ההסתדרות כמעסיק - Take 2

az ma

New member
ההסתדרות כמעסיק...

ולהסתדרות עוד יש ת'חוצפה לבוא בטענות וטרוניות למעסיקים פרטיים (בנק הפועלים לדוגמא) או לממשלה (כמעסיק)...

שביתות,קפיטליזם, משפחה (ארוך)

משהו שקיבלתי באימייל אתמול, ועדיין מעסיק את מחשבותי. אשמח לדעת מה דעתכם על כל זה בתור מי שחי בחו"ל.
עדי/לילה, אם זה
מדי לטעמכן, אין לי בעיה שתמחקו את ההודעה. ----------------------- חברים יקרים‎, > כידוע לכם אני שוהה בשנתיים האחרונות עם משפחתי בארה"ב לצורך לימודי הדוקטורט שלי, והנה ממקום שבתנו בניו-ג'רזי הגיעו לאוזנינו הדי הטרוניות על השביתה המתוכננת במשק, ועל אמיר פרץ שעושה לכם את החיים פחות נוחים. מטון הטרוניה נראה לי שלא תמיד אנשים בארצנו הקטנטונת זוכרים מי בעצם בצד שלהם ומי בצד השני. כי ביבי, אתם מבינים, רוצה לעשות לכם אמריקה. הוא קרא את ההוגים הליברליסטיים האמריקאים, ויש לו גורו אחד כזה, והוא מתכוון להפוך את ישראל למשהו שדומה לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. אז כדי שתבינו כמה זה מסוכן, תרשו לי לספר לכם מנסיוני המר כמה דברים שאולי לא סיפרו לכם על ארץ האפשרויות המה-זה-מוגבלות, שבה הכל מתנהל לפי כללי הקפיטליזם הדורסני‎: > - בארץ האפשרויות המה-זה-מוגבלות אין שביתות. הכל שקט-שקט. וגם אין הפגנות בכלל. אתם יודעים למה? כי פה זאת ארץ קפיטליסטית, ואין פה לא הסתדרות ולא אמיר פרץ. אז ברגע שלבוס שלך בא לפטר אותך הוא פשוט ניגש לשולחנך ואומר לך את המשפט הידוע: "עזוב את המקלדת, אל תיגע בכלום, והרשה לי ללוות אותך אל הדלת". זה קורה אם עבדת שלוש שנים, ואם עבדת שלושים שנה. וברגע שאתה מפוטר אתה נחשב בוגד פוטנציאלי בענייני החברה, אדם שעלול לפגוע בבסיס הנתונים של המחשב או השד יודע מה, ואי לכך מלוים אותך החוצה עם שמירה צמודה כמו קרימינל‎. > - בארץ האפשרויות המה-זה-מוגבלות לכל אדם, בלי הבדל דת גזע ומין יש סיכוי להיות מיליונר. רק מה? הסיכוי הוא 0.000000001. לכל השאר יש סיכוי של 0.9999999999 להילחם על הפרנסה שלהם ועל כך שלילדיהם יהיה חינוך נורמלי, כי‎ - > - בארץ האפשרויות המה-זה-מוגבלות אין כמעט חינוך חינם. הורים לילדים עד גיל חמש נאלצים לשלם סכומי עתק על מעונות וגני ילדים, ואחר כך, ברוב השכונות, חינוך ציבורי אינו אופציה ריאלית למי שרוצה להישאר בחיים אחרי יום לימודים. התעריף על חינוך בבי"ס טוב מגיע לכ 12,000 דולר בשנה (1000 דולר לחודש). תעשו חשבון כמה מוציאה משפחה שיש לה שלושה ילדים, עוד לפני שהתחילה לרכוש ספרי לימוד. כדי לממן חינוכו של כל ילד בקולג' פרטי צריכה כל משפחה להוציא בממוצע כ 30,000 דולר בשנה. שכר הלימוד בקולג' ציבורי (לתואר ראשון) הוא כ 10,000 דולר בשנה. אין פלא, לכן, שאמריקאים אינם נוסעים הרבה לחו"ל, גם לא בגיל מבוגר, כי למי נשאר כסף לטייל אחרי שמימן לילדיו חינוך תיכוני ועל-תיכוני> ? הורים רבים אכן אינם מממנים זאת לילדיהם, ובמקרים אלה נאלצים הילדים לקחת הלוואות פדרליות לצורך מימון לימודיהם, ולהחזיר אותן בתשלומים במשך שנים, עוד לפני שקנו דירה והתחילו עם המשכנתה. אנחנו התיידדנו עם כמה וכמה אנשים בעלי משפחות (ולא נזקקים בכלל) שפשוט נפלו מהכיסא כששמעו בכמה