ההסתדרות כמעסיק - Take 2

סלסרו

New member
בדקתי ואכן טעיתי

כיום אחוז האבטלה בסקנדינביה נע בין 5 ל10, תלוי במדינה. בפינלנד לפני מספר שנים (כשבקרתי שם) היו תקופות של למעלה מ15% אבטלה. מענין אם זה כולל את כל אלו שעדיין מקבלים דמי אבטלה מהעבודה תחת "חופשת מחלה". תתקני אותי אם אני טועה: עד כמה שידוע לי אין הגבלה שם על מספר ימי חופשת מחלה, העובד מקבל 80% ממשכורתו, והקרטריונים ל"מחלה" הם די נמוכים (משהו כמו אפצ'י ופתק מהרופא). התלמוד אומר שהנבואה ניתנה לשוטים, אז לא אתיימר לנבא את עתידה של השיטה הקפיטליסטית, אבל נראה לי שדווקא זהו הכיוון שבו העולם צועד. המדינות הקומונסטיות הולכות ונכחדות לנגד עינינו, והמדינות הסוציאליסטיות עוברות תהליך הפרטה ומוסיפות אלמנטים קפיטליסטים. תהליך ה"גלובאליזם" משמעותו סחר חופשי, שכיוונו קפיטליסטי. לפני למעלה מ60 שנה ארה"ב הפסיקה להיות קפיטליסטית פראית (את מבינה שאין מדינה בעולם שהיא קפיטליסטית "נטו", כן?), וכיום, למרות התפוצצות הבועה וירידה משנות קלינטון (העליה היתה בלי קשר לקלינטון, אגב), הכלכלה עדיין חזקה ורמת החיים כאן גבוהה. חוצמזה, המדינות הסקנדינביות הם הומוגניות, כך שבחברה כזו עם ערכים מסויימים סוציאליזם יכול בהחלט לעבוד ודי בהצלחה, אבל אותה השיטה בדיוק לא יכולה להתקיים במדינה פלורליסטית ו/או בעלת ערכים שונים, כמו ארה"ב. חכי ותראי מה יקרה בסקנדינביה כשהזרים יציפו אותם. לא לחינם חוקי ההגירה שם הם נוקשים מאד. ואגב, אם בסקנדינביה כל כך נפלא, למה אחוז ההתאבדות שם הוא הגבוה בעולם?

stardustit

New member
מוסקווה על הקו?

"אל תשאל מה המדינה יכולה לעשות עבורך, שאל מה אני יכול לעשות עבור המדינה". אך , אמריקה, אמריקה, God bless America, אי של שפיות בעולם מטורף...

הקיבוץ הכי גדול בעולם

אבל הרי ברית המועצות נכשלה כי שאר העולם לא היה סוציאליסטי... "קיבוץ קטן בתוך חברה לא סוציאליסטית"

stardustit

New member
זה היה נכשל בלי קשר

יש לי כאן חברים רומנים שסיפרו לי איך ברומניה אנשים פשוט לא עבדו. לשם מה? קיבלו בכל מקרה כסף, כולם שכר שווה. כלל לא היתה מוטיבציה לעבוד. הגיוני.

az ma

New member
"סתם מנטרה"...

"לשם מה? קיבלו בכל מקרה כסף, כולם שכר שווה. כלל לא היתה מוטיבציה לעבוד. הגיוני."

stardustit

New member
אכן שיטה מצויינת להדוף טיעונים

מרגיזים שלא מסתדרים עם מה שאתה טוען.. תפסיקו למנטר כבר!

../images/Emo12.gif אתם מתווכחים ?

כי משום מה נראה לי שאתם באותה דעה...

ננסנס

New member
סירפד... סוציאליזם לא - דנמרק כן!!

הסוציאליזם לא עבד (ברית המועצות והגוש המזרחי שפשט רגל), לא עובד (קובה וסין) ולא יעבוד לעולם. הרעיון של עבוד כפי יכולתך וצרוך כמה שאתה צריך לא יכול להתקיים בבני תמותה, אולי בקרב נזירים סגפנים... שאל את הקיבוצניקים איך מתלחשים על ה"נצלנים" שלא תורמים כלום ורק צורכים... לעומת זאת, דווקא דנמרק כן הצליחה והיא אכן המודל הקרוב ביותר ל"מעין" סוציאליזם יעיל ועל כך הברכה! ההוצאות הציבוריות מהוות יותר ממחצית התוצר! הסקטור הציבורי ענק ומעסיק קרוב לשליש המועסקים! כל זה התאפשר בזכות אופי חזק של אזרחים העובדים בצורה יעילה ונכונה (הסקטור הציבורי הדני נחשב ליעיל בעולם), המוכנים לשלם קצת יותר מיסים ובלבד שיקבלו יותר מהמדינה (שוב, אפשרי כאשר הסקטור הציבורי יעיל ולא בזבזן, עצלן וסקטוריאלי). עם כל זאת, התגברות נטל המהגרים היונקים מהממשל והלא מסתגלים לתרבות ולאופי העבודה היעילה הדנית, גרם להתחזקות כוחות כמו מפלגת העם היושבת בממשלה ודורשת רפורמות בתחום ההגירה ולכך שהממשלה הבינה שנטל המס כבר לא כלכך יעיל ולכן מתכננת הורדת שיעורי המס במקביל לקיצוץ בהוצאות הציבוריות החל מ 2004 . לסיכום, מה שהתאפשר בדנמרק, סביר להניח שלא יוכל להתקיים במרבית מדינות העולם. מה גם שבדנמרק, ככל שתאבד את זהותה ה"דנית" לטובת הזרים שבה... (נשמע נורא אבל זו העובדה) השיוויון בין המיסוי להוצאה הציבורית יחדל להתקיים.

stardustit

New member
יפה דיברת.

גם האמריקאים טוענים כי הערכים האמריקאים-נוצריים אשר מצדדים בעבודה קשה, איפשרו בעבר לארה"ב לספק לתושביה תנאים סוציאלים משופרים. לאחר שהמוני המהגרים מתרבויות אחרות הגיעו - חוקי המשחק השתנו.

סלסרו

New member
לכן המודל האמריקאי לא יעבוד בארץ

במדינת ישראל הערך העליון הוא "לא להיות פרייר", וזה ימנע מישראל לאמץ קפיטליזם בריא.. קפיטליזם דורש ערכים בסיסיים להצלחתו. כשערכים אלו אינם קיימים, המערכת תצלע.

sirpad

New member
מסכים עם האבחנה שלך

אכן הזרים שנכנסים לכאן מעצם היותם בעלי רקע שונה ישנו את המבנה במדינה וישפיעו גם על זה.

למעלה