הדארק סייד במלחמה

כנראה שלא הבנת

אחזור שנית: למעלה בשרשור אמרת שאין אמת אחת - כל אחד רואה את הדברים מנקודת המבט שלו. מכיוון שאין אמת אחת, אין דבר כזה האמת. לכן אין משמעות למה שכתבת בהמשך, על לומר את "האמת" לאנשים. יתרה מכך, גם אם אתה לא חושב שדעתך קיצונית, אובייקטיבית היא כזו, אם ממפים את העמדות הפוליטיות הקיימות בחברה. כאן כן מדובר ב"האמת": זו עובדה, לא דעה. זכותך לחשוב כרצונך, בכל רגע נתון. מה שכמובן גורם לי לחייך הוא קביעתך, איפשהו למעלה, שאתה לעולם לא תשנה את דעתך. לפחות בזה אני בטוחה: כולנו משנים את דעתנו, לגבי כל נושא שהוא, במהלך חיינו - ואף לעיתים קרובות.

בנושא הזה התכוונתי שלא אשנה את דעתי

לא הבנתי בדיוק מה את מנסה להגיד, כמובן שיש כזה דבר אמת, כל אחד רואה את האמת אך היא פרסונלית. אני לחלוטין מסכים עם מה שאת אומרת, מה שאני מנסה לומר שכניראה איפשהו גם הוא רואה את האמת ככזאת, אבל הוא לא רוצה את האמת הזאת, זה מה שגורם לו לכעוס ולעוד רבים כמוהו. סה"כ אם זה לא היה מאיים עליהם באיזשהו מקום, הם לא היו כועסים, ובטח שלא רואים בי כאוייב, למרות שאני לא רואים בהם כאלו. זה מה שאני מנסה להגיד סה"כ, אני לא מנסה לכפות על אף אחד את האמת שלי. לכולנו יש את אותה המציאות ואמת, החיים הפרסונלים של כל אחד היא הדרך שבה הוא מעוות אותה. take it or leave it

אוקיי, הבנתי מה את מנסה לומר

קראתי את מה שרשמת מהר. בכל מקרה, אני לא אומר שהאמת שלי היא "האמת". אך באיזשהו מקום האמת שלי ניראת לו "האמת" והוא לא רוצה שהאמת הזאת תהיה "האמת", זה מה שגורם לו לכעוס, בעיניי. אחרת בטח שהוא לא היה רואה בי כאוייב ובטח ובטח שלא שונא אותי. אל נשכח שהיטלר ראה ביהודים כאוייבים בדיוק בגלל הסיבה שציינתי למעלה.

אז היטלר צדק?

הרי זו היתה ה"אמת" שלו, והוא הכעיס רבים כאשר אמר אותה, לא? אלעד, נראה לי שאתה מבלבל בין לומר דברים שמרגיזים ומפחידים אנשים אחרים - שכן הדברים שאתה אומר מהווים תמיכה בגורמים שמטרתם המפורשת היא להרוג אותנו, והם גם מנסים לעשות את זה בפועל (ע"ע הרקטות) - לבין להיות כנה עם עצמך ולחשוף את מחשבותיך ברבים. שני הדברים אינם היינו הך. דהיינו, לא כל אמת היא בהכרח מרגיזה, ולא כל דבר מרגיז, הוא בהכרח אמת.

afon

New member
כן היטלר צדק

יש רק אמת אחת, והיא אמת מדעית. כל מה שקשורים בו מושגים כמו "טוב" "רע" "דעה" וכו' הם סובייקטיבים לחלוטין ואפשר רק לשכנע, לא להוכיח.

FunkyMonk

New member
וואי אתה

[לא אשתמש פה במילים לא יפות] אתה באמת חושב שאנחנו אומרים לך את זה כי אנחנו חושבים שצהל הוא ארגון טרור אבל לא רוצים להאמין לזה?? אתה פשוט [לא אשתמש פה במילים לא יפות] לחלוטין. אנחנו כותבים לך את ההודעות האלה כי אתה חושב, מדבר ומתנהג כמו ילד קטן שלא מבין מהחיים שלו, ולעזאזל, אתה בן 16. אז קח את עצמך בידיים, ותנסה להבין את מה שאתה רושם, כי אני בטו חשאתה לא מאמין בזה.

אין לך מושג כמה אני מאמין בזה

נסה לשים את עצמך בצד השני של הסכסוך, אתה תבין שצה"ל הוא ארגון טרור לכל דבר. הרי מה היא הגדרה של ארגון טרור? ארגון שמשיג את מטרותיו באמצעות כוח. וצה"ל עונה להגדרה הזאת מעולה.

זו לא ההגדרה של ארגון טרור

על פי הספרות המקצועית המוכרת לי - ואני למדתי את הנושא. טרור הוא פגיעה מכוונת באזרחים ובתשתיות אזרחיות, ע"י ארגון שאינו זרוע ממשלתית, מתוך כוונה לערער את יציבות המשטר ולזרוע כאוס, וע"י כך להשיג מטרות פוליטיות. החיזבאללה עונה על הגדרה זו; צה"ל לא. צה"ל הוא צבא מדינת ישראל, בדיוק כמו שלכל מדינה אחרת יש צבא.