מקומות בעולם טיילנו. אגב, צרות אופקיהם של האמריקאים והעובדה שהם לא יוצאים הרבה מהיבשת שלהם היא אחד ההסברים לכך שהם אוכלים את הקש שמאכילים אותם בשתיקה. הם פשוט לא מכירים שום אופציה אחרת מקרוב, למעט מקסיקו אולי, ולכן הם קונים את האידאולוגיה הקפיטליסטית בלי שום ויכוח או מיקוח‎. > - כמו כן בארץ האפשרויות המה-זה-מוגבלות אין ביטוח בריאות ממלכתי במחירים סבירים. מחיר פוליסת ביטוח ליחיד הוא 300 דולר בממוצע לחודש. לכן, משפחתנו הממוצעת בת חמש הנפשות תוציא 1500 דולר בחודש על בריאות. בשל ייעולים וקיצוצים במערכת הבריאות יאושפז אדם שעבר ניתוח לב פתוח, למשל, כשלושה ימים ולאחר מכן יישלח לביתו, ועול הטיפול ייפול על משפחתו. לאישה שילדה ניתוח קיסרי מגיע אישפוז של יומיים (בחלק מהמדינות פחות מזה). חופשת הלידה אורכת שישה שבועות. מסיבה זו, וגם בגלל המחירים הבלתי אפשריים של חינוך לילדים קטנים מספר הנשים העובדות בארץ האפשרויות המה-זה-מוגבלות הוא מהנמוכים בעולם. וזאת הארץ המובילה בתחום המחקר הפמיניסטי. איזו אירוניה‎. > אז יש עוד הרבה מה להגיד, אבל לא אלאה אתכם בפרטים רבים נוספים. קחו רק בחשבון שלפי הסטטיסטיקות שבידי ההכנסה הממוצעת לנפש לחודש בארה"ב היא 1800 דולר, ובינתיים גמרנו את הכל רק על לחיות ולהתחנך. אם אתם חושבים שאני מדברת על אנשים דלים וחסרי אמצעים - אתם טועים. אחד הדברים שהדהימו אותנו הוא שחברינו, האמידים ובעלי המקצועות החופשיים מסתובבים בביתם בחורף עם מעילים (הטמפרטורה יורדת מתחת לאפס) ולא מדליקים את החימום כדי לחסוך. כי באמת, כשיש לך שלושה-ארבעה ילדים ואת צריכה לפרנס אותם, את חושבת פעמיים אם להדליק את החימום‎. > אז כן, שמעתי שאמיר פרץ הוא עסקן מפלגתי מושחת, הפועל בעיקר לטובת ועדי העובדים. יש לכם אופציה יותר טובה? אדרבה, תיזמו אתם משהו. אל תשכחו גם שביבי עצמו, ולצערי גם כל פוליטיקאי אחר כיום, לא ממש יכול להוות אמת-מידה ליושר המידות. אבל כל זמן שאין אופציה אחרת, תחשבו טוב טוב אם אתם רוצים לחיות באמריקה, הארץ המיטיבה עם מתי מעט ומריעה לרבים. כי ההוגים הליברליסטים הבינו את מה שסטלין לא הבין: שאין צורך בהרג ובאלימות כדי להשליט דיקטטורה. מספיקה אידאולוגיה. מספיק בית חרושת לאשליות, ואז כולם שותקים ומאושרים, ולדיקטטורת הכסף אין כמעט אופוזיציה (תנועות השמאל בארה"ב קטנות עד גיחוך, עם כל הכבוד לפעילותן המבורכת). ועוד משהו קטן: רוב האנשים סבורים בטעות שהאופציה לקפיטליזם היא מרכסיזם ורוסיה הסובייטית. תתעוררו, חבר'ה. בין שתי האפשרויות יש עוד הרבה גווני ביניים, שאפשר לתארם תחת הכותרת 'סוציאליזם נאור'. זו האידאולוגיה השלטת כיום ברוב מדינות אירופה המערבית ובעיקר בארצות סקנדינביה. ואיכות החיים בארצות האלה היא גבוהה באמת ואינה רק אשליה לאמריקאים דבילים, שמחמת החינוך הירוד, שמאפשרת להם הכלכלה הקפיטליסטית, לא מבינים אפילו כמה איכות החיים שלהם לא באמת כזאת גבוהה כמו שמספרים להם‎. > אז אכן שביתה זה לא נוח, אבל אולי הגיע הזמן שנפסיק לחשוב על הרגע ונחשוב קצת על העתיד. ואם אתם חושבים כמוני, אולי תעבירו את האי-מייל הזה לעוד כמה חברים‎. > תודה וחג עצמאות שמח (כאן מופיע שמה של כותבת המכתב, אותו מחקתי)

