הגיון.

ofir14

New member
תיקנתי את עצמי מההודעה הקודמת

מה אתה רוצה מגלעד הוא תמיד שותק הוא לא יכול להגיד כלום תעזוב אותו. קיצר מה שכולנו מסכימים עליו......

ofir14

New member
מה שבטוח כולנו מסכימים

זה שבבחירות הבאות מש' שרון כבר לא תשלוט לנו במדינה.

leffblond

New member
יש מצב שרק תשובה מספר 1 נכונה?!?!?

כי את כל השאר פסלתי- אין נתונים שאומרים בדיוק כמה מתוך הדוברים הם שקרנים , או באילו תנאים הם משקרים ולכן לא ניתן להסיק מסקנה ובטח שלא מסקנה כמו שאריק משקר לפעמים.... כי הוא נפסל עקב פרדוקס השקרן... וגלעד הוא היחיד שלא יודעים עליו כלום אז אולי הוא השקרן... מה התשובה באמת? אני בטוחה שחסרים פרטים...

א ד ו ש

New member
למרות שהשאלה על פרדוקס השקרן

היא נחמדה, אין סיכוי שהיא תופיע בפסיכומטרי משום שזו לא התרה "חוקית" של הפרדוקס.

תשובות:

לאחר כל הויכוחים... התשובה לשאלה 21 היא 1 (כיון שאם נגיע למסקנה ש-X ----> לא X, נוכל להסיק שאין X בעולם). היא אינה תשובה 2, כיון שלא מדובר על שתי טענות רוב שמתייחסות לאותה קבוצה, אלא לקבוצות אחרות. שאלה 23: התשובה היא כמובן 4, והכל חוקי וכשר (אדוש) דובר אמת מוגדר כיצור שתמיד יאמר אמת. דובר שקר: מספיק שישקר פעם אחת - מבחינתי הוא שקרן. היצור היחיד שיכול להגיד על עצמו: "אני שקרן" זה זה שמשקר לפעמים. חוקי ולוגי. שאלה 24: כמובן שהטענות סותרות אחת את השניה.

א ד ו ש

New member
לוגי מאוד ואכן התשובה 4 היא הנכונה

אך לא חוקי משום שזה לא מוכר כפתרון חוקי של פרדוקס השקרן (בחיים לא הופיע בפסיכומטרי תשובה כזו). זה פתרון קצת מתחכם ולכן זה גם לא יופיע אף פעם. (מאיפה יש לי את החוצפה לדבר בכזה ביטחון?
)

gabimaor

New member
אני מצטרף

לנמרוד.זה כשר וחוקי. זב אפילו דבר ידוע ועוברים על זה בלימוד שקרנים.

א ד ו ש

New member
ועכשיו שמתי לב למה שאמרת

ושקרן לא מוגדר כמישהו שמשקר לפעמים אלא כמישהו שמשקר תמיד (ע"פ החוקים של הפרדוקסים האלה הכל הוא שחור ולבן.. בגלל זה זה הגיוני אבל אף פעם לא מדברים על מישהו שמשקר לפעמים)

Rinushkaa

New member
תחשבו ככה

אם מישהו אומר שהוא משקר תמיד אז יכולות להיות שתי אפשרויות: הוא אכן משקר תמיד - הוא דובר אמת - אבל מצד שני הוא תמיד משקר - לא יכול להיות. הוא משקר תמיד - ולכם המשפט הוא שקרי ולכן הוא דובר אמת. אבל הוא אמר משפט שקר אז זה גם לא יכול להיות. מה שנשאר זה שהוא משקר, אבל לא תמיד - משקר לפעמים. בערך. הבנתם?

למעלה