הגדרת א-מיניות

חדש פה6

New member
הגדרת א-מיניות

שלום לכולם, ראיתי הודעה של "המבורגר76" שמגדירה את הא-מיניות כ- "חוסר במשיכה מינית" ואני תוהה, האם אתם מסכימים/מזדהים עם ההגדרה הזו? (יש עניין מדוע מתעלם מהגדרות רשמיות בויקיפדיה/מילון, ארחיב לפי בבקשה) אם לא, כיצד אתם מגדירים/רואים א-מיניות? לגבי "המבורגר76" ואלו המקבלים את הגדרתה לא-מיניות אני רוצה לעלות שאלה נוספת מהי לתפיסתך/ם משיכה מינית "תקינה", ש"חוסר" ממנה תראי בה א-מיניות? יש לי להוסיף, אני מניח שאחליט לפי איך שהשרשור יתפתח המון שלווה ואושר לכולם

k500

Active member
מנהל
שלום חדש,

לעניין ההגדרה, אתה מוזמן להרחיב את ידיעותיך בנושא על ידי קריאה של מה שנכתב על כך. ההגדרה של א-מיניות לא הגיעה במקור מחברי הפורום, אלא ממחקרים שנעשו בשנים האחרונות ומהגדרות של א-מיניים בעולם והיא נראית כרגע המתאימה ביותר. תוכל לקרוא על כך במאמרים שנמצאים בפורום ובקטעי קישור שמדברים על עניין זה. מעבר לכך, ההגדרה היא לא צמודה לכל הא-מיניים במאה אחוזים, אם תקרא חומר ותסתכל על דיונים בפורום, תוכל להרחיב ולהעשיר את הידע שיש לך, בהצלחה

חדש פה6

New member
שלום וברכה..

אני חושב שהגדרה הוא משהו ספציפי ומתוחם מאד ולכן היא נקראת "הגדרה" מלשון "גדר" ז"א שכל מה שחורג ממנה כבר מוציא אותה מההקשר אם אתה כבר מתייחס אל ידיעות, מחקרים וכולי, אני רואה בזה התייחסות אל מסגרת רחבה יותר המדברת על מסביב להגדרה עצמה כמו, מה יוצר אותה, ממה היא נובעת, מאפיינים, וכולי, אך לא אל ההגדרה עצמה אני רואה קושי מסויים בכך שכתבת שהגדרה של א-מיניות מגיעה מהגדרות של א-מיניים בעולם והקושי עוד גדל כשאתה מוסיף על כך שהיא נראית כרגע "המתאימה ביותר" אם לא עלית על זה מראש, אני תוהה אם הפניית צומת הלב סייעה עכשיו ושוב, גם במשפט האחרון שלך אני מוצא סתירה "ההגדרה היא לא צמודה לכל הא-מיניים" לא צמודה = הם לא עונים על ההגדרה = הם לא א-מיניים ותודה על צומת הלב והתגובה, למרות ההתקלות מצידי ..:\

ברוך הבא!

קודם כל חשוב להבין שההגדרה לא-מיניות היא משהו שצמח מהשטח. מהא/נשים שחשו משהו אחר מכל מה שהוגדר עד היום. מי 'שהמציא' את ההגדרה באופן רשמי הוא דייויד ג'יי שהקים את הקהילה הא-מינית בחו"ל. ואכן, ע"פ ההגדרה שלו, א-מיני הוא מי שלא נמשך מינית לאף אחד. מה הגבול שהופך אותך לא-מיני? בדיוק אותו הגבול שהופך צבע כלשהו לשחור... כלומר: הגדרה עוסקת קודם כל בתיאור תחום. אתה מדבר על חם, קר, שחור, לבן, גבוה, נמוך. עכשיו, אחרי שהגדרת מה זה שחור ומה זה לבן, אתה יכול לדבר על אפור. ואז אתה יכול לדבר גם על אפור שהוא כ"כ כהה, שזה בעצם כמו שחור... אז עכשיו כשאתה יודע שמיני זה מי שחש משיכה מינית וא-מיני זה מי שלא, אתה יכול לדבר על כל מיני חריגים באמצע ומה קורה איתם. כמו למשל: אם אני כן חש משיכה מינית אבל לא רוצה לממש אותה? או אם אני חש משיכה מינית, אבל מאוד מאוד נמוכה? או אם אני חש משיכה מינית רק כלפי מי שאני אוהב? ועוד ועוד... הקהילה הא-מינית מכילה את כל החרגויות האלה. לכולם יש אצלנו מקום
ומנסים לתת שמות והגדרות לכולם, כדי שיהיה קל יותר למי שמרגיש חריג למצוא את עצמו ולתאר את מה שהוא חש ביחס לסביבה. אם אין לך בעיה עם אנגלית, אני ממליצה לך להכנס לאתר של AVEN ולקרוא שם את שלל ההגדרות השונות. או להמשיך ולשאול פה..

