הגיע תורי...
שלום רב, מרגישה מוזר לכתוב כאן כי תמיד חשבתי שהקשר שלי עם חמותי בריא, אך לאחרונה התמלאתי כעס כלפייה ואני חייבת לפרוק לפני שאפרוק זאת עלייה. אני עדיין לא נשואה לבן זוגי ומתכננים להתחתן בקיץ הקרוב, אני באה ממשפחה שההורים עוזרים לילדים אם זה בתשלום הלימודים,חתונה, קניית דירה או סתם לשמור על הילדים... מעולם אבל לא ביקשתי מאימא שלי כסף ולמרות הכל היא עוזרת לי מאוד והביאה לה מתנה יפה לחתונה הקרובה. ולעומת זאת חמותי היקרה לא רק שלא מביאה לבן זוגי כסף אלא מוציאה ממנו בלי סוף. כל כמה חודשים שהוא חוסך לחתונה היא באה ואומרת לו שיש לה קשיים בעסק שלה והיא צריכה מזומנים והוא מתווכח איתה עד שלא עומד בזה ורושם לה צ'ק... בשנתיים האחרונים הוא הביא לה יותר מ60 אלף שקל על העסק המטופש שלה שהוא כמו משחק ילדים עבורה. כל מה שהיא מרוויחה מהעסק היא הולכת ועושה מניקור, פדיקור, מסאג'ים, מכון כושר יוקרתי, קונה ממתקים בדודו אוטמזגין (ובטוח כולן יודעות פה את המחירים שמפחיד להיכנס לשם) , מסעדות , קורס איפור, קורס ספרות.... ואיך שאין לה כסף לקנות סחורה, מי צריך לקנות? החבר שלי!!! נמאס לי! אני יודעת שאני עדיין לא נשואה ואין לי זכות עוד לא הגיד כלום אבל לי ולחבר שלי יש תוכניות ואין מה לעשות הכל היום עולה כסף... כל התוכניות כל פעם נעצור והולכות אחרונה בגלל הקפריזות שלה... הייתה תקופה שהיא באה אליו בהפתעה ואמרה אני צריכה דחוף 30 אלף שקל לחנות והוא הלך ולקח הלוואה ששילם עלייה עוד ריבית 2000 שקל... זה כבר לא הגיוני.... אם היא הייתה חיה חיים צנועים לא הייתי אומרת מילה אבל זה לא יתכן שהיום היא לקחה ממנו 5000 אלף שקל ומחר היא הולכת ועושה מניקור פדיקור ב200 שקל... אני מניקור פדיקור עושה בבית כי אין לי כסף ואני חוסכת את זה לבית שלי ושל חבר שלי שנקנה בעתיד והיא חיה בפאנן... בקיצר אני צריכה הרגעה דחוף לפני שאני אתפרץ עלייה.... אמא שלי אומרת לי לשתוק ולא להגיד מילה לאף אחד ... חבר שלי כמובן בצד שלי ויודע מי זאת אמא שלו אבל הוא מרחם עלייה תמיד ונותן לה סכומים ענקיים על השטויות שלה על העסק שלא מרוויח כלום כבר שנים... היא גם באה לי ביציאות שאני לא מבינה מאיפה זה בא, עכשיו אנחנו מתכננים חתונה והיא אומרת לי "תארגנו הסעה לכל המוזמנים" .... בטח שנארגן אנחנו מיליונרים ממש לארגן הסעה! או שהיא אומרת לי " אני לא עושה תסרוקת בסלון כלות שלך" ועושה לי פרצוף , היא הולכת לשלם לספרית במיוחד כשהסלון יעשה לה במחיר שאני משלמת ואחרי שבוע תלך לחבר שלי ותגיד שאין לה כסף עוד פעם............! אציין שאני מאוד חסכנית, מה שכואב לי כאן זאת הקלות שבא היא מתייחסת לכסף. חבר שלי עובד מאוד מאוד קשה הוא עובד לילות ולפעמים לא ישן 48 שעות, כל הכסף שהוא חוסך זה לבית שלנו... החתונה זה בדיחה כי לקחנו את האולם הכי מסכן בצפון ואת הצלם והד'גיי הכי זולים , וגם סלון כלות הכי זול (כואב הלב אבל אין מה לעשות)... בקיצור אנחנו חוסכים כל שקל כי המטרה שלנו זה לקנות בית לחיות בו ולא חתונת פאר, אבל כל החלומות שלא נקטעים בגלל החנות המטופשת שלה. כבר השלמתי עם זה שהשמלה שלי לא תהיה מפוארת כמו שתמיד חלמתי אלא תהיה חמודה , והשלמתי שלא יהיה לי עוגת קומות בחתונה אלא עוגה קטנטנה... השלמתי עם הכל! אבל אני לא יכולה להשלים עם העובדה שעוד שנים אני לא אוכל לקנות בית כי חמותי רוצה גם שיהיה לה עסק וגם במקביל לעשות קורסים וגם ללכת למסעדות ולעשות טיפולי פנים ואז לתת לחבר שלי לשלם על כל זה... כואב הלב! מישהי עברה משהו דומה ? וגם אם לא , אשמח לעידוד או לטיפים...אני כבר מיואשת! תודה!