הדארק סייד במלחמה

זה לא משנה שהן מפלגות

הכוונה היא להבחנה בין סוכנות של המדינה לבין התארגנות שאינה ממשלתית, אינה חלק ממנגנון המדינה. גם ה-IRA, שהוא ארגון טרור על פי הגדרתו, מפעיל זרוע פוליטית, ה"שין פיין", שהיא מפלגה לכל דבר.

מה זה משנה אם הם שייכים למדינה או

לא? משנה מה הם עושים על פני השטח. ועל פני השטח ארצות הברית, צה"ל, חיזבאללה הם ארגוני טרור. מה שארצות הברית עשתה בעיראק זה לא טרור? לקחה מדינה שלמה והרסה אותה מהיסוד. חלאס, בראתם מסביבכם מציאות ורודה, בה אתם רואים רק את מה שאתם רוצים לראות. יש הרבה דברים שאתם בוחרים לא לראות. מאד מאכזב אותי שהרוב הוא כזה.

חמוד, יש לך עוד הרבה ללמוד

ואני לא מתכוונת לכך בהתנשאות. אם הנושא מעניין אותך, גש לספריה באוניברסיטה ובקש לקרוא חומר בסיסי במדע המדינה ויחסים בינ"ל, ולו כדי להבין מה ההבדל בין מדינה והאורגנים שלה, לבין החברה האזרחית, מהן זכויות אדם וזכויות אזרח, ומה היחסים בין כל אלה. לחילופין, תפוש שיחה עם מורה לאזרחות (אם כי, עד כמה שקראתי, גם הם לא יודעים כלום, ולראיה תוצאות הבחינות בבגרות באזרחות).

לא,

אתה בוחר לא לראות את התמונה המלאה. או שאתה רואה את כולה, ועדיין בוחר להתייחס אליה בצורה לא נכונה. אבל מה אני אגיד לך, אתה יודע יותר טוב - "מאד מאכזב אותי שהרוב הוא כזה." האם אתה בהכרח יודע ומבין יותר מכולם?

wish i was here

New member
אתה הומני?

אני ריאלי...כאליו...לפחות לפי המגמות שאני לקחתי בבית ספר אני ריאלי...איך אתה הומני? לקחת אומנות או ספרות או משהו?. :p

אבל זה בידיוק מה שאתה טוען

"בראתם מסביבכם מציאות ורודה, בה אתם רואים רק את מה שאתם רוצים לראות. יש הרבה דברים שאתם בוחרים לא לראות. מאד מאכזב אותי שהרוב הוא כזה." המסקנה היחידה שאני יכול להסיק מזה היא שאתה טוען שאנחנו מתעלמים מהמון דברים, ואתה הוא הצודק פה. הומני? לא ממש. אתה מתעסק הרבה יותר עם הסבל של הצד השני מאשר עם הסבל של העם שלך. ועוד אמרת שאתה אובייקטיבי.

אני לא חושב לפי עמים

החלוקה של העמים לא מעניינת אותי. אני אומר שיש אנשים שרואים ובוחרים להתעלם, כי זאת המציאות שהם בראו סביבם. אין כאן צודק או לא צודק, זאת פשוט דעתי. אתה רוצה לחשוב שזה מה שאני חושב, בבקשה. אני לא חושב שזה שחור ולבן כמו שאתה מנסה לתאר את זה, אבל אולי זה כן... הלוואי והייתי יודע.

טוב, מה אני אגיד לך

אנחנו חושבים אחרת. כולי תקווה שיום יבוא ותבין מדוע אתה טועה. או שאני אבין מדוע אני טועה. נראה כבר.

