הגיגי קליי

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

דרגורן

New member
תולעי קרח - רמורז

מפלצת שחיה באזורים קפואים.
הבטן שלה היא כבשן שמייצר חום רב, ולכן אי אפשר לרכב עליה או לקשור אליה דברים.

לגבי האלים - למה לטרוח לחפש היגיון?
לאל לא אכפת, ולכוהן שלו לא אכפת - אז למה שלך יהיה אכפת?

אנחנו שיחררנו את העבדים הללו בזמן שברחנו מהענקים.
כשניסינו לחזור, ראינו שהענקים התבצרו, שהם לא מוכנים לדבר איתנו ושאין לנו את היכולת (או הרצון) להלחם בהם.

Nihau

New member
עבדים משוחררים viva la revolution

ישעשו משהו עבור עצמם. אולי מישהו מהם מכיר את המערה של הענקים יותר טוב מכם ויכל למצוא את דלת האחורית?
יש לכם פסיונים בקבוצה, אולי הם יכולים לעבור דרך הספקטרל פנימה (Raziel style) או להשתלט על אחד הענקים או לפרוץ את המערה עם רמורז או משהו
או שהגנב יכול להתגנב פנימה ולפתוח את הדלת או שמישהו מכם יכול לעשות קסם בתוך המערה של הענקים כדי לזמן שדים ואז לברוח ולתת לשדים לחסל בשבילכם את הענקים...
נראה לי שלא מיציתם את כל האופציות לפני שהחלטתם להצעיד 400 אנשים חסרי אוכל ולבוש מתאים על פני שממות קפואות...

דרגורן

New member
תשובות לחלק מהדברים

לגבי פסיונים:
יש 4 דורמיטים שהצלנו (מתוך 400 העבדים).
היכולות הפסיוניות שלהם ושל הדמות שלי, מתרכזים באספקטים שונים - אבל לא באספקטים של תנועה ולא בשליטה מוחית (כלומר אנחנו לא יכולים לעבור לספקטרל או משהו דומה).

לגבי המאמצים לשמר את האנשים.
לדמות שלי היה אכפת מארבעת הדורמיטים.
לאחר שהם שוחררו, הם החליטו שהם מלווים את טסלה - ומבחינת טסלה, כרגע הוא אחראי עליהם, והוא יסכן את חייו בשביל שהם ישארו בחיים.
שאר 396 האסירים, לא מעניינים את טסלה ישירות.
טסלה הבין ששאר הקבוצה מעוניינים להציל אותם (טסלה חושב שזה בגלל שהם "בני אותו גזע") ומכוון שטסלה רוצה שהקבוצה תעזור לו לשחרר את השבט שלו, טסלה עוזר לקבוצה להציל את ה-396.

מה שטסלה לא מבין, זה איך אחרי שהקבוצה לקחה אחריות על האנשים הללו:
אם מישהו מת? - זה חבל, אבל לא ביג דיל
ואסילי עושה צרות ומערער על המנהיגות של הקבוצה/רום? חבל, אבל אנחנו לא נעשה כלום בנידון
מתו עוד חמישה אנשים? ניסינו להציל אותם, אבל זה קורה, בואו נאכיל אותם לרמורז בשביל שהשאר ישארו בחיים

Nihau

New member
שאלה אל שמר

עכשיו שהקטע המשחקי הזה עבר, והם הצליחו להעביר 395 איש אל מבטחים ולקבור 5 מתים בבטנה הלוהטת של תולעת קרח.
אלו פעולות שחקנים היית מוכן לאשר? או יותר נכון, אלו היו מצליחות?
בוא נניח שהם היו מציעים משהו ממה שהצעתי כאן בפתיל:
נס אלוהי לריפוי המוני
מהפכת חמושה בעזרת העבדים
אילוף רמורז
זימון שדים כלוחמת גרילה
התגנבות פנימה למערה על ידי גנב
תחקור העבדים למציאת דלת אחורית
ניצול יכולות פסיוניות מיוחדות לשבירת הסטאטוס קוו
משהו אחר שאתה חשבת עליו ואף אחד עדיין לא הציע

