לא נמצאו השפעות). יתרה מכך הניסוי נערך על תאים בתרבית ועל כן רחוק מלהעיד על מה שקורה בגוף. תאים בתרבית הם תאים בסביבתם הלא טבעית ובד"כ עברו איזשהו תהליך של אימורטליזציה כלומר תהליך שמונע מהתרבית לגווע (למשל טרנספורציה סרטנית). תאי תרבית רחוקים שנות אור מתאים בגוף, הם עברו כל כך הרבה חלוקות וסטרס שלא ניתן להשוותם לרקמה חיה בגוף.

6. שוב ידידינו גאייר וגאייר - אבל בוא ניגש לעניין: זה מחקר מבוסס VAERS, מערכת דיווח תופעות הלוואי של האמריקאים. האבסטרקט לא מוסר שום מידע לגבי ניטרול הערפלים הקשורים לזה, רק מציין שהם לקחו קבוצת ילדים והשוו אותה לקבוצה אחרת. מחקרים מבוססי VAERS מאד בעייתיים כי כל אחד יכול לדווח מה שבא לו למערכת הזו, ומאד מאד קשה לנטרל את הערפלנים שקשורים בזה (כמו, למשל, איך הוגדרה הבעיה של הילד לפני שדיווחו אותה. מה שאחד יגדיר בתור רגישות יתר אחר יגדיר בתור סתם פריחה, ושלישי יגדיר בתור אירוע קטסטרופלי. שלושתם ידווחו לVAERS על אותה תופעה בדיוק, אבל יגרמו לה להשמע אחרת לגמרי).

7. שוב ניסוי בתרבית תאים, הדגרה ארוכה בריכוז תימרוסל הגבוה ממה שנמצא בפועל בגוף. בנוסף לכך שוב מדובר בתרביות תאים שלא ממש מעידות על המצב הפיסיולוגי. ושוב גאייר וגאייר...

8. הבאת מאמר שמדבר על נזקי הכספית בדגים ופירות ים. עכשיו אני אגיד מה שאתה אמרת מור - צריכה באכילה איננה כמו צריכה בהזרקה. המאמר שנתת עוסק באכילת דגים ופירות ים בעלי ריכוז כספית גבוה יחסית לאורך זמן. הזרקה היא חד פעמים ובעלת כמות כספית נמוכה יותר מכריך טונה.

9. אותו הדבר כמו סעיף 8 - מדובר בכספית באכילה לא בהזרקה חד פעמית של כמות נמוכה.

10, 11. מאמרים שעוסק בזיהומי כספית והנזקים שלהם - אבל לא בחיסונים. כספית היא חומר מסוכן, אבל לא במינונים שבחיסון.

12. אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל להסביר כמה המחקר הזה מטופש. שוב, גאייר וגאייר לקחו דיווח תופעות לוואי והחליטו שיש הבדל משמעותי בין הקבוצות על סמך מאגר מידע אדיר, שהאנשים של מאגר המידע עצמו מציינים שאסור להסתמך עליו לניתוחים כאלה. באמת. זה מופיע בדף הראשון של VAERS. רק שתבין, יש שם כל כך הרבה זבל שאפשר להוכיח קשר בין צבע עיניים לכשל כלייתי אם בוחרים את ההגדרות נכון.

13. ציטוט של המחברים (לא נגעתי): The conclusion is that there are no reliable data indicating that administration of vaccines containing thimerosal is a primary cause of autism. However, one cannot rule out the possibility that the individual gene profile and/or gene-environment interactions may play a role in modulating the response to acquired risk by modifying the individual susceptibility. יש הבדל גדול מאוד בין "חיסונים זה רעל" לבין "לא ניתן לשלול מקרה של שילוב של תאנים סביבתיים וגנטיים שעלולים להעלות את הרגישות של אינדבידואל לכספית".

14. אתה בטוח שאתה רוצה לשים מאמר שמסקנת החוקרים היא "Taken together, this extensive series of high-quality, peer-reviewed studies has failed to show any association between autism and childhood immunization. Fear of autism does not justify failure to vaccinate children against life-threatening diseases"? זה לא קצת סותר את הטענה שלך?