ההגדרה שלך לא נכונה

כל ארגון שמנסה להשיג את מטרותיו בכוח הוא בהכרח אירגון טרור? ההגדרה מתרחבת מעבר לזה. תשמע, אם אתה רוצה לשים את צה"ל תחת הקטגורייה של "ארגון טרור" זאת בעיה שלך, כל בנאדם והאידיאל הדפוק שלו אני אומר. אבל זה פשוט לא נכון. בכ"מ, התפישה שלך קצת נאיבית לפי דעתי. כמובן שיש את הגרעין הקטן הזה במדינות ערב שמעוניין בשלום, אך רק בגלל שדיברת עם אותם בני אדם ספציפית, אין זה אומר שזה משקף את דעת הרוב בעולם הערבי. העובדות מונחות לפניך - הם שונאים אותנו, הם לא רוצים לראות אותנו פה - והאמת? גם אנחנו בידיוק ככה. לך תנסה לשנות את דעת הרוב. אבל כשהם חוטפים לנו חיילים ויורים לנו על הבתים, שלא יופתעו ממטוסי הקרב שימלאו להם את השמיים יום אחרי. זה המצב חביבי, אם נהיה חלשים מולם, עוד כמה שנים אנחנו לא נהיה פה.

wish i was here

New member
אז אני מבין שכוחות השלום של האו"ם

הם אירגוני טרור,המשטרה היא ארגון טרור,וכל בעלות הברית שלחמו כנגד הנאצים עסקו בטרור....לא....ממש לא. זאת כלל לא ההגדרה של טרור ,את ההגדרה של טרור הציגה פה ציף. אבל...מה שיש לי לעשות זה להסתכל מסביב ולהגיד תודה שהצעירים של היום הם לא כמוך ואתה לא משקף את תפיסתם.

תתפלא כמה צעירים חושבים כמוני

רוב החברים שלי בעלי השקפת עולם דומה לשלי. ההרגשה היא שצה"ל עושה יותר ממה שהוא צריך לעשות, יוצא למלחמות לא הכרחיות ושם את תושבי מדינת ישראל בסכנה. לירות לילדים קטנים בראש כמו שקרה הרבה פעמים, ועוד עכשיו - חם מהתנור - צה"ל הפגיז בניין והרג 60 אנשים. זה לא ארגון טרור? היד של צה"ל קלה מאד על ההדק, הסליחות והמחילות של מפקדיו לא יעזרו לאף אחד. המיינסטרים הערבי אינו מעוניין במלחמות, משני הצדדים - כדי לסיים את המלחמות בשני הצדדים צריך לחשוב על דברים בסדר גודל יותר מהפכני מאשר לטחון מים ולדרוך במקום, זה לא עוזר.

wish i was here

New member
תאמין לי

אני לא יודע אם איזה אנשים אתה מסתובב ...אפילו אפילו הרמטכ"ל כאשר ביקר בבאקום אמר שהוא מעולם לא ראה מתגייסים כה חדורי מטובציה...מה גם שרוב הציבור הישראלי תומך במלחמה הזאת לפי סקרים שפורסמו בעיתונים....ואין כזה דבר מיינסטרים ערבי...יש הציבור הערבי...שכן מעוניין במחיקת ישראל -אירגונים כמו חיזבאללה והחמאס והגג'יהאד ומדינות כמו איראן וסוריה מצהירות שהם אינן מועניינות בקיומו של העם היהודי ועם ישראל ....ואינן מעוניינת זה אנדרסטייטמנט

FuryUri

New member
הממ...

נראה לי מכניסים לכם משהו באוכל כבפר חוגלה...

FunkyMonk

New member
או, תן לי לצטט אדם שאני מאד אוהב

"לחמתי כל עוד לא היה סיכוי לשלום" אתה מוזמן לנחש את המקור. אני מאמין בדבר דומה, כל עוד אין סיכוי לשלום (ו-אין- סיכוי לשלום עם חיזבאללה - שים לב שאיני מדבר כאן על לבנון.. חיזבאללה!), נצטרך להמשיך להילחם.

FuryUri

New member
איזה קשקוש...

אתה לא גורם לנו לכעוס כי אנחנו יודעים שאתה צודק... אתה גורם לנו לי לכעוס, כי אתה כפוי טובה, ל"ארגון טרור" הזה, ולמדינה שהוא מגן עליה. וכן, הוא גם מגן עלייך.

למעלה