חדש פה6

New member
תודה על התגובה ורוד

תגובה עניינית, מקיפה, וממצה, התחברתי, קבלי לייק
בפרט, בין אם במודע, ובין אם לא במודע, הדוגמא שלך לגבי הצבע השחור, בפרט בהקשר להמשך הדברים, הייתה קולעת וממצה לדעתי שחור הוא צבע, שבעצם במהותו, הוא לא קיים אין כזה דבר "שחור" מצד המהות שלו אלא כל צבע שנדמה לנו כשחור, אפשר להגדיר שהוא בעצם קרוב יותר אליו ביחס לאחרים, יש מקום להרחיב לפי בקשה ובעצם אני מבין ממך, (דבר שגם קצת יישב ועשה לי סדר בתגובה של קיי 500) זה שהגדרת הא-מיניות בעצם תלויה במוסכמה החברתית אני בהחלט רואה מקום לעיין קצת באתר שהפנת אליו, וייתכן אפילו ואחזור ואשתף אותכם באיזה מקום על הסקאלה אני רואה עצמי :) אגב... לגבי השאלה השנייה שהעלתי רוצה לשתף אותי מהי לתפיסתך "משיכה מינית תקינה"? אני יכול להגיד לך, שלפי ההתרשמות שלי מהחברה בה גדלתי, מה שנתפס כתקין ורגיל, בעצם אינו תקין ואינו רגיל כלל, אלא הייתי רואה באותם האנשים כבעלי צורך מיני מופרז אני חושב שרוב האלו שהיו מגדירים עצמם כסטרייטים, הייתי מגדיר אותם כבעלי צורך מיני מופרז - דהיינו צד הקיצון הנגדי לא-מיני כפי איך שלתפיסתי ראוי להיות, ואת התחום של סטרייט הייתי מעמיד איפשהו בתוך בתחום הנתפס כ א-מיני

Berethor

New member
אני מבין על מה אתה מדבר

לא חסר בחברה שלנו מה שנקרא סופר מיניים/נורא מיניים, אנשים שלא רק יש להם צורך מיני מופרז, אלא הם גם בתנהגים באופן לא מוסרי ולא מכובד כל כך מבחינתי, סטוצים, בגידות, התנהגות מינית חסרת רסן, שלפעמיים אפילו פוגעת ומטרידה וכו. אני לא רואה איך זה קשור לסטרייטים, סטרייטיות זה רק אם הם מעוניינים במין השני מבחינה מינית או/ו רומנטית, ולא בבני המין שלהם. לא מיניות ולא א-מיניות סותרים את סטרייטיות לדעתי, אבל סיסמאות ככגון קשר מיני או רומנטי עם המין השני הוא אוטומטית פגיעה באחד הצדדים זה כן משהו שיכול להטיל ספק רב בסטרייטיות של האדם שאומר את זה. בכל מקרה השאלה פה האם המיניים נורא הם בעצם המיניים, או שלא, בכל אופן גם אני הייתי מעדיף אם כולם היו א-אפורים(משהו באמצע)..