zoti

New member
עוד בכיינית

לא את, דנה. אלא כותבת המכתב. אני לא מבין את כל הבכיינים שלא טוב להם. שיחזרו לישראל אם כל כך נפלא להם בארץ. כל הטקסט שלה מגמתי ומלא הטעיות וקישקושי שכל. $1800 לחודש. ממש. בניו ג'רזי. ב-ס-ד-ר ! אולי בתור עובד במקדונלדס.

anatul

New member
ושכר לימוד בקולג ציבורי הוא לא

10000 לשנה... אני בתור סטונטית זרה בניו-יורק משלמת 7500 לשנה.. ומי שתושב משלם פחות מחצי!!!! אז שקודם תברר על מה היא מדברת ואז תדבר!

זאתי, חייבת להעיר לך משהו

שים לב שדובר על הכנסה ממוצעת לנפש, כלומר לוקחים בחשבון גם את כל המובטלים, וכמובן גם את הילדים שלא מתפרנסים וכו'. יחד עם זה, אני בהחלט מסכימה שיש, אפעס, יותר מדי שטויות במכתב הנ"ל. עוד לא ממש שמעתי על משפחה ששולחת את כל הילדים למוסדות חינוך פרטיים, ומשלמת על זה במחיר של לא לחמם את הבית בחורף הקפוא. דאאאאאאאה. מי שמספיק אידיוט כדי לעשות את זה - מגיע לו
בד"כ המצב שונה: האמריקאים חוסכים כל גרוש אפשרי, פשוט כי ככה חינכו אותם מאז ומתמיד. הרי לפני כשנה, כשמחירי הדלק עלו במשהו כמו 10 סנט לגאלון, ראיינו בכל מהדורות החדשות אנשים, שאמרו שעכשיו הם יצטרכו לקצר בגלל זה את חופשת האביב המתוכננת, בלה, בלה, בלה... אגב, נושא רמת החינוך חינם הוא כל-כך, אבל כל-כך עניין של גאוגרפיה. ואני בטוחה שדווקא במקום כמו ניו-ג'רסי רמת החינוך נאותה ומעלה (תקנו אותי אם אני טועה). וכן, שביתה היא דבר מאד, אבל ממש ממש מאד לא נח. ואם המצב הוא שגם כל יום נוסף שהיא מתמשכת עולה למשק מחיר של 70 מפוטרים נוספים, אז היא מיותרת לחלוטין, ולגמרי לא מגנה על האינטרסים של העובדים (שמטבע הדברים מטרתם הראשונית היא להמשיך ולהיות עובדים). בקיצור, המון המון קשקשת, בלי שום דבר מעבר לזה...

az ma

New member
בול שיט אחד גדול../images/Emo70.gif

אמרי לחברתך להתרכז חזק חזק בדוקטורט שלה, כי אם היא תכתוב שם שטויות כמו שכתבה כאן אז חבל על ההשקעה| היא מפגינה בורות מדהימה! בכלל מעניין אותי למה היא בחרה (אונס?) לעשות ת'דוקטורט שלה במדינת "הדבילים"?

