הדרכה מישהו??

חרגון

New member
אתה טועה לגבי המדריכים

"ולהערתך על תגמול מדריכים- מדריך אידיוט, לא יצליח למכור לך קורס, לא חשוב כמה הוא יתאמץ. אם תלמיד לא מרגיש שהוא הרוויח מהקורס, אי אפשר לעבוד עליו. ואם תלמיד מרגיש שהוא הרוויח-כנראה שהמדריך שלו לא היה כל כך אידיוט למרות הכל" משה לא דיבר על מדריכים אידיוטים, אלא על כאלה עם כריזמה (אבל לא ממש מקצועיים). לתלמיד אין מושג אם המדריך שלו היה טוב או לא, והאם לימד אותו היטב או לא. אם יש מדריך גרוע, אז ברור שכן. אבל כאלה, כמו שציין משה, לא עובדים יותר, כי המשובים שלהם על הפנים. יש הרבה מאוד מדריכים שהמשובים שלהם בשמיים, ללא כל קשר למקצועיותם. אבל אפשר להבין את המכונים. משה נתן סקירה מקיפה ומדויקת מאוד באחת התגובות בהמשך. את המכונים לא מעניין הציון שלך, מעניין אותם שתהיה מרוצה ותביא חברים. הם יגרמו לך להרגיש שמעניין אותם הציון שלך, כדי שתביא חברים. זה סיפור אחר. אבל לא באמת מעניין אותם...

ארנזמי

New member
הקץ לתאוריות הקונספירציה!!

אפשר לחשוב שמישהו מכריח אותכם לקחת קורס, גונב מכם אלפי שקלים למרות התנגדותכם, ומז**ן אתכם אח"כ מאחור.

לא קונספירציה. כוחות השוק.

האמת היא שמעולם לא הרגשתי שמישהו מז**ן אותי מאחור, אבל אין לי כל כוונה להתווכח איתך על דברים שאת מבינה בהם יותר ממני.

KINGAR

New member
כוחות השוק

אין לי מושג מה הרקע שלך בכלכלה אך על פי רוב התחרות בין גופים שונים גורמת לירידת מחירים עבור הלקוח. התחרות במקרה זה הינה כנראה על עובדים (המוגדרים לפחות על ידי המכונים אכותיים) ועבור אכות זו המכונים מוכנים לשלם סכום נכבד.בכל תחום תעסוקה לא ישלמו לך יותר ממה שאתה שווה. מה שלא ברור הוא פערי השכר העצומים אף על פי שהתפוקה של המדריכים פחות או יותר זהה. כלומר אם אני הבעלים של מכון היי קיו העדיף להעסיק מדריך ב8000 שקלים ולא 40000 שקלים כי מבחינתי ההספק שלהם זהה.

ארנזמי

New member
התחרות אכן מורידה מחירים

אצל מי שקשה לו. תסתכל על מחירי הקורסים הפרטיים באנקורי לעומת מחירי הקורסים ביואל גבע. אנקורי מורידים מחירים כדי להביא עוד לקוחות. יואל גבע לעומת זאת, מרגישים מספיק בטוחים במעמדם בשוק בשביל לדרוש 6000 ש"ח. ואנחנו הצרכנים הטיפשים, חושבים שזה אומר שיואל גבע יותר טוב (בצרוף להופעת הפרסומות התכופה שלהם...). דווקא פערי השכר הם ברורים מאליהם-מדריך ותיק יקבל יותר. כי אם לא, אחרי שנתיים הוא יעבור למכון אחר שכן ישלם לו יותר, ולמערכת יש אינטרס להשאיר בה את העובדים המנוסים. בכל מקרה-סכומים כמו 15,000 בחודש+פלאפון, נשמע לי קצת מופרך.

KINGAR

New member
זה נשמע לך מופרך?

תנסה 30 אחוזים מההכנסה של כיתה ממוצעת בגבע (כ35 תלמידים) את החישוב אני משאיר לך.