חדש פה6

New member
תגובה

"לא מיניות ולא א-מיניות סותרים את סטרייטיות לדעתי" אני מסכים, למעט לגבי א-מיניות במובן הטהור שלה, או 'נקי' כפי שאתה מכנה אותה. לגבי המשפטה שני "אבל סיסמאות ככגון קשר מיני או רומנטי עם המין השני הוא אוטומטית פגיעה באחד הצדדים זה כן משהו שיכול להטיל ספק רב בסטרייטיות של האדם שאומר את זה" יש אנשים שיש אצלהם רגשות ורצונות סותרים וגם אצל אדם שאומר דבר שכזה, אם נניח רגע את הסיבה שממנה זה הגיע לו, ולא אתייחס אלייה בהודעה זו, אין זה בהכרח אומר שהוא לא נמשך מינית/רומנטית לבן המין השני יכול להיות שהוא גם נמשך, וגם רואה בזה פגיעה ויכול גם להיות שהוא לא היה רוצה להימשך, אך עדיין חווה משיכה כזו. א-אפורים, ז"א לא אפורים, אני מניח שהתכוונת לאפורים בלבד :) ואני הייתי מעדיף אם הכל היה ממש כפי שהוא עכשיו כשיש גיוון בעולם, ויש הכל מהכל, זה מה שיפה ומעניין, אם כולם היו כאלה או כאלה, היה משעמם ולא מעניין אגב, גם לא היה את הפורום הזה כאן :)

Berethor

New member
אפור שהוא כ"כ כהה, שזה בעצם כמו שחור

אם אדם חש משיכה מינית אבל לא רוצה לממש אותה זה בדיוק זה. הסיבה לכך היא פשוטה, מבחינה זוגית זה לא רלוונטי, הוא אוליי חש אבל הוא לא עושה עם זה כלום, אז מזה כבר משנה. זה לא משנה לצד המיני כי במלא לא ממש תמשיכה שלו, זה לא משנה לצד הא-מיני, כי במלא אפשרי להיות בזוגיות א-מינית עם אדם כזה ללא שום בעיה. זאת אומרת שמבחינה מעשית הוא א-מיני. המקום היחיד שזה הופך לכן רלוונטי עליו הוא דווקא למשיכה הרומנטית, ולא למשיכה המינית, משום שאותה משיכה מינית סופר נמוכה מוסיפה למשיכה הכללית לאותו אדם שיש עליו משיכה רומנטית גם, בהנחה שלא מדובר באדם א-רומנטי כמובן. זאת הסיבה שאני לא חושב שהא-אפור "לא ניתן להפרחה" הוא אדם שלא ממש שמשיכה המינית שלו אף פעם, אלא מישהו שגם יש לו משיכה וגם תחת תנאים מסויימים כן מעוניין לממש אותה, סביר להניח שפחות מאדם מיני, אבל יותר מאדם א-מיני. זה בדיוק כמו שדימיסקסואל הוא אחד שכן היה מעוניין לממש תמשיכה המינית שאותה הוא חש למי שהוא מאוהב בו, זה חלק ממה שמבדיל בין דימיסקסואל אלא א-מיני רומנטי להבנתי. אחרת זה רק הגדרות.

נרו2

New member
אני חושב שכולם מגדירים את הא-מיניות....

...כ"חוסר במשיכה מינית". ואין דבר כזה "משיכה מינית תקינה". מישהו אוהב עוגת גבינה ומישהו אחר לא אוהב. זה לא קשור ל"מה תקין ומה לא".

חדש פה6

New member
תגובה

אם אתה אומר "חוסר במשיכה מינית", ז"א בהכרח שיש מצב אידיאלי שממנו חסר ובשונה מעוגת גבינה, אני חושב שמשיכה מינית היא חיונית אצל בני אדם לרבייה אבל מי שלא אוהבת "עוגת גבינה", יכול לאהוב מאכלים אחרים שיזינו אותו אני אנסה למקד ואגיד בעצמי איך אני רואה את הדברים מצב בו אדם לא מסוגל לתפקד מינית, או שסובל מקיום של יחסי מין (מצב שהתרשמתי שקיים אצל חלק מחברי הפורום), אני רואה אותו כלא "תקין", ויכול גם לכנות אותו כ"חוסר במשיכה מינית", לדעתי מצב שכזה הוא לא אידיאלי ובהחלט יכול לפגוע באיכות החיים. ויש גם את החריגה מהמצב האידיאלי לצד השני, שלדעתי קיים אצל חלק גדול יותר באוכלוסייה, והוא הצורך המופרז למין, שגם הוא לא אידיאלי מהסיבות שלו. אני למשל לא נגעל ממה שקשור למין, ולא ממש סובל מזה, ויכול לתפקד מצויין, ולכן אני לא חושב שיש אצלי בעיה אבל למה אני בכל מקרה "מוטרד" ועסוק בזה..? כי מהצד השני אני לא ממש מוצא בזה עניין, יחסי מין נראים לי דבר משעמם ודבילי ואז נכנס לתמונה - איזה מקום זה יתפוס בחיי הנישואים שלי..?! ואז אני מתחיל לדאוג :) ולפעמים אני אומר לעצמי, הלוואי וכן היה לי את הדחף והתשוקה שיש לאחרים לא כי אני באמת "רוצה" ו"צריך" את זה מצד המעשה עצמו להפך, אני חושב שיותר טוב לי ואני מאושר ללא זה מאשר הייתי אילו הייתי כמוהם אלא משום שזה לא נראה לי כ"כ מתאים למצוי במציאות שאני חי בה וזה יכול למנוע ממני לחיות חיים הרמוניים באמת טוב נפתחתי פה קצת :)

