הדבר האמיתי מומלץ

shuval3

New member
הדבר האמיתי מומלץ

טוב אז ככה ראיתי שיש פה הרבה אי אבנה ורציתי קצת לעשות סדר בענינים יש לי מומחיות בנושא או קי קודם כל הגדרות פסיכולוגיות לרמת IQ: 0-20 אידיוט,כן כן זהו מונח רפואי,איפיון:לא יכול לדבר נדיר יחסית 20-50 אימבציל,גם כן מונח מוכר,יכולת דיבור די בסיסית לא הרבה מעבר 50-70 אהבל,יכולת דיבור מעבר לבסיסית כמו כן יכולת קריאה לא הרבה מעבר 70-80 מאוד מתחת לממוצע,הסרט פורסט גמפ מתאר אותם בערך 80-90 ממוצע נמוך,בעיקרון תלמידים פחות מוצלחים בבית הספר 90-110 ממוצע,תחום האדם הממוצע כן נמצאים מראבית האנשים 110-120 מעל הממוצע,בדרך כלל תלמידים שלא מוצאים קושי מיוחד בלימודים 120-129 הרבה מעל הממוצע,התחום בו נמצאים הרבה תלמידים מצטינים בתיכון 130-139(1/50-1/999)מחונן,תלמידים מעולים בלימודים ראלים באוניברסיטה. 140-159,גאון,אם לא היית הכי חכם בבית הספר אין סיכוי שאתה שייך הנה.(1/1000-1/30000) 160-179,יוצא מן הכלל בגאוניותו,חכמים באופןמדהים לא מתאמצים גם באוניסרסיטה בכלל(1/30000-1/1000000) 180+,פרופונדלי גאון,אין מה להגיד נדיר ביותר אחדים במדינה בעיקר הרבה מהם בעיתיים מבחינת יכולתם החברתית.איןיכולת מדידה מעבר לדרגה זו כי אין מי שיחבר את המבחנים ההגדרות נלקחו מספר פסיכיאטריה "מדעי הפסיכיאטריה".

meitush123

New member
זה מעצבן אותי

למה מגדירים אינטיליגנטים (=בעלי אינטילגנציה) רק כמוצלחים במקצועות הראליים. למה הבנה בתחומים אחרים לא עושה אותך אינטיליגנט (במבחן)

shuval3

New member
ראלים

ההנחה היא כזו: אדם בעל מנת משכל של 120 צריך להשקיע מאמץ 5 בשביל לקבל 90 אדם בעל מנת משכל של 100 צריך להשקיע מאמץ של 8 בשביל לקבל 90 אם זה בעל ה120 קיבל רק 80 הוא השקיע פחות מ5 ולכן לא היה שויון.אומנם ההנחה היא שבמאמץ מוחי מועט יותר יכל לקבל אותו ציון. נכון גם ספרות חשובה,אבל ההנחה היא שאדם חכם יותר יכול אם ירצה ללמוד אותה בפחות מאמץ אולי יש חריגים אבל אין מה לעשות הבדרך כלל הוא כזה

05287

New member
ריאלי או הומני...

יש מישהי בשיכבה שלי שיש ל I.Q 140 (היא עשץה מבחן אצל פסיכולוג) והיא ב3 יחידות מתמטיקה ולא באף מקצוע ראלי... לעומת זאת יש לי ילד אחר בכיתה שלפי מבחן אינטרנטי הI.Q שלו הוא 136 והוא טוב בפיזיקה אבל לא מוצלח במקצועות הומניים ומעט קשה לו... אני לדוגמא, לא יודע את הI.Q שלי אבל אני יודע שאני מצויין במקצועות הומניים ולא דרוש לי יותר מקריאה אחת של החומר לפני מבחן לקבלת ציון של 90+ אפילו אם לא הקשבתי כל השנה... אבל לעומת זאת בפיזיקה אני מסוגל להבין הכל אבל אני נופל או על טעויות שטותיות או בגלל מעין בלאקאאוטים כאלה, (אני פשוט לא מצליח לחשוב מה לעשות, למרות שאני מבין את החומר... או שאני מגיע למסקנה ומספיק לשכוח אותה לפני שרשמתי אות ואח"כ אין לי מושג מה היא הייתה... קורה לי הרבה...) בכל מקרה אני חושב שאין קשר ישיר בין הצלחה בלימודים ריאלים ואולי אף הומניים לI.Q. ישנה תלות גדולה מידיי בגורמים אחרים... הצלחה בלימודים לא מחייבת I.Q גבוה וI.Q גבוה אינו מחייב הצלחה בלימודים ראליים...

סתיו27

New member
אחד נכון השני לא

OK מספר דברים :\ 1.IQ גבוה לא מבטיח הצלחה בלימודים אך מנגד אי אפשר להצליח בלעדיו(כמובן שזה תלוי ברמת החומר).מבדיקות מדגמיות שעשה משרד החינוך לגבי הקשר ביןרמת הלימודים בתיכון וגובה מנת המשכל נמצא שלא היה אדם אחד בעל מנת משכל של מתחת ל98 ברמת לימוד של 5 יחידות מטמטיקה.נכון אולי אפשר להצליח ביסודי ואולי גם בחטיבה אבל לא בתיכון.לגבי אנשים בעלי מנת משכל גבוהה יותר יש סיכוים להצליח גם ב5 יחידות ופה כבר יש פונקציה של המאמץ. 2.לגבי הIQ של אותה אחת,יתכן ומתקימים שני דברים: א)היא אומרת שקבילה 140 אך לא זה מה שאמר הפסיכולוג. ב)היא לא אוהבת מתמטיקה ולא מתאמצת למרות שבפועל יכלה בקלות אם רצתה להצטיין בכך(בהנחה שאין לה שום בעיות אחרות) אם שתי אלה לא נכונות הרי שהיא הוכחה סותרת למאות מחקרים שנעשו בקנדה אנגליה וארצה"ב בנושא מנת המשכל.ברמה כזו של 140 אדם לא יתקשה ב3 יחידות מתמטיקה וגם לא ב5.אם כן אזי זה אומר שיש לו בעיה אחרת.

