הגיע תורי...

Nightmare18

New member
אני לא ממהרת לוותר על בחור כזה מדהים

בגלל שאמא שלו בזבזנית... אני לא אמרתי שהיא רעה אלא היא בזבזנית, האם מוותרים על גבר בגלל המשפחה שלו? את חושבת שכל גבר שאני אכיר אני גם אזכה בחמה נפלאה? ממה שאני שמעתי כל החמות מפלצות, אצלי לפחות היא רק בזבזנית ולא סכסכנית כמו רוב החמות... מפה ולזרוק אדם מזהב בשביל כמה שקלים...ממש לא נשמע הגיוני... מה שחשוב זה שחבר שלי בצד שלי.. ואם אמא שלי הייתה מבקשת ממני עכשיו 100 אלף שקל גם אני הייתי נותנת לה , הכעס שלי לא אליו אלא אלייה! אני פשוט מלאת כעס שבא לי להגיד לה להפסיק לבזבז שהיא הורסת לנו את העתיד... ביום מן הימים אנחנו נעזוב את הבית והיא כבר לא תוכל לבקש כלום בגלל שהכסף יהיה שלנו ולא רק שלו, וזה יקרה בעוד מספר חודשים!

Nightmare18

New member
את צודקת

הייתי מביאה לאמא שלך כסף רק אם זה לצרה או ממש לאיזה משהו חשוב ולא סתם לציפורניים, או נגיד אם יש לי הרבה כסף הייתי מביאה לה להתפנק ... אבל לא במצב שאני חוסכת כל שקל ואז היא לוקחת לי סתם את יודעת מה הכי דבילי בכל הסיפור הזה? שהיא חושבת שהיא בסדר, היא מתקשרת אליי לפחות פעמיים ביום ומספרת לי איך עבר עלייה היום, לפני כמה דקות התקשרה ואמרה שהיא רוצה לקנות שמלות לחנות ושאני אסע איתה לקנות... ומאיפה כסף? לפני שבוע חבר שלי נתן לה... וזה מרגיזזזזז!!! כל שבועיים היא עושה מניקור ופדיקור! הולכת למכון כושר ב200 שקל רחוק מהבית כשיש קרוב לבית ב100 שקל... קיצר היא אישה שאוהבת לחיות ברמה גבוהה כשבתכלס יש מינוס בבנק... חבר שלי הפוך ממנה הוא חסכן כמוני ולכן אנחנו מתאימים אבל היא לא וזה בעיה! מה אומר לו? זה רק יפגע בו! הוא לא אשם שאמא שלו כזאת הרי? לא?

maimme

New member
"ביום מן הימים אנחנו נעזוב את הבית"

אתם גרים איתה?

Nightmare18

New member
הגיע תורי...

