הגנה עצמית

• פותח הנושא ub2
  • פורסם בתאריך

Sensei

New member
David

you understood exactly my point. This person others here have called a psychopathic personality.Well I am sure he will not kill in cold blood.He is not a murderer,he is a killer.He has taken people out for the GOOD OF THE COUNTRY.You might call him a patriot.Lots of Israeli patriots who work for Security companies around the world.This person was trained to kill and has done so.Another friend of mine(also 20 years ago) used to talk to me while cleaning his gun or sharpening his knive which he carried all the time.Also a patriot who has killed, same background as the one mentioned above.I use to train with this person.He was always very serious and never had a change in look.He always had this smile. He went always full force and did not understand anything else.He always PLAYED for keeps.He hurt me bad twice,I learned alot from him.This person later went to South America to train their soldiers in the use of fire arms.These are the things that the C.I.A have done in other countries for the good of America. Others might not be so trained or have not killed YET.Why take a chance ? If you are attacked or see an attack coming on for no good reason.Then you have no other choice but to fight back and hard.But if one is not in that situation then the saying goes.STICKS AND STONES MAY BREAK MY BONES BUT NAMES WILL NEVER HARM ME. There were times in New York when out of no where a knive was taken out or a pistol and in one case a van door opened up and three people were pointing shotguns at me and my friends. I only brought these stories to show the importance of staying out of fights.What is simple to some people on the forum is not so simple to the EGO when it is challenged.We should always remember this.​

WaveGal

New member
remove the cause,but not

... the symptom. i totally agree with your bottom line (do not mess with anyone, IF you can help it, no matter who they are. (i hope i got that right....)). however, should fear of retaliation be the guide one should live by? i rather not bear in mind the remote possibility that the next person might be a psychopath....it makes smiling so much easier.

Sensei

New member
Fear of retaliation

is a real fear.In the bronx people belonged to gangs so that one might think twice about retaliating or starting up with you.You know ,"One for all and all for one".If one makes enemies ,he has to look over his shoulder more often.LOW PROFILE is the key to survival.On the other hand some people like living on the wild side.My remarks are made to those who want to eventually get married and have a family,and grand children etc.​

WaveGal

New member
and those should not live in the...

...Bronx (if they can help it). every fear is real. i was wondering whether it should be one's guide in life. there are better reasons not to harm others. either way, make no enemies is a good policy.​

Sensei

New member
Most of my friends

and people I grew up with in the Bronx have moved ages ago. True there should be other reasons not to harm other people. However many are not at that level of humanity-spirituality. Fear of retaliation is a basic primitive reaction ,a reacton known to those who LIVE the street.​

instr

New member
בן אדם רציני ההוא ...

יש לי שאלה אחרת. באחד מהדיונים כתבת על כבוד (SELF RESPECT) והקשר לנשמה. נתעלם מהמיקרים בהם אחד עם אגו חלש חושב שפגעו בו. כאשר באמת פוגעים בכבוד עצמי של מישהו (וזה תלוי גם בתרבות ממנו בא) האם עליו לוותר? איך מותר לאדם להרשות לפגוע בנשמתו שאלוהים ברא אותה ובעצם לחילול השם? (סליחה אם התבלבלתי, מניח אתה מבין למה התכוונתי). מה דעתך?

Sensei

New member
The honor of a person

is his Soul.When people honor and/ or respect us we grow ,our Soul flourishes.However we must be willing to accept that GOOD which is being done to us.Not all of us can accept the good things that are thrown in our direction.Many people find it hard to receive compliments.We feel commited to be reciprocal ,and that is not an easy chore for us at times. So you see we have the power to receive and on the other hand to block out positive interactions.So too we have the power to accept or to block out negative interactions. If our basic principles that we live by are in danger( for example Liberty,democracy-"taxation without representation") we must take a stand. If our Spiritual existance is in danger(for example Morality,Religious freedom ,family life)we must take a stand.If our personal Egos are involved,well that is another story .Here we must learn to have self control and discipline and to be tolerant to injustices which might come our way in life.Those things we feel are injustices , others may feel as justified.​

ub2

New member
תודה על התשובות הנבונות

אבל במציאות הישראלית קשה לי לוותר על האגו כל הזמן. אי אפשר לשכוח שאנו חיים במציאות כוחנית ולפעמים ויתור עשוי להתפרש כחולשה וכפחד. אני מסכים עם הרעיון שבמידה וחותכים אותי בכביש עדיף לוותר, אני לא מכיר את הנהג ואולי לא אפגוש אותו לעולם. אבל לכולנו יוצא להיכנס לריבים ועימותים על בסיס יומי לפעמים. בחניון, בתור לרופא, עם השכן וכדומה. אני חושב שאם אוותר כל פעם על האגו זה יגרום לי אישית להרבה תיסכול. מה דעתכם עד כמה אפשר( ואיך) להתאים את הרעיונות ודרך המחשבה של אומנויות הלחימה למציאות שלנו? אם למישהו יש דוגמאות מהחיים אשמח לשמוע. וכאמור אני לא מדבר על איך לנצח קרב (את זה אני יודע לעשות) אלא על איך לא להגיע לקרב ועדיין לא להרגיש "מופסד". יום טוב לכולם!

