הדרך היחידה להפסיק את המלחמה.

דוד1000

New member
הדרך היחידה להפסיק את המלחמה.

בס"ד אני לא טוען שצריך להיות תוקפנים עם הערבים או לא . אני טוען שצריך להראות לנו ולהם את הטעות ההיסטורית שישנה אצלם. אני רוצה במאמר זה להביא ראיה שיש "טעות" וסילוף באמנה של הפלסטינאים שגורמת להם לעשות פיגועים . כך כתוב באמנה הפלסטינית: "בכתבים ערביים נטען, כי הבטחת האל לאברהם התייחסה לזרעו, עליו נאמר שיהיה ככוכבי השמים וכחול אשר על שפת הים. כיון שהיהודים אינם כה רבים, הדבר מלמד שבכלל זרעו של אברהם נכללו גם הערבים ואפילו הנוצרים." תשובה שצריך לתת לערבים: נכון שכתוב בתורה :בספר בראשית פרק טו’ פסוק ה’ "ויוצא אותו החוצה, ויאמר הבט נא השמיימה וספור הכוכבים--אם תוכל, לספור אותם; ויאמר לו, כה יהיה זרעך.." אבל הם לא ראו (או לא רצו לראות) מה שכתוב בספר דברים כח’ "ונשארתם מתי מעט תחת אשר הייתם ככוכבי השמים לרוב - כי לא שמעת בקול ה’ אלוקיך." כך שאם הפלסטינים מביאים ראיה שבגלל שהיהודים מעטים, הארץ שייכת לערבים, הם טועים. כתוב בראשית פרק כא’ "ויאמר אלקים אל אברהם, אל ירע בעיניך על הנער ועל אמתך--כל אשר תאמר אליך שרה, שמע בקלה: כי ביצחק, יקרא לך זרע.. " וכך אומר בורא העולם ליצחק אבינו: בראשית פרק כו’ ג’ "גור בארץ הזאת, ואהיה עמך ואברכך: כי לך ולזרעך, אתן את כל הארצת האל, והקמתי את השבעה, אשר נשבעתי לאברהם אביך. והרביתי את זרעך, ככוכבי השמים, ונתתי לזרעך, את כל הארצת האל..." מכאן שהארץ לא הובטחה לישמעאל אלא ליצחק. הנצרות והאיסלם סותרים את עצמם שהרי כתוב בתורה:שירת האזינו "כִּי לֹא תִשָּׁכַח מִפִּי זַרְעוֹ" וכן כתוב "וַאֲנִי זֹאת בְּרִיתִי אוֹתָם אָמַר יְהוָה--רוּחִי אֲשֶׁר עָלֶיךָ וּדְבָרַי אֲשֶׁר-שַׂמְתִּי בְּפִיךָ: לֹא-יָמוּשׁוּ מִפִּיךָ וּמִפִּי זַרְעֲךָ וּמִפִּי זֶרַע זַרְעֲךָ, אָמַר יְהוָה, מֵעַתָּה וְעַד-עוֹלָם." והרי "לא איש אל ויכזב". נצרות, איסלאם, בודהיזם http://www.haemet.net/Amitut/religion/Datot.htm http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1851585 http://www.mechon-mamre.org/i/1109.htm לפי דעתי אם נעשה מאמץ לשכנע כמה שיותר אנשים באמיתות התורה ללא סילופים של הנצרות והאיסלם, יפסיקו המלחמות.

f r e e b i r d

New member
שכחת שתי נקודות

1- האיסלאם מאמין שהתורה סולפה, ולכן לא נראה שהמוסלימים יזדעזעו כל כך. 1- הנצרות רואה את התנ"ך כספר נוצרי, והיא מתחייסת לברית הישנה כמבוא לברית החדשה והכנסייה הנוצרית (בייחוד הקתולית) רואה את עצמה כ "ישראל החדשה"

דוד1000

New member
איך האיסלם יכול להאמין שהתורה סולפה

שרואים שבתורה שיש לנוצרים (שהם העתיקו מהיהודים) כתוב מה שיש בתורה של היהודים?

junior gong

New member
דוד1000 בוקר טוב

ברשותך אני אתיחס רק לפן הדתי מההודעה שלך כי פוליטיקה לא כל כך מעניינת אותי........ אתה טועה בקשר לנצרות, אני בתהליך קריאת הברית החדשה ואני מופתע מכל דף ודף שאני קורא, לא ציפיתי שהיהודים יהיו מוזכרים בכמות כזאת, הנצרות לא גנבה שום תורה משום דת, יש לנו את הברית הישנה, שזו בעצם התורה שלכם, ויש לנו את הברית החדשה שהיא נטו שלנו, משמע : הברית הישנה : היסטוריית היהודים והנביאים, והנבואה על המשיח, איך הוא יגיע, מה הוא יעשה, ומה יהיה בפיו. הברית החדשה : אחרי ביאת המשיח ישוע, היסטוריה עליו, על הניסים שעשה, ועל תורתו. ישוע נולד יהודי לכל דבר, כמוך, וכמו כל עם ישראל ( להבדיל, כן?! ) הוא למד את התורה של היהודים משמע הברית הישנה, התורה שלכם, הוא בא להטיף ולגאול את היהודים בפרט, ואת החוטאים ככלל, אבל היו לו כללים אחרים מהיהדות, הוא הגיע לשפר את היהדות, למשל, הוא עשה ניסים בשבת, דבר שאסור אצל יהודים, הוא שיפר את תורת משה רבינו שפסוקים ממנה אמרו " עין תחת עין ושן תחת שן " הוא אמר " אני מוסיף לתורת משה תאהב את אוייבך, תתפלל לשונאיך, כי אם לא תעשה זאת, מה יבדיל אותך מחוטאים ומה יהיה גמולך? " חלק מהיהודים דאז האמינו שהוא אכן ישוע המשיח, וחלק לא, החלק שלא האמין וחשב שהוא עושה ניסים בעזרת כוח שטני, המשיך להאמין בדת שלו עצמו, והחלק האחר שהאמין שהוא שליח של אלוהים ונושא דבריו, האמין בנצרות, ובדברי ישוע, מכאן נוצר פלג בעם היהודי, חלק האמין חלק לא, הברית החדשה התפתחה מדבריהם של תלמידיו ה-12, רשמו את ההיסטוריה ואת דברי ישוע, וכח התפתח לו הזרם הנוצרי, להזכירך, תלמידיו של ישוע הם יהודים לכל דבר, אבל הם לא האמינו שלמשל ברית מילה יכולה לקרב אותך לאלוהים, הם נשאו את דברי ישוע ואמרו שברית מילה זה דבר שאפשר לוותר עליו, והם דיכאו כל טקס יהודי מיותר בטענה שאם חתכת את העטרה זה לא יעשה אותך קדוש, אם שמרת שבת זה לא מה שיעשה אותך קדוש, אלוהים לא רוצה שתשמור שבת ולא רוצה שתכרות לעצמך איברים, הוא רוצה שתעשה מעשים טובים ותחשוב נקי, והוריד את ישוע לכדור הארץ בתור האיש ללא חטא, האיש הטהור הרוח הקדושה שבדרכה חוטאים ילכו ולדבריה יקשיבו על מנת להיות קדושים וטהורים בפני האל, זה נושא עמוק ומרתק ביותר, על התורה שנשא אותה ישוע ובישר בה, על הלאכול את האגו ולדכא את הנקמה, על הלא לפחד ממי שמזיק לגוף הפיזי שלך, רוחו של ישוע הייתה נלווה לרוחו של אלוהים עוד לפני שהעולם נברא, וכשהעולם נברא והגיע שעתו של ישוע להגיע ולמלא את תפקידו ואת מטרתו בעולם כשליח דברי האל, אותה רוח נרקמה לגוף פיזי והלכה על כדור הארץ הזה שאני ואתה חיים בו, הכוח הנלווה לכוח שברא את העולם הלך על כדור הארץ בין אנשים!!! אתה קולט? היא רקמה גוף פיזי ובאה ללמד איך ומה לעשות על מנת לזכות באהבת האל, אותו אל שרוצה שכולם יתקרבו אליו וירחקו מהפיתויים והמלכודות שמכין לנו השטן בעולם הזה, מין ספר הדרכה............. ובכן, לנצרות יש הוקרה מאוד גבוהה לדת היהדות, והיא חלק בלתי נפרד ממנה, בברית הישנה שלנו אין שום סילוף לתורה שלכם, הרי זה אותו ספר ואותה תורה........

