ההופעה בבארוק

מאז שהוא התחזק...

לא סתם ציצית אלא ציצית צמר ופתיל תכלת שזור ולאלו שלא כ"כ מבינים אז הלובש ציצית צמר מחמיר מציצית העשויה בד אחר ופתיל תכלת זהו מנהג שהולך ונפוץ אך עדיין למחמירים בלבד... ואם אתה יוגב שואל את עצמך איך זה שלא ראינו את הציצית או יותר נכון למה רק עכשיו רואים אותה זה מפני שאני הוצאתי לו את הפתילות מהכיסים משום שעמיר נוהג כמו הספרדים ללכת עם ציציות בפנים ואני קצת שיכנזתי אותו... והאמת שזה יפה לו יותר עם ציציות בחוץ!

תודה על ההסבר מושיקו.

אך ידוע לך כמה זמן הוא כבר עם ציצית? האמת היא שזה קצת מדאיג אותי שהוא כל כך חזק ומתחזק כמו שאתה אומר, ואני גם אסביר למה. אז ככה, אני מאוד אוהב את עמיר דתי ורואים שהדת עושה לו טוב ובאמת אני רוצה שהוא יישאר כמו שהוא, אני רק מפחד שזה ישפיע עליו לרעה בהמשך הזמן עליו וגם על המוזיקה שהוא עושה.

עוד דבר אחד בבקשה.

חשוב לי שתדעו אנשים, עפ''י שאני לא חייב לכם דין וחשבון חשוב לי שדעו שכל זה בא באמת ממקום תמים וטהור ורק עם רצון טוב ודאגה לאיש הזה שבגללו כולנו כאן.

אין בעד מה

כמה זמן בדיוק אין לי מושג, ולגבי החשש שלך שההתחזקות תעשה לו משהו רע אז הרשה לי לומר לך שאמנם אני לא מבין מה זה רע לשיטתך אך אני מבטיח לך שבצורה שעמיר ואברהם מתחזקים לא יאונה להם כל רע. הם עושים זאת לאט ובזהירות וב"ה בזכותם עוד אנשים מתחזקים ומתקרבים לשמירת מצוות וזה דבר טוב לכשעצמו. שבוע טוב!

אני אסביר מה יעשה רע,

מבחינת המוזיקה, אז זהו בגלל שהוא דתי אפשר לשכוח מהשירים היפים על אהבה? דבר כזה אני לא רוצה שיקרה ועובדה שזה קורה.. ואני לא רוצה שכל היצירות שלו מעכשיו ינבעו מהדת. קח למשל את הרהורים, הרבה מהיצירה מדברת על זה שהוא יהודי, ומזל שהוא יהודי, וטוב שהוא יהודי, וישו עשה ככה, וישו אמר ככה.. אז אני לא רוצה שכל מה שהוא יוציא מעכשיו יתרכז בדת, ובאברהם, ובזה, ובההוא ובכל שאר הדברים שלמען האמת, עם כל הכבוד לדת והזיקה לדת פשוט לא מעניינים אותי ולא מעניין עוד אנשים מהסוג שלי ולמרות שהרהורים פשוט דיסק ענק או איך שאחרים אמרו מעל הטבע או משהו כזה קשה לי, באמת קשה לי להתחבר אליו כי הדברים האלה לא ממש נוגעים בי. אז המשך יום נעים ואני מקווה שהבנתם פשוט זה באמת דברים שאני לא רוצה שיקרו ולמרות איך שזה נראה אני כן יהודי שקצת מאמין פשוט עמיר והמוזיקה לחוד והדת לחוד. אז יאללה סליחה על החפירה ויום טוב..

אני אסביר לך למה זה לא רע...

האהבה שעמיר הפסיק לשיר עליה היא אהבה נכזבת מכאן שהיום כשהוא שר אהבה זו אהבת אמת ועדיין הוא שר שירים עם אהבה. נכון ש"הרהורים" זו יצירה עם נגיעות מן הדת אך כל אחד יכול לרחת את זה למקום שבו הנפש שלו נמצאת וזה מה שיפה בשירים של הבן עיוני הזה. בעומק הדברים הללו כן נוגעים בך כמו בכל יהודי אחר אך שקשה לך כרגע כי אתה נמצא במקום אחר מבחינה נפשית. ולסיום אנו ביהדות מאמינים שהתורה היא חלק בלתי נפרד מהחיים (ב"ה שא"א לחתוך הכל לשניים) הנצרות הפרידה את הדת מהחיים ולכן עמיר, המוסיקה והאמונה באים בחבילה אחת.

