הגיון-

• פותח הנושא LeB
  • פורסם בתאריך

LeB

New member
הגיון-

שאלה מעצבנת לROOKIE כמוני בתחנת המשטרה מסתובבים שוטרים וגנבים בלבד. ידוע שכל השוטרים שקרנים, ואילו הגנבים דוברי אמת. דוב פונה לשמיל ואומר לו: "אתה שוטר". מה מאלה אינה יכולה להיות תשובת שמיל 1 אני גנב 2 אתה גנב 3 אתה שוטר 4 שנינו גנבים אני אישית הלכתי לאיבוד בשאלה הזאת מכל הכיוונים האפשריים ואין לי מושג מה עושים פה (עוד לא למדנו את זה בקורס בכלל)

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif לדעתי ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

התשובה היא 2: נבחן את האפשרויות. 1. דוב דובר אמת, הוא גנב ===> כלומר שמיל שוטר, והוא צריך לשקר. 2. דוב שקרן, והוא שוטר ===> כלומר שמיל גנב, והוא דובר אמת. "אתה גנב", זה מה שאומר שמיל. אם שמיל דובר אמת, דוב צריך להיות גנב, כלומר גם דובר אמת, מה שלא אפשרי, כי אם הוא היה דובר אמת, שמיל היה צריך להיות שוטר. אם שמיל שקרן, אז- דוב שוטר, והוא צריך לשקר, אבל הוא אומר לשמיל "אתה שוטר" ולכן דובר אמת. שוב סתירה. אני מקווה שאני לא טועה ומטעה. הסתבכתי כמו אלוהים יודע מה, להסביר את זה. אני חותמת לך שזה שאלה ברמת מועדון 700. מאיפה הבאת את זה ?

Noamshemesh

New member
הבאנו את זה מהמבחן

פתיחה שעשו לנו בקידום בבית ספר קבלי את ההסבר שלי לתשובה שלי אז ככה יש לנו דובר אמת = גנב שקר = שוטר בוא נהפוך יהיה יותר קל גנב יהיה אמת שוטר יהיה שקרן דב אומר לשמיל אתה שקרן אם שמיל עונה לו אני אמת ודב גם שקרן אז זה בסדר אם שמיל עונה לו אתה אמת ושמיל שקרן אז זה בסדר. אם שמיל עונה לו אתה שקרן ושמיל אמת אז זה בסדר אם שמיל עונה לו אני שקרן ואתה שקרן אז זה לא יכול להיות כי דב אמר לשמיל ששמיל שקרן, ואם דב גם שקרן אז דב דיבר אמת

lernery

New member
בהחלט ייתכן

"אם שמיל עונה לו אני שקרן ואתה שקרן אז זה לא יכול להיות כי דב אמר לשמיל ששמיל שקרן, ואם דב גם שקרן אז דב דיבר אמת" - זה יכול להיות, זה שקר רגיל. שמיל דובר אמת, ודב אומר משפט שחציו אמת וחציו שקר - וכיון שהוא לא אמת מלאה, הוא נקרא שקר.

Noamshemesh

New member
דב אומר לשמיל ששמיל שוטר

ועכשיו או שדב שוטר ומדבר שקר ואז שמיל גנב או שדב גנב ומדבר אמת ואז שמיל שוטר אבל לא יכול להיות מצב שדב גנב ואומר לשמיל שהוא שוטר (שזה צריך להיות אמת) ושמיל עונה לו ששניהם מדברים אמת (כלומר גנבים). מבין?

זה בדיוק העניין

הוא לא אומר לו ששניהם דוברים אמת כשהוא אומר שנינו גנבים..הוא אמר דבר שקרי..כלומר המשפט "שנינו גנבים הוא משפט שיקרי"{כלומר אחד מאיתנו גנב} ובגלל זה הוא הגיוני..

LeB

New member
מבחן ראשון סימולציה ראשונה

בקורס, יום ראשון שיעור ראשון 9 בבוקר- ישר למים החמים. GOTTA LOVE IT

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif על שאלות כאלה ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

הייתי מעדיפה ש-ירו בי. מה זה
הקידום האלה לא שפוים, אני מוכנה לחתום שאין דברים מטורפים כאלה בפסיכומטרי
ואם טעיתי, אז טעיתי, אני אפילו לא מנסה לחשוב על זה שוב, אני אשמור את ההתאבדות לרגע שהחיים שלי יהיו עוד יותר גרועים

lernery

New member
הבחורה צודקת - ו4 לא נכון

אם שמיל דובר אמת - גנב - והוא אומר לדב שהוא שוטר - שקרן, ודב אומר "שנינו גנבים" - כלומר שנינו דוברי אמת - הרי הוא משקר, כי אחד מהם (שזה הוא) איננו דובר אמת! באופן כללי מותר לאדם להגיד "שנינו שקרנים", וזה לא יוביל לסתירה פנימית. זאת לעומת "אני שקרן" שבהחלט יוביל לסתירה פנימית (כי אז המשפט לא יכול להיות אמת אלא אם הוא משקר, או שהוא לא יכול להיות שקר אלא אם הוא אומר את האמת, אבל במקרה של "שנינו שקרנים" ייתכן שזה שקר "לגיטימי" במקרה שמי שאמר את המשפט הוא שקרן ואילו השני דובר אמת) אגב, אני זוכר שאלה עם העקרון הזה בפסיכומטרי שלי ממש.

