הדבקת דף רגיל על עץ?

דניעל

New member
הדבקת דף רגיל על עץ?

יש דרך להדביק דף רגיל שיצא מהמדפסת הסטנדרטית שלי על קופסת עץ? כמו מפית? ילך? יצא יפה? או שעדיף להעתיק את האיור בקווים כלליים עם נייר קופי? (עבודת נמלים ולא ברור איך יצא). אני רוצה את הציור הזה על קופסת תה.

lilachh

New member
לא הבנתי - אם את רוצה להדביק

אז עם דבק פלסטי או דבק ספרי אבל זה לא ייצא כמו מפית בגלל העובי...אם את רוצה להעתיק ואז לצבוע אז עם נייר קופי.

דניעל

New member
מעדיפה להדביק

אולי יש דף מיוחד ודק עליו אני יכולה להדפיס ולהדביק כמו מפית?

lilachh

New member
יש דפי a4 במשקלים שונים...אבל

עדיין לא כזה כזה דק...וכאלה דפים תוכלי להשיג רק בארטא נחלת בנימין כי יש להם מחלקת נייר ענקית עם מבחר עצום בכל הגדלים והמשקלים. בכל מקרה כזה דק יתקע לך במדפסת סביר להניח....

דניעל

New member
איך מדפיסים בבתי דפוס

את ההזמנות האלה לחתונות על דפים דקיקים שמוצמדים לבריסטול?

lilachh

New member
יש דפים כאלה בארטא אבל בדפוס

לא מדפיסים במדפסות אלא מטביעים...זו שיטה אחרת לגמרי..במדפסת מאוד עלול להיות שהדף ייתקע...בכל מקרה זה לא דק כמו מפית אבל מתקרב...

Noga222

New member
הצעה

למרות שלא התנסיתי בזה, אבל מהרבה דברים שנאמרו כאן, אולי תדביקי את הנייר, כך שיכסה את כל הקופסה ואז אין הפרשי גבהים. ואם הנייר קטן יותר, תנסי להשוות גבהים עם משחת עיצוב או הדבקת נייר לבן נוסף במקומות הגלויים ועליו לצבוע.

lilachh

New member
זאת אכן אפשרות מצויינת לטשטש

גבהים...זה הפתרון היחיד לדעתי

Liat R

New member
אני מדפיסה על נייר רגיל

ומדביקה בדבק מפיות - אפשר לעשות מסגרת עם צבע / עם טוליפ או שלא - הפרש הגובה לא נורא ואם עוד שמים לכה - זה בכלל יוצא נפלא

אם תעשי מסגרת זה יכול לצאת טוב מאוד

כל העבודות שעשיתי עד כה היו תמונה ממדפסת עם דף רגיל. אחת העבודות היתה על קופסה, עשיתי מסביב תיחום עם נוצצים וכן מסגרת ממשחת עיצוב. יצא מעולה ! אגב... את התמונה הדבקתי לאט לאט עם המון סבלנות בעזרת דבק דקופאז´ אחרי שהרטבתי אותה מעט במים - עצות של הפורום.

דניעל

New member
שאלה להילה וליאת

האם גזרתן מסביב לתמונה הרצויה, או חתכתן ביד? האם התהליך בדיוק כמו בהדבקת מפית, כלומר - מריחת דבק, יבוש, גיהוץ הנייר על העץ? או הדבקה רגילה, מאחר שמדובר בדף עמיד ולא במפית עדינה? הילה - לא הבנתי למה לאט לאט עם המון סבלנות, ואיך בדיוק מתבצעת ההרטבה? (תוכלי אולי למצוא את העצה של הפורום שקיבלת? כי אין לי מושג עם איזה מילים לחפש אותה).

lilachh

New member
אמנם אני לא הילה וליאת אבל אני אנסה

לעזור: את התמונה אפשר לגזור..אלא אם כן את קוצה שיהיה קרוע מסביב - החלטה שלך. התהליך הוא: מריחת דבק פלסטי או דבק דקופאז´ הוא ספרי דבק או דבק נגרים...מרטיבים ממש טיפונת את הדף מאחורנית רק כדי שיהיה מעט לח - עם שפירצר מרחוק (זה עוזר בהדבקה שלא יהיו בועות אוויר)..לאחר מכן כשהדבק טיפה מתייבש מניחים את הדף על הדבק..אפשר לגהץ כדי לתת הדבקה אחידה וטובה ..אפשר גם בלי..אני מניחה את הדף ועם מטלית נקיה עוברת על הכל חזק כדי להוציא את הבועות ושתצא הדבקה נקיה וחלקה.

יערולה

New member
תודה לכן על השירשור

זו בדיוק העבודה הבאה שאני מתכוונת לעשות, ולא חשבתי בכלל איך להדביק, ולא ידעתי שכדאי להרטיב לפני. שוב תודה אני מתכוונת לעשות עם מסגרת מקליסימו (חומר אחר, אבל מתפקד אותו הדבר אני מקווה).

יערולה

New member
ככה הבנתי

אבל אני קיבלתי משהו שונה לגמרי, מקווה שיתפקד באותה צורה. חומר של ביג´י בונד, חדש, מקווה שיעשה את העבודה, אחרת אאלץ לקנות.

תשובות

אכן גזרתי את התמונה הרצויה. והתהליך הוא כזה - להרטיב מעט את גב התמונה במים. למרוח את דבק הדקופז´ על העץ ולהמתין לחצי יבוש. לאחוז את התמונה למעלה ולהדביק ס"מ אחר ס"מ ולטופף באצבעות מעל כדי שההדבקה תהיה הכי ישרה והכי חלקה בלי קמטוטים. למה לאט והרבה סבלנות? כדי שיצא הכי ישר והכי מדויק . אני והידיים שלי צריכה לעשות את זה לאט... אם לך זה יהיה מהר אז אחלה :) ואם תרצי לשאול עוד אז בבקשה כי אני לא מאמינה שאני! מייעצת ))

דניעל

New member
תודה לכולן

נזכרתי שלפני שנים, כשלמדתי ציור, עשינו תרגיל בהעתקת תמונה מעיתון לציור שלנו, וציור מסביבה. לא הדבקנו את התמונה עצמה, אלא עברנו עם טרפנטין על התמונה, והצמדנו אותה הפוכה לעבודה. נדמה לי שזה היה התהליך. כשמושכים את התמונה נוצרת הדפסה שלה על העבודה. ניסיתי את זה עם הדפסה של מדפסת... אבל לא הצליח. כפי הנראה הדיו לא נמס בטרפנטין. גם לא במים, דרך אגב. אז במה כן?

lilachh

New member
כנראה ששיטת הדפוס של העיתון

מאפשרת את ההעתקה הזאת...בהדפסה ממדפסת ביתית זה לא אפשרי ככל הידוע לי.

c h i p c h i p

New member
עשיתי את זה..

זה לא עובד בדיו של מדפסת (שיטת הדפסה שונה) אבל עובד אם תצלמי את התמונה במכונת צילום. לא חייבים טרפנטין - אצטון גם עושה את העבודה ופחות רעיל

דניעל

New member
אז איך בדיוק התהליך?

מספיגים אצטון בצמר-גפן, מתופפים עם הצמר-גפן על התמונה, הופכים מיד על המקום הרצוי, מחליקים את גב התמונה עם האצבעות, מסירים, וזהו? יש עוד שלבים? יש שלבים שצריך להמתין ביניהם?

למעלה