הגענו בשלום

תמיר1991

New member
אני לא ייחסתי כלל חשיבות לכך...

כתבתי זאת כבדרך-אגב. עניתי לטל כך כי בקעה ממשפטו נימת זלזול, כך לפחות הרגשתי. "הכרזה חגיגית"... טוב שלא נסחפת... כל השרשור הזה הוא מטופש ואידיוטי. אני יודע שגם אני נסחפתי, ואני מצטער אם נסחפתי. אני מתרץ זאת בפרץ רגשות שהייתי חייב להוציא, במיוחד כלפי טל. אני חייב להתוודות - אני שונא שמזלזלים בי - זה מוריד לי את הביטחון העצמי, ואני לא ממש אוהב שהוא יורד, לכן אני מגיב בחריפות. והכל בגלל פיסות נייר מלפני שנים... אני מציע שפעם הבאה אל תכתבו לפני שתבינו במה מדובר. ושוב אורן, לא הייתה לי כוונה לפגוע בך, אני פשוט מגן על עצמי. אני חושב שמן הראוי שתדע שאני לא כמוך בדיוק, ושוב, זה תוצר של האגואיזם שלי, אני קודם כל חושב על עצמי. כך זה גם מבחינת האוסף. יצא שבאותו הרגע לא חשבתי על אף אחד אחר, ומיהרתי לזרוק. מה שכן, אין לכם על מה לבכות - ירון, רחל ויורם יעידו על כך שזו אכן הייתה ערימת ג'אנק עם מעט חומר ארכיוני שהייתי צריך. שבוע חדש נעים לכולם! שבוע שבו הצעירים שבינינו, ביניהם אני, נחזור בהתרגשות רבה ללימודים, והמבוגרים יותר ימשיכו בעבודתם ובשגרת חייהם. אני מאחל בהצלחה רבה לכולם, ושבוע טוב! תמיר.

python 4

New member
לא הייתי קורא לזה אפילו "פריטים"...

רוקנתי מגירה שלמה שלא נפתחה ב- 10 שנים האחרונות, והעברתי את כולה לתמיר. הבהרתי בפניו שמדובר בג'אנק שמקומו הראוי הוא בזבל.. ואם הוא מצא שם כמה דברים שאפשר לשמור אז זה כבר מוזר לי!

בּני

New member
ובאותו שרשור...

בהודעה אחרת, רק לפני שעה? שעתיים? כתב אריק: "אני מסכים למה שאמר נמרוד, וזה לא מובן מאליו - אין בחבורה שלנו הבדלי מעמדות בין ותיקים לחדשים, בין צעירים למבוגרים, בין עשירים ללא עשירים, או בין מומחים לסתם סקרנים. כולם מצליחים להנות באותה המידה, והשותפות הופכת אותנו ככל הנראה לחבורה מאוד יוצאת דופן. אני בטוח שחלק מהאורחים שמו לב, ובוודאי נשמע מאיציק הערות של אורחים על העניין הזה." מה לא?

תמיר1991

New member
כנראה שיש הבדל -

טל הוא דוגמה כבירה. יש פה אנשים שאומרים שאני מתנשא, אבל הם טועים. וגם אם כן, אני ממש לא היחיד. ודי לחכימא ברמיזה. תמיר.

Mercyful God

New member
משפט שאני נורא אוהב

"לטנגו צריך שתיים" לצערי רק תמיר יצא פה "מותקף" , ואני לא אומר שלא בצדק (למרות שהיה אפשר למתן קצת את התגובות) , אך גם גם טל שותף לעניין , ולא בפעם הראשונה , הוא די "מחפש" את תמיר על כל שטות קטנה , ומשחק גם הוא תפקיד של "שוטר" שלא בצדק .

טל ענבר

New member
משעשע.......

מרוב "חיפוש" של תמיר השקעתי שעות בשיפור המאמר שלו ובעזרה בנושא אוסף בולי החלל. אם אתה חושב שמה שמעסיק אותי זו התנצחות עם ילד חצוף בן 13, אינך אלא טועה - ובגדול.

תמיר1991

New member
תראה...

אני לא אגיב, כי אני לא רוצה להמשיך בריב הטיפשי. מה שכן... עזרה בנושא האוסף - לא זכור לי אפילו בול אחד ממך באוסף שלי, ובטח ובטח שלא עזרה... אתה לא מוכן לקבל את התנצלותי? לא נורא... אני לא המפסיד העיקרי מכך. תמיר.