G a l i 11

New member
שביתות

הי דנה, כן, זה מעניין ובחלקו כנראה מאד נכון. אנחנו מעט זמן פה כך שאיני יכולה לסתור כמעט את הדברים ממקור ראשון. אני כן יכולה להגיד שעד כמה שביבי הוא לא מאהודי אני חושבת שהוא מנסה סוף סוף לעשות משהו. נכון זה קצת קיצוני ובעיקר מאד מהיר וקשה לעיכול בארץ אבל זה משהו...כבר המון זמן שכולם בארץ מקטרים על המצב הכלכלי אך הדברים לא משתנים. אני מקוה שהפשרות שיעשו בדרך לא תעשינה דוקא לטובת החזקים (כפי שקורה לצערנו בד"כ) ושהקיצוצים במגזר הציבורי אכן יצאו לפועל, כי מי מאיתנו לא מכיר ויודע עד כמה רק הסיאוב. וזהו, זה מספיק כבד לערב זה.

ועוד כמה ..

דברים שאינם נכונים. חוק חינוך חינם קיים גם פה החל מגיל 4 ובניגוד לישראל הוא אכן חינם! אמהות שלא עובדות זה דבר מאוד נפוץ פה בשל העובדה שהן רוצות להיות מעורבות בגידול הילדים,בחינוך (מתנדבות המון לבתי ספר)וגם כנראה שרמת החיים פה מספיק טובה על מנת שהן תשארנה בבית. הרשימה ארוכה ולא אמשיך אז רק דבר אחד-אין בעיות של חימום או קירור בית לאף אחד. ומי ששולח את ילדיו לבתי ספר פרטיים בודאי שיש לו כסף לחמם את הוילה שלו . כמו בכל מקום גם פה יש שיכבה של ניזקקים,ונראה שיש פה עירבוב מוחלט. גם מחירי הקולג' אינם נכונים. טוב ...ברור שמי שהכינה את הכתבה לא טרחה לברר פרטים.

az ma

New member
ומה בעניין ביטוח בריאות? לא BS?

$300 "ממוצע לאדם" ומסיקה שזה מתורגם" ל$1500 למשפחה בת 5 נפשות... ערימה של crap!