הוא איפשר חלק מהדברים הללו

*ג'ון אילף רמהורז, זה מה שמחזיק את המשוחררים בחיים כרגע.
*הגנב שלנו רצה להיכנס פנימה אבל הקבוצה לא תמחה ברעיון.
*ידענו על דלת סודית פנימה, היא פשוט היתה חסומה עם גולם קרח.

shemerkuz

New member
תשובות משמר :

למעשה הם עוד לא הצליחו להעביר את כל העבדים בביטחה, הם עברו 4-5 ימים במסע בדרך, ונשארו להם בערך עוד 9 ימי מסע.

- נס אלוהי לריפוי המונים: זה תלוי במה בדיוק החבורה תעשה בשביל להשיג נס כזה... סתם לומר "אני מתפלל ומבקש נס" סביר שלא ייתן יותר מדיי - זה הזמן לתת ליצירתיות של השחקנים לחשוב על דברים מעניינים להפעיל פה (המרת הדת של כל האמאמינים זה רעיון נחמד ובכיוון הנכון). למרות זאת, ריפוי לבד זה לא ממש פתרון - רום כבר ריפא מפצעים פיזים את רוב העבדים, אבל מי שחולה עדיין חולה, מי שפיסח עדיין פיסח וריפוי רגיל לא ממש יעזור. וגם אם הוא יצליח לגרום לנס חד פעמי של ריפוי מלא של כולם - הם עדיין עומדים בפני מסע קשה ומסוכן וארוך - שבו המצב הבריאותי שלהם מתדרדר כל הזמן.

- לגבי מהפכה חמושה: השחקנים העריכו את המצב די במדיוק, הם ניצחו בקרב 4 מהענקים שלא ממש "ספרו" את הדמויות כאיום ופשוט הסתערו בלי שום טקטיקה - וזה עוד אחרי שרמהורז ענקי במיוחד פגע בהם קשות - ולדמויות הייתה תמיכה של חלק מהאסירים החזקים יותר. כעת מחכה להם כוח חזק פי שניים לפחות, שמבוצר היטב (סטייל 300) ומוכן לקראתם. גם אם הם יצליחו לגייס את כל העבדים שיעזרו להם - הסיכוי שהם ינצחו הוא לא גבוה ואפילו אם כן - האבדות יהיו חמורות ביותר.

- אילוף רמוהורז: באותו פרק זמן לא היה להם רמהורז זמין, וחוצמזה "אילוף" רמהורז הוא לא ממש דבר נתון ופשוט, הרמהורז הראשוני שעזר להם היה מצב מיוחד, שהוא היה כלוא ע"י הענקים והחבורה הצליחה לגרום לו לשתף פעולה תמורת ההזדמנות לברוח משם. הרמהורז השני הוא גם לא ממש נשלט על ידם - אלא יותר פשוט עוקב אחריהם כל עוד הם מאכילים אותו - מירב השליטה שיש להם בו זה פשוט להגדיר לו שיאכל את מה שהם נותנים לו ולא את האנשים שמסביב (וגם להגיע לרמה כזאת של שליטה היה צורך באמצעי תקשרות קסומים וכמה גלגולי קובייה מוצלחים).

- זימון שדים - מעניין, תלוי מה ואיך - האפשרות הזאת כלל לא הועלתה ע"י השחקנים. כמובן שתמיד יש את הבעיה ששדים זה דבר לא צפוי ולא נשלט... במיוחד באזור הגאוגרפי בו הם נמצאים.

- התגנבות פנימה ע"י גנב: הם שקלו את זה, אבל העריכו נכונה שגם אם לא יראו אותו - אז זאבי הכפור והדרקון יוכלו להריח ולגלות אותו.

- התחקור כבר נעשה - הם לא השתמשו במה שגילו (אני מניח שזה פרח מזכרונם) :)

- ניצול יכולות פסיוניות, קסמים וכו' - שוב כל השילובים האלו אפשריים, זה פשוט שאלה של מה שיש להם לעומת מה זה יכול לתת. לא היו להם יכולות מעבר קסומות - אם לזה את מתכוונת.