2. לא הצלחתי לשים את ידי על המאמר המקורי, אפשרות אחת היא שמשהו ישלח לי אותו, אפשרות שניה היא שתמשיכו להמתין עד שאגיע למוסד האקדמי הקרוב למקום מגורי, ואפשרות שלישי שלאור העיתון בו המאמר פורסם. לאור האיכות הירודה של העדויות שהבאת עד כה, אני חושב שנחסוך לי את הטרחה בקריאת עוד מאמר לא רלוונטי.

כעת לאחר שהתייחסתי לכל המאמרים שנתת לי (חוץ מאחד שגם הוא סטטיסטי) אני מרגיש מספיק שלם לקום ולומר לאבו חסן - הויכוח לא רלוונטי. כל העדויות שאתם מטיחים בדבר הקשר בין תמרוסל בחיסונים לאוטיזם לא רציניות, ויותר חשוב - אין כספית בחיסונים בישראל (חוץ מכמויות זעירות בDT ואתם מוזמנים לא לקחת את החיסון הזה פעם הבאה שאתם נופלים על חלודה).

אבו חסן - אתה יכול לצעוק עד מחר אבל בלי ראיות מדעיות כל הטיעונים שלך על השתלשלות האירועים ההיסטוריים רלוונטייים רק לספרי ההיסטוריה.

רוצה להתווכח? put your money where your mouth is

הסטוריה של הכספית

שאלה קטנה לאבו חסן:
האם זה מופרך לחשוב שהחקירה החלה ב1997 כמו שהראתי ברפרנס הגיע לתקשורת והחל לחץ ציבורי?

האם לחשוב בהגיון מופרך מצידך?

מה כ"כ מסובך? אני באמת מתקשה להבין...
לא מצאת שום עדות - אפילו לא אחת(!) שהיתה מודעות ציבורית לכמות הכספית בחיסונים (187 מק"ג וכו') לפני 1998.
אפילו לא אחת!
ואז, אתה רואה את הפניה של חבר הקונגרס פאלון ואתה אומר - הנה עדות!
מה שאתה מתקשה להבין, ואתה אולי צריך להסביר מדוע אתה כה מתקשה (אינדוקטרינציה?), היא שה-FDA החל את החקירה בגלל אותה פניה של חבר הקונגרס פאלון. נקודה. רק בגלל שפאלון העביר הצעת חוק (או מה שלא העביר) - ה-FDA התחיל לחקור.
לא הורים, לא ציבור, לא נעליים. אפילו ה-FDA (וה-CDC) לא היו מודעים לכמות הכספית בחיסונים עד אותה בדיקה. (אבל מרק היתה מודעת, ד"א. מוריס הילמן העביר מזכר בנושא כבר ב-90 או 91).

ומדוע העביר פאלון את החוק שלו? בגלל כספית בחיסונים? לא, כתוב לך ברורות במאמר של נ"י טיימס שהבאת - בגלל חששות לגבי כספית בדגים (מתיל-מרקורי).
לא רק זה, אלא שגם כתבתי לך (והיית יכול לבדוק) שאפילו סומך כבר לא טוען את הטענה הזו (אם אי פעם טען).
אז מה כ"כ קשה להגיד טעיתי? אתה ממש מצטייר כמו רובוט מתוכנת שמתקשה להסתגל לסביבה שאינה מתאימה לתוכנה שלו.

פולספגן

New member
הסיבה היא צייתנות לגורם סמכות

יש את סדרת ההרצאות של טל בן-שחר על פסיכולוגיה חיובית, והוא מזכיר שם ניסוי מעניין של מילגרם על צייתנות לגורם סמכות.

אני חושבת שהניסוי רלוונטי מאוד לענייננו.

מצאתי ביוטיוב שחזור מרתק של הניסוי.
לחלק הראשון יש כתוביות בעברית.
חלק 2 ו-3 לא מצאתי מתורגם.

קומרן

New member
ניסוי מרתק

מילגרם בדק כיצד אנשים נכנעים לבעל סמכות המורה להם לעשות דבר המנוגד למצפונם בצורה קיצונית. ההוראה אגב נעשתה תחת לחץ מסויים (גורם סמכות במעבדה יושב לנבדק על הכתף ואומר לו להמשיך וכ'ו וכ'ו). אחד הדברים שהובילו את מילגרם לערוך את הניסוי הזה הייתה פעולתם של הנצים בשואה והוא שאל את עצמו האם לאנשים נורמטיבים יש פוטנציאל לנהוג כמו הנצים בשואה. לצערינו בתקופה שהוא ערך את הניסויים שלו התשובה הייתה דיי חיובית...