בונ'ה, אתה מלך

לגבי הרקע שלי בכלכלה: הכל התחיל כשמכרתי שקט נפשי תמורת פיטמה מספר פעמים ביום. אבל עזוב, זה סיפור ארוך. "כוחות השוק" זה עיניין קצת מורכב. ברור לך שהתכוונתי בעיקר לשוק המדריכים והקשר ההדוק שלו לנתח השוק של כל מכון. צריך להבין מספר דברים לגבי התחום הזה כדי להבין את הדינמיקה ואת הדברים שנראים לך מעט מופרכים: תחום ההכנה לבחינה הפסיכומטרית, כמו תחומים אחרים, מורכב ממספר סוגים של קורסים ושירותים. יש יותר משוק אחד בתחום ובכל שוק כזה קיימים גורמים המתחרים זה בזה. למשל, קשה לי להאמין שיש מישהו באנקורי שמנסה להתחרות בקידום אישי או ביואל גבע. אנקורי ולחמן, לדוגמא, מתחרים זה בזה בשוק שניתן לקרוא לו שוק מחיר. אלה קורסים שיתרונם הבולט הוא מחירם הנמוך יותר ממחיר הקורסים בקידום/ יואל גבע/ היי.קיו. קידום/יואלגבע/ היי.קיו מתחרים זה בזה בשוק אחר. שוק גדול ואכזרי יותר. תחשוב לרגע מה היה קורה אם מרצדס ממוצעת הייתה עולה פתאום 150,000 ש"ח. אולי יותר אנשים היו קונים מרצדס, אבל מתח הרווחים היה קטן יותר ולקוחות מרצדס הנוכחיים היו עוברים ליצרן יוקרתי אחר. שוק ההכנה לבחינה הפסיכומטרית שונה בשני דברים עיקריים: 1. כמעט כולם יכולים להרשות לעצמם הוצאה כזאת מבלי למכור כליה ( תלמידים חושבים שמענק השחרור זה לא ממש כסף שלהם ) 2. זה שוק שפועל בעיקר על המלצה מפה לאוזן. בעולם השיווק זה נקרא "חבר מומחה". לא במקרה ממליצים לכם לשאול את החברים שלכם. כפי שכבר ציינתי, התחרות אינה על המדריכים הטובים יותר, אלא על המדריכים המשווקים יותר. הדברים הללו נבדקים. מעבר לעיניין המשובים, כשתלמיד נרשם לקורס שואלים אותו מדוע בחר במכון המסויים. אם הוא עונה "חבר המליץ לי" השאלה הבאה היא "אצל איזה מדריך למד החבר שלך?". המידע הזה נאסף ולא במקרה. מדריך המסוגל למכור את הקורס/ מכון לתלמידיו שווה הרבה מאוד כסף. כשמדריך עובר ללמד ביואל גבע, הוא יודע שאם לא יצליח להגיע לרמת משובים מסויימת בשני הקורסים הראשונים הוא כנראה יאלץ לעבור לעבוד באבטחה. היו כאלה שזה קרה להם. זה לא קשור ליכולתו ללמד פסיכומטרי. אני אחדד את מה שנראה לך מוזר - הפער בין שכר המדריכים השונים והכדאיות שבדבר: 1. המדריך המשווק היטב, מגייס תלמידים גם עבור המדריכים האחרים. הוא פשוט מביא למכון תלמידים. 2. המדריך שעלות שכרו גבוהה במיוחד הוא גם אוטוריטה עבור המדריכים האחרים. הוא מלמד אותם את העבודה. 3. יש כאן גם עיניין של מורל. נקח את הדוגמא של קידום ויואל גבע: המדריכים שעברו מקידום ליואל גבע בשנים האחרונות הם כאלה שאיש בקידום לא הזיל דימעה כשעזבו ( פרט אולי, לעידו קפאח, שלמעשה לא עזב ישירות לגבע, אלא עזב את קידום לפני שנה וחזר כעת לעבוד בתחום כמדריך בגבע ) למשל, יש בגבע מדריך שעבר לגבע לאחר שנה בתחום. גם כך הוא לא התבלט בקידום בקרב המדריכים עם וותק של שנה. לעומתם, יש בקידום מדריכים, שעזיבתם לעבוד אצל המתחרה המרכזי תהווה פגיעה מורלית קשה בקרב המדריכים האחרים. זה עלול לעודד גל של עזיבת מדריכים. המדריכים האלה, שמדריכים צעירים יכולים להסתכל עליהם ולומר "טוב, הטובים ביותר אינם עוזבים לגבע. כנראה יש להם סיבה להשאר בקידום למרות השכר הגבוה בגבע" שווים לקידום הרבה מאוד כסף. המדריכים האלה גם יודעים את זה. 4. כמו שבגבע אוהבים לספר על המדריכים שלהם שלימדו בעבר במכונים אחרים כך יודעים בקידום לספר לכל מי שמוכן לשמוע, על המדריכים הרבים בקידום שהוצע להם לעבור לגבע, אבל סרבו לעשות זאת. זה שווה כסף. אתה מתחיל להבין את התמונה הגדולה?

