הגיון-

• פותח הנושא LeB
  • פורסם בתאריך

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אני על סף ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

השתגעות. תזהרו. תראו- אם דוב גנב, הוא אומר אמת, כלומר שמיל צריך להיות שוטר, כלומר שמיל שקרן. שמיל אומר "אנחנו גנבים"- משקר. הכל מסתדר. ככה שהגיוני שיגיד את זה. תשובה 4 נפסלת.

ZARINA1

New member
סליחה תיקון../images/Emo163.gif

השאלה היתה "אתה שוטר" כל התשובות בשאלה נכונות פרט לתשובה 4 שם ניתן מידע על שנהם. השאלה לא היתה מי אנחנו על כן זו התשובה היחידה שמיל לא יכל לתת.

התשובה היא לא 4!!..אלא 2..

תקראי מה ש-lernery כתב,הוא הסביר את זה בצורה מעולה..

ZARINA1

New member
אני חולקת על דעותו../images/Emo9.gif

ראשית לא צויין שאחד חייב להיות שוטר והשני גנב. שניהם יכולים להיות שוטרים. ושניהם יכולים להיות גנבים. אולי שוטר שואל שוטר וגנב שואל גנב....

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif טוב, כל מי שאומר../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

4 צודק כל מי שאומר 2 טועה או שלא

ZARINA1

New member
הסבר ../images/Emo9.gif

הסבר מפורט: גנב יכול להיות אך ורק גנב. כי גנבים דוברי אמת. על כן תשובה 1 תיתכן. שוטרים יכולים לענות כל תשובה פרט לתשובה אני שוטר. כי הם אינם יכולים להגיד אמת. עכשיו נביט בשאלה שהיא "אתה שוטר" גנב יענה תשובה נכונה אתה גנב או לחילופין אתה שוטר כי גנבים אמרים אמת. על כן תשובה 2 ו- 3 תתכן. שאלה מספר 4 מדברת שנינוי גנבים ולא על המשפט או השאלה שהוצגו. זה כמו לשאול מה השעה? ולקבל תשובה: השעה שנלח לישון. אולי באמת צריך ללכת לישון.אך זה לא עונה על השאלה מה השעה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אני לא טורחת ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

לקרוא את ההסבר. כי התשובה היא 2. בהתחלה לא הייתי בטוחה בעצמי כי השאלה מבלבלת, אבל אחרי שמספיק אנשים תמכו בזה, אני סומכת על זה. וכתבתי פה איפשהו למה זה לא 4, ואין לי כוח לחזור על זה.

bralon1

Member
רק שתרגישי טוב עם עצמך

קידום לפחות לא חושבים כמוך כי גם אני חשבתי כמוך בזמן הבחינה ומסתבר שטעיתי.

ZARINA1

New member
אני לא עניתי כדי להרגיש טוב

אני חושבת שקידום זה לא אלוהים יש שם אנשים כמוני וכמוך הם אנושים ובהחלט עלולים לעשות טעויות.(בהקשר לשאלה זה ברור שכל מי שמשקר יכול לשקר בכל דבר וזה מה שפוסל תשובות 3,2 ) אולי הם צודקים אולי יש להם סברה שאנחנו לא יודעים... אז שיפרסו את תשובתם כי סתם להגיד תשובה 2 אני לא מקבלת. אני כאן כדי ללמוד.אך גם כדי לחלוק את הידע שלי לאחרים.

את ממש עקשנית

אז אם את כזו עקשנית..תשבי עם דף ועיפרון תבדקי את כל האופציות..גם אם שניהם גנבים,גם אם שניהם שוטרים,וגם אם כל אחד משהו אחר{יש 4 אפשרויות}..ותראי שתשובה 4 יכולה להתקיים{בדגש על יכולה..זה לא חייב להתקיים בכל מצב ....ודרך אגב מה הקשר בין הדוגמא שהבאת לשאלה מה השעה לשאלה שאחנו מדברים עליה??.כנראה שזה נשגב מבינתי}..ו-תשובה 2 לא יכולה... בהצלחה

ZARINA1

New member
יש נכון

כל התשובות יכולות להתקיים לא על זה התכווניתי. אני פשוט אומרת שסברה 4 היא היחידה שלא מתחיחסת לשאלה. ואני כבר הסברתי למה.. לגבי עקשנות...זה לא מה שחשוב... יותר חשוב לי להבין מה היה בראש של מי שכתב את השאלה... על כן חשוב ההסבר של מי שכתב אותה.

verycooldude

New member
הפתרון הפשוט והקצר הוא:

פרדוקס השקרן: לא יכול להיות שמישהו יעיד על עצמו, גם בעקיפין, כי הוא שקרן. אם אמרו לבחור (שכחתי את שמו) "אתה שקרן" (שוטר), לא ייתכן כי הוא יענה "אתה צודק" (אתה גנב). זה הכל. תשובה 2.

