הדרכה מישהו??

noyasaf

New member
הדרכה מישהו??

מישהו במקרה יודע פרטים על הדרכת פסיכומטרי? או חושב בכיוון??

benda2109

New member
כמה קבלת?

אני גם חשבתיח בכיוון. אבל לא יודע. מתקשרים אליך? או שאתה אמור לחפש?

noyasaf

New member
763

מה איתך אחי? מאמין שזה מספיק לכל המכונים, אני אתקשר לאחד מהם

b c 1 0 0

New member
לא מומלץ בשנה א' להיות מדריך

אא"כ אתה לומד משהו שיחסית יהיה פשוט בשבילך

מישי24

New member
גם אני חושבת על זה

שלחתי פקסים עם קורות חיים וציון פסיכומטרי לכל המכונים הגדולים...עכשיו נחכה ונראה. אם כי מקור מוסמך אמר לי שכרגע אין גיוסים בחברות הגדולות, אבל אני מנסה בכל זאת. בהצלחה!

noyasaf

New member
ואילו פרטים את יודעת??

מה אורך הקורס, או מה השכר וכו' שלחת את הציון שקיבלת היום, או שכבר עשית בעבר?

מישי24

New member
פחות או יותר כלום

שמעתי שמועה שאומרת ששכר התחלתי 32 לשעה. חוץ מזה אין לי מושג. וכן, שלחתי את הציון שקיבלתי היום (הפסיכו' השלישי שלי...למרות שגם הקודמים היו מעל 710)

noyasaf

New member
דיברתי עם המדריך שלי

המחירים משתנים מעט ממכון למכון, ונעים באזור ה32 לשעה להתחלה שלחת רק את הציון, או קו"ח? (ואם כן, מה פרטת?) אם מישהו יודע על תאריכים של קורסי הדרכה במכונים השונים בבקשה להגיב..

מישי24

New member
שלחתי את הקו"ח הרגיל שלי

עם כמה שורות פתיחה שאני עובדת כרגע בכך וכך, מנסה להתקבל לרפואה, רוצה להיות מדריכה, הציון שלי הוא 761, מקווה שיצרו קשר בהקדם, תודה ויום טוב

yanivnivos

New member
../images/Emo150.gif32 לשעה?

הייתי בטוח שמדריכי פסיכומטרי עושים כסף טוב..

nate2000

New member
מצטרפת לשאלה

מה הפסיכומטרי המינימלי שצריך כדי להתקבל? יש עוד דברים שמשפיעים?

psychom101

New member
הדרכה

רשמית 730 הוא בדרך כלל הציון המבוקש יש לשם לב שנסיון הדרכה הוא פונקצייה. ככה שעבר הדרכתי צבאי וכו' יכול מאוד לעזור ולהכניס אתכם גם עם ציון נמוך כמובן אף פעם לא שמעתי עם מדריך שמקבל פחות מ 700 ברוב הראיונות ישאלו אתכם אם זה הציון של הפסיכו הראשון - לשקר או לא תלוי בכם - אבל פסיכו ראשון נמוך עשוי לפגוע בסיכוי המוקש העיקרי הוא הראיונות שם זורקים את רוב האנשים. בנינו רוב מקבלי הציונים המפחידים בפסיכו הם אההממממ איך לומר - אקצנטרים... שכר מקובל הוא 40-45 לשעה אין בעיה בשנה א' לעבוד - ממש לא בכל מקרה קורסי ההדרכה הם בקיץ - אז אל תיתקעו עם מועדי ב' בהצלחה לכולם וזהירות העבודה ממכרת

nomad21

New member
יש לי סיכוי להיות מדריך אם אני

שמיניסט שלמד לבד והוציא 737? לדעתי אני אהיה טוב בראיונות.. השאלה אם אני לא צעיר מדי.. כל זה בהנחה שאני אעשה עתודה ואחפש עבודה ללימודים.. תודה.

