ההסתדרות כמעסיק - Take 2

az ma

New member
ובאותו נושא -- מאפיה לכל דבר...

עובדי חברת החשמל הם "בעלי הבית"...

sirpad

New member
כן כן

אתם צודקים . קפיטליזם וכלכלה חופשית זה מה שיעזור לנו. צודקים. ומי שלא יכול לדאוג לעצמו שיילךלשבת בשערי העיר עם המצורעים.

ארה"ב מוציאה למעלה מ-500 מיליארד

דולר בשנה על Social Security בתוך המדינה וזה לפני תרומתה למדינות נחשלות (דוגמת ישראל, מצרים ועוד). ומה התודה שהיא מקבלת ?

באמת ?

אחד האנשים היותר שנואים, שבעיני רבים מייצג את הקפיטליזם הטהור, כלכלה חופשית ורדיפת בצע ללא מעצורים - הרי זהו ביל גייטס, האיש העשיר בעולם. ומה בדיוק הוא עושה עם הכסף שלו ? כל איד תורם למי שנראה לו שצריך לתרום, בין אם זה מדינה, אזרח או פושע. כל אחד ואחת מאיצנו בכל העולם מונע על ידי אינטרסים. ממך נשמע כאילו שזה רע שלמדינה יהיו אינטרסים. אולי בתור פרינציפ נתחיל בישראל לחלק כסף למחבלים. פרס על כל יהודי שהם רוצחים. חלילה שלא יגידו שאנחנו מפלים אותם לרעה ודואגים רק למתנחלים. על Goodwill שמעת ? יש לך מושג כמה האמריקאים תורמים להם כל שנה ? נכון, מקבלים זיכוי ממס על התרומות, אבל זה חלק ממדיניות הממשלה, זה לא בא מהאויר. ויש עוד ה-מ-ו-ן ארגונים ללא מטרת רווח, גיוסי תרומות לכל מטרה שבעולם, והכל מגיע מכאן, לא מאצלכם, מאנשים שעובדים (ועובדים קשה, לא כמו באירופה) בשביל הכסף הזה. אז לפני שאת מדברת על התנשאות, כדאי שתבדקי שוב על מה את מדברת, ושלא חלילה נבלבל אותך עם עובדות.

forglemmigej

New member
כל החברות העשירות

שתורמות לקהילה ,זה רק להשקיט את היסורי מצפון, שהן כל כך עשירות! ראיתי לפני כמה חודשים בתכנית "ששים דקות "אמריקאים רבים, עומדים בתור לארוחה חמהאחת ביום, כי אין להם כסף לקנות אוכל !ואלו לא אנשים עניים לפי איך שהם התבטאו או התלבשו. אז יכול להיות שאתה מסונוור מהשיטה האמריקאית ,אבל אני פחות ממך .ועכשו שאני לא בישראל ואפשר לשמוע עוד דעות במדיה חוץ מאשר האמריקאית ,יש לי רק דבראחד להגיד לך: השמש עולה ויורדת לא רק באמריקה!

סלסרו

New member
אם כ"כ נורא בארה"ב, מענין למה אנשים

מכל קצווי תבל מתים לעבור לכאן?

sirpad

New member
למה לעאזאזל, והפעם אני מבקש שתענה

לעניין, כל דיון כאן גולש ישר להכפשת אירופאים? למה? אם כלכך טוב לך בשיטה שלך, תחיה אותה ושיבושם לך. אני לא אירופאי, אני רק גר כאן קצת מעל שנה אבל מה עשו לך מיליוני תושבי אירופה שיש בך את השנאה אליהם? אחרת אני לא מוצא הסבר לזה שזה קופץ בכזאת טבעיות. וקפיטליזם אין רק באמריקה. אז כשאני בא ומבקר את השיטה הקפיטליסטית אני לא מבקר את אנקל סם בלבד, אז גם לך כמי שגר וחי ונושם את השיטה וטוב לו עם זה אין מה לקחת את זה אישית.

לעניין

המכתב של הדוקטורנטית המתוסכלת הכפיש את האמריקאים ואמר שייקחו דוגמה מאירופה. סך הכל ציינתי שלדעתי השיטה באירופה היא לא טובה. אין לי שנאה כלפי מליוני האירופאים, רק ורחמים כלפי אלו שחושבים שהשיטה שלהם טובה (כשם שלכותבת המכתב יש בוז כלפי האמריקאים שאוכלים קש ולא מכירים שום דבר אחר לדבריה). לדעתי (ואתה רק מחזק אותה בדבריך) מדינות הרווחה אכן יפשטו את הרגל בקרוב, ואז כל מי שלא חסך "כדי להניע את הכלכלה" ישאר בלי כלום, כמו מה שקורה עכשיו עם הפנסיות בישראל. יש לי בעיה עם אלו שעובדים 35 שעות בשבוע, לוקחים שישה-שמונה שבועות חופש בשנה ואח"כ באים בטענות לאלו שעובדים "קצת" יותר כדי שיהיה להם יותר כסף. תאמר לי, כי אני באמת לא עד כדי כך "בעניינים" של כלכלת אירופה. האם מדינות סקנדינביה הן חלק מהאיחוד ? אם כן, למה ציינת את שכר המינימום בקרונות ולא ביורו ? הן כמו אנגליה שלא הסכימו לאמץ את המטבע ? מדוע ? ולעניין העושר: לפי נתוני האו"ם, התל"ג לנפש של המדינות באזורך (מהגבוה לנמוך): נורווגיה 36445 דנמרק 30265 איסלנד 27281 (היא בכלל שייכת?) שוודיה 23680 פינלנד 23456

