נייטמר יקרה
לא מתוך התנשאות אני מוכרחה לשאול אותך אם את באמת חושבת שאת בשלה ומבינה מה זה נישואים ולחלוק חיים משותפים יחד? מעבר לחלום החתונה, כשזוג מחליט לשלב את חיו יחד בתקוה לעולם, ולהביא לעולם ילדים משותפים, כדי לעשות שיחת הבהרה על ציפיות. איך אתם רואים את חייכם יחד כזוג, איך היתם רוצים לגדל את הילדים שלכם - לאיזה ערכים, איך אתם רואים התנהלות כלכלית של משפחה, מי אמור לנהל את העניינים הפיננסים במשפחה, מי הראש החזק של המשפחה (לכל אחד יש יכולות בתחומים שונים וכל אחד צריך להיות אחראי על התחומים שהוא טוב בהם יותר) בתוך מגוון הנושאים שיש לדון בהם לפני מה התאריך שבו כולם יכולים להגיע ואיזה אולם שווה לבחור, ישנם גם נושאים שקשורים לאיך מחליטים על מה מוציאים כסף. מה חשוב יותר. האם יותר חשוב להציל את החנות של אמא שלו או האם יותר חשוב שהילד שלכם יקבל מורה פרטי. האם החנות באמת צריכה הצלה (כי לאמא שלו מסתבר יש כסף לבילויים פרטים שרב האנשים לא מבזבזים עליהם) או שיש כאן צורך שלו בהבעת תמיכת בן אוהב. אם אמנם הוא רוצה להביע את עצמו כבן אוהב איך כדאי לעשות את זה. מבחינת ההורים שלך, באיזה מצבים אתם מבקשים מהם עזרה, באיזה מצבים אתם עוזרים להם. ליד מי אתם מעדיפים לגור, על מי אתם יותר סומכים. איפה אתם רואים את החיים שלכם בעוד 5-10 שנים - מבחינת קריירה, משפחה... איך הבית הולך להתנהל? האם האישה אמורה לשטוף,לנקות,לבשל, לגדל, לטפל, לארגן והבעל לוקח את האוטו לטסט או שיש חלוקה אחרת. יש כ"כ הרבה נושאים לדון בהם. את עומדת להיכנס לתוך חיי נישואים עם אפס ידע באיך את והחבר שלך תהיו כזוג נשוי. כזוג שחי יחד. כהורה. נושא האמא הבזבזנית שלו הוא רק סימפטום. אני כבר כתבתי לך קודם ואכתוב לך שוב, ברור לי שעוד שנה את תגיעי לכאן, או תרצי להגיע לכאן מתוסכלת מתמיד. אלא אם תכיני שיעורי בית כמו שצריך. את מאוד מאוד מאוד צעירה ואת עומדת לקפוץ למשהו שאמורים לעשות בגיל הרבה יותר מבוגר, נסיון בחיי נישואים אין לאף אחד מאתנו לפני שאנחנו מתחתנים. רובנו צוברים חלק ממנו בלגור יחד - משהו שלא ברור למה החלטתם לוותר עליו. כדאי לך מאוד להתחיל לחשוב עם עצמך מה זה בעל ואישה ואז לנסות לתרגם את זה לו ולראות על מה אתם מסכימים. החלק העצוב הוא שברור לי שגם אם תגלו שיש לכם מחשבות שונות לגמרי על העולם,את עדין תלכי על זה. כי אין לך את האומץ לוותר עליו.ואם זה באמת המצב את צריכה להבין 2 דברים, אחד, תצטרכי ללמוד לסתום את הפה גם אם זה אומר שתגיעי לפשיטת רגל. ודבר שני את צריכה להבין שכדאי להגיע לכל מקום עם כמה שיותר מוכנות אמיתית ולא חלומות. המון המון המון בהצלחה.