נרו2

New member
לפי ההגיון הזה....

לפי ההגיון שמה שעומד בסתירה עם הריבוי של הגזע האנושי אז גם הומואים הם לא נורמאלים. כי אי להתרבות מיחסי מין הומו\לסבי, האם זה הופך אותם ללא נורמאליים?! רוב א-מיניים מקיימים יחסי אינטימיים אבל הם לא נהנים מזה. (לפחות לא כמו אדם מיני) הם גם לא סובלים מזה. אף אחד לא נגעל מזה וכולם יכולים לעשות זאת אם הם רוצים. אני לא מבין למה אתה חושב שאתה שונה מכל א-מיני אחר?! האמת שאתה מזכיר לי את עצמי מפעם. כל הנסיון המיני שלי היה לא בגלל שנמשכתי לזה, אלא כי רציתי להיות כמו כולם. אבל היום אני יודע... אין לי מה לדאוג, אני לא צריך להוכיח לאף אחד כלום. זכותי לעשות מה שאני רוצה עם הגוף שלי. אתה יכול להיות חלק מהפורום ואולי פה תרגיש שיותר מבינים אותך. תרגיש טוב...

נרו2

New member
לא כתבתי טוב...

לפי ההגיון שלך גם להיות הומו\לסבי זה לא נורמאלי. כי אי אפשר להתרבות ע"י הטבע שלהם. או ע"י קיום יחסי מין הומו לסבי.

חדש פה6

New member
תגובה

לגבי השאלה הראשונה (וקראתי את התיקון שלך), כן, לתפיסתי להיות הומו/לסבי זה לא נורמאלי, גם אם זה נפוץ מאד אני לא מגדיר עצמי כ א-מיני אני בעצם לא מגדיר עצמי כלל, אני חושב שאני עדיין לא מגובש, התרשמתי מהודעות בפורום, שחלק מהחברים פה כן "נגעלי" ממגע מיני, נשיקה עם הלשון וכולי... אני חושב שאצלי הנסיון המיני התחיל מסקרנות, לגבי הדבר ההוא שכולם עושים ממנו issue כזה גדול, אך כמו דברים אחרים, ברגע שאני חווה אותם ותופס את הקונצפט, אני מיד מאבד עניין אני חושב שבשביל להיות יותר מגובש ושלם עם עצמי, לדעת בדיוק איפה אני עומד, אני צריך להיות בתוך מערכת יחסים רצינית וארוכת טווח, דבר שאני לא חושב שאני יכול להגיד שהייתי בו באמת. יש לי בעיה לשחרר את הלב עם בחורה שאני לא רואה את עצמי ממשיך את החיים איתה, ואני עדיין לא מרגיש לחלוטין בשל עם זה אז אני מגביל עצמי. אני כן מוצא עניין רומנטי בבת זוג, אני חושב שאני גם צריך לראות האם עניין מיני מגיע אצלי בהכרח/בלבד מתוך תחושות רומנטיות, או שלא, אני מאמין שהזמן יעשה את שלו וייתן מענה לכל זה, אההה... ואני כן חש משיכה מינית פשוט אני חושב, שבגדול, לפי מה שחוויתי עד היום, לא בהכרח כזו שגורמת לי לרצות לתרגם אותה למעשים - (מוזר..?!) אני מאמין שזה יכול להשתנות - לא יודע. התקווה הכי גדולה שלי בהקשר, שאני אמצא בת זוג מתאימה, שתוכל לענות על כלל הצרכים שלי ללא תחושת אי נוחות כלל מצידה, ושאני אוכל לענות על כלל צריכה ללא תחושת אי נוחות מצידי :) ותודה, המון בריאות ושבת שלום