היו ניסויים בעבר שבדקו את אותו הדבר - אני לא זוכר את שמם אך אני זוכר ניסוי שבו גורם סמכות (דמות של חוקר במעבדה) הורה לנבדקים לכרות לחולדות מעבדה את הראש, לא מעט אנשים הסכימו לעשות זאת.

הניסויים אללו הם חשובים ומרתקים בפסיכולוגיה חברתית אך כלל לא קשורים לעניניינו חוץ מעניין הסמכות.

פולספגן

New member
קשור, כי הסטודנטית לביולוגיה הגיע לקצה הסקלה

שזה 450V וכך זה בדיוק עם החיסונים שלמרות שאתם מודעים לתופעות הלוואי ההולכות ומתעצמות, אתם ממשיכים בניסוי על עצמיכם ועל ילדיכם (לא מתייחס אליך, כי אתה עוד ילד).

הורים רבים ובעיקר אמהות, מסובבות את הראש במתן הזריקה וחלקן מתאמצות להסתכל בשביל להזדהות עם הכאב של תינוקם.

קומרן

New member
אני דווקא שמעתי שהזאת עם האישיות הגבולית

הגיע לקצה הסקלה...

תגידי , את רצינית? מאיפה הבאת את הסטודנטית לביולוגיה?! את בטוחה שלא המצאת אותה?! והאם רק ביולוגים הגיעו לקצה הסקלה?

אתה חיי בסרט....

פולספגן

New member
הקשבת לסרטונים?

(הם מאוד קצרים)

רק בדבר אחד, את צודקת, שהיא לא היתה היחידה שהגיעה לקצה הסקלה.

קומרן

New member
לא - אפילו לא פתחתי אותם

אך קראתי על הניסוי לא מעט בעבר

וגם אם הייתה סטודנטית או לא הייתה - כפי שאפשר להסיק ממה שכתבת , זה נתון לא רלוונטי ותמוהה למה בחרת להשמיע אותו... אולי חוץ מהרצון לפרווקציה

פולספגן

New member
אנגלית כ"כ קשה לך?

לא זה לא היה "פרווקציה", אלא הראתי לך איך חושבת הביולוגית לעומת השאר, שהיא בכלל לא העלתה על דעתה להתנגד ולא להסכים, אלא היתה מכונה שהולכת עם הראש בקיר למען ה"מדע".

קומרן

New member
הדבר היחידי שהראת פה זה את החשיבה הסטגמטית

שלך.

הבאת סרטון ובו שחזורון של הניסוי המקורי של מיליגרם . מתוך מה שהראו ביוטיוב , בחרת סטודנטית לביולוגיה בת 19 (לפי הגיל - שנה א') שהלכה עד הסוף והבלטת את הנקודה שהיא סטודנטית לביולוגיה או לתפיסתך "ביולוגית" (לפי הגיל - היא ממש לא).

עכשיו , אם רוצים לבדוק מדוע הבחורה הלכה עד הסוף אז הגיוני הרבה יותר לבדיוק מה באישיות הבסיסית גרם לה לעשות זאת: חינוך מהבית אולי? גילה הצעיר אולי? את... בחרת את הנתון הכי פחות רלוונטי (התחום אותו היא לומדת) כדי להוכיח איזו נקודה וזה בלשון עדינה מאוד לא רציני. כמובן שהניסוי בודק משהו דיי בסיסי באישיות האדם ולא סביר שתחום לימודיו ישפיע על תפקודו בניסוי.

כמובן שלא טרחת לחפש פרוטוקולים מקוריים של הניסוי שבו בואי נגיד , היו הרבה אנשים אחרים שהלכו עד הסוף מכל הגילאים ומכל המקצועות.

קיצר... באמת שקשה לי להבין איך הצלחת להוציא את זה מהמקלדת שלך.

פולספגן

New member
זה שהיא סטודנטית לביולוגיה מאוד משפיע על ראית

העולם שלה.

אני יודעת שקשה לך להבין את זה כפי שנכתב מעלה, אפשר להגדיר את זה כאינדוקטרינציה

למעלה