שלום רב, מרגישה מוזר לכתוב כאן כי תמיד חשבתי שהקשר שלי עם חמותי בריא, אך לאחרונה התמלאתי כעס כלפייה ואני חייבת לפרוק לפני שאפרוק זאת עלייה. אני עדיין לא נשואה לבן זוגי ומתכננים להתחתן בקיץ הקרוב, אני באה ממשפחה שההורים עוזרים לילדים אם זה בתשלום הלימודים,חתונה, קניית דירה או סתם לשמור על הילדים... מעולם אבל לא ביקשתי מאימא שלי כסף ולמרות הכל היא עוזרת לי מאוד והביאה לה מתנה יפה לחתונה הקרובה. ולעומת זאת חמותי היקרה לא רק שלא מביאה לבן זוגי כסף אלא מוציאה ממנו בלי סוף. כל כמה חודשים שהוא חוסך לחתונה היא באה ואומרת לו שיש לה קשיים בעסק שלה והיא צריכה מזומנים והוא מתווכח איתה עד שלא עומד בזה ורושם לה צ'ק... בשנתיים האחרונים הוא הביא לה יותר מ60 אלף שקל על העסק המטופש שלה שהוא כמו משחק ילדים עבורה. כל מה שהיא מרוויחה מהעסק היא הולכת ועושה מניקור, פדיקור, מסאג'ים, מכון כושר יוקרתי, קונה ממתקים בדודו אוטמזגין (ובטוח כולן יודעות פה את המחירים שמפחיד להיכנס לשם) , מסעדות , קורס איפור, קורס ספרות.... ואיך שאין לה כסף לקנות סחורה, מי צריך לקנות? החבר שלי!!! נמאס לי! אני יודעת שאני עדיין לא נשואה ואין לי זכות עוד לא הגיד כלום אבל לי ולחבר שלי יש תוכניות ואין מה לעשות הכל היום עולה כסף... כל התוכניות כל פעם נעצור והולכות אחרונה בגלל הקפריזות שלה... הייתה תקופה שהיא באה אליו בהפתעה ואמרה אני צריכה דחוף 30 אלף שקל לחנות והוא הלך ולקח הלוואה ששילם עלייה עוד ריבית 2000 שקל... זה כבר לא הגיוני.... אם היא הייתה חיה חיים צנועים לא הייתי אומרת מילה אבל זה לא יתכן שהיום היא לקחה ממנו 5000 אלף שקל ומחר היא הולכת ועושה מניקור פדיקור ב200 שקל... אני מניקור פדיקור עושה בבית כי אין לי כסף ואני חוסכת את זה לבית שלי ושל חבר שלי שנקנה בעתיד והיא חיה בפאנן... בקיצר אני צריכה הרגעה דחוף לפני שאני אתפרץ עלייה.... אמא שלי אומרת לי לשתוק ולא להגיד מילה לאף אחד ... חבר שלי כמובן בצד שלי ויודע מי זאת אמא שלו אבל הוא מרחם עלייה תמיד ונותן לה סכומים ענקיים על השטויות שלה על העסק שלא מרוויח כלום כבר שנים... היא גם באה לי ביציאות שאני לא מבינה מאיפה זה בא, עכשיו אנחנו מתכננים חתונה והיא אומרת לי "תארגנו הסעה לכל המוזמנים" .... בטח שנארגן אנחנו מיליונרים ממש לארגן הסעה! או שהיא אומרת לי " אני לא עושה תסרוקת בסלון כלות שלך" ועושה לי פרצוף , היא הולכת לשלם לספרית במיוחד כשהסלון יעשה לה במחיר שאני משלמת ואחרי שבוע תלך לחבר שלי ותגיד שאין לה כסף עוד פעם............! אציין שאני מאוד חסכנית, מה שכואב לי כאן זאת הקלות שבא היא מתייחסת לכסף. חבר שלי עובד מאוד מאוד קשה הוא עובד לילות ולפעמים לא ישן 48 שעות, כל הכסף שהוא חוסך זה לבית שלנו... החתונה זה בדיחה כי לקחנו את האולם הכי מסכן בצפון ואת הצלם והד'גיי הכי זולים , וגם סלון כלות הכי זול (כואב הלב אבל אין מה לעשות)... בקיצור אנחנו חוסכים כל שקל כי המטרה שלנו זה לקנות בית לחיות בו ולא חתונת פאר, אבל כל החלומות שלא נקטעים בגלל החנות המטופשת שלה. כבר השלמתי עם זה שהשמלה שלי לא תהיה מפוארת כמו שתמיד חלמתי אלא תהיה חמודה , והשלמתי שלא יהיה לי עוגת קומות בחתונה אלא עוגה קטנטנה... השלמתי עם הכל! אבל אני לא יכולה להשלים עם העובדה שעוד שנים אני לא אוכל לקנות בית כי חמותי רוצה גם שיהיה לה עסק וגם במקביל לעשות קורסים וגם ללכת למסעדות ולעשות טיפולי פנים ואז לתת לחבר שלי לשלם על כל זה... כואב הלב! מישהי עברה משהו דומה ? וגם אם לא , אשמח לעידוד או לטיפים...אני כבר מיואשת! תודה!

