הגנה עצמית

• פותח הנושא ub2
  • פורסם בתאריך

ub2

New member
הגנה עצמית

שלום לכולם! אני מתאמן מספר שנים בקארטה ויש לי גם רקע מסויים בקרב מגע. לאחרונה אני חושב הרבה על איך להימנע מקרבות ולא על איך לשלוח את היריב לאישפוז. בשיטה בה אני מתאמן לא עובדים על הימנעות או על מסרים מילוליים ובלתי מילוליים כדי ליצור הרתעה ולמנוע הסלמה של ויכוח דבילי על חנייה למשל. האם יש שיטות הנוגעות בנושא זה? איך אתם מתייחסים לכל הנושא של "לפני קרב"? האם יש שיטות ודרכים לפתח יכולת למנוע הסלמה ועדיין לא לצאת פראייר? כל מה שאני יודע בנושא זה שהסנסיי שלי אומר תמיד "לוותר על האגו" ושהגננת בגן לימדה לנשום עמוק ולספור עד 10. אשמח לשמוע דעות בנושא!

Wing Chan

New member
מה לעשות, הסנסיי שלך צודק.

אם יצאת בלי קרב ממצב שבו כמעט נדמה לך שייתפתח לקטטה של ממש, כבר הרווחת. זין על האגו (סליחה על הביטוי, כן?). עדיף לך שהאגו שלך יהיה הרוס (וייתאחה תוך יומיים-שלושה) מאשר יד שבורה (שתתאחה אחרי חודשיים-שלושה :)). או למשל אם הגלגל יהיה הפוך ואתה תשבור לו יד נגיד (סתם דוגמא, כמובן), תמיד קיים הגורם של תלונה במשטרה. על לאו דווקא תקיפה..תמיד קים הדבר הזה של "הוא הרביץ חזק יותר". עדיף להימנע מקטטות על דברים טיפשיים. ראיתי כבר כמה פעמים ויכוח פשוט נגרר למכות של ממש על דברים מפגרים (כמו שולחן למשל).

הרבה עבודה על האישיות.

כמו שכבר נאמר פה.היכולת להימנע מקטטות תלויה בשתי יכולות. א-להיות מספיק טוב ולסמוך על עצמך שאם אין ברירה אתה נלחם ומנצח. הבטחון הנ"ל מקרין ליריב ויגרום לו להסס. ב-להיות מספיק בוגר נפשית כדי לא להרגיש "יצאתי פרייר" לחזק את האישיות אפשר ע"י מדיטציות מסוגים שונים רצוי מאד עם הכוונה נכונה. אני עצמי שהייתי בעבר חמום מוח די קיצוני. נרגעתי והתחלתי להבין כמה "אני טיפש" רק לאחר שעברתי לימודי "רייקי" ברמות שונות ונשאבתי לתוך העולם המדיטטיבי. ומאז "תודה לאל" אני מאד נהנה להכיר את עצמי מחדש ברמות שונות ובהקשרים שונים.

הימנעות מאלימות

יפה שהגעת להבנה שאומנות לחימה נועדה בכדי למנוע עימותים ולא רק כיצד לסיים אותם כשידך על העליונה. יש אנשים שצריכים שנות אימונים רבות בכדי להגיע לזה. אומנות לחימה מחנכת אותנו גם מחוץ למזרון (ואני לא מתכוון למישהו שלמד יומיים ועזב, אלא לאדם שלומד משך שנים ואף יותר). הדרך בה נדע לפתור דברים על המזרון תשליך גם על חיי היום-יום והבעיות הנקרות בדרך. הדרך להגיע לזה היא דרך האימונים עצמם, ולא דרך הסברים מילוליים או "תפריט התנהגותי" שנותנים לנו. כשלומדים "לוותר על האגו" על המזרון, לומדים לעשות את זה גם מחוץ לו.