בואו ונעמיד דברים על דיוקם

כידוע לכולם כאן (או שלא) ה
ממש לא אוהב להקליד הודעות ארוכות, לכן אנסה להגיב בקצרה ולעניין על הנקודות שהועלו כאן (אבל זה יהיה קשה לעשות את זה קצר) ונעמיד דברים על דיוקם. קודם כל, אכן בחלק ניכר מהמדינות בארה"ב תנאי ההעסקה הם ע"פ מה שנקרא At will employment , כלומר בהחלט למעסיק מותר לפטר מהיום למחר. צריך לזכור שלכל מטבע שני צדדים, גם לך מותר למצוא עבודה חדשה ולהתחיל אותה מהיום למחר, בלי הודעה מראש, בלי תקופת חפיפה וכ'ד. בנוסף, בין עם פוטרת ובין אם עזבת מרצון, כל עוד לא שולמו לך הסכומים שהגיעו לך עד ליום עזיבתך המעסיק חייב להמשיך לשלם לך גם על הזמן שאינך בעבודה ועד היום שבו נסגרים כל החשבונות. מעבר לכך שהמצב בארץ, בעיקר אצל עובדי המדינה, הוא (וזה הרי ידוע לכולם) שחיתות אחת גדולה. העובדה שלא ניתן לפטר עובדים על פי ביצועים אלא רק על פי ותק היא פשוט שערוריה שעולה לכולנו המון כסף. עלות אחזקת עובד ותיק לא יעיל (שגוררת את אחזקת העובד החדש יחסית בכל מקרה) היא עלות המוממנת מכספי המיסים, ובעיקר של המגזר הפרטי. בנוסף, גם כאן תמיד אפשר לחתום חוזה בתחילת ההעסקה על מתן התראה מראש של X ימים - משני הצדדים, זה הכל תלוי במשא ומתן. Next, ברור לכולנו שחשבון זה לא התחום שלך. לומר:" בארץ האפשרויות המה-זה-מוגבלות לכל אדם, בלי הבדל דת גזע ומין יש סיכוי להיות מיליונר. רק מה? הסיכוי הוא 0.000000001. לכל השאר יש סיכוי של 0.9999999999 להילחם על הפרנסה שלהם ועל כך שלילדיהם יהיה חינוך נורמלי" זה פשוט קישקוש. הבה ונדבר עובדות: בארה"ב יש 3.5 מליון איש הנחשבים "מליונרים" כלומר בעלי ערך של מליון דולר ומעלה, לעומתם יש כ-9 מליון עניים (הכנסה לנפש קטנה מ5000 דולר בשנה). מה אני אגיד לך, הלוואי ובישראל היחס בין המליונרים לעניים היה דומה... דרך אגב, אנקדוטה נחמדה לדעת, מתוך ה-9 מליון עניים – 2 מליון שחורים, 7 מליון לבנים (בערך חצי היספנים). על מנת להעמיד דברים על דיוקם נאמר שהסיכוי להיות מליונר בארה"ב הוא 0.01 והסיכוי להיות עני הוא 0.025 אבל הרי זה לא ממש מעניין אותך. אני אדלג על חינוך לילדים, כיוון שעפרית כתבה לך שיש כאן חינוך חינם וברוב האנשים שאני מכיר כאן כן שולחים את ילדיהם לחינוך הציבורי, ולא מרגישים רע עם זה, להיפך, הם רק משבחים את מה שהם מקבלים לעומת ה"חינוך חינם" של מדינת ישראל. הלאה נמשיך אל החינוך הגבוה. נכון, אפשר ללכת על ה-Ivory league ולשלם הון על הלימודים. אבל באמת שלא חייבים. הקולג'ים והאוניברסיטאות הציבוריים כאן הם בהחלט ברמה טובה והם במחירים השווים לכל נפש. יתרה מזאת, האפשרות לקבל