תשובות משמר :
למעשה הם עוד לא הצליחו להעביר את כל העבדים בביטחה, הם עברו 4-5 ימים במסע בדרך, ונשארו להם בערך עוד 9 ימי מסע.
- נס אלוהי לריפוי המונים: זה תלוי במה בדיוק החבורה תעשה בשביל להשיג נס כזה... סתם לומר "אני מתפלל ומבקש נס" סביר שלא ייתן יותר מדיי - זה הזמן לתת ליצירתיות של השחקנים לחשוב על דברים מעניינים להפעיל פה (המרת הדת של כל האמאמינים זה רעיון נחמד ובכיוון הנכון). למרות זאת, ריפוי לבד זה לא ממש פתרון - רום כבר ריפא מפצעים פיזים את רוב העבדים, אבל מי שחולה עדיין חולה, מי שפיסח עדיין פיסח וריפוי רגיל לא ממש יעזור. וגם אם הוא יצליח לגרום לנס חד פעמי של ריפוי מלא של כולם - הם עדיין עומדים בפני מסע קשה ומסוכן וארוך - שבו המצב הבריאותי שלהם מתדרדר כל הזמן.
- לגבי מהפכה חמושה: השחקנים העריכו את המצב די במדיוק, הם ניצחו בקרב 4 מהענקים שלא ממש "ספרו" את הדמויות כאיום ופשוט הסתערו בלי שום טקטיקה - וזה עוד אחרי שרמהורז ענקי במיוחד פגע בהם קשות - ולדמויות הייתה תמיכה של חלק מהאסירים החזקים יותר. כעת מחכה להם כוח חזק פי שניים לפחות, שמבוצר היטב (סטייל 300) ומוכן לקראתם. גם אם הם יצליחו לגייס את כל העבדים שיעזרו להם - הסיכוי שהם ינצחו הוא לא גבוה ואפילו אם כן - האבדות יהיו חמורות ביותר.
- אילוף רמוהורז: באותו פרק זמן לא היה להם רמהורז זמין, וחוצמזה "אילוף" רמהורז הוא לא ממש דבר נתון ופשוט, הרמהורז הראשוני שעזר להם היה מצב מיוחד, שהוא היה כלוא ע"י הענקים והחבורה הצליחה לגרום לו לשתף פעולה תמורת ההזדמנות לברוח משם. הרמהורז השני הוא גם לא ממש נשלט על ידם - אלא יותר פשוט עוקב אחריהם כל עוד הם מאכילים אותו - מירב השליטה שיש להם בו זה פשוט להגדיר לו שיאכל את מה שהם נותנים לו ולא את האנשים שמסביב (וגם להגיע לרמה כזאת של שליטה היה צורך באמצעי תקשרות קסומים וכמה גלגולי קובייה מוצלחים).
- זימון שדים - מעניין, תלוי מה ואיך - האפשרות הזאת כלל לא הועלתה ע"י השחקנים. כמובן שתמיד יש את הבעיה ששדים זה דבר לא צפוי ולא נשלט... במיוחד באזור הגאוגרפי בו הם נמצאים.
- התגנבות פנימה ע"י גנב: הם שקלו את זה, אבל העריכו נכונה שגם אם לא יראו אותו - אז זאבי הכפור והדרקון יוכלו להריח ולגלות אותו.
- התחקור כבר נעשה - הם לא השתמשו במה שגילו (אני מניח שזה פרח מזכרונם)
- ניצול יכולות פסיוניות, קסמים וכו' - שוב כל השילובים האלו אפשריים, זה פשוט שאלה של מה שיש להם לעומת מה זה יכול לתת. לא היו להם יכולות מעבר קסומות - אם לזה את מתכוונת.
- משהו אחר שאני חשבתי עליו: ככלל אצבע, אני בד"כ מנסה לא להכתיב דרך שבה השחקנים צריכים לפעול על מנת להתגבר על קושי מסויים, אני משתדל לבנות את האתגר, להציב מספר משאבים במהלך הדרך ולתת לחבורה להגיע לרעיונות ופתרונות בעצמה - ככה אני (לפחות מנסה) להישאר גמיש ולא להגיע למצב של "רק הדרך שלי תעבוד". למשל בסשיין הקודם, הדרך בו הם הגיעו לספארק הייתה מאוד שונה ממה שחשבתי שיהיה - ואני שמח על כך - זה הופך את המשחק ליותר דינמי ולא צפוי וככה אני יותר נהנה ממנו מפשוט לעקוב אחר קו עלילה ידוע מראש.
אני לא כל כך מבין למה את כל כך מתעקשת על כך שהם היו צריכים לנסות בכל הכוח לפרוץ למערה - נכון יש שם משאבים נוספים, אבל לא ברמה שיצדיקו את אובדן החיים שיידרש בשביל לכבוש אותה....
אבל לשאלה המקורית: משהו שחשבתי עליו אח"כ - אני הייתי משתמש בביהולדר הידידותי שלהם כדי לקדוח חור למערה שבה הענקים התבצרו (בנקודה שרחוקה מהאמבוש שלהם) ודרך שם אולי לשלוח את הגנב שיתור את שאר המערה ויימצא אולי דברים נוספים שיכולים לעזור להם.
אני מראש יטרפד את השאלה הבאה שלך: הביהולדר הוא פציפיסת ולא היה עוזר להם בהתקפה יזומה על הענקים (הוא עזר להם כשהיה מדובר בהגנה עצמית).