Berethor

New member
לדעתי קיבלתה רושם לא נכון מהפורום הזה

הא-מיניות של חבר מחברי הפורום מעורבבת לדעתי עם אנטיסקסואליות(סלידה אידיאולוגיות כלל אנושית ולא רק אישית ממין), רמה מסויימת של א-רומנטית(משם הסלידה לכל נשיקות או לחלקן ולמגע), לחלק אפילו יש שנאת גברים, משם באות ההשמצות על גברים רק על זה שהם נולדו גברים, ביקורת על האנטומיה של הגבר והטענה שמיניות בין גבר לאישה היא תמיד פגיעה באישה. הפרופיל הא-מיני 'נקי' הוא של אדם שבאופן אישי לא נמשך למין ולא נהנה ממנו, הוא לא מצפה שכולם היו כמוהו והוא לא חושב שמיניות זה רע ומגעיל מסיבות אידיאולוגיות, למעשה גועל ודעות שליליות הם בכלל לא חלק מהא-מיניות. א-מיני אמור להיות נטרלי לגבי זה, אדיש לזה, לא לחשוב שזה טוב ולא לחשוב שזה רע. מה שתיארתה פה עכשיו זה היו סיבות רומנטיות ולא מיניות לדעתי, זאת אומרת בעיה לשחרר תלב זה בעיה על רומנטית, בעיה להיות במערעת יחסית ארוכה ורצינית זה גם בעיה רומנטית, לתפיסתי נאמנות וזוגיות(טובה) ארוכת טווח זה הדבר הכי רומנטי שיש(באושר ועושר עד עצם היום הזה), אם כי נכון שבמציאות קשה להגיע לאידיליה הרומנטית הזאת, בעיקר בגלל חוסר התאמה שמתבררת לפעמיים בהמשך, אני בגישה "שסוס מנצח לא מחליפים", זאת אומרת בן זוג אחד קבוע זה מספיק טוב, כל עוד הזוגיות טובה ומספקת איתו. להכיר כל פעם אדם חדש ללא סיבה נראת לעין נראה לי מעייף ומיותר.

orald

New member
פמיניסטית לסבית ראדיקלית, הא? ואנטי-סקסואלית!

אתה בדיחה. הייתי אומרת שתחזור למערה, אבל לא נראה לי שעזבת אותה אי פעם. העיקר שאתה יודע הכל על הכל, כרגיל.

Berethor

New member
ככה זה שיוצאים נגד כלל הגברים

ונגד מיניות באשר היא, ללא שום הבחנה כמעט, בין טוב לרע, אפשר לומר שבשבילך הכל רע באותה המידה.

חדש פה6

New member
תגובה ל orald

בתור איזשהו סוג של "אורח" כאן, או לכל הפחות סתם חדש אפשר להגיד כמו אדם שהסתכל מהצד אני כן מצאתי בפורום כאן מעבר לתמיכה והרחבת ידע בנושא א-מיניות ואני מתכוון לכך שכן מצאתי בו אקטיביזם מסויים וסוג של גוון אידיאולוגי מבצבץ אני מתכוון להודעה בדבר הפגנה נגד חשפנות בקולוסיאום, נגד החשפנות כמיסוד של זנות וסחר בבני אדם והאמת שגם תהיתי, איך השרשור הזה קשור למהות הפורום..? ואני לא מחזיק עמדה לגבי מה שהוא אמר, כי אני עוד לא התרשמתי מזה אישית שאני יכול לקבל ולדעת שאכן דבריו נכונים

די לחרחר מריבות!

זו בדיוק הסיבה שהפסקתי לכתוב כאן,כי מי שמעז להגיד שיש כאן איזו נימה אנטי סקסואלית ואני חברתית-מיד מותקף! מספיק,אתם אומרים שהפורום הזה פתוח לכולם,אז צריך לתרגם את זה למעשים!הדעות של כולם צריכות להיות מקובלות פה. ברטור לא חושב שיחסי מין(בהסכמה)בהכרח פוגעים באישה,ויש עוד הרבה אנשים שמסכימים איתו.כנ"ל לגבי כל שאר הדעות שלו. זה שאת ספציפית,או מישהו אחר חושב שזו פגיעה לא משנה,גם זה בסדר,אבל תנו לאנשים להביע את דעתם! דווקא בפורום של מיעוט דחוק צריך להבין את זה.

למעלה