דוד1000

New member
הנצרות

מהי הנצרות: ישו/מוחמד טוען "אלוקים, בורא העולם, אמר לי שאומר לכם כך וכך" וישאל אדם: "ולמה לי לא אמר? שיבוא אותו אלוקים בעצמו ויצווה את מה שיצווה ויוכיח לנו שהוא האלוקים!" הנוצרים מאמינים במעמד הר-סיני שהתרחש לעיני העם היהודי. הנוצרים אף מאמינים בתורה שמסר אלוקים לעמו הנבחר, לעם ישראל. ועם כל זאת, הנוצרים גם מאמינים שאלוקים שינה את דעתו והחליט לשנות את התורה ולהעביר את התורה החדשה דרך אדם בשם ישו, מושיעם המעונה ומחולל הניסים כביכול, ולתת להם (הנוצרים שקבלו את דבר ישו) תורה חדשה (מה שמכונה אצל הנוצרים "הברית החדשה": התורה החדשה של אלוקים). אנחנו מאמינים בתורה בגלל שכתוב בה שהרבה אנשים קיבלו אותה, והנתינה הייתה באותות ומופתים שראו מקבלי התורה. "בעוד הדתות מספרות לנו על איזה רופא אליל/ישו/בודהה,מוחמד ששמע את הבורא באיזה מערה - היהדות נותנת לנו עדות של מיליונים אשר נכחו במאורע ושמיעת השם הגדול והנורא. ובאותו ספר כתוב שהוא ניתן לאנשים שראו את הנסים הללו. זה מה שלא מצאנו בשום דת אחרת, ולזה אין תקדים בהיסטוריה האנושית. פירמידה הנה מבנה יציב ביותר אולם אם נהפוך אותה והיא תעמוד על קדקודה, היא תהיה מבנה חסר יציבות ממש כמו מגדל קלפים. הנמשל: היהדות טוענת שכל העם ראה את התגלות הבורא ובאותו מעמד קיבל את התורה ומשם הדת התפשטה ע"י העם עצמו כלומר התגלות ותפוצה רחבת בסיס כמו בפירמידה. לעומת זאת בנצרות, באיסלאם ובשאר הדתות מדובר על פירמידה הפוכה, כלומר אדם אחד או קבוצה קטנה שטוענים להתגלות האלוקים לאיש מסוים ומשם התפשטה דתם בתפוצה הולכת ומתרחבת (לרוב בכוח הזרוע), כך שאפילו אם אמנם מייסדי הדתות היו קיימים, מי ערב שהם לא דמיינו או בדו מליבם התגלות?! האבסורד הכי גדול לדעתי בברית החדשה של הנוצרים זו העובדה שהם סותרים את דברי התורה הראשונה והמקורית, שבה אלוקים טוען (ומתנבא) כי אסור להקשיב לאיזה חולם חלום (לא מזכיר את מוחמד?) או נביא שקר שיעשה ניסים (הרי היה זה ישו שעשה ניסים, לא?): דברים פרק יג: א את כל-הדבר, אשר אנוכי מצווה אתכם--אותו תשמרו, לעשות: לא-תוסף עליו, ולא תגרע ממנו - אסור להוסיף מילה על דברי התורה והחוקים שנתנו! כלומר, אין ברית חדשה! ב כי-יקום בקרבך נביא, או חולם חלום; ונתן אליך אות, או מופת. ג ובא האות והמופת, אשר-דיבר אליך לאמור: נלכה אחרי אלוהים אחרים, אשר לא-ידעתם--ונועבדם. (איזה אלוקים אחרים? ישו או מריה?) ד לא תשמע, אל-דברי הנביא ההוא, או אל-חולם החלום, ההוא: כי מנסה יהוה אלוהיכם, אתכם, לדעת הישכם אוהבים את-יהוה אלוהיכם, בכל-לבבכם ובכל-נפשכם. ה אחרי יהוה אלוהיכם תלכו, ואותו תיראו; ואת-מצוותיו תשמורו ובקולו תשמעו, ואותו תעבודו ובו תדבקון. (- אסור להקשיב לו, גם אם הוא יעשה ניסים!) ו והנביא ההוא או חולם החלום ההוא יומת, כי דיבר-סרה על-יהוה אלוהיכם המוציא אתכם מארץ מצריים והפודך מבית עבדים--להדיחך מן-הדרך, אשר ציווך יהוה אלוהיך ללכת בה; וביערת הרע, מקרבך. (רגע, גם ישו הומת!) נבואה או מקרה? מדוע אנשים קבלו את דברי ישו? חז"ל (בסנהדרין מג, עב,) טוענים (בצנזורה) שישו כישף והסית והדיח! ישו הישתמש בחוכמת הסוד והקבלה כדי לעשות ניסים פרטיים (דהיינו כישופים). מסתבר שישו (או ישוע בעברית) אינו שונה ממלך מצרים לשעבר (פרעה לדוגמה, טען שהוא אל, וכוהניו ידעו לעשות כשפים). נביאי שקר מוכרים לנו מכל הדורות. העיסוק בכשפים מוכר לנו לא רק מדברי הגמרא אלא מדברי התורה ממש, כאשר המצרים היו עוסקים בכשפים למשל. (עשרת מכות מצרים שונות בכוחם המראה כי האל השולט בהם, האלוקים, הוא בעל שליטה בכל תבל). כמה מחוכמות ישו: "לפי ישו אין יום חשוב בשבוע מיום אחר. אין שבת בניגוד לאמור במפורש בתורה הקדושה!" (כפיצוי על חוסר ניכר זה, עשו להם הנוצרים מנהג לשבות ביום ראשון...) "כאשר שאל פלוני עשיר את ישו מה עליו לעשות כדי לזכות בעולם הבא. שאל אותו ישו אם הוא מקיים את כל עשרת הדברות. ענה לו הפלוני שכן. אז אמר לו ישו שעליו למכור את כל רכושו ולחלקו לעניים. והתעצב אותו פלוני שהיה עשיר גדול..." "'גדולי הנצרות' (במרכאות) טענו שעם היהודים נידח לכל הדורות ולעולם לא ישוב לארצו" - כלומר, אלוקים נטש את ישראל (זהו לא רק עונש של גלות אלא ביטול ממש של עמו הנבחר) ולכן ישראל לא יכנסו לארץ ישראל (אלוקים נידה אותם לעולמים!). כל הגויים האמינו בנבואה זו בלב שלם עד שהיהודים חזרו לארץ ישראל... אמונה לעומת ידיעה: בואדי אתה מאמין שהיה אדם ששלט בצרפת וקראו לו "נפוליון" או קיסר ברומי שקראו לו "יוליוס קיסר". למה אתה מאמין? מכיוון שאלפי אנשים ראו אותם והעבירו הלאה מה שראו. זה מה שנקרא: "מאורע היסטורי". דת הנצרות מספרת על "ניסים פרטיים" שעשו המנהיגים שלהם. הנוצרים, למשל, מספרים שישו קם לתחיה לאחר שצלבוהו. מי ראה? שלשה אנשים. מי אמר שראו שלשה אנשים? איש אחד שכתב זאת בספר כמעט מאה שנה אחרי שזה קרה... סיפור כזה אפשר להמציא לא פחות ממה שממציאים סיפורים על צלחות מעופפות שיוצאים מהן אנשים עם אנטנות. אין זה מאורע היסטורי. צריך למצוא סיפור עם בורא, עם ניסים ברמה שהיו ביציאת מצרים, ואמירה לעם. ואותו עם יקיים מצוות לזכר האירועים. http://www.haemet.net/Amitut/religion/Datot.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hashmad1-2.htm http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=617&msgid=75321854 http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sinay/pederbu-4.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/haramban-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hashmad-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/vikuah-2.htm