חרגון

New member
אני איתך

כל מילה בסלע. עזוב אותך. או שהם מדריכים צעירים, או שבאמת ילדים תמימים... רק, שאפשר להבין את המכונים. הם צריכים שביעות רצון, לא ציון של התלמידים. הפדגוגיה לא באמת מעניינת כשאתה ממשיך ללמד שיטות לשאלות שלא מופיעות בבחינה כבר שנים, רק הטריק מגניב... ייחוס סיבות להצלחה וכישלון - גם "לא מרוצה בגללי" טוב למכון - אפילו יותר "מרוצה בגללך".

ארנזמי

New member
סליחה על התגובה השניה../images/Emo9.gif

נמלאתי כולי עצבים אחרי שראיתי שתפוז מחק לי את ההודעה הראשונה... כמובן שמיד כשפרסמתי את השניה, הראשונה עלתה...

psychom101

New member
משה צודק - וגם מסטיק

משה התלהמות יפה בהחלט וצודקת זה אחד העסקים המלוכלכים בארץ והשיווק אגרסיבי ומתמקד בשטויות בהתאם מי שקונה קורס בגלל פרסומת הוא לא צרכן מבריק וזה פונה לרוב תלמידי הפסיכו בארץ אין מה לעשות. תלמיד רגיל בקורס ראשון לא יבדיל בין מדריך טוב למדריך רע גם אם הם יענדו תגיות שמכריזות עליהם ככאלה אם ראית רק אחד לא תדע בחיים באיזה סקאלה הוא נמצא

noyasaf

New member
ספרים מישהו...??

עכשיו אני יכול להיפטר מהכל....:) מה שכבר פתרתי רשום בעיפרון חלק ובלי קשקושים בכלל אז זה מה שאני מציע: ערכת אנקורי מלאה שקיבלתי בקורס של אוקטובר(06): 1.פסיכופלוס 2. פסיכומטרי 2006 3.ספר בית 1+2 4. ספר כיתה 5. ספר בחנים 6.ערכת הסרת חלודה, או משהו כזה 7. 3 סימולציות ריקות (בחינות מלאות) 8. 4 בחינות מעקב התקדמות 9. 5 חוברות מרתון ריקות 10. כל החומר שהמדריך הכתיב מצולם + ערכה של קידום משנת 2005: 1. פסיכומטרי 2005 2. חוברת קורס 3. חוברת שיעורי בית 4. 5 סימולציות, חלקן ריקות 5. חוברת הסרת חלודה + אוגדן של המרכז הארצי (יחד עם הדיסק של קומפיוטרי) הכולל את בחינות 10H-15H כששלוש מהן לא פתורות + מילון עברית ומילון אנגלית של יואל גבע על המחיר אפשר לדבר.....אז מי שמעונין שיפנה אלי לאחד מהשניים: איסיי: 108383600 אימייל: [email protected]

noyasaf

New member
מושב מגשימים

20 דקות מת"א....אבל בכל מקרה אפשר להסתדר במקרה הצורך

למעלה