הגלגל חוזר אחורה...

הגלגל חוזר אחורה...

לא יודעת מי ראה חדשות או קרא אותן, אבל אתמול חיילי צהל הפשיטו 6 פלסטינאים במחסום, בגשם והעמידו אותם 45 דקות כי חששו שהם נושאים עליהם חגורת נפץ, וצלם זר צילם את המתרחש. זה קצת לוקח אותי אחרוה לסיפורים שסבתי (ניצולת שואה) הייתה מספרת לי. נגיד שבאמת היה חשד שהם יכולים לפגוע בהם, אז 45 דקות בגשם, אייכמן שרצח עם שלם קיבל יותר כבוד. האם ההיסטוריה חוזרת על עצמה? שיהיה רק טוב לכולם...

אם היו בוחרים מתוכם מישהו באקראי

ויורים בו - זה היה באמת מזכיר את סיפורי השואה. שהרי כשאומרים "שואה" מתכוונים לרצח של 6 מליון אנשים בדרכים שונות ומשונות, ולהשמדה שיטתית של עם. לא לדברים אחרים! כמובן שאני לא מצדיק ואפילו לא מבין (בניגוד אלייך) את מה שעובר בראשם של חיילים סדיסטים שפורקים את עולם על אנשים תמימים, ואם זה היה תלוי בי - הם היו נכנסים לכלא לשנה לפחות, וחולקים תא אחד עם אסירים פלסטינים. אגב, פיגועי התאבדות לא מזכירים לי שום דבר חוץ מאשר את הפרצופים של נסראללה ויאסין. מה זה אומר? שאתם עושים היסטוריה...?

lir42

New member
אני נורא מזדהה עם מה שאת אומרת

אבל לא צריך להגזים הגלגל לא חוזר אחורה גם אני בת למשפחה של נוצולי שואה (2 הסבים והסבתות) וגם לי כואב מה שקרה אתמול והמקרה מרתיח את דמי וזה לא צריך להיות כך בכלל - אך אין מה להשוות כלל שלך לירי

אבו-דני

New member
טיפשים לא מתים ..אלא רק מתחלפים

-- לו היו החיילים מסרבים לשרת בשטחים..היו נחשבים למשתמטים לו היו בורחים ממשימתם היו נחשבים לעריקים לו היו נותנים למחבלים לעבור ללא בדיקה יסודית היו נחשבים לנפלים לו החיילים לא מפשיטים את המחבלים הפוטנציאלים ומתפוצצים=נחשבים לטיפשים לו מפשיטים את המחבלים הפוטנציאלים ומונעים פיגוע..יחשבו לסדיסטים עכשו כמה טיפשים בפורום שמעולם לא היו באף סיטואציה כזו יושבים מול המחשב כמו מלכת הטיפשים בניחותא וממטירה אש וגופרית על החיילים שכל מבוקשם זה לחזור הביתה מארץ הפראים האלה בחיים מי זו מלכת הטיפשים?...יש לה גם מספר!... של יכולתה השיכלית? נדמה לי שבערבית שפת סבה שניצל בשואה זה IQ או משהו כזה