junior gong

New member
אתה שוב טועה

תקרא את הברית החדשה, אל תפחד, לא יקרה לך כלום, תקרא את זה בתור ספר היסטוריה אם אתה רוצה......... בקשר למה שאתה כותב על ישוע ( קצת צורם לי שאתה כותב ישו, כי ישו זה קיצור שהיהודים המציאו לימח שמו וזכרו ), ובקשר לחולמי חלומות, אז באותה מידה אתה מתייחס גם ליוסף, למשה, ולאברהם אבינו שאלוהים גם הופיע להם לפעמים בצורה של חלום, מבחינת ניסים, ישוע הוכיח שהניסים שהוא עשה שום אדם לא עשה ושום נביא מלפניו, אני מרגיש עכשיו כמו ילד קטן שמתווכח עם מישהו מדת אחרת על איזה נביא עשה יותר ניסים, אבל ניחא בוא נתחיל : הפיכת מים ליין, הנס הראשון...... הקמת " עאזאר " מהמתים אחרי שהוא היה קבור 4 ימים. החזרת חיים בילדה שמתה. גירוש שדים מאנשים. החזרת הראיה לעיוורים. החלמת מצורע ביום שבת ( דבר שהכהנים היהודים התקוממו ממנו כי הוא לכאורה " עבד " בשבת והחלים מצורע. לקיחת עפר מהאדמה הדבקתה לאוזן של חייל רומאי שנקטעה והחלמתה. הליכה על מי הכנרת. האכלת 5000 איש מכמה פרוסות לחם ושני דגים. שליטה על הטבע והרגעת הסופה שתקפה אותו ואת תלמידיו בכנרת. והנס הגדול ביותר בעולם, הקרבת הגוף הפיזי שלו, לעינוי וצליבה על מנת לשלם לאלוהים על חטאי כל בני האדם שמאמינים בו, ההרג שלו, וחזרתו לחיים אחרי 3 ימים ממותו. שלשה אנשים לא ראו את ישוע בתקומה שלו, אלה השלושה אנשים ראו מלאך שבישר להם שישוע חזר לחיים, ואחר כך הוא הופיע לכל תלמידיו ולעוד אנשים סקפטים קיבץ אותם ועלה לשמיים מול עיניהם והבטיח שיחזור ביום הדין. תשמע, אתה רשאי לחלוק על האמונה הנוצרית, ואני רשאי לחלוק על מנהגים ודתות אחרות, כל איש באמונתו יחיה ולכל דת ואדם יש תפקיד בעולם הזה, אני התפדיק שלי בנצרות, אתה התפקיד שלך ביהדות, אחר באיסלם וכך הלאה, אין זה אומר שמישהו יותר טוב ממישהו אחר או דת אחת טובה מאחרת, כי מי שמאמין בדת שלו בישבילו היא הכי נכונה שיש, לא במקרה נולדתי נוצרי ולא במקרה אני מאמין בישוע ותורתו, זה דבר שנולדתי לתוכו ולא בחרתי אותו, כמו שלא בחרתי איך האף שלי ייראה או צבע השיער שלי או צבע העיניים שלי, זו פשוט חבילה שנולדתי לתוכה וזה לא במקרה, זה פשוט כי זה הייעוד שלי ואלה המרכיבים שיסייעו לי בחיים האלה לבצע את תפקידי כראוי ולמצוא את מקומי. בברית החדשה שלנו יש מצד שני מלא התנגדות לטקסים ושביתות בימים מסויימים כיום שבת ונאמר שטקסים כאלה מיותרים, כל השופוני יא נאס הזה מיותר, כל החבישת כיפות מיותרת, כל הציציות וההליכה בפרהסיה לבתי כנסת להתפלל, אם אתה רוצה להתפלל תעשה את זה לבד, בשקט, בחדר סגור, אתה יכול לשבות בשבת ולשים כיפה ולהיות הדתי שמנתדנד הכי חזק מול הכותל ובבתי כנסת, זה לא מה שאלוהים רוצה ממך, אלוהים רוצה פשוט שתהיה בן אדם טוב ותאהב את רעך ותעזור למי שאתה יכול לעזור כי זה מה שישוע אמר, ואם אתה רוצה להתקרב לאלוהים ולדעת אותו, דרך ישוע היא הדרך. אמרת שהתורה זה משהו קבוע ושאסור להוסיף או להפחית מזה מילה אחת או לשנות את זה, במקביל לזה, אצלכם בתורה עצמה מנבאים על ביאת המשיח ( שהנוצרים מאמינים שהגיע כבר ) וכתוב שהוא יספר על נפלאות האל וישא את דבריו ויחדש אותם, ישוע הגיע כבר, והוא הגשים את הנבואה שנכתבה עליו בברית הישנה, הוא יצא מנצרת ככתוב, הוא ריפא חולים ככתוב בנבואה בברית הישנה, וכ'ו וכ'ו, כתוב גם שמבין היהודים תצא הגאולה, וזה כתוב אצלכם בברית הישנה, וגם זה התגשם, ישוע יצא מהעם היהודי והביא את הגאולה למאמינים בו ובתורתו, הוא כמעט לא שינה את התורה, אלה הצביע על מנהגים מיותרים שכבר לא תקפים היות והמשיח כבר הגיע, שוב אדוני, זו שאלה של אמונה, לך יש ספקות רבות לגבי הנצרות והבאת אותם בהודעתך, והנה קיבלת עליהם תשובות, ובכך זאת אתה מסרב להאמין, ומביא עוד דוגמאות בישביל לקבל עליהן תשובות, ואני מציע לך אם כל כך אתה רוצה לחפש תשובות, אל תבוא לפורום ערבים ותכתוב, אלה תפתח את הברית החדשה ופשוט תקרא, שם יהיו התשובות הכי טובות שתקבל

דוד1000

New member
שליטה בבריאה

עשרת המכות מתחלקות לשלוש קבוצות: דצ"ך - דם, צפרדע, כנים; עד"ש - ערוב, דבר, שחין; באח"ב - ברד, ארבה, חושך, בכורות. מכות אלו מהוות הוכחה לעליונותו של ה' על הבריאה כולה, כלומר, שהוא יכול לעשות בה כרצונו. עם העומד על גדת ים סוף, לקראתו מתקרבים כל סוס פרעה ורכבו הבאים להורגו, ואין מוצא להינצל. בייאושו פונה העם אל אלוקיו, והנה - אחר קריאה זו משתנים סדרי הטבע לחלוטין: הים נבקע ומימיו נערמים כשתי חומות מוצקות, קרקעיתו מתיבשת ונוצקת תוך שניות לכביש, עליו מדשדשים כל המוני העם עד לגדה השניה. ולפתע - בתזמון מדויק ומפליא - ברגע בו עלתה מן הים הרגל היהודית האחרונה בעוד הצבא המצרי נמצא בלב הים בעקבותם, חוזר הטבע לנוהגו הקבוע, חומות המים נופלות, הים זורם בכיוון הטבעי, ואי שם בקרקעיתו צולל צבא סדיר אדיר, על כל ציודו. העם נודד ארבעים שנה במדבר. כיצד משקים מליונים במקום צחיח זה לאורך שנים כה רבות- העם מבקש מים ולפתע מופיעה לידו באר, המתגלגלת עמו לאורך כל הדרך, ארבעים שנה. לפני כן הם הגיעו למעין טבעי במדבר שמימיו היו מרים, ולא יכלו לשתותם. הם פונים לה' ומקבלים הוראה: קחו פיסת עץ זו, השליכו למעין - וימתקו המים. כך היו פני הדברים גם באשר למזונם. מדי בוקר מופיעה על הארץ, בכל מקום חדש בו מתמקם העם בחנייתו בנדודיו, שכבת טל, מעליה שכבת המזון המיוחד - "מן" - ומעליה עוד שכבת טל. ה"כריך" הזה מחזיק מעמד רק זמן קצר, ובזרוח השמש נמס האוכל ונעלם. מדי בוקר העם יוצא לאסוף מן, ולמרבית הפלא כמות המזון הנצברת אינה תלויה במאמצים שכל אחד השקיע, לפי כוחו, באיסוף המן כי אם במספר הנפשות במשפחה. לכל אחד יש "עומר לגולגולת מספר נפשותיכם... ולא העדיף המרבה, והממעיט לא החסיר" (שמות ט"ז 17-18.) למרות הבטחתו של משה שנס זה יתמיד, ושעל כן אין צורך להותיר אוכל למחר, יש אנשים שקשה להם לסמוך על כך, הם משאירים קצת למחר - והאוכל מתליע ומתקלקל. ביום שישי מודיע ה': לאסוף גם עבור מחר - יום השבת - בו לא יופיע המן. הפעם האוכל מחזיק מעמד שתי יממות, ולא מתליע בשבת. בשבוע הראשון היו שחשבו שאם המן הפסיק, ודאי כבר לא יתחדש, והותירו אוכל ליום א'. ביום א' בבוקר - האוכל התליע. וכך חוזר חלילה ארבעים שנה. עמוד ענן סוכך עליהם יומיום, לאורך כל היום, ונודד עמהם כשהוא מצל מפני החמה ומגן מפני הגשמים. עם רדת החשיכה תופס את מקומו עמוד האש המאיר בלילה, וחוזר חלילה. בגדיהם לא זו בלבד שאינם מתבלים במשך ארבעים שנה, כי אם גדלים עמהם. אם נניח שהחליפו ביניהם בגדים, ושבתנאי הלחות במדבר האריגים לא מתבלים, מה נאמר על נעליים שצועדים עמהן בחולות ארבעים שנה ואינם מתבלות, ועל רגליים שאינן מתיבלות- הרשימה ארוכה ומפורטת בחומש שמות. http://www.netaim.co.il/katavot/begova/pbegova152.asp http://www.arachim.co.il/Articles/Article.asp?ArticleID=948&CategoryID=54 לסיכום אנחנו יודעים שהתורה אמת בגלל שכתוב בה שהנתינה הייתה באותות ומופתים שראו מקבלי התורה. מופתים שמראים שנותן הדת מראה שליטה בבריאה. אין דבר כזה באף דת!