החרב שלעולם אינה נשלפת

אימרה יפנית - מהחביבות עלי. מה כוונתה? כפי שאני מבין אותה, היא מטיפה לאיפוק... לא למהר להפעיל אלימות... לחוש כי הימנעות עדיפה על השתלחות... זו בגרות, זו בשלות, זה הנצחון במיטבו. א-ב-ל... אצל הסמוראי הייתה החרב תמיד ממורקת, חדה והחשוב מכל - מוכנה לשליפה בכל זמן ומצב... הסמוראי אימן את עצמו לשלוט בחרב ובהישלפה - לא להסס ולא לרחם. החפץ בשלום - עליו להתכונן למלחמה... כל מה שניתן לעשות בתחום האיבחון המוקדם של אינטראקציה אלימה וכן בתחום הניטרול הקודם לקונפליקט הגופני - הכרחיים בעיני. יש רק לזכור, כי באין-ברירה "תישלף החרב" ... ה"אי-שליפה" היא אסטרטגיה שמטרתה היא קודם כל להישמר בריא ושלם... אסטרטגיה טובה, היא אסטרטגיה המשרתת את המטרה ולא - יש להחליפה באסטרטגיה אחרת התואמת את המצב.

fa jing

New member
../images/Emo127.gif החרב שאינה נשלפת....

באותו נושא מצאתי ציטוט המפרט קצת יותר את המשמעות העמוקה של "החרב שאינה נשלפת". הציטוט הינו באנגלית לתרגמו היה רק עושה עוול. ליתר נוחות קריאה הציטוט בהודעה הצמודה בשרשור

fa jing

New member
הצטוט שימו לב לשורה המסיימת...

Thr goal of training in martial arts is to over come six kind of desease: The desire for Voctory The desire to rely on Technical cunning The desire to Show off The desire to Psychologically overcome the opponent The desire to Remain passive in order to wait for an opening AND the desire to become free of these diseases Yagyo Munenori​

Sensei

New member
הסנסאי שלך צודק בגדול

יש מספר כללים חשובים. 1)אם אתה חייב להכנס לקטטה אם משהו תדאג שזה יהיה בזמן שאתה בוחר בזמן ובמקום המתאים לך.לא להכנס בשום אופן לקטטה כאשר השני יוזם .אל תעשה לו טובות כאשר נוח לו ולא לך. 2)לעולם אל תבנס לקטטה כאשר אתה כועס. 3)תזבור שקטטה יכולה להוביל למוות,אז תמנע מלהכנס לקטטה בכל מחיר. 4)כשאין בררה אז אין בררה ותהגן על עצמך.ההגנה הכי טובה זה התקפה. 5)בגלל אגו אתה תשב בכלא,חבל על החיים שלך ןעל הבריות

מענין: רק יש בעיה עם סעיפים 1,2

" 1)אם אתה חייב להכנס לקטטה אם משהו תדאג שזה יהיה בזמן שאתה בוחר בזמן ובמקום המתאים לך.לא להכנס בשום אופן לקטטה כאשר השני.אל תעשה לו טובות כאשר נוח לו ולא לך." " 2)לעולם אל תבנס לקטטה כאשר אתה כועס." כאשר אתה מותקף - אתה נאנס להתגונן. לפיכך: זה התוקף שבחר את הזמן והמקום. הנוחות שלנו, הרצונות שלנו ושאר הגורמים שבאנו איתם מהבית אינם פאקטורים שאנו יכולים לקחת בחשבון בשעת ה- ש'. בתוך המצב שניכפה עלינו, יש לנסות ולהמיר את הכעס בנחישות - עמ' שתיתבהר הראייה ונוכל לפעול בתנאי המקום והשעה באופן אופטימאלי.