עם 140 אולי לא

אבל מה לגבי 130? ומה לגבי אלה שהיכולות שלהם מתבטאות בעיקר בתחומים ההומניים? אני מסכים שלרוב למחונן הומני תהיה הצלחה מעל הממוצע גם במקצועות הריאליים, ולהיפך, אבל זה לא אומר שמי שמצליח בעיקר במקצועות ההומניים, הוא פחות אינטלגנטי.

shuval3

New member
שוב נכון

בטח שלא ואפשר בהחלט להסיק את זה מדברי בפורום

neko

New member
הטעות נובעת בגלל האופי של המקצועות

ההומניים בביה"ס - בעוד שהמקצועות ההומניים בהחלט מהווים אתגר אינטלקטואלי ודורשים הפעלת אינטליגנציה, מה שמלמדים בביה"ס (כולל תיכון) פחות או יותר דורש זכרון סביר פלוס. נוצר מצב שרק המקצועות הראליים דורשים הפעלת אינטליגנציה. המצב שונה לחלוטין כאשר עוסקים בנושא, הומני או ראלי, באופן רציני (אקדמיה). בסופו של דבר, מה שקובע את הציונים זה בעיקר רמת ההשקעה. מי שאוהב תחום מסויים ישקיע בו ויקבל בו ציון יותר טוב. זה הכל...

shuval3

New member
נכון בחלקו

כל הריישא נכון לחלוטין הסייפא לא מתיישב עם שום מבדק שעשה משרד החינוך ב10 השנים האחרונות.מצאו אנשים עם 140 IQ שלא מצליחים במטמטיקה(ההנחה שלא היתה להם מוטיבציה) אך לא מצאו אנשים עם 95 IQ ב5 יחידות.יכול להיות שברמה מסוימת של מנת משכל כל אחד יכול להצליח במקצועות הראלים בתיכון אבל צריך לזכור! אתה צריך שיהיה לך את הרמה הזאת.

שמע בשביל מומחה יש די הרבה גליצ'ים

אי אבנה כותבים עם ה' ובאשר לשמות השונים לרמות הפיגור הם בוטלו לפני מספר שנים כיוון שהמושגים הפכו להיות בעלי קונוטציה שלילית. באשר לשאר אני אגיב בהזדמנות ממקור מוסמך

Dendroide

New member
היי

מי שכתב את הטבלה הזאת ממש מטומטם אין שום קשר לימודים ואינטיליגציה..ממש פטתי אינשטיין הי גאון בלימודים? הוא נזרק מהבית ספר כי נכשל בכל המקצועות זה כי אתה חנון ולומד כל היום ואז אתה יכול להגיד אהה!!אני גאון תעשה לי טובה

Britush

New member
אאל"ט, ../images/Emo42.gif

אינשטיין לא באמת נזרק מביה"ס, זו הגזמה.
(ראה כאן) וכותבים "פתטי" ולא "פטתי". *אובססיבית*

shuval3

New member
תקרא לפני שאתה מדבר

אני מטומטם? מה לדעתך צריך בשביל להמציא תורת יחסות?? פיסיקה ומתמטיקה=ראלים.להפך אתה מחזק את טענותי וכן גם אם אני מעט חנון,עדין יש לי ממוצע בגרות 115 ו793 בפסיכומטרי ואני מדריך פסיכומטרי בHIGH-Q.אם אני מטומטם אז אולי אתה צודק ואין קשר בין לימודים אבל לא נראה לי עדין יש אלפי מחקרים לטובתי ורק חוסר בטחון עצמי שעומד לטובתך

shuval3

New member
לא מדויק

הם אכן בוטלו אך לא מבחינת הערכה פסיכולוגית פלילית בישראל.עדיןטיפש לעולם לא ישא באחריות פלילית לעומת אהבל שדווקא יכול.

שטויות...

כל המחוננים מעולים בלימודים ריאליים? אני דווקא חזקה יותר בהומניים וקשה לי מאוד עם הריאליים!

shuval3

New member
די לבכי!!!!!!!!

די כבר עם השטויות האלה! לא אמרתי לאף אחד שהוא טיפש כי הוא לא מצליח במקצועות הראלים.יכול להיות שיש לו בעיה אחרת שמונעת ממנו להצליח בהם כמו חוסר מוטיבציה. אין מה לעשות אלפי מחקרים אמרו שיש קשר ואין בן אדם אחד בישראל שהולך ללמוד 5 יחידות מתמטיקה כשיש לו 95 IQ אין מה לעשות. תפסיקו להביא כל מיני מקרים חריגים או לבכות על זה שאלוהים לא נתן לכם 150 IQ.גם לי אין 150 אז מה אני בוכה על זה?? יש אנשים יותר גבוהים ממכם,יש אנשים יותר יפים ממכם ויש גם אנשים יותר חכמים ממכם ובהחלט גם ממני תקבלו את זה! זה פורום מחוננים ולא פורום שיפור בטחון עצמי!

טמבל...

לא כל מחונן מעולה דווקא במקצועות הריאליים. התחום החזק שלי הוא המקצועות ההומאניים דווקא, מה תגיד על זה? =|

Britush

New member
צודקת ../images/Emo45.gif, אבל אין צורך ../images/Emo42.gif

לקרוא בשמות. *מרגישה כמו מורה בכיתה ב'*

למעלה