חרגון

New member
קצת מידע

ראשית תגובה - אתה צעיר מידי להדריך. לגבי הדרכה. באנקורי מתחילים בקורס הראשון ב-32 שח לשעה, אבל מיד עם הקורס השני זה עולה ל-40. רוב המכונים מתחילים עם 40. השכר אחרי שנה יכול לעלות ל-55-60 לשעה, ואחר כך תלוי כמה אתם טובים. בכל מקרה, המדריכים הטובים מגיעים ל-80 שח בערך. כאשר מדובר במדריכים התותחים באמת, הם יכולים להגיע למשכורות יפות. בהיי קיו מדריך בכיר מקבל 15,000 לחודש + רכב וטלפון. בקידום וגבע המשכורות היום גבוהות אפילו יותר, אבל מדובר במדריכי -על (וזה כבר אחרי שנים של הדרכה). לדעתי כלל לא משתלם להיות מדריך פסיכומטרי אם זה רק עבודה לתואר. אם אתה מסוגל להיות מדריך פסיכומטרי, עדיף שתעביר שיעורים פרטיים במתמטיקה. תרוויח הרבה יותר כסף, והרבה יותר נח בשעות. הדרכת פסיכומטרי משתלמת רק אם מתכוונים להישאר בזה הרבה שנים. אנשים הולכים להדריך פסיכומטרי יותר בגלל אגו מאשר תכלס משכורת.

KINGAR

New member
לפי דבריך

יש פער עצום!!! ברמות השכר של המדריכים במכונים השונים ואפילו באותו מכון. למשל בהיי-קיו יכולים להתנהל שני קורסים במקביל שעל האחד המדריך מקבל 40000 שקלים + הטבות (לפי משך קורס של חודשים וחצי),ואילו השני עם מדריך חדש שמקבל 8000 שקלים בלבד (לפי 200 שעות כפול 40 שקלים). איך זה קורה?

telina

New member
רק איפה נכנס כאן האגו?

לא ברור לי מאין ההילה סביב מדריכי הפסיכומטרי... ואם פתאום הפסיכומטרי מתבטל? נשארים בלי עבודה? ועוד דבר- איזו סיבה ממשית יש לאנשים שקיבלו 750+- ויכולים, למעשה, לעשות כל דבר שהם רוצים, לעבוד דווקא בתור מדריכי פסיכומטרי? מצפה להסבר מספק :)

wolfv

New member
אז ככה...

לא יודע איך עלה עניין האגו, אבל אם אתם מחפשים תחושה של "קורס טייס", אז זה לא זה. מדובר בעבודה מאוד קשה, שהסיבה היחידה לעבוד בה היא שילוב של שעות גמישות, אנשים איכותיים והנאה מהדרכה. בכל אופן, המון בהצלחה לכולם, אילן.