יאללה.... הצבא לא השתנה וגם אני לא

קודם כל, אותו מתאבד שרץ אל חיילים במחסום (ארז?) ופוצץ את עצמו, במזל שני חיילים נפצעו קל ואף אדם לא נהרג (המחבל בעיני אינו אדם) - רק מוכיח עד כמה האירגונים האלה (חמאס, ג´יהאד) מטורפים ואין אפילו אסטרטגיה פוליטית הגיונית מאחורי הפעולות שלהם. ברור שטירוף כזה לא גורם לחיילים במחסום לקבל את הפלסטינים בחיבוק ובאהבה, ואם אתמול הם סבלו מהמצב (החיילים והפלסטינים) - הרי שמחר הפלסטינים יסבלו שבעתיים. אלא שכאשר התגייסת לצה"ל, חתמת על מסמך המחייב אותך לקבל את מרותו של הצבא, ולמלא את הנדרש ממך, ובדיוק את הנדרש ממך, עד כדי הקרבת חייך - אם יש בכך צורך. ברור שמסוכן לאייש מחסום צה"לי - אבל הסיכון נכלל מראש בשבועה לצה"ל... תפקיד איוש המחסום הוגדר מראש, ובשום אופן לא נכלל בו סעיף האומר "עליך להתעלל בפלסטינים העוברים כאן". לכן, כל הסדיסטים והמתעללים למיניהם עוברים על חוקי הצבא. הצרה היא שבד"כ אין מי שיפקח על החיילים. אחי הצעיר נכח פעם במחסום כזה למשך כמה שבועות (לפני פרוץ האינתיפאדה הנוכחית), וגם הוא סיפר על יחס משפיל מצד מפקד המחסום (שגם הוא היה חייל צעיר יחסית). אמנם לא השפלות בסדר גודל שמגיע לעיתונות, אבל זה היה יותר ממספיק כדי להבין שאת כל הפנטזיות הסדיסטיות שאסור לחולי הנפש האלה לממש על ישראלים - הם מממשים על פלסטינים, וכולם שותקים. למשל: לילה אחד מפקד המחסום עצר מכונית, ואמר לנהג לחנות בצד. בינתיים הוא נכנס לבוטקה, כאילו כדי לבדוק משהו, ולמעשה סתם ספר עשר דקות מעצבנות על השעון. כשאחי התחיל לשאול שאלות כמו "נו, מה איתו"?, המפקד ענה: "הוא בסדר, ומה איתך"? כל אותו זמן נמצא הפלסטיני המבוהל במכוניתו וקרוב לוודאי ניסה לנחש באיזה כיוון יתגלגלו הדברים. לבסוף, אחרי שאחי התחיל לריב איתו, יצא המפקד מהבוטקה ואמר לנהג בבוז מופגן: "יאללה, תחפף"... אז אני שואל אותך - מהם סיכוייו של אותו פלסטיני (שרואה בחיילים שבמחסום נציגים של צה"ל ושל מדינת ישראל) להרגיש משהו חיובי כלפי ישראל?? אם באותו ערב באו פעילי חמאס לביתו של האיש והציעו לו להתגייס לאירגון (הם בוודאי מתחילים מתפקיד זוטר שאין לו קשר לתכנון פיגועי טרור) מה הסיכויים שהוא יסרב?? לפעמים מדובר "רק" בסוג של יחס בלתי הולם, שאולי קשה לקרוא לו "התעללות" של ממש. דוגמאות: במחסום עוברת משאית עמוסה בקבוקי קוקה-קולה - החיילים לוקחים לעצמם. משאית עם אבטיחים - כנ"ל. סיגריות - אדרבה. אולי העובדה שאף נהג משאית פלסטיני לא ניסה להתווכח עם החיילים (ה"למה מה קרה"?? הישראלי האופייני), תמחיש לך באיזה פחד נמצאים הפלסטינים בעת המעבר במחסום. כמי שחושב שמגיע לו להיקרא בן אנוש, עליך לחשוב כל הזמן על העובדה שמולך נמצאים בני אדם. כן, גם אם הם "רק ערבים" - ביטוי שלצערי הרב אני שומע הרבה מאד בזמן האחרון.

אבו-דני

New member
עופר ידידי..אין לי ויכוח בכללי

אני נמצא ביש´ע לרגל עבודתי ובמחסומים יודעים שאסור לייבש ערבים ליד אבו-דני וכל כך למה? לא בגלל אהבת ערבים אלא בגלל אהבת מדינתי ומה הקשר? אין בהתנהגות זו סעד אלא רק חבלה לעניין הציוני ואיך זה בא לידי ביטוי? כל אקט שמעודד להתגייסות מפגע פוטינציאלי מחייב יותר כוחות יותר כסף יותר משאבים במקום לחזק את כוחנו הכלכלי על כן אני מסביר לחיילים וחוזר ואומר כל אקט לא ענייני הוא הוא נזק לישראל מחבל במפעל הציוני ויש לנתק את הרגש כלפי הערבים בבואם לעשות את עבודת הקודש לעצור מפגעים