Sensei

New member
A true story

Without mentioning names .I was told this by the person himself who wanted to teach me something about strategy.This person is one of the most dangerous people I have ever met.Master in different martial arts and in all types of fire arms.Has worked with the israeli intelligence and has blood on his hands. "I was hunting and killed some animals on the private land of a person.I didnt know I was trespassing at the time.The owner approached me and started a big argument,he also decided to throw some mud at me and my companion.I did not act or retaliate at that time .I kept criet and did not do anything.After six months I came back and killed his animals one by one and left saying nothing." AFTER SIX MONTHS.. He went on and told me. Never respond if you dont need to.Pick your time and place and defeat your enemy. I wont mention his name as he told this story to me personally many many years ago. If we have no choice we have to act and if so to attack first. Better to not get into confrontations cause you will never know if this person will pick his time and place six months later to finish you off.There are very serious people walking around and you will never know which one is the BLACK ACE.​

WhiteBear

New member
WOW זה מזכיר לי סיפור מהספר "הסנדק"

שבו דון קורליאוני מסביר לבנו שהרבה אנשים הולכים בעולם עם "משאלת מוות", הם עושים דברים טיפשים ומתוך אגו, שיכולים לעלות להם בחייהם כל הזמן. הוא מספר לו את זה בתגובה לשאלת בנו איך הוא השיג לשירותיו רוצח חייתי (שאת שמו אני לא זוכר). תשובתו של דון הייתה "יש אנשים בעולם עם משאלת מוות, וחלקם כל כך רוצים למות שהם מצליחים די מהר. וחלקם כל כך מסוכנים, שכמה שהם לא ינסו, הם לא מצליחים למות. את האנשים האלה צריך למצוא, הם לא יפחדו שמישהו יהרוג אותם. אבל כדי שיעבדו ברשותך הם צריכים לפחד שאתה תהיה זה שיהרוג אותם
" עד כמה הקטע הזה קשור למציאות, אין לי מושג (אני גם די משחזר אותו מזיכרון). אבל הרעיון , בעיני, הוא יפהיפה (ומתקשר לדיון שעולה כאן).
, טל.

על אותו משקל, אבל בסגנון שונה

שתי חברים שלי התערבו, כבר לא זכור לי על מה. ה"פרס" היה סטירת לחי - המפסיד יקבל מהמנצח. כאשר המנצח התברר, הגיש המפסיד את לחיו. "לא, אני שומר את הזכות הזאת". **שנה** אחר כך, תוך כדי שיחה, פאם!

cincin

New member
sensei ,תסלח לי מאד

אבל ממש הרגזת אותי עם הסיפור שלך,ואני כרגע מגיב ממש בניגוד לדיון,אתה פשוט הבאת דוגמא ליצר נקמה,ומה שהכעיס אותי היא העובדה שהאיש שלך פשוט הלך והרג חיות! ואין לזה שום קשר עם זמן ומקום מתאימים,ואם אני הייתי במקומך בשעת הסיפור אני הייתי מתקומם, אין פה אפילו עיניין של שליטה עצמית אלא מחשבה שכרגע אני לא יכול לנצחאו לסגת בחכמה בלי להיכנס לעימות ,אפילו מיעלולי, אלא רק מחשבה שפלה בסיגנון הצחצחים ברחוב של חכה אני אתנקם בך אחר כך, כשאני רואה מישהוא שמרביץ לחיה או לילחד קטן אני מתערב מיד (וכבר עשיתי ) ולא מחכה לו בפינה, הראה לי מי הם חבריך ואומר לך מי אתה, בדרך כלל אני קורא את שאתה כותב וגם נהנה אבל הפעם... אגב נדמה לי ( ואולי אני טועה,כרגיל) שגם תחום העיסוק שלך היה צריך קצת להדליק אור אדום, שבת שלום לך מכובדי