forglemmigej

New member
בדנמרק משתמשים בקרונות

כי זו ההחלטה של הפרלמנט .זו אחת המדינות הדמוקרטיות בעולם, כל דבר פה מחליטים בצורה דמוקרטית. אין הנחתות מלמעלה .דנמרק לא רק שבאיחוד ,אלא גם בראש האיחוד כעת. זו מדינה עשירה מאד עם אפס חובות (כמעט )יש פה נפט וגז טבעי. ולמרות ממדיה הזעירים תורמת הרבה לעולם למשל Mærskשזו חברת ההובלות הימית הגדולה בעולם .רהוט מקסים ואיכותי ועוד ועוד .השטה הסוציאלית משומנת ועובדת להפליא. אחד הדברים שמייחדים את המדינה הוא חוק ינטל -קישור.

כפי שחשבתי...

מדינה שהצטרפה לאיחוד האירופאי אך לא הסכימה לאמץ את המטבע הכללי, זו מדינה שלא מוכנה לקחת אחריות. במקרה, בסמסטר הנוכחי (שייגמר כבר!!!!) לקחתי כיתה שבמהלכה למדנו על כל הנושא של האיחוד האירופאי. הדוגמא שניתחנו היתה של אנגליה שגם כן לא אימצה את היורו, ולמה ? כי "בעל המאה הוא בעל הדעה". ואם לפתע המדינה לא תוכל לשלוט על המטבע, וחס וחלילה חוזק המטבע שלה ייקבע לא רק על פי חוזק הכלכלה שלה, אלא גם על פי חוזק (או חולשת) שאר החברות באיחוד הם ייאבדו את הכח שלהם. לכן, בריטניה (ומסתבר שגם דנמרק) לא אימצו את היורו. אין לי שום דבר נגד הרצון של מדינה להישאר חזקה, אבל אם עושים איחוד - אז זה לא רק "איפה שנוח" זה גם, ובעיקר איפה שקשה. אתה יכול לתאר לעצמך מצב שבו קליפורניה תחליט שמעכשיו היא לא משתמשת בדולר האמריקאי אלא בדולר קליפורני ? שתי נקודות אחרונות ודי - יש לי מבחן מחר. קודפ כל, אתה סותר את עצמך. בהודעה הקודמת כתבת שדנמרק ושבדיה על סף תהום ופתאום אתה כותב שדנמרק מדינה עשירה (כפי שאני כתבתי קודם) דבר שני, דמוקרטיה זה בהחלט דבר נפלא. תשאל את היטלר, הוא עלה לשילטון באופן דמוקרטי, והעביר חוקים גזעניים באופן דמוקרטי. תשאל את מיודעתנו Miachal7 , היא כבר תסביר לך את כל החורים הקיימים בדמוקרטיה סטנדרטית של "הרוב קובע".

אופס... ואני חשבתי שכתבתי לסירפד

אתה=את יכול=יכולה תשאל=תשאלי קודפ=קודם (ככה זה בלי מדבקות) את לא סותרת את עצמך, אבל כדאי שתגבשי דעה אחידה עם סירפד בנוגע לחוזק הכלכלי של סקנדינביה

az ma

New member
למה? ל-מ-ה../images/Emo35.gif ל-מ-ה לעורר אותה../images/Emo35.gif

"תשאל את מיודעתנו Miachal7..."

מכיר את המשחק Risk ?

כמשחקים אותו הרבה שחקנים (נניח, חמישה ומעלה) הכי טוב זה "לשכנע" את ה"אויבים" שלך להלחם זה בזה... או בקצרה, לנצל כל מה שאפשר לטובתך... במקרה הזה, ה"רפובליקה החוקתית" תחסוך לי הקלדות. בטח עכשיו בתור פרינציפ היא לא תכתוב להם....

az ma

New member
לא חוצפה../images/Emo35.gif לא "אינטרס"../images/Emo35.gif

לומר ש Maesrk "תורמת"
... חברה מסחרית לכל דבר, וישר כוחה... אבל לקרוא לזה "תרומה"
זו "התנשאות"
... רק ראש אירופאי צבוע יכול לקרוא לזה "תרומה" אבל לקרוא לתרומות ארה"ב (500 ביליון פר החתול) "רק אינטרסנטיות"...

500 מליארד זה רק ה-Social Security

שהממשלה מוציאה. כל מה שהחברות המסחריות תורמות, הארגונים ללא מטרת רווח והתרומות הישירות של אזרחים זה בנוסף.

למעלה