junior gong

New member
../images/Emo6.gif

אני יודע את כל זה, מה בעצם אתה רוצה להגיד לי? אני גם מאמין שזה קרה תשמע, נפלאות ונסתרות דרכי האל, שליטה בבריאה גם קיבל ישוע, ומשה, דרך אלוהים, ואפילו אנחנו בתור חוטאים ולא נביאים לפעמים מקבלים ניסים ומחוללים נפלאות דרך האמונה ודרך אלוהים, לא אתה ולא אני היינו עם אלוהים כך שלא נותר לנו אלה להאמין כל אחד בדת שלו, בעיוורות מוחלטת ועקביות נמרצת, אני לא רוצה לוותר על הדת שלי, ומנסה כמה שאני יכול לחבוק אותה להבין אותה יותר ולהתפעל כל פעם מחדש מדברי ישוע שכל כך נוגעים בי בצורות נפלאות, כמעט כל פסוק שאני מסיים לקרוא אני מתפעל מתמלא אושר ואומר הללויה, תכלס, אם אתה כל כך מאמין במה שאתה מאמין בו, דבר שמבחינתי אומר דבר אחד, שעדיין לא הכרת את ישוע ועדיין לא נגאלת, ולא אני ולא אף אחד אחר לא יצליח לגרום לך לראות את הדרך הנכונה, זה רק על פי רצונו של אלוהים, כשהוא יחליט שהגיעה שעתך לדעת את האמת, הוא יגלה לך אותה.

דוד1000

New member
אתה לא עונה לענין.

אנחנו יודעים שהתורה אמת בגלל שכתוב בה שהנתינה הייתה באותות ומופתים שראו מקבלי התורה. מופתים שמראים שנותן הדת מראה שליטה בבריאה. אין דבר כזה באף דת! בס"ד בעוד הדתות מספרות לנו על איזה רופא אליל/ישו/בודהה ששמע את הבורא באיזה מערה - היהדות נותנת לנו עדות של מיליונים אשר נכחו במאורע ושמיעת השם הגדול והנורא. ובאותו ספר כתוב שהוא ניתן לאנשים שראו את הנסים הללו. זה מה שלא מצאנו בשום דת אחרת, ולזה אין תקדים בהיסטוריה האנושית. פירמידה הנה מבנה יציב ביותר אולם אם נהפוך אותה והיא תעמוד על קדקודה, היא תהיה מבנה חסר יציבות ממש כמו מגדל קלפים. הנמשל: היהדות טוענת שכל העם ראה את התגלות הבורא ובאותו מעמד קיבל את התורה ומשם הדת התפשטה ע"י העם עצמו כלומר התגלות ותפוצה רחבת בסיס כמו בפירמידה. לעומת זאת בנצרות, באיסלאם ובשאר הדתות מדובר על פירמידה הפוכה, כלומר אדם אחד או קבוצה קטנה שטוענים להתגלות האלוקים לאיש מסוים ומשם התפשטה דתם בתפוצה הולכת ומתרחבת (לרוב בכוח הזרוע), כך שאפילו אם אמנם מייסדי הדתות היו קיימים, מי ערב שהם לא דמיינו או בדו מליבם התגלות?! לעולם לא ניתן להוכיח זאת חד משמעית וכבר אמרה התורה: בעיניך ראית, העבר לבניך: "רק הישמר לך ושמור נפשך מאוד פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך ופן יסורו מלבבך כל ימי חייך והודעתם לבניך ולבני בניך: יום אשר עמדת לפני ה' אלוקיך בחורב." (דברים ג): "וזכרת כי עבד היית בארץ מצריים ויוציאך ה' אלוקיך משם ביד חזקה ובזרוע נטויה, על כן ציוה ה' אלוקיך לעשות את יום השבת." (דברים, ב). לא את אבותנו כרת ה´ את הברית הזאת, כי אתנו אנחנו אלה פה היום כולנו חיים, פנים בפנים דיבר ה´ אליכם בהר מתוך האש.* כאן יש דבר מעניין ביותר: פנים בפנים, משמע שהייתה להם הרגשה שעומדים בפני ה´, ויש עוד כמה פסוקים חשובים ביותר. את הדברים האלה דיבר ה´ אל כל קהלכם, בהר מתוך האש, הענן והערפל, קול גדול ולא יסף. ויכתבם על שני לוחות הברית ויתנם אלי. ויהי כשמעכם את הקול מתוך החושך וההר בוער באש ותקרבון אלי כל ראשי שבטיכם וזקניכם ותאמרו הן הראנו ה´ אלוקינו את כבודו ואת גודלו אם כן מבואר כאן בפשטות שמשה חוזר על תגובת העם לגילוי האלוקי ובתגובה מבואר שזכו לראות את כבודו ואת גודלו. "ואת קולו שמענו מתוך האש" - היום הזה ראינו כי ידבר אלקים את האדם וחי...דברים פרק ה' פסוק ג'. ויהי ככלות משה, לכתוב את-דברי התורה-הזאת--על-ספר: עד, תומם. כה ויצו משה את-הלויים, נושאי ארון ברית-ה' לאמור. כו לקוח, את ספר התורה הזה, ושמתם אותו, מצד ארון ברית-ה' אלוקיכם; והיה-שם בך, לעד. אנחנו יודעים שהתורה אמת בגלל שכתוב בה שהרבה אנשים קיבלו אותה, והנתינה הייתה באותות ומופתים שראו מקבלי התורה. http://haemet.net/haemet.net_non_ssl/Amitut/Sinai/B1.HTM http://truesearch.org/4.htm מהי הנצרות: ישו/מוחמד טוען "אלוקים, בורא העולם, אמר לי שאומר לכם כך וכך" וישאל אדם: "ולמה לי לא אמר? שיבוא אותו אלוקים בעצמו ויצווה את מה שיצווה ויוכיח לנו שהוא האלוקים!" הנוצרים מאמינים במעמד הר-סיני שהתרחש לעיני העם היהודי. הנוצרים אף מאמינים בתורה שמסר אלוקים לעמו הנבחר, לעם ישראל. ועם כל זאת, הנוצרים גם מאמינים שאלוקים שינה את דעתו והחליט לשנות את התורה ולהעביר את התורה החדשה דרך אדם בשם ישו, מושיעם המעונה ומחולל הניסים כביכול, ולתת להם (הנוצרים שקבלו את דבר ישו) תורה חדשה (מה שמכונה אצל הנוצרים "הברית החדשה": התורה החדשה של אלוקים). אנחנו מאמינים בתורה בגלל שכתוב בה שהרבה אנשים קיבלו אותה, והנתינה הייתה באותות ומופתים שראו מקבלי התורה. ההמשך בקישור. http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/vikuah-2.htm מהי הנצרות: ישו/מוחמד טוען "אלוקים, בורא העולם, אמר לי שאומר לכם כך וכך" וישאל אדם: "ולמה לי לא אמר? שיבוא אותו אלוקים בעצמו ויצווה את מה שיצווה ויוכיח לנו שהוא האלוקים!" הנוצרים מאמינים במעמד הר-סיני שהתרחש לעיני העם היהודי. הנוצרים אף מאמינים בתורה שמסר אלוקים לעמו הנבחר, לעם ישראל. ועם כל זאת, הנוצרים גם מאמינים שאלוקים שינה את דעתו והחליט לשנות את התורה ולהעביר את התורה החדשה דרך אדם בשם ישו, מושיעם המעונה ומחולל הניסים כביכול, ולתת להם (הנוצרים שקבלו את דבר ישו) תורה חדשה (מה שמכונה אצל הנוצרים "הברית החדשה": התורה החדשה של אלוקים). האבסורד הכי גדול לדעתי בברית החדשה של הנוצרים זו העובדה שהם סותרים את דברי התורה הראשונה והמקורית, שבה אלוקים טוען (ומתנבא) כי אסור להקשיב לאיזה חולם חלום (לא מזכיר את מוחמד?) או נביא שקר שיעשה ניסים (הרי היה זה ישו שעשה ניסים, לא?): דברים פרק יג: א את כל-הדבר, אשר אנוכי מצווה אתכם--אותו תשמרו, לעשות: לא-תוסף עליו, ולא תגרע ממנו - אסור להוסיף מילה על דברי התורה והחוקים שנתנו! כלומר, אין ברית חדשה! ב כי-יקום בקרבך נביא, או חולם חלום; ונתן אליך אות, או מופת. ג ובא האות והמופת, אשר-דיבר אליך לאמור: נלכה אחרי אלוהים אחרים, אשר לא-ידעתם--ונועבדם. (איזה אלוקים אחרים? ישו או מריה?) ד לא תשמע, אל-דברי הנביא ההוא, או אל-חולם החלום, ההוא: כי מנסה יהוה אלוהיכם, אתכם, לדעת הישכם אוהבים את-יהוה אלוהיכם, בכל-לבבכם ובכל-נפשכם. ה אחרי יהוה אלוהיכם תלכו, ואותו תיראו; ואת-מצוותיו תשמורו ובקולו תשמעו, ואותו תעבודו ובו תדבקון. (- אסור להקשיב לו, גם אם הוא יעשה ניסים!) והנביא ההוא או חולם החלום ההוא יומת, כי דיבר-סרה על-יהוה אלוהיכם המוציא אתכם מארץ מצריים והפודך מבית עבדים--להדיחך מן-הדרך, אשר ציווך יהוה אלוהיך ללכת בה; וביערת הרע, מקרבך. (רגע, גם ישו הומת!) נבואה או מקרה? מדוע אנשים קבלו את דברי ישו? חז"ל (בסנהדרין מג, עב,) טוענים (בצנזורה) שישו כישף והסית והדיח! ישו הישתמש בחוכמת הסוד והקבלה כדי לעשות ניסים פרטיים (דהיינו כישופים). העיסוק בכשפים מוכר לנו לא רק מדברי הגמרא אלא מדברי התורה ממש, כאשר המצרים היו עוסקים בכשפים למשל. (עשרת מכות מצרים שונות בכוחם המראה כי האל השולט בהם, האלוקים, הוא בעל שליטה בכל תבל). כמה מחוכמות ישו: http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1851585 http://www.haemet.net/Amitut/religion/Datot.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hashmad1-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sinay/pederbu-4.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/haramban-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hashmad-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/vikuah-2.htm

