הגירה לקנדה

Liannika16

New member
הגירה לקנדה

שלום לכולם,
אני בעלי ושתי בנותינו שוקלים הגירה לקנדה במידה ויהיה אישור.
רצינו לברר האם מישהו מכם יכול להמליץ לנו על עיר שהכי טוב להגיע אליה או עיר שהיא הכי זולה מבחינת שכר דירה מחייה וכד׳
בעלי נהג משאית מעל 15טון ואני מנהלת חשבונות האם מקצועות אלה נדרשים בקנדה או שנתקשה למצוא עבודה והאם ידוע לכם מה השכר הממוצע במקצועות אלה.
ובכללי האם בקנדה באמת יותר טוב מפה , אנחנו שואלים מבחינה כלכלית בלבד .
מידע יעזור לנו מאוד, תודה רבה מראש

Liannika16

New member
ובכל זאת אם כבר ענית

אז אפשר לפחות איזשהו מידע מעבר לזה שזה לא יותר קל?
אני לא יודעת כמה זמן אתה לא נמצא בארץ ואני לא יודעת אם אתה מודע למצב יוקר המחייה פה אז זה שזה לא קל ...יחסית למה?
ואשמח אם תשתף אותי במידע כלשהו לגבי מחירי שכירות או שכר נהגי משאיות כמובן אם ידוע לך משהו מזה
תודה רבה

michaelbl

New member
אם תסתכלי קצת למטה

בדף הזה או הבא, פרטתי באופן גס עלויות מחיה בטורונטו. אני לא נמצא 6 שנים בארץ ולא השתנה כל כך הרבה. גם בקנדה מחירי הדיור עלו בכמעט 100% ב5-6 שנים האחרונות.
ולגבי הקוטג' שהיה סמל למאבק כי הוא זול מאד בצפון אמריקה, אדרבה טוסו לכאן וקנו את הקוטג' שעולה 2.5$ לחצי קילו ונראה אם קנו אותו שוב אחרי שתטעמו ממנו, שלא לדבר על כמויות הכימיקלים שיש ברשימת המרכיבים שלו. קוטג' שדומה לזה שבארץ עולה 6$ לחצי קילו..
בעיתונות בארץ אוהבין לדגום מה שזול או יותר טוב מכל מיני מדינות בעולם ולארוז את הכל באריזת הבחו"ל יותר זול לחיות. כן, אם תעבדי ביפן, תקני בית ברומניה, תלמדי באוניברסיטה בשבדיה, מילקי תיקני בגרמניה וקוטג' מגעיל בקנדה אז יהיה יותר זול מישראל.
כמה עולה שנה באוניברסיטה בארץ? כמה שהסטודנטים התבכיינו והפגינו? בקנדה זה תלוי פקולטה, אבל במינימום זה 6000$ ובקלות מכפיל את עצמו, ולא השכר בקנדה לא פי 2-3 גבוה יותר. המינימום הוא באיזור ה5000 שקל לחודש והממוצע 12000 שקל לחודש.
אין לי מושג מה המשכורות של נהגי משאיות כאלה שעושים נסיעות ארוכות, לאישתי יש עובדת שהחבר שלה נהג משאית שעובד ברשת חומרי בניין בתור נהג משאית שלוקח סחורה ללקוחות והוא מרוויח בערך 3000$ לחודש.

TrigATUSA

New member
אני צריך לשאול אותך על זה

בוונקובר אני גר ברב קומות, במרכז הכי מרכזי של העיר.
דירת 1BR גדולה בבית לא חדש אבל מטופח ומתוחזק טיפ טופ שאפילו נורות בדירה אני לא צריך להחליף בעצמי (שלא לדבר על הניקיון, הגינון, החדר כושר...).
יש לי מהחלונות נוף יפה של האוקיינוס, ההרים וקו הרקיע של העיר
כל זה ב $1600 לחודש.
&nbsp
כמה היה עולה לי דיור מקביל לזה במרכז תל אביב? קומה גבוהה עם נוף לים והנהלה של הבניין?
לא כפול לפחות?
בגלל זה אני לא מבין כשאני שומע אותך אומר שהמחייה בקנדה לא זולה יותר...
ואני אפילו לא מתחיל להשוות כמה יותר גבוהה המשכורת שלי כאן ממה שהייתי יכול להרוויח בישראל