בּני

New member
אוי תמיר...

כמה שאתה טועה, לאו דווקא במה שאתה כותב, אלא בדרך המחשבה שלך... אף אחד לא בא להתנצח אתך או לדרוך עלייך ובטח שלא לחפש אותך וגם אם מעירים לך הערות קטנות פה ושם אתה צריך, לדעתי, להיות קצת יותר נבון ולא להתרגז מהן אלא לקחת אותן בדרך טובה ואולי אפילו, למרות שקשה, להפנים... ועדיין לא הבנת את ההערה האחרונה. לרבים מחברי הפורום קורה דבר מוזר, הם שומרים הכל מכל וכול, דברים שלפני שנה היו הולכים ישירות לפח נשמרים מתוך מחשבה שאולי מישהו אחר ימצא בהם צורך כל שהוא. (הזבל של מישהו אחד הוא האוצר של האחר). לכן, ושוב בלי שום רצון להתנצח אתך, צרם לאורן ולטל שזרקת חומר לפח בלי שעניינת בו אחרים, גם אם מדובר בגזרי עיתונים מלפני שנים ספורות שלכאורה אין לאף אחד עניין בהם. לדעתם וגם לדעתי ברגע שכתבת על כך בפורום צבורי יש לכל אחד זכות להעיר על כך או להביע את דעתו על המעשה. ככל הנראה, צורת המחשבה הזו עדיין לא מאפיינת גם אותך, מכאן ועד להתדרדרות השרשור הדרך הייתה ארוכה ואולי בעצם קצרה? גם לי אין מושג... אני לא מנסה בכלל להתחיל לשפוט את מה שקרה ומי צודק ומי לא וזה גם לא תפקידי, אבל צורם לי שבאותה נשימה אתה רושם "אני לא אגיב" ומייד ממשיך להתנצח (גם אם זה לא נראה לך התנצחות, מה לעשות זו התנצחות...) אני גם לא מבין למה אתה קודם מתנצח עם אנשים (לא בפעם הראשונה וגם לא בפעם השלישית...) ואחר כך מתנצל (למראית עין?), פשוט תחשוב קצת לפני שאתה כותב ותמנע מההתנצחויות הללו, תאמין לי שזה יעשה לך רק טוב. ואם אתה חושב שאתה לא מפסיד מכל הסיפור הזה - אין לך מושג כמה אתה טועה, יום אחד (בלי קשר לגיל) אני מאמין ומקווה שתפנים גם את זה. רק תזכור שוב, אף אחד לא מחפש אותך ולא מתנצח ובטח שלא דורך עליך (גם אני לא! אפילו אם חשבת כך במהלך קריאת ההודעה!) ואם אתה בוחר להרגיש ככה - זו כבר בעיה אחרת.

תמיר1991

New member
אתה לדוגמה לא דורך עלי!

אתה מסביר לי את זה בנימה שאני יכול להבין. כך גם יורם, רחל ואריק. אבל טל שונה מכם, והוא עשה זאת בנימה חוצפנית, שלא אהבתי לשמוע. ואני מצטער, אני לא שומר "הכל מכל", אין לי מקום בחדר, במיוחד לא על זבל. זה מוזר, אבל זה מה שזה. אבל אל דאגה! לא היה ש-ם ש-ו-ם ד-ב-ר ח-ש-ו-ב תמיר.

למרות שכתבת שלא תגיב -

זו כבר הפעם החמישית שאתה כותב שטל חוצפן. אתה מכניס את האמירה הזו בין בתגובות לדבריו של טל ובין בתגובות לאחרים, שוב ושוב. אני חושב שטוב היית עושה אם היית עוצר כבר את העניין המיותר הזה. אפשר לבקש שלא תענה לי? די. גם כשאתה לא אוהב לשמוע משהו שאומרים לך, בין אם זו אספנית המחמ"פים או טל או כל אחד אחר, סגור את זה אתם - אותנו זה לא צריך לעניין!

oren*

New member
אני מרשה לעצמי להתערב, למרות שלא

הייתי במפגש אבל דאגתי מראש להכין שקית עמוסה כל טוב בפריטים שהאדם הממוצע היה מגדיר כ"ג'אנק" וזורק לא שלושת רבעי אלא את כל השקית לפח. אז נכון, לא ממש ענייני מה כל אספן היה עושה עם מה שהבאתי - אבל בהחלט היה צורם לקרוא שמישהו לקח את השקית וזרק חלק ממנה לפח הזבל מבלי לשתף אחרים (ועוד התיאור של "שלושת רבעי" ממשהו - זה נשמע המון אם בכל זאת מצאת רבע שכן היה ראוי לאיסוף). ייתכן והפרוספקט המוזר או קטע העיתונות הקרוע מתאים לאוסף של אחד החברים כאן, כשם שפחית קוקה-קולה דהוייה עם קצת חלודה יכולה להשלים סידרה של פחיות ישראליות ישנות באוסף שלי (וסיפרתי לא מזמן על אוסף כזה שקיבלתי).