Noamshemesh

New member
../images/Emo128.gif

אבל! אתה לא יכול להגיד ששניהם מדברים אמת (מה ששמיל אמר פה (גנב=אמת))

אל דופא

New member
זה לא 4

כי אם דוב גנב ושמיל שוטר ודוב אומר לשמיל "אתה שוטר" ושמיל עונה "שנינו גנבים" זה שקר (כי רק דב גנב) ושוטרים שקרנים- זה עדיין בסדר. (רק על פי נתוני השאלה, לא בחיים!).

anti711

New member
תגובה

בשאלה כזו כדאי להציב את זהות הדובר (אמת/שקר) ולבדוק איזו תשובה בלתי אפשרית ל' בשאלה הזו: נניח שדוב הוא דובר אמת - לפי נתוני השאלה הוא גנב, ולכן טענתו ששמיל הוא שוטר היא אמיתית. שמיל ע"פ נתוני השאלה הוא שקרן מכאן שאם יטען שדוב הוא גנב, אזי תהיה זו טענת אמת ולכן תשובה זו מובילה לפרדוקס ולפיכך היא אינה אפשרית (העיקרון המנחה הוא ששקרן צריך להיות שקרן באופן עקבי לאורך כל השאלה וכך גם דובר האמת) זווית אחרת: בשאלות כאלו משווים בין תכונות לזהות הדוברים: שוטר=שקרן גנב=דובר אמת לכן אם דוב קורא למישהו שוטר=שקרן הוא אינו יכול להשיב אתה גנב=דובר אמת (פרדוקס השקרן: אדם לא יכול להעיד על עצמו שהוא שקרן)

naring

New member
תראה:

תשובה 4. אם דב הוא גנב אז שמיל שוטר והוא אמר אמת (לגבי מקצועו של דב.) אם דב הוא שוטר אז שמיל גנב ואז הוא משקר כי הוא אומר שדב גנב.

ענת73

New member
ש-נים

שלא עשיתי אמת/ שקר
התגעגעתי.. LeB אם כבר התחלת את הקורס בטח לימדו אותכם הצרנות. מה שנחמד זה שאפשר לפתור את השאלות בלי לקרוא את המשפט בכלל, אלא רק עם הנוסחאות. אותו כנ"ל באמת/ שקר - ברגע שילמדו אותכם את השיטה זה כבר לא יראה כזה מסובך, אז אל דאגה
.. ולתשובה- בקידום נדמה לי שמלמדים להשתמש בטבלה: לפי האפשרות הראשונה דוד דובר אמת (מתחילים תמיד עם המצב הכי פשוט) מכאן שהוא גנב, וששמיל שוטר, כלומר שקרן. לכן תשובה (2) נפסלת כי שמיל השקרן לא יעיד על דוד הגנב שהוא גנב (כי שמיל יכול רק לשקר). לפי האפשרות השניה (כדאי לבדוק את כל האפשרויות למרות שכבר הגענו לתשובה) דוד שקרן, מכאן שהוא שוטר וששמיל גנב, כלומר דובר אמת. לכן תשובה (2) שוב נפסלת כי שמיל דובר האמת לא יעיד על דוד השוטר שהוא גנב. לא כזה נורא

ZARINA1

New member
כיף של שאלה../images/Emo9.gif

חברה התשובה היא פשוטה ואל סיסתבכו שניהם לא יכולים להיות שוטרים איך שלא תיסתכלו על זה. בגלל העובדה הפשוטה ששוטרים שקרנים .אם הם היו שוטרים הם היו צריכים להגיד כל מקצוע פרט לשוטרים כי הרי שוטרים שקרנים. הם גם לא יכולים להיות גנבים.כי אז היו צריכים להגיד את האמת שהם גנבים כי גנבים הם דוברי אמת. לכן תשובה 4 היא הנכונה. עוד הסבר למשהו....

lernery

New member
לא לא לא..

העובדה שלא יכול להיות ששניהם שוטרים הופכת את המשפט הזה לשקר... אבל זה לא הופך את זה למשפט שאחד מהם לא יכול להגיד אותו.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אני על סף ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

השתגעות. תזהרו. תראו- אם דוב גנב, הוא אומר אמת, כלומר שמיל צריך להיות שוטר, כלומר שמיל שקרן. שמיל אומר "אנחנו גנבים"- משקר. הכל מסתדר. ככה שהגיוני שיגיד את זה. תשובה 4 נפסלת.

למעלה