אגו

שלום ידידי מצטער אם התשובה תשמע מעט קנטרנית אבל יש לי הרבה כתובות של אנשים שלא היו מוכנים לוותר על האגו בחברה הישראלית הר המנוחות חלקה 2 תבקר כהן חיים התגוננות רחוב

instr

New member
כאשר

תהיה חזק באמת ובטוח בעצמך אנשים מסביב ירגישו זאת ויימנעו מלריב. ככל שתהיה חזק יותר כך תהיה גם פחות אגרסיבי בחיים שגרתיים. נמר לא הורג מתוך האגו אלא מתוך הרעב. הוא גם יכול לתקוף את הצייד עם רובה ולמות, אבל גם במותו יישאר נמר.

Wing Chan

New member
אז זהו, את זה צריך להבין..

אין דרך להימנע מקטטה בלי שאחרים ייחשבו שיצאת "כוסית" והאגו שלך יהיה על הריצפה. לא בישראל. אם היית באירופה, הכול סבבה. מבט זועם או שניים, איזה איום פה ושם, ויצאת מנצח בלי מכות. אבל זאת ישראל, לכול אחד יש פה "גב" ולכול אחד יש פה אגו מפה ועד הודעה חדשה. אפשר לצאת מנצח. ברגע שמגיעים להבנה שברגע שיצאת ממצב שבו כמעט נכנסת לקטטה, אבל יצאת ממנה, אפילו אם האחרים לועגים לך, אם אתה בעצמך יודע שעשית את הדבר הנכון, האגו שלך לא ייצנח.

Sham 69

New member
לא.. אי אפשר לצאת "מנצח"

ב99 אחוז מהמקרים -פה-.. בישראל.. כי פה מחפשים חופשי מכות.. אגו זה מרכיב גדול מאוד של החברה הישראלית.. בהרבה מקרים אם פשוט תלך ותתעלם ותנסה לצאת "מנצח" זה ממש לא ימנע ממך לקבל מכות.. ונניח ואתה מתחנן ומבקש סליחה.. מה שברוב המקרים עדיין יריבו איתך.. אז זה פשוט מטומטם לעשות דבר כזה.. כי העובדה שאתה מתחנן ומבקש סליחה על דבר שאתה לא אשם בו.. רק גורמת לבן אדם שרבת איתו לנפח את האגו.. הוא יידע שהוא "שולט".. וככה הוא ימשיך עם זה יותר ויותר.. יעשה את זה גם לאנשים אחרים ויתפוס מעצמו יותר ויותר.. אז בשביל מה? מישהו צריך ללמד לקח את האנשים האלה.. כרגע... בחברה של היום.. הסיכוי שלך לצאת מנצח הוא אפסי עד בלתי אפשרי..

Wing Chan

New member
לא לזה התכוונתי

אתה מנפח את העיניין סתם. לא התכוונתי עד כדי ירידה על הבירכיים והתחננות. ממש לא. אתה מסכים איתי אבל שאם אתה מתווכח עם מישהו בתור בסופר אתה לא בדיוק תתחיל להעיף בעיטות על ימין ועל שמאל, נכון?

Sham 69

New member
אני לא מדבר איתך על שטויות

כגון ריב בסופר.. אני מדבר איתך על מקרים ברחוב, בביה"ס, שיכולים לקרות לכל אחד מאיתנו..

instr

New member
חחחח

בישראל אלימות פיזית נמוכה מאוד! בהשוואה לרוסיה זו קומונה של דוגלים באי-אלימות פיזית כדרך חיים. אלימות מילולית כן, אם ברוסיה הייתה מאיר למישהו בנימה ובמילים מקובלת בארץ הייתה חי תקופה קצרה מאוד... או הופך לחתיכת לוחם מרביץ, תלוי בכישרון. באמת צריך ללמד לקח את האנשים האלימים פיזית ומילולית. וזה מסובך ומסוכן, וחוק ועורכי דין...

tessen

New member
ידידי אם אפשר בלי הכללות מיותרות

ואל תשווה עולם במדינה מסויימת סתם למה שאתה מכיר!

WaveGal

New member
"לצאת מנצח " ????

בניגוד לרויס גרייסי, ברוס לי ומוסאשי (והרשימה ארוכה, יסלח לי כל מי שנשאר בחוץ), לעולם לא הפסדתי בקרב. אולי זה בגלל שלא התחריתי? בכל מקרה, אם אתה רוצה "לצאת מנצח ", סביר שתפסיד לפעמים. ואמר זאת טוב ממני זקן השומרים אברהם שפירא: "כל חיי לא הרגתי ולא נהרגתי אפילו פעם אחת" (ילקוט הכזבים, שם) ואמר זאת אף טוב משנינו, אחד מחברי הפורום המכובדים (אחרי שאמרו על משהו שהוא לא יעיל ברחוב (אני מקוה שהוא לא יכעס שאני מצטט אותו מהזיכרון)): "איזה רחוב, אני גר בזיכרון?"

gafni

New member
לא להגיע לקרב זה די קל

לא להרגיש מופסד אחר כך זאת משימה לכל החיים. יש סיפור שכבר כתבתי כמה פעמים בפורום , על איש אחד שתקף מילולית את בודהה בפרהסיה ,משסיים את קללותיו שאל אותו בודהה - אם אדם מגיש לך משהו ואינך נוטל אותו בידיי מי הוא נשאר ?,ביד הנותן השיב התוקף. אם כך אמר בודהה - אני מסרב לקבל את קללותיך...

למעלה