תמיר1991

New member
תראה...

קטעי העיתונות הנם שלי - כמו שאני בוחר מה לעשות בדמי הכיס שלי, אני אבחר מה לעשות גם בקטעי העיתונות שלי... לא היה שם שום דבר שמתאים לך, וגם אם כן, אני בספק אם אעשיר את אוספו של אדם שלא מהסס "לדרוך" עלי בכל פעם אפשרית בפורום... אני שוב אומר - אם זה לא מפריע לירון ולי, למה שזה יפריע לך??? מה זה עניינך??? תתעסק בענייניך בלבד. ולפי מה שאתה אומר, נראה שהבנת שלקחתי את השקית שלך... לקחתי שקית שירון ייעד לי, והקשר של השקית אליך מסתכם בזה שאתה ואני, בעל השקית, חברים באותו פורום. זה הכל...

oren*

New member
כל כך חבל תמיר.

אתה הופך כל דבר למלחמה אישית, מסתתר מאחורי הגיל שלך כאילו מישהו מתייחס אליו, כשקיבלת יחס בוגר ומקצועי מטל, אריק ואנשים שגדולים ממך כרונולוגית פי שלוש ופי ארבע - במקום ללמוד מהם, לבלוע כל פסיק בהודעתם, אתה בוחר שוב ושוב לקפוץ ולהגיב ולהתגונן במקומות בהם כלל לא תקפו אותך אלא העירו הערה בונה. גם הפריטים שחילקתי במפגש הם בתאוריה שלי אז מה? אז אני אזרוק אותם לפח בפרינציפ במקום "לבזבז" זמן על הודעה בפורום בשאלה אם מישהו ירצה לקבל אותם? ממש לא הבנתי שלקחת את השקית שלי (לא כל הודעה חייבת לעסוק בך) - אם הייתי משיג בולי חלל תאמין לי שהיית מקבל אותם כשם שאספני כרטיסי הביקור או מפתחות המלונות קיבלו ממני את הפריטים וכדאי שתהיה קצת פחות עסוק בעצמך אם אתה רוצה לבסס מערכת קשרים עם אספנים אחרים מבלי שהם ירגישו שאתה עושה להם טובה בכך שאינך זורק פריטים לפח הזבל.

תמיר1991

New member
אם אתה חושב שאני מתנשא,

זו בעיה שלך, ואך ורק שלך. כן, אני רוצה לבסס מערכות קשרים עם אספנים אחרים, ובהחלט יש לי, אני לא אתפלא אם הרבה יותר מאשר לך. זה שאתה לא אחד מהם לא אומר שאין לי... "וכדאי שתהיה קצת פחות עסוק בעצמך" - כאחד שהיכרותו איתי מסתכמת בלראות אותי 3 פעמים ולקטול כל הודעה שלי בפורום, אין לך שום זכות שבעולם להעיר לי. תן לכל אחד לחיות את חייו הוא. "גם הפריטים שחילקתי במפגש הם בתאוריה שלי אז מה? אז אני אזרוק אותם לפח בפרינציפ במקום "לבזבז" זמן על הודעה בפורום בשאלה אם מישהו ירצה לקבל אותם?" - אם אני הייתי שואל זה אכן היה בזבוז זמן... ירון, רחל ויורם יעידו על כך. ודי כבר להתערב במעשי. ככל הידוע לי, אני לא מתערב בחייך, ולכן אל תתערב בחיי... תמיר.