כאן מלגה היא כל כך יותר גדולה מבישראל שפשוט אין מה להשוות (גם באוניברסיטאות הפרטיות, ב-Cornell למשל 1 מ-5 בממוצע לא משלם לתואר ראשון). אני למשל, לומד באוניברסיטה ששכר הלימוד הוא כאלף דולר לסמסטר. את השנתיים הראשונות אפשר לעשות בקולג' במחיר מגוחך של פחות מ-200 דולר לסמסטר. גם אם נניח שאכן "צרות אופקיהם של האמריקאים והעובדה שהם לא יוצאים הרבה מהיבשת שלהם היא אחד ההסברים לכך שהם אוכלים את הקש שמאכילים אותם בשתיקה", אז למה שנידבק דווקא למקסיקו. את מי יש להם בגבול מצפון אם לא את קנדה הסוציאליסטית הנאורה? האמריקאים יודעים טוב מאוד מה המשמעות של סוציאליזם נאור ועדיין בוחרים בקפיטליזם. הסיבה שרבים מהם לא יוצאים מגבולות ארצם זה כי היא "קצת" יותר גדולה מישראל ומכל מדינות אירופה. יש כאן מספיק לאן ללכת ומה לראות גם בלי דרכון. בנוסף לא חסרים אמריקאים שמגיעים למזרח, לדרום אמריקה, לאירופה ואפילו לישראל וזה בנוסף למצרים, ירדן, מרוקו וערב הסעודית). לגבי הדיור, בניגוד לישראלים, וסביר להניח שגם בשל ה-At will employment, למרות שהאמריקאים עובדים הרבה, אין הם רואים את העבודה כמרכז חייהם. היום אני פה, מחר אני שם, ולכן רבים מהם (בעיקר אלו ללא ילדים) לא קונים בתים אל שוכרים. כשכבר כן קונים בית צריך לזכור שכאן, בניגוד לישראל, הריבית על המשכנתא פטורה ממס מה שעושה את כל העסק ליותר קל ויותר כדאי. אני מתחיל להתעייף אז מייד נסיים. אכן ביטוח רפואי ליחיד עולה בערך 300$, אבל אם למשפחה בת חמישה אנשים מישהו מחייב אותך ב-1500$, עובדים עליך בעיניים וכדאי לך לעבור חברת ביטוח ומהר. נכון שביבי הוא לא אמת-מידה ליושר המידות, ונכון שעמיר (ב-ע', לא ב-א') פרץ הוא גם מושחת לא קטן, אבל הבעיה בישראל היא חמורה מזה. הבעיה בישראל היא עובדי המדינה. סליחה על ההכללה הגסה, ללא ספק רבים מהם טובים וחרוצים אבל כשהרקובים שביניהם הם אלו שלעולם לא יפוטרו בשל השיטה המקולקלת, האחרים (שלבינתיים כן משתדלים) פשוט יילמדו שברגע שיש ותק לא צריך להשקיע וככה השיטה תישמר. לכן, ועל אף סלידתי האישית מביבי, אני חושב שמגיע לו חיזוקים רבים על כך שהוא מעיז לנסות להלחם בועדים המושחתים של עובדי המדינה. מלה אחרונה לגבי מדינות הסוציאליזם הנאור דוגמת סקנדינביה. כשיש כסף (ומדינות סקנדינביה כידוע עשירות, ולא בגלל התעשייה שלהן) כל שיטה כלכלית עובדת. בכווית, יש דיקטטורה ועדיין כל האזרחים מאושרים... ולסיום, ציטוט אחרון ובקשה לקוראים: אולי הגיע הזמן שנפסיק לחשוב על הרגע ונחשוב קצת על העתיד. ואם אתם חושבים כמוני, אולי תעבירו את האי-מייל הזה לעוד כמה חברים‎. שלכם באהבה ה-