ונקובר היא לא תל אביב... אולי את ניו יורק אפשר להשוות לתל

אביב מהבחינה הזאת - לא את ונקובר. ולגבי דיור מקביל במרכז תל אביב - אין לי מושג איך זה הולך בבניינים החדשים שבנו בתל אביב (ליד הנמל שם), וכמה זה עולה - ואם יש בכלל דירות של שני חדרים בבניינים האלה. אבל מרכז תל אביב פשוט לא בנוי בצורה הזאת, והבניינים למגורים הם לא כאלה - אז איך אפשר להשוות למשהו שלא קיים?
אם אתה רוצה לדעת מה המחיר של דירה בתל אביב - תסתכל ביד 2. אני בכלל לא בטוחה שהוא יותר יקר (אולי הוא אפילו יותר זול) - ובכל מקרה, אי אפשר להשוות בין שתי הערים, כאמור. ונקובר היא לא ה-עיר של קנדה. לא יודעת אם טורונטו היא כן ואם יש בכלל עיר כזאת בקנדה - אבל תל אביב היא ללא ספק ה-עיר של ישראל.

idohatam

New member
ונקובר היא אולי לא העיר של קנדה אבל היא תכופות מוזכרת כאן

כעיר היקרה בחיים, היקום וכל השאר.

idohatam

New member
מה לא קיים בתל אביב? דירות להשכרה?

למה אי אפשר להשוות? אם את מחפשת לפצל שערות (בהשאלה מאנגלית), אז את צודקת אם את מתייחסת לסיפא אז את טועה.

כי תל אביב בנויה אחרת לגמרי מונקובר,

ולכן התאור של הדירה שלו לא תואם את שוק הדירות בתל אביב. וזה עוד בלי לדבר על זה שאנשים שמדברים על יוקר המחייה לרוב מדברים על משפחה. המחיר של דירות להשכרה בונקובר שמתאימות למשפחה לא דומה למה שהוא מתאר. נדמה לי שהמחיר שחברים שלנו משלמים הוא בסדר גודל הרבה יותר יקר ממה שהוא ציין. ומי שקונה בית (כלומר, לא גר במרכז ונקובר) לרוב צריך להשכיר את המרתף למשפחה אחרת כדי לעמוד במשכנתא וגם אז הוא לא תמיד מצליח. רוב המשפחות מקסימום מצליחות לקנות קונדומים לפני שהן מתייאשות ובורחות לערי לווין. מה שאני מכירה בונקובר - יקר יותר מאשר בתל אביב. זה נכון שהסטנדרט יותר גבוה מבחינת השירותים שהבניין מספק - אבל, כאמור, תל אביב פשוט לא בנויה ככה - וזה כמו להעביר ביקורת על ערים מרכזיות באירופה שגם בהן הבנייה שונה מאשר בונקובר, הבניינים נמוכים, בלי שומר, וכו' - ויש החושבים שזה לא פחות טוב מאשר בניין גבוה עם שומר...

TrigATUSA

New member
אז גם את בעצמך מודה

שלא באמת יותר יקר בקנדה, אלא שלכל היותר יותר יקר **לפרופילים מסויימים של מהגרים**. נניח שזה נכון (אני לא יודע, לא עשיתי את החישוב למשפחה), זו בהחלט לא הצהרה גורפת

לא, אני לא מודה. אני פשוט לא יודעת מה המצב

מבחינת דירות שדומות לשלך, כי אני לא מכירה כאלה בתל אביב. אם היית מבקש להשוות דירת שלושה חדרים במרכז ונקובר לדירת שלושה חדרים במרכז תל אביב, אולי הייתי יכולה לעשות את זה - אבל, שוב, לא בקומה גבוהה ובלי שומר וחדרי כושר כי לא כך נראים הבניינים במרכז תל אביב.

קונדואים, לא קונדומים.

ותודה לבעלי שהפנה את תשומת לבי למה שהסלולרי עולל...