הגדרות לא מעניינות אותי

צה"ל מבצע טרור ע"מ להשיג מטרות מסויימות בדיוק כמו חיזבאללה. תתנתקי קצת מהתקשורת הורודה שלנו שמייפה את הצד שלנו ומשחירה את הצד השני. החיים הם לא כפי שהם נראים בטלויזיה.

אותי זה כן מעניין

ולמעשה זה הדבר היחיד שחשוב. לא התקשורת כאן או שם, ולא תעמולה של צד זה או אחר (ואני רואה שאתה הפנמת את תעמולת הצד השני בסכסוך, היטב). חבל שאימצת תפישת עולם חד צדדית ובלתי הומנית. ברגע האמת, אני מקווה שתמצא בלבך לעזור למשפחתך, חבריך ושכניך ולהגן עליהם. או שפשוט תתבגר - יש לך עוד זמן.

FuryUri

New member
הממ...

שאנחנו נתנתק מהתקשורת הורודה? נראה לי שההיפך הוא. אתה צריך להתנתק מהעולם הוורוד שאתה חי בו, בו דיבורים יכולים להביא שלום. בו כולם אוהבים את כולם. בן-אדם -.- אתה מוזר למדי.

Black Goat

New member
יש לי שאלה רגע

אם אתה אומר שצהל הוא ארגון טרור.. והוא זה שהתחיל תמלחמה... אז..איך לדעתך צהל צריך לפעול במצבים כאלה? - כי הרי אנחנו חיים במציאות שאי אפשר בלי להחזיר "מלחמה". מה לעשות אנחנו לא גרים בניו זילנד [חבל] לשחרר את האסירים הערבים ? - שאח"כ באים להתפוצץ באיזה קניון? או לנסות להעיף אחת ולתמיד את החיזבאלה לעזזל? כי אם לא עכשיו ולא בדרך הקשה [כי א-י-ן עם מי לדבר] הם יחזרו שוב "להפציץ" אותנו בדרכים שונות. תראה.. אני בטוחה שכולנו מסכימים איתך שצריך "לדבר" ולעשות שלום, ולא לרצוח, ובלה בלה.. אבל אין עם מי לדבר, הם לא רוצים לדבר וזה לא מעניין אותם [הם הכוונה לגופי הטרור הערבים שמנסים להשמיד אותנו]. זכותך לא להתגייס לצבא בגלל כל מיני השקפות שלך, אבל ברגע שההשקפות שלך לא בדיוק "נכונות" אז זה פסול. לדעתי תשב עם עצמך תחשוב טוב על כל מה שאמרת ותראה שאפישהו אתה טועה. כי מה שבטוח בלי הצבא שלנו לא היינו פה היום ולדעתי ה"מטרות" של צהל הוא הגנה על המדינה ולא איזה מטרות טרור להשמיד סתם ערבים. הצבא לא סתם שולח חיילים לקרב בשביל שימותו לאיזו מטרת טרור איטרנסטית!

המטרה של צה"ל היא לשלוט על כל דבר

שזז, וכל אמצעי כשר. כמו שאמרתי - קשה לי להאמין שצה"ל יצליח לסכל את התשתית של החיזבאללה בתקופת זמן קצרה כמו זאת שהצהיר. מה שאומר לשים את כל תושבי הצפון (לא רק את החיילים כמו שזה היה לפני המבצע הזה) בסכנה ובחרדה תמידית. משום מה התקשורת מתגאה בזה שמהצד שלנו נרצחו "רק" 20+ אנשים, בעוד שהם לחלוטין שוכחים את כל הפחד והחרדה והצלקות הנפשיות שקרוב לודאי יותירו חותם גדול מאד בילדים ואולי גם במבוגרים בעתיד. חלאס, צריך להעיף את כל אחד שקורא לעצמו מנהיג ובפועל יודע רק לעשות מלחמות ולהבעיר אש באיזור.

Black Goat

New member
אבל עזוב אותך מהתקשורת

הם מנפחים כל דבר וסתם בלעט ! לא ענית לי מה אתה מצפה שצהל יעשה?? ישב רגל על רגל ויתן לחיזבלה מה שהוא רוצה? החיזבאלה ושאר גופי הטרור צריך להבין [בדרך הקשה] שצהל הוא צבא חזק ושמאוד כדאי להם להחזיר תחטופים בלי עיסקאות חליפין !

FunkyMonk

New member
פעם אחרונה שבדקתי

גם חמאס וגם חיזבאללה היו מפלגות (ואף פעילות בממשלות). כך גם אש"ף ופתח, נדמה לי שרק אל קעידה וטאליבן אינן מפלגות. זו לא ההגדרה של ארגון טרור. ההגדרה הכי פשוטה היא פשוט השם: ארגון שנועד ליצור פחד וכאוס בחברות יציבות.

למעלה