אם אלה היו הילדים שלך היית מדברת

אחרת (אני מתכוון לחיילים). אני מבין את הפחדים בימים אלו כאשר כל פלסטינאי יכול להיות מפגע. הם אשמים שהפכו אותנו לפרנואידים. אם אני מסתכל בחשדנות על כל ערבי עם מעיל או תיק זה לא אומר שאני שונא אותם - אני מפחד מהם ומשתדל לשמור מרחק מהם! אם החיילים שם הגזימו והתעללו באותם מסכנים בכוונה או שהחזיקו אותם עירומים זמן מוגזם אז צריך לחקור את הנושא ולהעניש אותם. אבל אנא אל תערבי כאן את השואה. זו אולי שובבות נעורים אבל אל תקשרי זאת עם טבח עם. תשאלי את סבתך והיא תספר לך שלא העמידו אותם קצת בגשם ושלחו הביתה. שם שלחו למשרפות. לא יזיק לך אם תקראי קצת ספרים על השואה.

הבהרה

כמובן לא הבנתם אותי נכון, וכן אופק קראתי המון ספרים על השואה ולמדתי היסטוריה בבי"ס, אבל לפני שהמלחמה התחילה ולפני שרצח עם התחיל, היו הרבה התעלליות דומות, אשר קורות היום. אז כן יש מקום להשוואה, אני לא מדברת על 6 מליון אבל אני מדברת על איך שזה התחיל ואף אחד לא יפה, אבל היום אנשים יודעים מה קרה אז... ועדיין עוצמים עיניים, הנורה אדומה ולאף אחד לא איפכת ממשיכים להאשים אחד ת,שני.. אבל ההיסטוריה חוזרת על עצמה.

לפני שאיזו מלחמה התחילה.....?

עד כמה שאני מכיר את העולם הזה, דברים כאלה קרו ועדיין קורים יום יום ושעה שעה אפילו בבתי ספר!! ולרוב ההתעללויות אין שום קשר לסכסוך בין עמים, אלא ליצר סדיסטי וחולני שחלק מהאנשים לוקים בו לצערי. אגב, האם את מבינה שבשביל אותם חיילים כל ערבי הוא מחבל? אני בטוח שלא. וזה לא מפריע לך להבין שבשביל איש חמאס - כל יהודי באוטובוס הוא חייל... סבבה. לזה אני קורא השקפה אובייקטיבית ושוחרת שלום שאפשר להתגאות בה.......

lir42

New member
יקירתי את קצת נסחפת

אני שמאלנית בדעותי ומאד לא מאושרת ממה שקורה כאן במדינה ומאד מאד מתעצבנת שכך מתיחסים לערבים כולנו בני אדן קודם ואחר כך מפולגים לעדות עמים מינים וכו אני יודעת היסטוריה ובאה ממשפחה של ניצולי שואה הדברים היו שונים מאד בעבר. וההיסטוריה לא חוזרת לפחות לא מצד אף אחד שלך לירי

חי אדר

New member
אין חזרה לאחור

ההיסטוריה אינה יכולה לחזור על עצמה. הזירה והסיטואציה השונה לחלוטין. אין מצב כזה שהיסטוריה חוזרת. בני אדם הם בני אדם. אולם עיצוב המאורעות, אופיים ומהותם שונים ונבדלים זה מזה. בעניין האשמות הדדיות, זה מצב טבעי לחלוטין, שכל אחד רוצה להצדיק את בני עמו. אולם יש לפעמים צורך בפרופורציה לפני שמבקשים למצא צידוק לעמדה מסויימת. והניסיון לחפש איך התחיל נועד מלכתחילה לכישלון. שהרי כל אחד עשוי להסביר את ההיסטורי בכלים פרשניים המכריעים את הכף לטובתו. במצב זה, אנו מגיעים למריבת ילדים שכל אחד טוען ´הוא התחיל ולא אני. ואף אם נצא מתוך הנחה שצד מסויים התחיל, האם זה מקנה לגיטימציה להגיב בצורה המשוללת כל צלם אנוש? להפוך בני אדם לנושאי מטעני נפץ, בהבטחה כי בכך יגיע לגן עדן? דבר זה מלמד, שהיחס לערך חיי האדם לקוי, ואפילו לבני עמו. ד

GIPSY

New member
ילדונת ערביה את אמרת רצח עם-עמי!!!