Sensei

New member
My dear friend

you didnt grasp the main idea of the story.This man is not a man of peace.He was given a license to hunt inorder to keep his instincts sharp.He used to jump out of planes ,scuber dive ,hunt and was a sharp shooter besides being a master of martial arts and knive fighter,he also had the body of Rambo(actually he was a Rambo Israeli.)If you want to get on his bad side ,no problem.I wasnt going to educate him.Besides we are talking 1984,over 20 years ago. I myself was just 29 years old. I brought the story inorder to exactly express your point. Stay away from fights YOU NEVER KNOW WHO IS IN FRONT OF YOU. A killer maybe ,psychotic killer etc etc. If I can save someones life or from someone getting his teeth kicked in then Baruch Hashem. Revenge? that is right he had the yetser of revenge. Bottom line. Dont get into a fight.IF you do, you have no other choice but to deal with your enemy as he would deal with you.Inorder to avoid such nasty outcomes ,stay out of fights. I do. Shabbot Shalom​

שמעון

אני לא איש בודו - איש כבוד, כמכובדי. אם-זאת: בתפיסת עולמי המוגבלת מי שהורג בעלי חיים לצורך נקמה הוא אומן לחימה בערך כמו סדאם או סטלין. לא התרשמתי - איתך הסליחה. ולעינייננו: לא היה גרם של הגנה עצמית בסיפור. הגנה עצמית אינה עוסקת בואנדטות. הגנה עצמית היא מצב בו א' קם על ב' ולא נותן בידו של ב' ברירה כי-אם לנטרל את א' - או שיפגע. שום דבר אחר אינו ולא היה הגנה עצמית - גם לא ביפן הפיאודלית. מומחה לסכינים הרמבו שלך, הא? אולי יהיה לי מזל פעם. בשת שלום. יובל.

"הישמר מזעמו של אדם סבלן" ...

היא דרך אחרת להגיד את מה ששמעון תיאר כאן. אם הבנתי אותו נכון, הוא לא אמר שהאיש ההוא נחשב בעיניו לגיבור, ולא טען שמה שהאיש ההוא עשה היה הגנה עצמית; הוא תיאר את מה ששמע מאותו אדם, כדי להסביר למה, לדעתו, רצוי להימנע מקרב אם רק אפשר. פתגם בדואי אומר: "הבדואי לקח נקמתו אחרי 40 שנה, ואמר הקדמתי". גם הפתגם הזה מבטא את אותו הרעיון. אם כולם בסביבה יודעים שאתה נוקם ונוטר, הם יישמרו מלהתעסק אתך; גם זה סוג של הגנה עצמית, אבל אולי זה נושא לדיון אחר.

על מה אתה מדבר ../images/Emo35.gif

מונאמי: כשאיזה פסיכי שחיי אדם אינם בעלי ערך בעיניו,יתעצבן שחתכת אותו בכביש וייצא אליך מהאוטו עם סכין - תוכל לקבל את הפתגמים בגרוש האלו בחריטה על המצבה שלך
. לפתגם הזה אין שום ערך במונחים של הגנה עצמית ברחוב. אדם מאוזן ושוחר שלום שמבין את השפה שבה אתה מדבר בה, לרוב אינו עונה לפרופיל של התוקף הפוטנציאלי שכנגדו תיאלץ להתגונן.

שני דברים לחוד

דבר אחד זה התמודדות עם תוקף אלים - עכשיו הוא מתקיף, עכשיו צריך להתמודד איתו. דבר אחר הוא להתמודד עם מישהו שחושב שפגעת בו, ואין לך מושג מתי יחליט להתקיף; ראה את נקמת הדם בין חמולות אצלנו בארץ, או את המושג האיטלקי (?) VENDETA. אם אני מבין נכון את שמעון, הוא השתמש בדוגמא המאוד-קיצונית ההיא, כהדגמה למה עדיף להימנע מלהיכנס לקרב עם מישהו; אתה לא יכול לדעת אם יש לך עסק עם פסיכופט שבעוד שנה או יותר יחליט שהגיע הרגע.

להימנע מלהיכנס לעימות ...

זה א' ב' של הגנה-עצמית וצריך לשמש כמטרה ראשונה במעלה. על זה אין ויכוח.

למעלה