junior gong

New member
אני איתך לאורך כל הדרך

למרות שהתחלת למחזר........... מי אמר לך שישוע השתמש בסוד הקבלה על מנת לעשות כישופים? ומי אמר שבקבלה בכלל יש כישופים? אם יש בקבלה כישופים תראה לי אותם, תראה לי איך בעזרת תורת הקבלה אפשר להקים מתים מהקבר, איזה מגדולי הקבלה, החל מהרב המקובל זמיר כהן, עד לרב לייטמן, יודע להחיות מתים? על מה אתה מדבר דוד? חוץ מחוכמה מצויה שאפשר למצוא בספרי פסיכולוגיה ובתורות זן אין כלום בקבלה, איך הקבלה סיעה לישוע לעשות ניסים אם אין אחד בעולם כולו שלומד קבלה יכול לעשות ולו נס אחד קטן? כוחו של ישוע ניתן לו מאלוהים, למה אתה שואל? כי ככה אלוהים רצה, זה המבדיל בין יהודים לנוצרים, שאתם מאמינים שישוע עשה ניסים בעזרת שדים, ואם אתה באמת אדם מאמין בכוח הקוסמי, אז אני אגלה לך סוד, אי אפשר לעשות נס חיובי מכוחות שטניים, כוחות שטניים נועדו להחריב ולא לתקן, ישוע תיקן לא החריב. חוץ מזה ישוע לא ראה את אלוהים בחלומות שלו מאיפה אתה מביא את זה? אלוהים דיבר עם ישוע והתגלה בפניו המון פעמים, רוח הקודש של אלוהים נחתה על ישוע בהמון מצבים כמו בהר הזיתים, ובזמן שהוא ניטבל על ידי יוחנן, והמון אנשים ראו את זה. חוץ מזה, עם ישראל לא ראה ושמע את אלוהים כמו שאתה אומר, מי שהיה לו דיבור ישיר עם אלוהים זה משה רבינו, הנס של חציית ים סוף הוא נס שמשה ביקש מאלוהים שיעשה ויעזור לעם היהודי, וההשוואה המתקבלת לדעת היא שזה אותו דבר כשכל עם ישראל ראה את ים סוף נחצה לשניים על ידי כוחו של הבורא, זה אותו דבר כמו שישוע החזיר ראיה לעיוורים גם על ידי בורא, ישוע אף פעם לא אמר בכל תורתו, שהכוחות שיש לו זה ממנו, הוא תמיד אמר שכל הניסים שהוא עושה זה מכוחו של אלוהים וכל הקרדיט לאלוהים בורא עולם. וחוץ מזה מה כל הלינקים שאתה נותן פה? זה אמור לגבות את מה שאתה אומר? כי זה סך הכל אוסף של פורמים שמתדיינים בהם אנשים שממה שקראתי אין להם שוב בסיס להתווכח על הדת הנוצרית כי הם מעולם לא קראו והבינו אותה אלוהים ממש לא נגלה לישוע מאחורי החצר ובסתר כמו שאתה חושב, שוב אני אומר שלפי המידע שיש ברשותך אני מבזבז את זמני איתך כי כל המידע שיש בידך הוא סילוף שנובע מחוסר ידיעה בדת שעליה אתה מתווכח ומנסה לסתור, אלוהים נגלה לכל עם ישראל דאז על ידי ניסים שישוע עשה בשמו בדיוק כמו שמשה רבינו עשה, ואברהם אבינו, אבל אם אתה אומר את זה אז אני יכול לענות לך בכזה דבר, אלוהים נגלה למשה רבינו על הר סיני כשמשה היה לבד כשמתחתיו היו אלפי אנשים, למה אף אחד לא ראה אותו? למה משה התבודד על ההר ואחר כך חזר אמר דיברתי עם אלוהים והוא נתן לי עשרת דברות? זה לא נעשה בסתר? זה כן נעשה בסתר אבל זה לא מונע ממך לא להאמין נכון? בספר דברים, כתוב שאלוהים ציווה על משה להישאר עימו לבד על מנת שישמע את מצוותיו ואחר כך יוכל ללכת אל העם ללמדם, זה גם קרה מאחורי הקלעים לתשומת ליבך, אתה סותר בדת שלי דברים שקרו גם בדת שלך וזה מה שמוזר לי כאן. עכשיו, שאלה השאלות, למה אלוהים שינה את דעתו והביא את ישוע לשנות ולשפר את הדת, ובכן אני אענה לך על שאלה בשאלה..... למה אלוהים אחרי שנתן כבר את התורה לעם היהודי, וכולם כבר היו יהודים עם פסוקים ודת, ואחר כך באמצע הר סיני אמר למשה רבינו " רגע, תוסיף גם את עשרת הדיברות שאני מכתיב לך עכשיו "? אלוהים שכח משהו ואחר כך נזכר להוסיף? ממש לא, כל הנביאים הגיעו בתקופות מסויימות שבהם העולם התקדם וכבר נדרש לו תיקון אחר וחוקים אחרים, מה שהיה תקף לפני 4000 שנה, לא תקף היום, לכן נדרש שיפור ותיקון חדש. תשמע, יש מיליארדים של נוצרים בעולם, בעצם, שליש מהעולם הוא נוצרי, שליש מהעולם טועה? ישוע לא כתב כלום, הוא לא כתב תורה, אלה הוא סיפר על אלוהים וכמה טוב לב הוא וכמה רחום הוא, וגם הוסיף כמה חוקים שחייבים לסייע לנו בעולם הפיזי הזה על מנת להגיע להגשמה רוחנית, מה שנכתב אצלנו בברית החדשה הוא אך ורק היסטוריה מעדים שראו את ישוע בפעולה והחליטו להנציח את דבריו לנצח נצחים, ואני מאמין בלב שלם ובאמונה עיוורת, שישוע הוא הרוח הנלוואת לרוח שבראה את העולם התהלך פה על הארץ הזאת, ובישר בנפלאות אלוהים הבורא, והוא אכן עשה ניסים ונפלאות שאף נביא אחר לא עשה, לא משה רבינו ולא אברהם אבינו ולא המלך שלמה ולא ולא ולא ולא, הוא היה שליחו של האל נטו, אני מאמין בדבריו ומאמין בעצות שנתן, ומאמין שהוא הקריב את גופו הפיזי על מנת לשלם על חטאי כל מי שמאמין בו, סקפטים רבים תמיד היו, אפילו בתקופת ישוע כשראו אותו עושה ניסים, המון אנשים אמרו שזה מעשה השטן, והוא ענה להם משהו כזה : ראיתם אותי עושה ניסים, ראיתי סימנים שאני הוא הנבחר, דיברתי אליכם בניסים ונפלאות ואמרתי לכם שאני בנו של אלוהים היחיד, נצלבתי ומתתי וקמתי לתחיה, וכל זה עיניכם ראו, ואתם עדיין מתקשים להאמין במה שעיניכם ראו. אוזנים להם ולא ישמעו, עיניים להם ולא יראו, בזה אני מסכם את ההודעה הנ"ל שלי, כי זה הרושם שקיבלתי ממך

