הודעה סופית ומוחלטת בנושא
קודם כל, כפי שvery cool dude כבר כתב, כל הסיפור כאן הוא "פרדוקס השקרן". בלי קשר בכלל, תשובה 4 היא "שנינו גנבים". כלומר אני אומר אמת וגם אתה אומר אמת. נניח שדב הוא גנב ואילו שמיל הוא שוטר. דב אומר: "שמיל, אתה שוטר" - "כלומר שמיל אתה שקרן". בהתאם להנחתנו הרי דב אומר אמת, כי אכן שמיל הוא שוטר. כעת, שמיל אומר: "שנינו גנבים" - כלומר גם אני וגם אתה אומרים אמת. בהתאם להנחתנו, שמיל צריך להגיד עכשיו משפט שקר. האם "שנינו גנבים" הוא משפט שקר? כאן נמצאת נקודת התורפה. זהו משפט חצי נכון - משפט שחציו אמת וחציו שקר - כי דב אמנם גנב, אך שמיל שוטר. אם נגדיר את "שנינו גנבים" כמשפט שקר, הרי שהכל מסתדר - שמיל, שהוא שקרן, אומר משפט שקר. זה לא יוצר את פרדוקס השקרן כי השקר של שמיל כאן הוא ביחס לדב. פרדוקס השקרן נוצר רק כאשר אדם אומר על עצמו: "אני שקרן" אבל מה ששמיל אומר כאן הוא: "אני דובר אמת, ואילו אתה שקרן" כזכור, לאדם דובר שקר מותר להגיד "אני דובר אמת" (כי הוא משקר...) כך נפטרנו משתי הבעיות: 1. שמיל השקרן אומר אכן משפט שקר 2. אין כאן את "פרדוקס השקרן" אני מקוה שכל מי שלא הבין קודם הבין עכשיו. בכל מקרה, היו לי שאלות כאלה גם במבחני מתכונת וגם במבחן עצמו, ואני בטוח ב100 אחוז שזו התשובה. השאלות האלו גם לא נדירות כל כך, הן מופיעות אחת למבחן-שניים. אגב, פרדוקס השקרן הוא בסיס לחלק גדול מהמתמטיקה. (ראסל והלוגיציזם)