לדבר מותר

ולכן תדברי עם החבר שלך שיסגור את הברז ויגיד לו שיש לו תוכניות והוא לא נותן מה היא הייתה עושה אם לא היה לו שתחשוב ככה

mykal

New member
בעיני, נכון לעשות כמה הפרדות,

הפרדה אחת--מה שהיה היה, צריך לחשוב מכאן והלאה איך מתקדמים. ולצורך כך--לפני חתונה, ולפני שתתפרצי עליה או בכלל, לכו ליעוץ, שיתן לחבר כלים להתמודד מול אמא שלו. כי זה שהוא יצטרך תמיד לעמוד ביניכן--לא יוביל לטוב. אבל בשיחה (ביעוץ)--את צריכה לעשות הפרדה נוספת. בין העובדה שהוא רוצה/צריך/נכנע לדרישת אימו. לבין מה היא עושה עם הכסף. עם כל הכבוד--זה לא ענין שלך. ברור שמותר לומר שאינך מונעת רעב או תרופות, אבל גם לא לומר שזה לבזבוז. אלא יש ללמד אותו איך הוא אסרטיבי כלפי דרישה כלכלית של אמו ממנו. ועוד הפרדה--אל תעשי השואות בין מה אמך עושה ומתנהגת לבין אמא שלו--מיותר.

Nightmare18

New member
אני לא חושבת שבן הזוג שלי יסכים ללכת ליעוץ

אבל אני אנסה להציע לו ...

mykal

New member
זה תנאי רציני למיסוד הקשר,

אחרת כל הזמן היא תמשוך אליה, ואת תמשכי אותו לרצונתיך, וזו התחלה לא טובה--ומתכון בדוק למריבות.

נומלה

New member
אולי תציעי יעוץ כלכלי

זה פחות מרתיע. הרי עכשיו אתם צריכים להתחיל לתכנן תקציב משותף עם חסכונות ולשים בצד בשביל חינוך הילדים וכדומה. יעוץ פיננסי נשמע מאוד מקצועי!!! ובכלל לא חופר אבל יאלץ אותו להתחיל לתקצב את האמא שלו ואולי להגיד לה לעשות יעוץ כזה.

אם הוא לא יסכים, אז הוא ממש לא בצד שלך.

וגם לפי מה שאת מספרת - הוא ממש לא בצד שלך. אז מה אם היא מבקשת? ואם היא מתקשרת אליך להתלונן על הבן שלה, היית צריכה לגרום לה להבין שהיא עושה טעות גדולה באופן שהיא לא תתקשר אליך בנושא הזה יותר, שהיא לא יכולה להכנס ביניכם וששאת יודעת טוב מאוד שהוא מזרים לה כספים. בפעם הבאה שהיא מציעה הצעה שעולה כסף, תגידי לה שאין לכם כי חבר שלך הלווה לה כסף לעסק, אז אין הסעה ואין ספרית יקרה.

אתם מתכננים חשבון משותף אחרי החתונה?

כי אם כן זו תהיה גם זכות שלך להחליט אם את מוכנה לממן את הפינוקים של חמותך העתידית. בפעם הבאה שהיא מספרת לך על המסג' שהיא עשתה,נצלי זאת לפתיחת שיחה רגועה, ותשאלי אותה בשיא התמימות ובעיני עגל גדולות האם לא אמרה לבן שלה רק לפני יומיים שאין לה כסף? ותשאלי אותה מאיפה היה לה כסף לעשות מסג'. ואת יכולה גם להוסיף ולשאול אם היא יודעת שזה הכסף שבגללו לך לא תהיה שמלה מושקעת יותר בחתונה. בכל מקרה,אם נחזור לתחילת דברי, הגיע הזמן לשבת לשיחה עם ארוסך היקר ולקבל כמה החלטות כזוג. כי היום אתם עוד לא אחד, בהמשך את כבר תתפוצצי והמחלבה הזו לא תפסיק ככה פתאום.בהמשך זה לא יהיה הכסף שיועד לחתונה שלך אלא לילדים שלך או לך. ואתם צריכים להחליט שאו שאתם מגבילים את הסכומים של העזרה, או שאתם מגבילים את העזרה בכלל. לארוסך יש עוד אחים? איפה אבא שלו? לחמותך ככל הידוע לך יש פנסיה או שעוד כמה שנים היא טיפול עליכם עם כל המשקל?

Nightmare18

New member
המצב לא כל כך פשוט...