- משהו אחר שאני חשבתי עליו: ככלל אצבע, אני בד"כ מנסה לא להכתיב דרך שבה השחקנים צריכים לפעול על מנת להתגבר על קושי מסויים, אני משתדל לבנות את האתגר, להציב מספר משאבים במהלך הדרך ולתת לחבורה להגיע לרעיונות ופתרונות בעצמה - ככה אני (לפחות מנסה) להישאר גמיש ולא להגיע למצב של "רק הדרך שלי תעבוד". למשל בסשיין הקודם, הדרך בו הם הגיעו לספארק הייתה מאוד שונה ממה שחשבתי שיהיה - ואני שמח על כך - זה הופך את המשחק ליותר דינמי ולא צפוי וככה אני יותר נהנה ממנו מפשוט לעקוב אחר קו עלילה ידוע מראש.
אני לא כל כך מבין למה את כל כך מתעקשת על כך שהם היו צריכים לנסות בכל הכוח לפרוץ למערה - נכון יש שם משאבים נוספים, אבל לא ברמה שיצדיקו את אובדן החיים שיידרש בשביל לכבוש אותה....
אבל לשאלה המקורית: משהו שחשבתי עליו אח"כ - אני הייתי משתמש בביהולדר הידידותי שלהם כדי לקדוח חור למערה שבה הענקים התבצרו (בנקודה שרחוקה מהאמבוש שלהם) ודרך שם אולי לשלוח את הגנב שיתור את שאר המערה ויימצא אולי דברים נוספים שיכולים לעזור להם.
אני מראש יטרפד את השאלה הבאה שלך: הביהולדר הוא פציפיסת ולא היה עוזר להם בהתקפה יזומה על הענקים (הוא עזר להם כשהיה מדובר בהגנה עצמית).

Nihau

New member
תודה על התשובות

מההודעה של דני הבנתי מצב אסטרטגי אחד ומההודעה של טובאייס הבנתי מצב אסטרטגי אחר ועכשיו ממך מצב עוד יותר שונה.
אין לי יכולת לדעת יותר ממה שאתם כותבים כאן.
כמו שדני תיאר את המצב התקבל הרושם שהענקים התבצרו מפני השחקנים ולכן השתלטות רבתי על המערה היא הדרך הטובה ביותר לייצר עמדת עליונות אסטרטגית.
ממה שאתה וטובאייס מתארים המצב פחות יציב והמערה עלולה להפוך למלכודת יותר מאשר מקום להתבצר בו, אז הרעיון הזה מאבד וואלידיות.

לגבי 300- אם הם סוגרים את המעבר הצר שהענקים מגינים עליו הענקים נתקעים בצד השני ו"300" ענקים לא הולכים לשום מקום.
היתרון של 300 הלוחמים הרומאים היה גאוגרפי ומאוד ממוקד, כשהופכים את הכיוון היתרון הופך לחיסרון קטלני, כמו שהפרסים גילו.
דלתות אפשר לנעול משני הכיוונים. אבל לא משנה, זה כבר עבר.

בכל מקרה, לפי מה שאני הבנתי ממך יש להם מבחר אופציות בינוניות שאולי שילוב ביניהן יכול לשנות מהותית את התוצאה הסופית לכאן או לכאן.

shemerkuz

New member
אפשר לומר ככה....

יש לי בעיה עם המילה "בינוניות" - האופציות שלהם מגוונות ורחבות ככול שיד הדמיון והאמצעים שברשותם מאפשרים זאת - וכן, כל הדברים האלו בהחלט משפיעים על ההחלטה הסופית.

למעשה, אני תיכננתי שהרבה יותר מהאסירים ימותו מחשיפה לאלמנטים במסע, אבל החבורה עשו מעל ומעבר, העלו רעיונות מקוריים ועמלו בפרך (כולל לא לישון בעצמם) כדי שכמה שיותר מהאסירים המשוחררים ישדרו. כתוצאה - הם "איבדו" 6 מהם, במקום פי 3 או אפילו יותר.