מיקס מפ

New member
מאיפה אתה?

הרצליה אולי? כי גם לי הייתה את השאלה הזאת במבחן של קידום היום אבל בעצם מה הסיכוי, זה בטח אותו מבחן

galiza

New member
תשובה 2 היא הנכונה, ההסבר:

נחלק את המקרה ל-2 מקרים: מיקרה א'- הטענה "אתה שוטר" היא טענת אמת: אם כך, דוב-גנב שמיל-שוטר מיקרה ב'- הטענה היא שיקרית: דוב-שוטר שמיל-גנב ככה אנחנו רואים שאחד מהם חייב להיות שוטר, והשני גנב. אין מצב של שיחה בין 2 שהם מאותו התפקיד. עכשיו ניבדוק את האופציות של התשובות: 1. נביט במקרה א' (של האמת)- דוב אומר לשמיל שהוא גנב (כשבעצם הוא שוטר), אז הוא עונה לו- "אני גנב"- משקר לו, ומצב כזה אפשרי. לכן תושבה מספר 1 נפסלת. 3. נביט כעת במיקרה מספר 2, דוב אומר לשמיל שהוא שוטר (הוא בעצמו שוטר, לכן הוא משקר), ושמיל (שהוא גנב ולכן דובר אמת)- אומר לדוב שהוא שוטר. מצב זה אפשרי, לכן גם תשובה 2 נפסלת. כעת ההתלבטות היא בין 2, לבין 4: לגבי תשובה 2, זה הולך ככה: במיקרה הראשון: אם דוב אומר לשמיל "אתה שוטר" שמיל לא יכול להגיד לדב אתה גנב, כי אז הוא אומר את האמת (והוא אמור לשקר!!) במיקרה השני: אם דוב אומר לשמיל "אתה שוטר" (הוא משקר, כמו ששוטר צריך לעשות..)- שמיל לא יכול לענות לו "אתה גנב" (כי אז הוא משקר, והוא אמור לאמר אמת!! לכן תשובה 2 היא הנכונה... מקווה שהבנת למה התכוונתי.. מצטערת שיצא ארוך.. פשוט ניסיתי להסביר עד הפרטים הקטנים.. וסורי אם חזרתי על מה שאולי מישהו כתב פה, לא קראתי את כל התגובות, קראתי רק חלק (יש הרבה...
)

Noamshemesh

New member
טוב אני אשאל ביום ראשון

את המדריך שלי נראה מה התשובה אני עדיין חושב ש 4 אפילו שקראתי פה את כל התגובות ולא הבנתי כלום מהן..

lernery

New member
הודעה סופית ומוחלטת בנושא

קודם כל, כפי שvery cool dude כבר כתב, כל הסיפור כאן הוא "פרדוקס השקרן". בלי קשר בכלל, תשובה 4 היא "שנינו גנבים". כלומר אני אומר אמת וגם אתה אומר אמת. נניח שדב הוא גנב ואילו שמיל הוא שוטר. דב אומר: "שמיל, אתה שוטר" - "כלומר שמיל אתה שקרן". בהתאם להנחתנו הרי דב אומר אמת, כי אכן שמיל הוא שוטר. כעת, שמיל אומר: "שנינו גנבים" - כלומר גם אני וגם אתה אומרים אמת. בהתאם להנחתנו, שמיל צריך להגיד עכשיו משפט שקר. האם "שנינו גנבים" הוא משפט שקר? כאן נמצאת נקודת התורפה. זהו משפט חצי נכון - משפט שחציו אמת וחציו שקר - כי דב אמנם גנב, אך שמיל שוטר. אם נגדיר את "שנינו גנבים" כמשפט שקר, הרי שהכל מסתדר - שמיל, שהוא שקרן, אומר משפט שקר. זה לא יוצר את פרדוקס השקרן כי השקר של שמיל כאן הוא ביחס לדב. פרדוקס השקרן נוצר רק כאשר אדם אומר על עצמו: "אני שקרן" אבל מה ששמיל אומר כאן הוא: "אני דובר אמת, ואילו אתה שקרן" כזכור, לאדם דובר שקר מותר להגיד "אני דובר אמת" (כי הוא משקר...) כך נפטרנו משתי הבעיות: 1. שמיל השקרן אומר אכן משפט שקר 2. אין כאן את "פרדוקס השקרן" אני מקוה שכל מי שלא הבין קודם הבין עכשיו. בכל מקרה, היו לי שאלות כאלה גם במבחני מתכונת וגם במבחן עצמו, ואני בטוח ב100 אחוז שזו התשובה. השאלות האלו גם לא נדירות כל כך, הן מופיעות אחת למבחן-שניים. אגב, פרדוקס השקרן הוא בסיס לחלק גדול מהמתמטיקה. (ראסל והלוגיציזם)

למעלה