דוד1000

New member
מעמד הר סיני

בס"ד מי אמר לך שישוע השתמש בסוד הקבלה על מנת לעשות כישופים? ת. כתוב על כך בגמרא. סנהדרין קז http://www.kipa.co.il/hibbur/show.asp?n=12840 מאז שבית המקדש נחרב ואין לנו אפר פרה אדומה, אין לנו דרך לטהר את גופינו. השמוש בקבלה מעשית על ידי גוף לא טהור הוא מזיק ומעוות. לכן האריז"ל אסר לגמרי את השמוש בקבלה מעשית. http://www.pnimi.org.il/sheaelot/hakdama/kabalaMasit.asp קבלה מעשית נחשבת למסוכנת מאוד למי שאינו בקיא בכל רזי הקבלה העיונית. היא מעניקה לעוסקים בה את הכלים לעורר כוחות אדירים ולהשפיע מהרוחני לגשמי.... מסופר על ארבעה שנכנסו לפרד"ס (ר"ת פשט, רמז,דרש וסוד) ורק אחד יצא ממנו(ר` עקיבא).כלומר: ארבעה אנשים שעסקו בסודות הקבלה המעשית ,אחד מת ושניים איבדו את עצמם לדעת .כל זאת בשל חוסר ידע ובקיאות החיוניים לעוסקים בתורת הסוד ובחכמת הנסתר. זה המקום לציין שכדי לעסוק בקבלה מעשית על האדם להיות בקיא מאוד ולדעת היטב את הש"ס(שישה סדרי משנה) ואת הפוסקים,כל זאת פרט לקבלה העיונית. http://www.nirox.co.il/shohamnet/NewsView.asp?num=1510 על הבעל שם טוב מסופר כי כשהיה צעיר רדפו אחריו גויים, וכדי לברוח מהם ולהציל את נפשו הוא השתמש בייחודי שמות (=קבלה מעשית). http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=78859 "אלוקים דיבר עם ישוע והתגלה בפניו המון פעמים," ת. זה לא נכון. חוץ מזה. הוא לא עשה ניסים באותה רמה כפי שכתוב בתורה. נסים שמראים שליטה בבריאה. חוץ מזה, עם ישראל לא ראה ושמע ת. http://www.aish.com/hebShavuot/ShavuotSinai/Did_G-d_Speak_at_Sinai$.asp מצורף קובץ הסבר. שישוע החזיר ראיה לעיוורים גם על ידי בורא, ת. זה לא מגיע לרמת הנסים שלהלן עשרת המכות מתחלקות לשלוש קבוצות: דצ"ך - דם, צפרדע, כנים; עד"ש - ערוב, דבר, שחין; באח"ב - ברד, ארבה, חושך, בכורות. מכות אלו מהוות הוכחה לעליונותו של ה' על הבריאה כולה, כלומר, שהוא יכול לעשות בה כרצונו. עם העומד על גדת ים סוף, לקראתו מתקרבים כל סוס פרעה ורכבו הבאים להורגו, ואין מוצא להינצל. בייאושו פונה העם אל אלוקיו, והנה - אחר קריאה זו משתנים סדרי הטבע לחלוטין: הים נבקע ומימיו נערמים כשתי חומות מוצקות, קרקעיתו מתיבשת ונוצקת תוך שניות לכביש, עליו מדשדשים כל המוני העם עד לגדה השניה. ולפתע - בתזמון מדויק ומפליא - ברגע בו עלתה מן הים הרגל היהודית האחרונה בעוד הצבא המצרי נמצא בלב הים בעקבותם, חוזר הטבע לנוהגו הקבוע, חומות המים נופלות, הים זורם בכיוון הטבעי, ואי שם בקרקעיתו צולל צבא סדיר אדיר, על כל ציודו. העם נודד ארבעים שנה במדבר. כיצד משקים מליונים במקום צחיח זה לאורך שנים כה רבות- העם מבקש מים ולפתע מופיעה לידו באר, המתגלגלת עמו לאורך כל הדרך, ארבעים שנה. לפני כן הם הגיעו למעין טבעי במדבר שמימיו היו מרים, ולא יכלו לשתותם. הם פונים לה' ומקבלים הוראה: קחו פיסת עץ זו, השליכו למעין - וימתקו המים. כך היו פני הדברים גם באשר למזונם. מדי בוקר מופיעה על הארץ, בכל מקום חדש בו מתמקם העם בחנייתו בנדודיו, שכבת טל, מעליה שכבת המזון המיוחד - "מן" - ומעליה עוד שכבת טל. ה"כריך" הזה מחזיק מעמד רק זמן קצר, ובזרוח השמש נמס האוכל ונעלם. מדי בוקר העם יוצא לאסוף מן, ולמרבית הפלא כמות המזון הנצברת אינה תלויה במאמצים שכל אחד השקיע, לפי כוחו, באיסוף המן כי אם במספר הנפשות במשפחה. לכל אחד יש "עומר לגולגולת מספר נפשותיכם... ולא העדיף המרבה, והממעיט לא החסיר" (שמות ט"ז 17-18.) למרות הבטחתו של משה שנס זה יתמיד, ושעל כן אין צורך להותיר אוכל למחר, יש אנשים שקשה להם לסמוך על כך, הם משאירים קצת למחר - והאוכל מתליע ומתקלקל. ביום שישי מודיע ה': לאסוף גם עבור מחר - יום השבת - בו לא יופיע המן. הפעם האוכל מחזיק מעמד שתי יממות, ולא מתליע בשבת. בשבוע הראשון היו שחשבו שאם המן הפסיק, ודאי כבר לא יתחדש, והותירו אוכל ליום א'. ביום א' בבוקר - האוכל התליע. וכך חוזר חלילה ארבעים שנה. עמוד ענן סוכך עליהם יומיום, לאורך כל היום, ונודד עמהם כשהוא מצל מפני החמה ומגן מפני הגשמים. עם רדת החשיכה תופס את מקומו עמוד האש המאיר בלילה, וחוזר חלילה. בגדיהם לא זו בלבד שאינם מתבלים במשך ארבעים שנה, כי אם גדלים עמהם. אם נניח שהחליפו ביניהם בגדים, ושבתנאי הלחות במדבר האריגים לא מתבלים, מה נאמר על נעליים שצועדים עמהן בחולות ארבעים שנה ואינם מתבלות, ועל רגליים שאינן מתיבלות- הרשימה ארוכה ומפורטת בחומש שמות. http://www.netaim.co.il/katavot/begova/pbegova152.asp http://www.arachim.co.il/Articles/Article.asp?ArticleID=948&CategoryID=54 "אלוקים ממש לא נגלה לישוע מאחורי החצר ובסתר" ת. אין הופעה של בורא העולם לעיני מיליוני אנשים כמו שכתוב בתורה על מעמד הר סיני. "אלוקים נגלה למשה רבינו על הר סיני כשמשה היה לבד" ת. להלן קטע מהספר "למען אחי ורעי" של הרב נתן קרת. התורה דאגה להכניס לתוכה את הדור הראשון הדור המקבל. היא מתייחסת אליו "פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך, אתה הראית דעת... לא את אבותינו כרת ה' את הברית הזאת כי אתנו, אנחנו אלה פה היום כולנו חיים... פנים אל פנים דבר ה' עמכם מתוך האש". (דברים פרק ה' פסוק ג') כאן יש דבר מעניין ביותר: פנים בפנים, משמע שהייתה להם הרגשה שעומדים בפני ה', ויש עוד כמה פסוקים חשובים ביותר. את הדברים האלה דיבר ה' אל כל קהלכם, בהר מתוך האש, הענן והערפל, קול גדול ולא יסף. ויכתבם על שני לוחות הברית ויתנם אלי. ויהי כשמעכם את הקול מתוך החושך וההר בוער באש ותקרבון אלי כל ראשי שבטיכם וזקניכם ותאמרו הן הראנו ה' אלוקינו את כבודו ואת גודלו אם כן מבואר כאן בפשטות שמשה חוזר על תגובת העם לגילוי האלוקי ובתגובה מבואר שזכו לראות את כבודו ואת גודלו . "ואת קולו שמענו מתוך האש" - היום הזה ראינו כי ידבר אלקים את האדם וחי ועתה למה נמות? כי תאכלנו האש הגדולה הזאת? אם יוספים אנחנו עוד לשמוע את קול ה' אלוקינו עוד, ומתנו, כי מי כל בשר אשר שמע קול אלוקים חיים מדבר מתוך האש כמונו ויחי. "וכבר נדרש לו תיקון אחר וחוקים אחרים" האבסורד הכי גדול לדעתי בברית החדשה של הנוצרים זו העובדה שהם סותרים את דברי התורה הראשונה והמקורית, שבה אלוקים טוען (ומתנבא) כי אסור להקשיב לאיזה חולם חלום (לא מזכיר את מוחמד?) או נביא שקר שיעשה ניסים (הרי היה זה ישו שעשה ניסים, לא?): דברים פרק יג: א את כל-הדבר, אשר אנוכי מצווה אתכם--אותו תשמרו, לעשות: לא-תוסף עליו, ולא תגרע ממנו - אסור להוסיף מילה על דברי התורה והחוקים שנתנו! כלומר, אין ברית חדשה! ב כי-יקום בקרבך נביא, או חולם חלום; ונתן אליך אות, או מופת. ג ובא האות והמופת, אשר-דיבר אליך לאמור: נלכה אחרי אלוהים אחרים, אשר לא-ידעתם--ונועבדם. (איזה אלוקים אחרים? ישו או מריה?) ד לא תשמע, אל-דברי הנביא ההוא, או אל-חולם החלום, ההוא: כי מנסה יהוה אלוהיכם, אתכם, לדעת הישכם אוהבים את-יהוה אלוהיכם, בכל-לבבכם ובכל-נפשכם. ה אחרי יהוה אלוהיכם תלכו, ואותו תיראו; ואת-מצוותיו תשמורו ובקולו תשמעו, ואותו תעבודו ובו תדבקון. (- אסור להקשיב לו, גם אם הוא יעשה ניסים!) דברים פרק יג: א את כל-הדבר, אשר אנוכי מצווה אתכם--אותו תשמרו, לעשות: לא-תוסף עליו, ולא תגרע ממנו - אסור להוסיף מילה על דברי התורה והחוקים שנתנו! כלומר, אין ברית חדשה! "תשמע, יש מיליארדים של נוצרים בעולם" ת. יש הרבה גרגר חול. ויש מעט יהלומים. מה זה קשור? http://www.aish.com/hebShavuot/ShavuotSinai/Did_G-d_Speak_at_Sinai$.asp