sirpad

New member
מדינות עשירות?

על מה אתה מדבר? חוץ מפינלנד בעלת הון הנפט אין מדינות עשירות בסקנדינביה. דנמרק עומדת אל מול עתיד שחור של יותר פנסיונרים מאנשים עובדים. שבדיה בכלל פושטת את הרגל. אתה רוצה לדעת איפה לדעתי ההבדל? ההבדל הוא שהאנשים החיים פה חיים על פי דעתי בלבד כמו שצריך לחיות. דני ממוצע בקופנהאגן מוציא הון תועפות על בגדים והון תועפות על שתייה(אבל ממש הון תועפות 500 שקל בערב שישי יכול להיות נורמלי מאוד) הם יוצאים למסעדות. בקיצור הם מוציאים כסף. כוחו של הכסף הוא רק כשהוא עובר מיד ליד ואז יש לכולם כסף והוא רק מתגלגל ומחליף ידיים. לא משנה במה אתה עובד כאן אתה מקבל משכורת גבוהה, המינימום עומד על 100 קרונה כשעם התחזקות היורו זה כבר מגיע לכמעט 70 שקל לשעה. יש מיסים גבוהים נכון, אבל בהשוואה של נטל מס בין המדינות בעולם אין הבדל גדול. פה זה פשוט מרוכז תחת מס אחד ולא מחולק. יהיו מי שלא יסכימו איתי על שיטת המיסוי, אבל אני גורס שאין ממש הבדל. ניקח מדינה בלי מיסים גבוהים, אני קונה דירה לוקח משכנתא בונה משפחה עושה ביטוח בריאות למשפחה וביטוח חיים ותוכנית פנסיה, כי אני איש אחראי. אני פותח תוכנית חיסכון כדי שילדיי יוכלו ללכת לאוניברסיטה. ניקח את דנמרק, אני קונה דירה משלם משכנתא וזה יורד לי מהמיסים, אין לי צורך בביטוח בריאות ופנסיה גם ניתן לזכות מהמיסים. ילדיי יילכו חינם לאוניברסיטה ולו רק זה הם יקבלו דמי כיס מהמדינה בזמן היותם סטודנטים וזכאות לחדרבמעונות שהוא זול בהרבה מדירות רגילות בקופנהאגן. אם אני חי בדנמרק אין לי דאגות או שאולי גם אם אני לא אחראי המדינה אחראית בשבילי. זה משאיר לי זמן להוציא כסף ולא לחסוך לימים קשים. אבסודרי אפילו אם יש לי מינוס בבנק עקב הלוואה שלקחתי לקניית מכונית בית וידאו לא משנה מה, הריבית שאני משלם על המינוס גם כן ניתנת לזיכוי מהמיסים. זאת אומרת יש כאן עידוד להוצאת כסף, לא לחסוך. אם אני לא חי במדינה /שכזאת ואני חוסך את הכסף שלי אז אני לא מגלגל אותו. נניח ואני בעל קיוסק ואתה קונה אצלי ארטיק כן, אם בכסף של הארטיק אנ קונהחלב ולחם אז קידמתי במשהו את הכלכלה. אם לקחתי תחמש שקל ושמתי בבנק עצרתי את הכלכלה. אם אתה זוכר את המושג הר השקלים שייחסו לכסף שישראלים מחזיקים בחסכונות בבנק עקב הריבית הגבוהה שהייתה בבנק ישראל. וכשהורידו את הריבית מה עשו אנשים קנו דולרים, אז הדולר זינק והשקל נחלש. ולא משנה כמה שכלכלנים זעקו לציבור לכו תקנו תוציאו כסף תגלגלו כסף הציבור פחד והעדיף לחשוב על העתיד. מה ייצא מזה? ימים יגידו.

stardustit

New member
אין לי כוח להגיב להכל, רק לדבר

שממש הכי הקפיץ אותי "שמתי כסף בבנק עצרתי את הכלכלה"... לא עצרת שום כלכלה, הסטתת את הכסף שלך מצריכה להשקעה. מה לעשות, כאשר בבנק יש הרבה כסף הוא יכול להלוות לממשלה כספים (המשמשים להשקעות) בריבית נמוכה יותר. ואפילו ארמוז לך, שהכלכלה משגשגת יותר כאשר משקיעים בהשקעות.

sirpad

New member
גם בכלכלה יש דעות

ואני לא מסכים איתך בקביעה הזו.

גם לי כבר אין כח

אבל זה ממש התנהגות של ילדים קטנים. כמו שאתה אומר, המדינות על סף פשיטת רגל, ועדיין אתה סומך על כך שהמדינה תדאג לך... ממה בדיוק היא תדאג לך, מהאויר ? אויר יש בחינם,קח כמה שאתה רוצה.

sirpad

New member
ובנושא אחר, קח את אבא שלי.