מושיקו,

תראה לי שיר אהבה אחד שעמיר כתב מאז שהוא חזר בתשובה? אל תכניס לי שירי אהבה לארץ ולה' כי זה לא נחשב. לא יודע אבל אני לא יכול לרדת לסוף דעתך, מצטער. זה כנראה ההבדלים בנינו (חילוני-דתי). בכל אופן תודה רבה על תשומת הלב.

odery

New member
יוגב

הי, נראה לי שנשמתי זו דוגמא לשיר אהבה,שהוא כתב אחרי שהוא "חזר בתשובה". דרכגב,בהופעה הוא שר את יש לי חלום ,ומה זה אם לא שיר אהבה? אז נכון שיש כמה שירים שהוא לא מזדהה עם המצב שבו הוא היה כשהם נכתבו ומי כמוני מבואסת שהוא לא שר יותר את שלום אישה, אבל רגע,שניה, עמיר זה לא רק שירי אהבה,כי אם זה משאתה מחפש,יש את אייל גולן או את שרית חדד או את לוידעת מי,הנפש הזו שכותבת את השירים נשארת אנושית,עם אותם רגשות כמו של כל בנאדם אחר, נראה לי שגם לדוסים יש רגשות ולכן קרוב לודאי שעוד נשמע עליהם...

דפ19

New member
מסכימה איתך, ואפילו מאד!

הסברתי יפה כל כך, וגם לדעתי- ההתחזקות הזו, רק עוזרת לו להשתבח עם הזמן! והמוזיקה שלו, לפחות אלי, נוגעת ומרגשת יותר...

כרמית007

New member
ליוגב..

קראתי את התגובות שלך, ןגם אני איפשהו מזדהה עם הדברים שאתה כותב.. זה שעמיר התחזק עם השנים ..וההתקרבות לדת לא הרחיקה או הכניסה חששות חס וחלילה מהיוצר הדגול הזה או משיריו..נהפוכו זה מוסיף. אבל יש משהו בדבריך שעמיר מתחזק לאט לאט וגמני "חוששת" שעם הזמן הוא ישיר שירים שקשורים לדת וליהדות וכיוצ"ב..שלא יבבינו אותי לא נכון..אני יהודיה גאה, אומנם חילונית, אבל שומרת מסורת ומאמינה בקדוש ברוך הוא..אבל יש שירים שעמיר כבר לא שר שמדברים על אהבה לאישה ובכלל....וזה חבל... בשורה התחתונה..לא משנה מה..עמיר מנצח.. לילה טוב.
...."כי יצאת הכי צדייקקק!!!! בארץ..נכון להיום..אתה פשוט מקום ראשון..אז תבוא לטקס ביום שני בשבע בערב..."

לכרמית ואודליה

קודם כל איתך אודליה, ברור שאני לא מחפש רק שירי אהבה וברור שכל מה שעמיר עושה הוא פשוט מבורך ומרגש אבל לפעמים אתה מחפש דברים חדשים.. כרמית, צודקת, פשוט צודקת. לא משנה מה,עמיר מנצח זו עובדה, עובדה מוכחת שאי אפשר להתווכח איתה. זה כמו מתמטיקה עד שמישהו לא יביא הוכחה ש1+1=2 שום דבר לא ישתנה וככה גם עמיר.. לא יודע איך הגענו מעמיר למתמטיקה וקצת בלבלתי לכם תראש לא נורא גם אני התבלבלתי סך הכל קצת נהניתי מהדיון המעניין הזה אז תודה רבה לכל המשתתפים ולפי דעתי אני יחתום את הדיון הזה עם משפט טוב מתוך "שלכת" האמת היא, אני אדם שמתגבר, ורק מזה אני פוחד ורק על זה אני חושב, את יודעת היטב שאת תצאי מתוך ביתי ואחר כך מהלב... יצאת כבר.. אז יאללה חברי, עמיתי, גבירותי ורבותי שלום ושימשיך להיות יום כזה נפלא. ומצטער על החפירה הקטנה בסוף.

lihi26

New member
פזית יקרה תכתבי מי בכל תמונה

אחלה תמונות אל תפסיקייייייייייי

למעלה