Nihau

New member
ברוסייה הסובייטית זה לא היה קורה!

סיטואציה כזאת, של 400 עבדים משוחררים, שצריך להעביר על פני שממה קפואה (+כל שאר הפרטים מההרפתקה שתוארת פה בפתיל).
מה הייתם עושים או איך הייתם עושים אותה אם הייתם משחקים אותה בשיטה אחרת- עולם האפילה, אקזלטד, מירוצללים, ריוונלופט, פאראנויה, גיבור, M&M, וורהמר, BRP וכו?

דרגורן

New member
ניסיון של פאראנויה:

בשיטה יש מנעד בין הקומי והקליל לרציני והאפל
בצד הקליל:
המחשב היה שולח קבוצה של Trouble shooters להעביר 400 רובוטים פגומים, מסקטור B-R-E-A-K לבית החרושת בסקטור F-I-X
כאשר כל אובדן של רובוט בדרך, יגרום לאובדן של חיי הקבוצה
בדרך הרובוטים היו משתוללים, ועושים בלאגן שלם, והקבוצה כנראה הייתה מאבדת את חייה מספר לא מועט של פעמים
שלא נדבר על המסלול, שיכלול מסועים שמובילים למשרפות (הי - אנחנו זזים מהר! אולי נסיים את המשימה לפני ארוחת הצהריים! רגע.... מה זה האש הזאת? תעצור!!!)
פטישים/לייזרים ועוד כל מיני דברים יוודאו שהחגיגה תהיה גדולה :)

בצד האפל:
הדמויות יתקלו בדברים שאמורים לעבוד ופתאום לא עובדים, או עובדים בצורה לא טובה (מסוע שמשנה את הכיוון בזמן לא מתוכנן וכו')
ולאט לאט יבינו שיש מישהו שמנסה באופן אקטיבי לחבל במשימה שלהם, עד שהם יעצרו אותו

Nihau

New member
ריוונלופט

ביום הראשון של הבריחה עם העבדים המשוחררים הקבוצה נקלעת לערפילים עבים. כשהם יוצאים מהערפילים אפשר להטיל קסמים בלי חשש לשדים והארץ נראית אחרת לגמרי. המשחק עבר לריוונלופט.
כוהן מגלה שהאל שלו לא מגיב לתפילות במקום הזה.
החלק החולה של ה400 היה מדביק לאט לאט את השאר, חצי מההרפתקנים מציעים לחסל ולשרוף את הגופות של החולים לפני שכול ידבקו (אותם הרפתקנים משנים או מתחילים לשנות נטייה לכיוון רוע).
כל לילה היו נעלמים כמה מהעבדים המשוחררים בלי להשאיר עקבות ועוד כמה היו מתים ממחלה או מקור.
את הבגדים של החולים המתים חייבים לשרוף כי הם מדבקים.
בלילה השני הכוהן מקבל חיזיון מ"הארץ עצמה" ש"מאמינה בו". כל בוקר הוא מקבל כוחות קסם וקסמים זרים, כל לילה הוא מקבל חזיונות מוזרים (וצריך לגלגל שמירה על שפיות).
ביום השלישי, בטווח ראייה ממקום עזרה שעדיין רחוק מידי, מפלצות אל מתות מתקיפות את השיירה ומישהו בעל נטייה "טוב" מקבוצת ההרפתקנים מת.
וחוזר לחיים בירח המלא הבא (אם לא שרפו את גופתו) כסוג של ליקנטרופ (איש עכברוש למשל).
יומיים לפני ההגעה למקום מבטחים שארית העבדים המשוחררים היו פורצים במרד עקוב מדם נגד ההרפתקנים.
עוד ד"ש מאבד את הנטייה "טוב" כשהוא נכנע לתאוות רצח מול האסירים המתקוממים.
הגעה לעיירה הראשונה- כל הדלתות נעולות חוץ מהכנסייה הנטושה.
הכוהן מתמקם בכנסייה.
דיאבלו 1 מתחיל.

למעלה