לצערנו הרב אביו של החבר שלי נהרג לפני שנים רבות, ומהסיפורים שאני שומעת אני מבינה שבן זוגי דומה לו 2 טיפות מים כלומר גם בנושא הכסף- היה נותן לאישתו ושותק... אז במשך כל השנים שהם בארץ אין להם כלום חוץ מדירה מסכנה - אין חסכונות! אין שום דבר!!!! אפילו הבית שלהם לא משופץ!!! הם חיים מיום ליום... בן זוגי חי איתה בביתה! ובמשך חודשים רבים היה נותן לה 3000 שקל מתוך 4500 שהרוויח! כל הכסף הזה היה הולך לפינוקים שלה. אני הייתי קודחת לו בראש שיפסיק לתת עד שיום אחד היא באה אליו ביציאה שהיא צריכה דחוף סחורה ושיתן לה 30000 שקל זה גרם לריב ענק ביני ובין זוגי שבו הוא אמר שאני חומרנית ואם צריך הוא יתן את כל הכסף שיש לו בבנק בשביל שיהיה לה טוב... מה שאני מבינה מזה שהוא כל כך מרחם עלייה מכל מיני סיבות שהוא מוכן לתת לה הכל והיא מנצלת את זה עד הסוף... אחרי שכל זה קרה הוא המשיך לתת 3000 אלף שקל עד שהגיעה החופש הגדול מהאוניברסיטה ואמרתי לחבר שלי יש לך כסף לטוס לחו"ל? ולא היה לו שקל כי הכל הולך אלייה! והוא כל כך התבייש שהלך ואמר לה את זה, אמר לה תקשיבי אני רוצה לבנות את חיי אבל אין לי שום יכולת כי את חיה בכייף הולכת למסעדות אבל אני לא יכול להרשות לעצמי כלום! ומאז , 5 חודשים, הוא לא הביא לה שקל עד שלפני שבוע היא ביקשה ממנו שוב 5000 אלף שקל... כלומר הוא חסך מאז בסביבות ה35 אלף שקל ועכשיו שוב נשאר 30 אלף... ואני לא אופתע אם בעוד שבוע היא תרצה עוד מזומנים.. הבעיה פה שהיא התקשרה אלייה והתלוננה שהוא אמר לה לסגור את החנות, ולא סיפרה שהיא ביקשה כסף... ואמרה לי עוד ברוב חוצפתה שהוא כמו אוייב בשבילה כי לא רוצה בטובתה... וכשאמרתי לו לעומת זאת שהיא צריכה לסגור את החנות הוא אמר לי "בזכות החנות הזאת אני ואת חיים..." כלומר הוא מחק את כל השנתיים שנתן לה מלא כסף אלא מחשיב רק 5 חודשים שלא נתן לה כלום... ופתאום אנחנו חיים על חשבונה... בקיצר המצב מאוד עגום... הוא לא יודע שהיא התלוננה באוזניי ואני לא אמרתי כלום... בא לי פשוט לצעוק עלייה שהיא נצלנית אבל אני שותקת.

tzuri6

New member
מנסיון

בעלי גם עוזר לאביו כל שנה והוא מחזיר לנו אחרי כמה חודשים ... אני לא אוהבת את זה כי אני לא אוהבת לערבב כספים ומשפחה תארי לך מצב שאנחנו נותנים לו כסף והוא לא מצליח למכור את הסחורה ולא יהיה מסוגל להחזיר לנו את הכסף ... כל שנה באזור הזה של השנה הוא מבקש 60 אלףשקל לעזור לקנות סחורה לחנות שלו אני ממש לא אוהבת את זה אבל בעלי מרגיש שההורים שילמו לו על תואר ראשון ושני שהוא חייב לעזור להם השנה אמרתי לו שאנחנו אם ילדה ואני בבית איתה ואני מבקשת שאם הוא מבקש כסף להגיד לו שאנחנו לא מסוגלים לעזור לו השנה נראה מה יהיה ביינתים הוא לא ביקש או שאני לא יודעת כי בעלי לא רצה להרגיז אותי חחחחח הוא יודע שאני על הקצה איתם .... בכל מקרה אצלי מה שמפריע לי זה כי אבא שלו ביקש שלא נספר לאמא שלו שהוא הלווה מאיתנו כסף ובעייני זה ממש לא נכון להסתיר אני מרגישה ממש לא בנוח שהיא לא יודעת אבל מה אני יעשה יש גבול לכמה אני יכולה להתרגז כל משפחה עושה מה שנראה לה ... מה שכן אם יש לך כספים משלך שימי במקום אחר לעתיד באמת .... וחשבון משותף לא ממליצה אם אין הדדיות ואת לא יודעת מה קורה בחשבון בהצלחה !!!!