junior gong

New member
בוא נתרכז בקבלה

כי בנצרות כבר מיצינו ולפי דעתי אם אתה חושב שהחזרת ראיה לעיוורים, שליטה על סערות והוריקאנים והרגעתן, הקמת מתים מהקבר, הליכה על מים, הפיכת מים ליין, החלמת מצורעים במגע מיידי, גירוש שדים, למות ולחזור לחיים אחרי 3 ימים, ניבוי עד לפרט האחרון לגבי מה שיקרה, ועוד המון ניסים, זה לא מתקבל בעיניך כשליטה בבריאה ובכוחות הטבע וזה לא משתווה בעיניך לעשרת המכות אז ...........I REST MY CASE לגבי הקבלה, הקבלה נכתבה על ידי רבי שמעון בר יוחאי ובנו כשהוא היה במערה במשך 13 שנים ( אם אני לא טועה ), הוא היה לבד, עסקתי בקבלה המון ולמדתי אותה כמה שיכולתי, קניתי גם את הספר מ"ב שמות ( בוא אני מוכן לתת לך אותו מתנה אם אתה רוצה ) זה אדם שכתב את הקבלה ללא שום עדים, וכל מה שהוא כתב הוא ראה רק בעיני רוחו, שום אלוהים לא נגלה לו, ולפי דעתי הקבלה היא פרי יצירתו של אדם שנטרפה עליו דעתו בזמן ששהה כל כך הרבה זמן לבד במערה, אז איך אתה מסביר את זה שמליוני אנשים מאמינים בתורת הקבלה? ועוד משהו הקבלה לא טהורה בכלל, כי מסבכת, מטריפה ומשגעת, זה דבר לא טהור, זה דבר שטני ומלוכלך, הרי דברים חיוביים אם לומדים אותם לא נטרפים מזה להפך, מתחזקים בפן החיובי........ אגב לגבי הפרדס ( פשט, רמז, דרש וסוד ) רבנים רבים מתווכחים ביניהם שזה בעצם הפוך, כי אדם שכביכול הבין את הפרדס קודם כל הוא מבין את הסוד, אחר כך עושה את מה שנדרש כתוצאה מזה, ואחר כך הוא מתחיל להבין את הרמזים שמקודם לא הבין, ורק אחר כך הוא נח בפשט, ככה שאצלכם תמיד יש שינויים והסכמות ואי הסכמות על דברים, זה מסביר את החילוקי דעות על ישוע, הרב זמיר כהן הוא לא בעל סוד? הרב לייטמן הוא לא בעל סוד? הרב כדורי, הרב האשכנזי הזה שמחטט באף איך קוראים לו שכחתי?!! הוא לא בעל סוד? איזה ניסים עם עשו? ושים לב שבהרצות של הרב זמיר כהן שאותו אני מעריץ על יכולת הדיבור אין בהרצאות שלו משהו מיוחד, הוא מסביר על יחסי בני זוג, על בריאת העולם כמו שכתוב בספר בראשית, הוא מדבר על דברים בסיסיים שכמו שאמרתי, יש בכל ספר ואינציקלופדיה, העירבוב הזה של מדע ורוחניות זה מה שגרם לאנשים להימשך לקבלה ולחשוב שהיא קוסמית, תכלס אין בה כלום, לפי הקבלה אלוהים נמתח ?!!!!! אלוהים נמתח? הם חילקו את אלוהים לעשר ספירות, בינה כתר חוכמה וכ'ו וכ'ו, זה נשמע לך הגיוני? אלוהים מתח את עצמו? נו באמת, זה מה ש-13 שנים במערה מבודדת יכולים לעשות למוח של בן אדם, לעוות אותו.