מבחינת המרכזיות של העיר במדינה, וכמה שאנשים

מעוניינים לגור דווקא בה, לפחות בגיל מסוים. לא מבחינת מחיר - אני לא יודעת כמה עולה בניו יורק אבל אני מתארת לעצמי שממש לא זול. לא הבנתי באיזה מובן צריך להתעורר. בזה שהערים לא דומות מבחינת הבנייה והחשיבות העולמית? לרגע לא התכוונתי לטעון אחרת. התכוונתי רק להגיד שתל אביב לישראל היא כמו ניו יורק לארה"ב, אבל ונקובר לקנדה היא לא כמוהן, אלא פחות, ולכן יש לצפות שהמחירים שלה יהיו נמוכים יחסית מהבחינה הזאת. בישראל כמעט כל הצעירים רוצים לגור בתל אביב ולכן הביקוש סופר גבוה. בקנדה הביקוש מתחלק על פני מספר ערים, אני מניחה, ולא כולם רוצים לעבור דווקא לונקובר. אבל מאחר שקנדה מדינה גדולה עם אוכלוסייה גדולה יותר, אולי כן אפשר להשוות את הביקוש - אולי כל הצעירים בבריטיש קולומביה, למשל, רוצים לעבור לונקובר, ויחס הגדלים בין אוכלוסיית בריטיש קולומביה + מהגרים להיצע במרכז ונקובר הוא זהה ליחס הגדלים בין אוכלוסיית ישראל להיצע במרכז תל אביב - לא יודעת.

michaelbl

New member
כמו שכתבו לך אתה משווה משהו לא קיים

קיים. אין בארץ דירות של 30-40 מטר של חדר אחד. כמה תעלה דירה עם 3 חדרי שינה בונקובר בשטח של 120 מטר? גם כאלה אין ואם היה אז בטח פי 3-4 יותר ממה שאתה משלם, אז אתה לא משווה תפוחים לתפוחים. האם אתה מצפה ממשפחה עם שני ילדים לגור בדירה כזאת? כמה יעלו מגורים באיזור שלך למשפחה כזאת?
&nbsp
לגבי השכר שלך שנמצא בשמים יחסית לישראל זה אינדיבידואלי. מעבר לכך השכר הממוצע ושכר המינימום רק בקצת יותר גבוהים מישראל מה שאומר שאתה מקרה פרטי. בתחום ההיטק למשל שאני מכיר המשכורות ותנאי השכר פחות טובים מישראל.
ההוצאות בקנדה בסך הכל דומות להוצאות בישראל you win some you lose some.

idohatam

New member
איך שלא תסובב את זה, שכירות בשכונה מרכזית שמיועדת למשפחה

תהיה זולה יותר בוונקובר מאשר בתל אביב וזאת חרף קפיצת המחירים הפסיכית שהיתה פה. אני חייב להסכים עם טריג, אני לא איש הייטק ועדיין מוצא את המחייה בקנדה (בשתי הערים בהן גרתי) זולה יותר מאשר המחייה בתל אביב.

אני ממש לא בטוחה שאתה צודק.

למעשה, אני חושבת שאתה טועה. ושוב, זאת על אף שונקובר לא העיר המרכזית בקנדה.

TrigATUSA

New member
הדירה שלי לא 30-40

אלא יותר בכיוון של 70
בתל אביב זו הייתה דירת 2 חדרים בגודל יפה
&nbsp
למה אין כזה בדבר?
בטח יש, אבל אם הייתי רוצה לגור בבניין מטופח, נקי ומאורגן, בשכונה נקייה ולמטופחת (נניח שנוותר על הנוף לאוקיינוס) הייתי משלם הרבה יותר
&nbsp
אז אולי אתה יכול לדבר על פרופילים שונים של משפחות עם פערי מחירים שונים
אבל ליחיד או זוג צעיר המחייה בוונקובר לדעתי זולה בהרבה
&nbsp
ולהגיד כמו חייבת להגיב ש"אין כזה דבר" בתל אביב, זה מקביל להגיד שבתל אביב אי אפשר לקנות איכות חיים בשום מחיר (שאגב, זה די מה שאני חושב....)

על איזו דירה למשל במרכז תל אביב אתה מדבר?

אני פשוט לא מצליחה להבין למה אתה מתייחס. אני גרתי ברחוב ליד הבימה - אתה מדבר על משהו כזה?

למעלה