אבי היה דוור ברשות הדואר המון שנים. לא היה ניתן לפטר אותו כי הוא קיבל קביעות. אז הוא הועזב בכח עם פנסיה מוקדמת בגיל 40. מה ייעשה בנאדם שעבד בדואר כל חייו? לאן יילך עכשיו? זה לא מעניין העיקר שהסיאוב, חייבים לטפל בסיאוב. מה עשו בדואר? לקחו עובדים מחברות כח אדם, זה לא זול להעסיק עובדים מחברת כח אדם. כי הרי יש בתהליך ההעסקה עוד יד שגובה כסף לא? אם כך מה? העובד יכול להיות מפוטר בלי קביעות. זה נח זה פותר סיאוב. זה אומר שאתה עובד וכשאתה מתחיל לגמגם מפטרים אותך. אבל החיים לא כאלה ורודים.אז אתה יכול לעבוד ולהיות עובד מסור,כשבוא נהיה מציאותיים אף אחד לא עובד מסור, חוץ מזונה אף אחד לא מזיין בשביל כסף ואנחנו לא עובדים כי זה ממש כיף אלא כי יש משכורת בסוף כל חודש. אז אתה אם כך עובד מסור ומחליפים בוס והבוס לא ממש אוהב אותך מסיבות לא סיבות אז הוא מפטר אותך.להתראות. היית נאמן השקעת נתת בטיח עכשיו אתה כבר לא שמיש תודה ולהתראות. קישטה סיאוב!! החוצה!! בארה!! קישטה! עכשיו אני לא מצדד במי שמתיישב על הכיסא שלו מיום היותו בקביעות ומגרבץ. וזה לא נכון שניתן לא לעשות כלום ולא להיות מפוטר בגלל הקביעות.אבל אל תחשבו שהצד השני של המתרס הוא יפה תואר. הצד השני הוא נצלני ואם לא יהיה פיקוח על זה אתם תראו את משמעות הקפיטליזם. מי שלא יעיל החוצה, וזה אומר שגם המשפחה שלו ומי שהוא אמור להאכיל גם החוצה. והחוצה זה ישר לידי לשכות הסעד. אל תיתנו לנזקקים דג בכל יום תנו להם חכה ותלמדו אותם לדוג דגים לבד.לתרום ולטפח את החלש בעודו חלש ונזקק זה יפה וחשוב אבל זו לא הדרך.

Ayelet CA

New member
ובכן,

דבר ראשון, בניגוד לישראל, המשכורת בארה"ב מאפשרת (לרוב) לחיות בכבוד. ההוצאות הגדולות הן דיור, חינוך ובריאות. כל מי שרק יכול שולח כאן את ילדיו לבתי ספר פרטיים וזה יקר, קולג'ים ואוניברסיטאות הם גם סיפור לא זול, למרות המילגות וכל השאר. ההוצאות על דיור יותר שפויות מאשר בישראל אבל עדיין גבוהות. לגבי הבריאות, זה נושא כואב מאוד. ביטוח בריאות טוב עולה הרבה כסף, אולי לא הסכום שאותו היא הזכירה במכתב, אבל זה עדיין סיפור לא זול. יתרה מזאת, יש אפשרות לשלם ל-מדיקר במשך השנים, כך שאחרי הפרישה לפנסיה יש כביכול כיסוי רפואי. כביכול. מדיקר מכסה אותך אם חלית בשפעת נגיד, אבל יש לך משהו אחר, קצת יותר חמור, אכלת אותה. אתה יכול במשך השנים להפריש כסף לביטוחים פרטיים על מנת להיות מכוסה טוב יותר אחרי גיל 65 אבל זה אומר הוצאה חודשית נוספת של כאלף $ לזוג. ואת זה אני יודעת מאנשים שחיים כאן 35 שנה. אז אפשר לחסוך לילדים לקולג', ולשלם ביטוח רפואי, ולשלם ביטוח חיים, ולהפריש כסף נוסף לביטוח רפואי בזקנה, אבל כמה משכורת תישאר לך בכל חודש? איזו רמת חיים תנהל? בארה"ב טוב לך אם יש לך עבודה מכניסה לכיסוי כל הצרכים שלך, אבל אם אתה לא עובד, אתה מת. והעובדה שאנשים גרים כאן (ארה"ב) עדיין לא סותרת את זה שמותר להם להעביר ביקורת על איך שהדברים מתנהלים כאן. לבוא אליהם בטענה של "אז למה אתם גרים כאן" זה ממש לא לעניין. שום מקום אינו מושלם וכל אחד רואה את היתרונות והחסרונות במקומות שונים ומחליט על מה הוא יכול להתפשר ועל מה לא.

למעלה