ואכן את צודקת כל זאת נעשה על-מנת עד כמה שאפשר להמשיך ולמנוע את רצח עמי (שהוא להזכירך כמובן בחלקו גם עמך) ע"י חלק מחלקו של עמך הנוסף שנעשה כאן ותמיד ללא סיבה מיוזמתו לכל אורך ההיסטוריה רק מהסיבה האחת שהם אף פעם לא רצו אותנו פה ולא השלימו עם קיומינו ובטח שלא פה (וכאן את מוזמנת לפנות אל ספרי ההיסטוריה ואו לערוצי הטלויזיה השונים שבהם ניתן לרכוש סרטים שנעשו ג-ם ה-ם על ידי כתבים זרים ולא משוחדים שתעדו כל רגע ורגע בזמן אמת מלפני ועד אחרי הכרזתה וקומה של המדינה ואם את מסיבות ששמורות עימך תעדיפי אחרת - אז אני אשמח לגולל בפנייך את ההסיטוריה באם תהיי מעוניינת). אז לכן את צודקת באומרך שההסטוריה חוזרת על עצמה אבל כלפינו וכדי למנוע שחזרת תמוצה עד תום יש כמובן צורך בנקיטת אמצעים ולפעמים מה לעשות הם עלולים אף להיות חמורים. אז שלא תביני לא נכון אני לא מצידקה בשום אופן ובשום מצב התעללויות משום צד ואם אכן היו כאלה אני מקווה שהדין ימוצה עם האשמים אבל יחד עם זאת אני בהחלט יכולה להבין את עומק הכאב שהמעשים נעשים ואת הצורך לתת גם לצד השני לטעום קצת מהתבשיל של עצמו. אז עם כל הכבוד לך קצת תחשבי לפני שאת מדברת ועושה אי אלו שהן השוואות שלא קיימות ושאינן במקומן כלל, שלא ברור לי איך הגעת אליהם בכלל.

AYELET1

New member
בהבדל אחד:

היהודים בזמן הוא לא ביקשו לחסל את גרמניה... להפך- ביקשו להתערות ולהתבולל בקרב הרמנים!

all

New member
ובכן אם את יודעת איך זה התחיל.

ספרי לנו מה עשו היהודים המנובלים לגרמנים לפני השואה??? ספרי לנו כמה אוטובוסים גרמניים התפוצצו בברלין בבון בפרנקפואט??? ספרי לנו כמה פצצות מרגמה נורו על מינכן, הנובר, אופנבך. ספרי לנו כמה מכוניות תופת התפוצצו בשלזיה, דורטמונד ושטוטגרט. הקיצר ספרי לנו מה עשו היהודים המלוכלכים לגרמנים המסכנים כשכל זה התחיל. ומספיק להתחזות ידידי הותיק, זה לא אתי וזה נגד החוק.

חי אדר

New member
אין מקום להשוואה

האמת כי קשה לערוך אנלוגיות מתקופות שונות ולהקיש זה על זאת. בפרט שהשואה היא מאורע חסר תקדים, מבחינת עומק השינאה שניבעה והן מבחינת היקפה וכמותה. במקרה דנן החיילים לא עושים זאת מתוך שביעים שינאה לעצם ערביותם של אותם פלסטינים. אלא מתוך סלידה לעמם המציאות האיומה שנכפית עלינו חדשים לבקרים.ייתכן ולפעמים מופרים זכיות אדם, ע,י חיילים. אולם דומני שמכאן ועד להשוואה חריפה עם השואה, אינה כלל במקומה.

ariegur

New member
אין מה להשוות לנאצים שוםם דבר

שנעשה פה. ואם את כבר משווה משהו לפעולות הנאצים, מה דעתך לדבר על רצח ילדים בפתח דיסקוטק???? את לא חושבת שזה קצת יותר נורא מלהפשיט ערבים מחשש שמא הם הולכים לפוצץ עוד כמה ילדים???? אריה

למעלה