אני אשאל אותך בשיא הכנות

ותחשבי עם עצמך טוב לפני שאת עונה איך את מתחננת להתמודד עם זה אחרי החתונה? אני מבינה את התחושה שלך שעכשיו את מתחתנת ויהי מה. קבלת את הצעת הנישואים המיוחלת שרב הנשים חולמות עליה מהרגע שהן מכירות גבר. ואת אומרת לעצמך שיהיה בסדר, ומסרבת בתוקף לראות לעבר העתיד ואומרת שתתמודדו עם כל מה שיבוא. אני מכירה את זה. אבל באמת, מחר את נשואה. המצב לא ישתנה.היא תבקש ממנו והוא יתן לה.אתם תריבו על זה. ואז חודשיים הוא לא יתן לה את האלף לחודש ואז אחרי 3 חודשים הוא יתן לה במקום 3000 (אלפיה בחודש) 10 אלף. את תתפוצצי. זה יאכל אותך (ובצדק!) איך את יכולה להתמודד עם זה? ממבט מפוקח של מישהו מהצד, ואת בטוח לא תקשיבי לזה, אבל תזכרי את הדברים האלו בעתיד, עדיף לך להקפיא את החתונה.ולהבהיר לבן זוגך שעד שהנושא לא פתור את לא רואה איך אתם מתחתנים. אחרת עוד שנה את תכתבי פה שוב, הפעם בהריון, על איך העצבים רומסים כל חלקה טובה כי את נאלצת לקנות לתינוק שלך חדר שינה סוג ב' במקום את חדר החלומות שדיימנת לעצמך.

Nightmare18

New member
אה ואין אחים ואולי יש פנסיה כי היא עבדה

12 שנים במפעל ולפני 3 שנים פתחה עסק שמאז היא רק בחובות והכניסה גם את חבר שלי לחובות

kikush4

New member
בעיניי זאת נק' מעוד חשובה וחשוב שתדברי על זה

עם בעלך לעתיד. הרי מדובר בכסף שבקרוב יהיה שלכם. אתם צריכים לחשוב ביחד מה עושים עם ההלוות / מתנות האלה לאמו , כי זה דבר שאלול ליצור מחלוקת רצינית בעתיד הקרוב וחשוב לדבר על זה לפני שמתחתנים ומביאים ילדים

Nightmare18

New member
אני מדברת איתו על זה כל הזמן

וזה פשוט כבר מעיק לדבר על זה... אני כל פעם אומרת מספיק לתת כסף ואני מרגישה ממש כלבה שאני אומרת את זה אבל אני יודעת שאני צודקת! הורים צריכים לעזור לילדים שלכם לפרוח, לדחוף אותם קדימה ולא להרוס להם את החיים... היא רק לוקחת ולוקחת ואני כל כך עצבנית על זה... היא התחתנה עם בעל נפלא , לה היתה חתונה וגם אני רוצה זה הזמן שלי והיא לא מאפשרת לי היא פשוט מציקה . והכי מוזר בסיפור הזה שהיא לוקחת מלא כסף ממנו אבל לעומת זאת היא כל היום משרתת אותו ומכינה לו אוכל ומנקה אחריו ... כלומר היא כאילו לוקחת תשלום על זה שהיא משרתת אותו... פשוט ככה.

kikush4

New member
אתם חייבים להגיע להסכם כלשהו

בעניין אמו לפני החתונה. אי אפשר להשאיר את הנושא פתוח ושאת תצאי "הכלבה" בגלל שבעתיד לא תרצי לממן לה את הפינוקים שלה

אני חושבת שמצב כזה הוא איום על הזוגיות שלכם

ולפני שמתחתנים צריך להגיע להסכמות - כסף זה נושא מאוד מהותי בחיי זוג ועליו כבר התפרקו לא מעט נישואים. עכשיו, כאשר זה עדיין לא כסף שלך, את כבר מתחרפנת, תארי לעצמך שהוא יחלק בלי הסכמתך כסף משותף שלכם (אחרי הנישואים), כסף שאת עובדת בשבילו קשה ומייעדת אותו להקמת משפחה - זה כבר מוציא מהדעת.

למעלה