הגיון.

הגיון.

21. רוב האלמנות שחורות. כל האלמנות השחורות הן בכלל עכבישים עכביש הוא היצור היחיד שיכול להיות מכוער. מה נכון בודאות? (1) אם יאמרו לנו שרק אלמנות שחורות יפות נוכל הסיק שאין עכבישים בעולם. (2) אם יאמרו לנו שרוב העכבישים ארסיים, נוכל להסיק שקיימת בעולם לפחות אלמנה שחורה אחת שהיא עכביש ארסי. (3) אם יאמרו לנו שקיימות אלמנות שאינן שחורות, נוכל להסיק שיש אלמנות יפות. (4) אם יאמרו לנו שמישהי שחורה, נוכל להסיק שהיא עכביש. 22. אריק אומר: אני תמיד משקר עמרי אומר: אני לעולם איני משקר. גלעד שומר על זכות השתיקה. מה מהבאים נכון בודאות? (1) גלעד שקרן (2) עמרי משקר לפעמים (3) גלעד ואריק משקרים (4) אריק משקר לפעמים 23. "פילדוק" הוא פועל מוכר במאדים. טענה א':ירחמיאל מפלדק רק את מי שלא מפלדק את עצמו. טענה ב':ירחמיאל מפלדק את עצמו. קבע מה מהבאים נכון: (1) טענה א' נובעת מטענה ב' (2) טענה ב' נובעת מטענה א' (3) שתי הטענות סותרות זו את זו. (4) אין קשר בין הטענות.

1234aaa

New member
../images/Emo41.gif זה לא טוב ככה!!!

קודם כל הרמה מוגזמת ,עם כל הכבוד אין דברים כמו שאתה מפרסם (אני לא מדבר דווקא על ההגיון אלא בכלל) לא יופיעו לעולם ואי אפשר לפתור את זה תוך דקה (לבנאדם ממוצע). דבר נוסף שזה יוצר,"החלשים יותר" לא יכולים להשתתף ונוצר מצב ש2.5 אנשים עונים על השאלות... תורידו קצת את הרמה ותעשו דברים שיותר קרובים למה שיש בבחינה ,אחרת זה לא יעיל. לטעמי לפחות. אני פשוט רוצה שכולם ישתתפו אז זה יהיה יותר מעניין.

gabimaor

New member
קודם כל

לא להתרגז. כבר נאמר שיש שאלות קשות פה. אגב,היו פה גם שאלות לחלוטין לא מוגזמות (התנועה לדוגמא) מעבר לזה,נראה לי שלנמרוד מגיע הרבה תודה ולא תגובה כזו.הבן אדם כבר 3 שעות עובד פה בשבילכם.

1234aaa

New member
חלילה..

אני לא מתרגז.. מצטער אם זה נשמע ככה.. פשוט יהיה יותר מעניין אם הרבה אנשים ישתתפו. ותודה ענקית לנמרוד!

למען הסדר הטוב...

בתחילת הערב ניסיתי להבהיר בצורה חד משמעית שרוב השאלות אינן מסוג השאלות שיופיעו בפסיכומטרי. שאלות פסיכומטריות תרגלתם שלושה חודשים. אני מאמין שאתם מכירים את הרמה. המטרה הייתה לגרות קצת את החשיבה. אין ספק שישנן שאלות שמצריכות יותר מדקה, אך המטרה הייתה לבדוק עקרונות מסויימים ולא לכתוב שאלה שתתאים למבחן. אני מלמד באופן פרטי, והתלמידים שלי צריכים לפעמים אתגרים קצת יותר רציניים מתרגילים רגילים. זה מה שהם מקבלים. בכל מקרה אין כל סיבה לדאגה. גם מי שלא הצליח לפתור את התרגילים שהועלו כאן הלילה יכול להיות מוכן למבחן באופן טוב מאוד.

1234aaa

New member
אתה יכול אולי לעבור לתת

תשובות נכונת? הווינדוס שלי דפוק אז לא יכולתי להיות בצ'אט..

התשובות שלי

21. 1 22. אם היה "יש סתירה פנימית" הייתי בוחרת בזה. כי לא יכול להיות שמישהו יגיד "אני משקר תמיד", זה סתירה. אם הוא משקר, אז המשפט האמיתי יהיה "אני לא משקר" - כלומר שהוא דובר אמת, אבל הוא משקר.... ואם הוא דובר אמת והוא אומר שהוא תמיד משקר, שוב סתירה. ולא מצאתי כזאת תשובה. 23. 3

אבל הוא לא יכול לא לשקר ולא

לדבר אמת. במקרים כאלה יש תשובה - "סתירה פנימית בנתונים" או משהו כזה. אבל לא יכול להיות שהוא משקר, ולא יכול להיות שהוא דובר אמת. אז זה גם לא יכול להיות לפעמים.

ofir14

New member
אל תבלבלי אותנו

הוא יכול להגיד: " אני תמיד משקר" ולבעצם להגיד את האמת אבל בכך הוא בעצם נותן לנו את האופציה של לפעמים. כי הנתון הוא שהוא תמיד משקר.

אני לא מנסה לבלבל אף אחד

אם הוא אומר "אני תמיד משקר" והוא משקר, אז המשפט האמיתי הוא - "אני לא משקר" - אבל זאת לא אמת, כי הוא משקר. הבנת?

ofir14

New member
לא נכון

שאלו מה נכון בוודאות. אם הוא אומר אני תמיד משקר ומשקר, סימן שהוא משקר לפעמים, אם הוא דובר אמת המשפט הנתון סותר את האמיתה. לכן האפשרות היחידה שנכונה בוודאות היא שהמשפט "אני משקר תמיד" משמעו "אריק משקר לפעמים" ככה מה שלא יומר אריק לא ניתן לסתור את זה ע"י אמת או שקר.

אבל אם הוא משקר לפעמים

זה אומר שלפעמים הוא גם דובר אמת, אבל לא יכול להיות מצב שהוא דובר אמת, והוא יגיד "אני תמיד משקר"

וחוץ מזה,

לפי החוקים של הפסיכומטרי ל-אמת ושקר - מי שדובר אמת, תמיד דובר אמת, ומי ששקרן תמיד דובר שקר, לכן לא יכול להתקיים כזה מצב. זה בנוסף למה שכבר אמרתי קודם.

leffblond

New member
לדעתי פשוט לא יכול להתקיים מצב כזה

כי אם הוא שקרן הוא לא יכול להגיד שהוא כזה אלא רק "אני דובר אמת" ואם הוא דובר אמת הוא לא ישקר ויגיד שהוא משקר... כי הוא דובר אמת ולכן זהו פרדוקס השקרן בהתגלמותו! אני אחזור לתחילת השירשור כי לא ממש קראתי את התשובות...

למעלה