על משכורות ומדריכי-על

ראשית, הרבה דברים השתנו בקידום בזמן האחרון. העלו את המשכורות למדריכים ( רבים מהם, כמו ביואל גבע, אינם מצדיקים זאת ). בנוסף, עברו למודל שכר שונה. בכלל, קידום די העתיקו את המודל של יואל גבע, גם מבחינת המשכורות וגם מבחינת הארגון. זה נכון רק לגבי "קידום אישי", אבל כפי שכבר צויין כאן בעבר, אין היום בקידום משהו אחר - את התחום המוסדי העבירו ללחמן. מבחינת המתעניינים בהדרכה, המשמעות היא שאי אפשר ממש להתקבל להדרכה בקידום. אי אפשר להתחיל להדריך ישר ב"קידום אישי". ההבדל המרכזי בין קידום ליואל גבע, בהקשר זה, הוא שבגבע יש כ-3 דרגות שכר די דומות: 29% - 33% מההכנסה הממוצעת לכיתה.לעומת זאת, בקידום אישי למדריכים יש חוזים אישיים. במקרה של "מדריכי-על", כפי שקראת להם, המשכורת מגיעה ליותר מ-200 ש"ח לשעה ( זה לא כולל בונוסים על משובים וכו' ). מדוע מדריכים מסויימים משתכרים שכר מוגזם המקבע את העלות המוגזמת של הקורסים? התשובה היא תחרות. אם חשבתם שמדריכים מתוגמלים על סמך יכולותיהם המקצועיות, כדאי שתחשבו שוב. מדריכים בארץ מתוגמלים על סמך יכולתם למכור את הקורס לתלמידיהם, או יותר נכון לחברים של התלמידים שלהם. בשביל זה יש משובים בקורס. הענקת ציונים נמוכים למדריך שלך באמצע הקורס ועכשיו הוא רודף אחריך ומתחנף? הוא מודאג מהמשוב בסוף הקורס המדריך המליץ לך לא להגיע למפגש הסיום? יתכן והוא התרשם שאתה לא מספיק מורעל על הקורס. יש מכונים שהכניסו סעיף משובים לחוזה המדריך. לא הגעת לממוצע משובים מסויים ( גבוה ) - תתחיל לארוז. זה נכון עבור קידום, יואל גבע, היי.קיו וכל מכון אחר ששמעתי עליו. יש כמה "מדריכי- על". בכל המכונים יש גם "מדריכי-על-הפנים", שהם אנשי מכירות מצויינים היודעים לנצל את העובדה, שהתלמידים אינם מסוגלים להעריך את איכות הקורס. האחרים לרוב אינם שורדים. לא חסרים מדריכים בינוניים למדי בקידום, יואל גבע ובמכונים אחרים. התלמידים שלהם לעולם לא ידעו שהם כאלה, אלא אם יעשו קורס נוסף אצל "מדריך-על" אמיתי. אין הרבה מדריכים כאלה. אין הרבה תלמידים שעושים קורס יקר נוסף. המסקנה צריכה להיות די ברורה. היום, כשניתן להבחן שוב לאחר ארבעה חודשים, לחלוטין לא ברור לי מדוע אנשים רבים כל כך מעדיפים להרשם לקורס יקר כל כך במקום לנסות ללמוד לבד ואז להחליט מה הלאה. אלא אם מדובר במועד פברואר/ אפריל עבור שנת הלימודים הקרובה. משקיעים שנים בבגרויות, אבל לא מוכנים להשקיע כמה חודשים בשביל הפסיכומטרי שמשקלו, פעמים רבות, גדול יותר. אף קורס לא שווה 6000 ש"ח.

ארנזמי

New member
הקץ לתאוריות הקונספירציה!!!

הציון הפסיכומטרי הוא ציון יחסי, ולכן לאדם העובר הכנה מקצועית יש יתרון על פני אדם הלומד לבד. אם יש אנשים שמסוגלים ללמוד לבד ולהתגבר על הפער הזה בכוחות עצמם-שיהיה להם בהצחלה. העובדה היא שרוב האנשים לא יכולים לעשות זאת לבד (בגלל משמעת עצמית, יכולות אוטודידקטיות והרבה פרמטרים אחרים), והם אותם אנשים שזקוקים לקורס ומשתפרים בעקבותיו. אף קורס לא שווה 6000 שקל? וג'ינס של דיזל, שווה 500 שקל? לא, אבל עדיין יש אנשים שקונים-בגלל השם. מכוני ההכנה לפסיכומטרי הם בתי עסק. הם מוכרים מוצר. וגם צרכני הפסיכומטרי, חוטאים את אותו החטא של רוב הצרכנים בתחומים אחרים-מה שראינו בפרסומת זה יותר טוב. מה שיותר יקר-זה יותר טוב. מכוני ההכנה לא מנסים לעבוד עלינו יותר ממה שחברות הקוסמטיקה מנסות. ולהערתך על תגמול מדריכים- מדריך אידיוט, לא יצליח למכור לך קורס, לא חשוב כמה הוא יתאמץ. אם תלמיד לא מרגיש שהוא הרוויח מהקורס, אי אפשר לעבוד עליו. ואם תלמיד מרגיש שהוא הרוויח-כנראה שהמדריך שלו לא היה כל כך אידיוט למרות הכל. אז להגיד שמדריכים לא מתוגמלים לפי היכולות המקצועיות שלהם, זה קצת הסחפות.

למעלה