rachelea

New member
טל ואורן - אל נא תנזפו

ובקיצור - מהומה רבה על לא מאומה. לדעתי יש קצר בתקשורת או אי הבנה. 1. בסך הכל מדובר בגליונות של עיתונים עכשוויים שירון הביא לתמיר. תמיר, במקום לשמרם ולאכסנם, מיין אותם בדרכנו הביתה. שמר את הנחוץ לו ואת השאר זרק. לא מדובר במשהו שהיה שווה, כעת, למישהו (אולי בעוד מספר שנים מישהו ייזכר כי דוקא גליון מסוים, מהתקופה הנוכחית, חסר לו. 2. טל חשב שמדובר בחומר שיכול היה לעניין אחרים (תזכר תמיר בשיחתנו בדרך לדביר). זאת משום שטל חושב על אחרים. תמיר, במקום להסביר את עצם העניין, ובכך היתה הפרשה נסגרת בעודה באיבה, חש צורך להגיב. תגובתו היתה התקפית משהו מתוך צורך למיגננה. זו היתה תגובה צורמת. תמיר לא היה קשוב לדברי טל והרגיש מאוים משהו. וחבל (תמיר, אילו היית קורא פעמיים-שלוש את מה שטל כתב, היית מבין שלא שיש כאן אי הבנה ומנסה להבהיר מה קיבלת ומה עשית). 3. אורן - כל המשלוח שלך, למעט ביצי קינדר ופז (תגיד לי מה לעשות איתם), עבר לידיים אחרות בהדגשה שלמרות שלא הגעת דאגת להעביר פריטים לאחרים וכי אתה המקור למתת. 4. שכחתי להודות ליורם הן על הטרמפ והן על העזרה בהבאת ארונית התצוגה. תודה רבה!

תמיר1991

New member
בדיוק - אבל עודני איתן

בדעתי שטל מזלזל בי ובצעירים ממנו - אני חוזר ואומר, אני שונה ממנו רק בגיל ואין לו שום זכות לזלזל בי... חבל שזה כך, תקופה ממשוכת הוא היה נחמד אלי... כנראה שיש יותר מדי ילדים שמתעניינים בחלל בארץ... ורחל - אני נזכר, אבל האמת שבאמת אין שם מה להביא לאף אחד, ויעיד על כך ירון. בטוחני שאם הוא היה מוצא שם משהו בשביל אחד מהחברים כאן הוא היה נותן לו בעצמו... תמיר.

oren*

New member
תודה רבה רחל על הפחית והמשרוקית

ולמרות שלא הגעתי למפגש, השקית שלך גרמה לי להרגיש ולו לכמה דקות את הכיף שבהשתייכות לעולם המופלא הזה של האספנים

python 4

New member
../images/Emo79.gifmuch ado about nothing

רחל צודקת. אני יודע מה כל אחד אוסף, ואם היה שם למשל פרוספקט עם סביבון או עם חתולים הייתי שם בצד. העיתונים (לא כל כך עכשויים..) היו מתקופת מלחמת המפרץ (הראשונה, 91) ולפני שזרקתי אותם שאלתי בפורום מי היה רוצה את זה. תמיר רצה - והנחתי שהוא זה שירצה כי הוא נולד באותה תקופה. וכמדומני, יש שם גם חומר על טילים בליסטיים. חבל שזה יצר מהומה סתם - אבל תבינו שבאמת זה היה ג'אנק שלא מעניין אף אחד - אחרת הייתי אומר שמדובר במשהו אחר.

טל ענבר

New member
בוא ואשיבך

כעת ידוע במה מדובר. אתן לך דוגמא אישית - אני מבצע מחקר משותף עם צוות חוקרים בכיר מאוד מ - MIT שנושאו ביצועי הטיל "פאטריוט" בעת מלחמת המפרץ. יש לי את רוב רובם של העיתונים מהתקופה, אבל חשוב - האם יכול להיות שב"ג'אנק" שנתת ורובו נזרק הייתי יכול למצוא משהו שחסר לי? אולי משהו הנחוץ למחקר? ראיתי מי ביקש את החומר, ולא ביקשתי אותו כי ידעתי שעבורו החומר יהווה משהו חדש ותוספת עניין רבה. אולי גם סברתי כי אוכל לפנות לבעליו החדשים בשאלות לגבי תוכנו לאחר קבלת החומר? ------------------------------------------------------------------ וכל זאת מבלי להתייחס לאלימות המילולית ולחוצפה גרידא.

python 4

New member
צודק..

אם כי מצחיק שצוות חוקרים מכובד מ- MIT יצטרך כתבות שהופיעו "בידיעות אחרונות"..
הסר דאגה מליבך, רק בזה מדובר. בכל מקרה אני בטוח שתמיר שמר כל חומר בנושא הטילים, הרי בזה הוא מתעניין, לא?

למעלה