Woking

New member
הכל זה עניין של פרשנות

לגבי הניסים של ישו(ע) יש הסברים פשוטים שמניחים את הדעת. הניסים שישו חולל היו סימליים ולא ממשים. הגדולה של ישו היא במנהיגות ובכריזמה שלו, וביכולת שלו לשבור מוסכמות. אלעזר לא היה מת במובן המלא של המילה, אלא פשוט מנודה. בחברה היהודית שלא אז, ואפילו בימינו, אדם שמנודה בדרגה החמורה ביותר נחשב למת ואפילו יושבים עליו שבעה. כל מה שישו עשה הוא להחזיר את אלעזר לחיים במובן הסימלי, כלומר לקבל אותו בחזרה לחברה. כמובן שאלו שנידו את אלעזר לא אהבו את הרעיון ודאגו להרוג אותו (הפעם ממש). כך גם נס הפיכת המים ליין. לא היתה טרנספורמציה אמיתית, אלא ישו שתה את המים כאילו היו יין וכך חסך למארחים את בושת הפנים. משה, ישו ומוחמד היו מנהיגים יחידי סגולה שגדולתם אינה מוטלת בספק, ולו רק בשל העובדה שאלפי שנים אחרי שחיו הם עדיין נושא לשיחה. אולם הניסים היחידים שהם חוללו הם שינויים באופי החשיבה של בני זמנם שהביאו לשינויים חברתיים. כל השאר הם אלגוריות פרי מוחם של המתעדים.

junior gong

New member
אתה טועה ווקינג

אלעזר היה מת במובן הפיזי, והוא נקבר בקבר לכל דבר וגופו נרקב שם במשך 4 ימים שלמים, הוא היה מאוד מקורב לישוע וישוע אהב אותו מאוד, כשהוא הגיע לעיר והתבשר שאלעזר נפטר הוא ביקש ללכת לקבר שלו, ביקש מאנשים לגלגל את האבן שחסמה את הכניסה לקבר, וקרא לו מבחוץ " אלעזר קום וצא החוצה " אלעזר יצא כשעליו יש תכריכים, זה ממש לא במובן הסימלי משגע אותי שאתה ודוד אומרים שהניסים היו סמליים, מה כל כך סימלי בניסים שעשה? לא היה ולא יהי עוד נביא שעשה חצי מהניסים שישוע עשה על מה אתם מדברים בכלל מאיפה אתם מקריצים את הזילזול הזה בכוח שיש לישוע? יש דבר יותר גדול מאלוהים? אין......ישוע קיבל את הכוח שלו מאלוהים נקודה, עובדה שהניסים של משה רבינו הגדול בניסים עשה רק כמה ניסים כמו חציית ים סוף והוציא מין מהסלע, הניסים בעזרת המקל שהפך לנחש גם המכשפים של פרעה עשו, מי הצליח לעשות את הניסים שעשה ישוע? אף אחד בכל העולם.

Woking

New member
זה מה שהסיפור אומר

אני לא מזלזל בישו, אני מזלזל בספין שנעשה על חשבון סיפור חייו האמיתי. בתור אתאיסט אני לא מאמין בישות אלוהית, או שמשה הוציא מים מהאבן. אני קורא את סיפורי התנ"ך כאלגוריות, ולא כאמת פשוטה. הכח של ישו היה ועודנו בהשפעה שיש לו על התודעה האנושית, ולא במעשי ניסים. העובדה שעד היום אנשים מתעמקים במשנתו היא עדות שאי אפשר להתכחש לה לגדולתו. מעשי הניסים שמיוחסים לישו, לא רק שלא מאדירים אותו בעיני האתאיסט אלא הופכים את חייו לסיפור מהאגדות.

דוד1000

New member
האבסורד הכי גדול לדעתי בברית החדשה

האבסורד הכי גדול לדעתי בברית החדשה של הנוצרים זו העובדה שהם סותרים את דברי התורה הראשונה והמקורית, שבה אלוקים טוען (ומתנבא) כי אסור להקשיב לאיזה חולם חלום (לא מזכיר את מוחמד?) או נביא שקר שיעשה ניסים (הרי היה זה ישו שעשה ניסים, לא?): דברים פרק יג: א את כל-הדבר, אשר אנוכי מצווה אתכם--אותו תשמרו, לעשות: לא-תוסף עליו, ולא תגרע ממנו - אסור להוסיף מילה על דברי התורה והחוקים שנתנו! כלומר, אין ברית חדשה! ב כי-יקום בקרבך נביא, או חולם חלום; ונתן אליך אות, או מופת. ג ובא האות והמופת, אשר-דיבר אליך לאמור: נלכה אחרי אלוהים אחרים, אשר לא-ידעתם--ונועבדם. (איזה אלוקים אחרים? ישו או מריה?) ד לא תשמע, אל-דברי הנביא ההוא, או אל-חולם החלום, ההוא: כי מנסה ה' אלוקיכם, אתכם, לדעת הישכם אוהבים את-ה' אלוקיכם, בכל-לבבכם ובכל-נפשכם. ה אחרי יהוה אלוהיכם תלכו, ואותו תיראו; ואת-מצוותיו תשמורו ובקולו תשמעו, ואותו תעבודו ובו תדבקון. (- אסור להקשיב לו, גם אם הוא יעשה ניסים!) והנביא ההוא או חולם החלום ההוא יומת, כי דיבר-סרה על-יהוה אלוהיכם המוציא אתכם מארץ מצריים והפודך מבית עבדים--להדיחך מן-הדרך, אשר ציווך יהוה אלוהיך ללכת בה; וביערת הרע, מקרבך. (רגע, גם ישו הומת!) נבואה או מקרה? מדוע אנשים קבלו את דברי ישו? חז"ל (בסנהדרין מג, עב,) טוענים (בצנזורה) שישו כישף והסית והדיח! ישו הישתמש בחוכמת הסוד והקבלה כדי לעשות ניסים פרטיים (דהיינו כישופים). העיסוק בכשפים מוכר לנו לא רק מדברי הגמרא אלא מדברי התורה ממש, כאשר המצרים היו עוסקים בכשפים למשל. (עשרת מכות מצרים שונות בכוחם המראה כי האל השולט בהם, האלוקים, הוא בעל שליטה בכל תבל). כמה מחוכמות ישו: http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1851585 http://www.haemet.net/Amitut/religion/Datot.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hashmad1-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sinay/pederbu-4.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/haramban-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hashmad-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/vikuah-2.htm

f r e e b i r d

New member
האבסורד הכי גדול שלך

שאתה עושה קופי פייסט לדברים שאתה לא כתבת. ולא רק זה אלא שולח את אותה הודעה כמה פעמים תעזוב את ה- Ctrl + c ותדבר לעניין

דוד1000

New member
זאת הודעה מוקלטת. לא ענית על זה.

האבסורד הכי גדול לדעתי בברית החדשה של הנוצרים זו העובדה שהם סותרים את דברי התורה הראשונה והמקורית, שבה אלוקים טוען (ומתנבא) כי אסור להקשיב לאיזה חולם חלום (לא מזכיר את מוחמד?) או נביא שקר שיעשה ניסים (הרי היה זה ישו שעשה ניסים, לא?): דברים פרק יג: א את כל-הדבר, אשר אנוכי מצווה אתכם--אותו תשמרו, לעשות: לא-תוסף עליו, ולא תגרע ממנו - אסור להוסיף מילה על דברי התורה והחוקים שנתנו! כלומר, אין ברית חדשה! ב כי-יקום בקרבך נביא, או חולם חלום; ונתן אליך אות, או מופת. ג ובא האות והמופת, אשר-דיבר אליך לאמור: נלכה אחרי אלוהים אחרים, אשר לא-ידעתם--ונועבדם. (איזה אלוקים אחרים? ישו או מריה?) ד לא תשמע, אל-דברי הנביא ההוא, או אל-חולם החלום, ההוא: כי מנסה יהוה אלוהיכם, אתכם, לדעת הישכם אוהבים את-יהוה אלוהיכם, בכל-לבבכם ובכל-נפשכם. ה אחרי יהוה אלוהיכם תלכו, ואותו תיראו; ואת-מצוותיו תשמורו ובקולו תשמעו, ואותו תעבודו ובו תדבקון. (- אסור להקשיב לו, גם אם הוא יעשה ניסים!) והנביא ההוא או חולם החלום ההוא יומת, כי דיבר-סרה על-יהוה אלוהיכם המוציא אתכם מארץ מצריים והפודך מבית עבדים--להדיחך מן-הדרך, אשר ציווך יהוה אלוהיך ללכת בה; וביערת הרע, מקרבך. (רגע, גם ישו הומת!) נבואה או מקרה? מדוע אנשים קבלו את דברי ישו? חז"ל (בסנהדרין מג, עב,) טוענים (בצנזורה) שישו כישף והסית והדיח! ישו הישתמש בחוכמת הסוד והקבלה כדי לעשות ניסים פרטיים (דהיינו כישופים). העיסוק בכשפים מוכר לנו לא רק מדברי הגמרא אלא מדברי התורה ממש, כאשר המצרים היו עוסקים בכשפים למשל. (עשרת מכות מצרים שונות בכוחם המראה כי האל השולט בהם, האלוקים, הוא בעל שליטה בכל תבל). כמה מחוכמות ישו: http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1851585 http://www.haemet.net/Amitut/religion/Datot.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hashmad1-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sinay/pederbu-4.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/haramban-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hashmad-2.htm http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/vikuah-2.htm

Woking

New member
../images/Emo63.gif

ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ ע ג ל י ה ג י ו נ מ

למעלה