הגדה של פסח

הגדה של פסח ../images/Emo155.gif

יש לי קושי עם התכנים של ההגדה. אני מוצאת אותה גזענית ואנטישמית. מסורת זה חשוב. חג/ערב משפחתי זה חשוב. אבל ככל שמתפתחת מודעותי, וככל שאני צועדת בדרך הרוחנית, הפך בלתי אפשרי בשבילי לקרוא את ההגדה הזו... האם מישהו כאן מבין אותי ? כיצד "יישבתם" את העניין הזה ? (אם בכלל) אשמח לשמוע את דעתכם/הרגשתכם בעניין...

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo24.gifפשושית../images/Emo45.gifמסכימה../images/Emo127.gifעם כל מיל

א-כ-ן, התכנים בהגדה מתאימים לזמן אחר, להבנות אחרות ואם תדברי עם אנשים דתיים הם בודאי ידעו 'לתרץ' לך כל דבר בדרך 'אחרת' לא כפשט. אני פשוט לא נוהגת כך. מבחינתי ליל הסדר הוא ערב חג של קבלת האביב ,של סיום הנקיון הפיזי האנרגטי והתחלה חדשה ורעננה. וזוהי הזדמנות חגיגית להפגש עם אנרגיות האש הבראשיתית. והחיבור שלי לתרבות מצרים העתיקה והדימוי של המדבר
המאמר הזה, שנכתב לפני כ 12 שנה, מעיד על כך. בכל אופן, קיבלתי היום
שכותרתו היתה 'שפוך חיבתך על הגויים'. אז יכול להיות שהוא יעניין אותך. הוא עוסק במקום שהקים אוהד האזרחי ובת זוגו והם בראש של להקנות משמעות חדשה לתכנים יהודיים והם מקיימים ליל סדר אלטרנטיבי שכזה. (לדאבוני, לא שמרתי את ה
אך את יכולה להכנס לאתר ולבדוק
) L&L TALYA

טליה ../images/Emo24.gif תודה על התשובה

אני שמחה לדעת שאיני היחידה שמרגישה כך... יש לי שאלונת נוספת... האם את יושבת עם המשפחה בערב ליל הסדר וקוראת איתם את ההגדה ושרה את השירים ? אם כן, את וודאי עושה עם עצמך איזה תהליך התנתקות מהתכנים ... איך זה עובד אצלך ? הולכת לעיין ולקרוא את כל החומר ששלחת לי ....תודה רבה

Tal_Ya_Tal

New member
א-כ-ן ../images/Emo45.gifפשושית

לא פעם ספרתי איך פעם, בליל הסדר, באמצע שירת 'והיא שעמדה' סכרתי פי וכולם חיכו בתדהמה, כי קולי רם ובדרך כלל, אני זאת ש'נותנת את הטון' אנשים 'יישרו קו' עם הטונים שלי. בדרך כלל אנחנו מדקלמים את מילות השירים אותם למדנו בגן הילדים, מבלי להבין את משמעותם, מבלי לתת את הדעת למילות השירים הללו. אך ברגע אחד, בו חדרה המודעות למילים אותן אני שרה, נסכר פי ללא יכולת להפתח מחדש. ליתר דיוק עשו זאת המילים: והיא שעמדה לאבותינו ולנו שלא אחד בלבד עמד עלינו לכלותינו והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם.... כי אז נוכחתי איך אנחנו מניחים לילדנו לינוק את דפוס הקרבן שלנו ביחד עם חלב אם. פעםקיבלתי
נחמד על גבי רקע 'מצה' שאמר:כל החגים היהודיים מסתכמים בכך: כולם רצו להרוג אותנו, אלוהים הציל אותנו, בואו נאכל
עם כל הציניות שיש בזאת,לדאבוני, יש בכך מן האמת. אז אצלי נהוג סדר שאינו עוקב אחר ההגדה. קודם כל זהו 'סדר צמחוני' לפעמים הוא אפילו טבעוני, א-ב-ל אז יש תלונות מצד הלא טבעוניים, שהקניידלאך בלי הביצים לא טעימים
. שנית, קוראים מעטבהגדה (קטעים נבחרים
) ובין השירים, גם כן 'בוררים' אותם. הכי פופולרי הוא 'אחד מי יודע'? ומה שחשוב בעיקר זאת האווירה (שקשה מאד למען האמת ב
מלא זה לשמור אותה שליווה
ובעניין הזה, בדיוק, בודאי ימצא חן בענייך ה
הבא שמתאר בדרך כלל את המצב אצל שלוחן הסדר
עם
מקמח כוסמין לא לשכוח
L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
אז הנה השיר שאת החג מסביר../images/Emo162.gif

קניידאלאך מאת אפרת שטרן עָרַכְתִּי אֶת שֻׁלְחַן הַסֵּדֶר לִשְׁלֹשִים וּשְׁנַיִם אִישׁ, בִּשַּׁלְתִּי סִיר עִם קְנֵיידָאלָאךְ וְגַם גֶעפִילְטֶע פִישׁ. אֲבָל - - - בְּשֵׁשׁ בַּבֹּקֶר כְּבָר צִלְצֵל גִּיסִי מִבִּנְיָמִינָה, אָמַר שֶׁלֹּא יַגִּיעַ אִם תִּהְיֶה שָׁם דּוֹדָה מִינָה; בְּשֶׁבַע מִינָה הִתְקַשְּׁרָה שֶׁלֹּא לִבְנוֹת עָלֶיהָ - כִּי אֵין לָהּ עֲצַבִּים לַזִּיּוּפִים שֶׁל סַבְתָּא לֵאָה; מִיכָאֵל מִיָּקְנְעָם בִּשְׁתֵּים-עֶשְׂרֵה צִלְצֵל - אָמַר שֶׁלֹּא יָבוֹא אֵלַי לִפְנֵי שֶׁאֶתְנַצֵּל; בְּאַרְבַּע חֲמוֹתִי הוֹדִיעָה שֶׁנִּשְׁכַּח מִמֶּנָּה - כִּי הַבִּשּׁוּל שֶׁלִּי תָּמִיד גּוֹרֵם לָהּ לְמִיגְרֶנָה; וּבַת אָחִי אָמְרָה שֶׁהִיא תַּגִּיעַ הַשָּׁנָה - בִּתְנַאי שֶׁלֹּא יְנַדְנְדוּ לָהּ שׁוּב עַל חֲתֻנָּה!! - - - - - - - - - - נִיתַקְתִּי אֶת הַטֶּלֶפוֹן, יָרַדְתִּי לַמַּרְתֵּף וְהִצַּעְתִּי לַתַּאיְלַנְדִית בַּסֵּדֶר לִ'שְׁתַּתֵּף. עָלִינוּ יָד בְּיָד בַּמַּדְרֵגוֹת אֶל הַסָּלוֹן, וְשָׁם בַּקְבּוּק שֶׁל ווֹדְקָה שָׁפַכְנוּ לַגָּרוֹן; סִפַּרְתִּי לָהּ עַל קִינְג פַּרְעֹה וְכָךְ, בְּלִי לְהַרְגִּישׁ, חִסַּלְנוּ אֶת הַצִּימֶעס וְהַגֶּעפִילְטֶע פִישׁ; מָרָק עִם קְנֵיידָאלָאךְ בִּשְׁלוּק אֶחָד שָׁתִינוּ, וְשַׁרְנוּ "דַּי-דַּיֵּנוּ" וְגַם "עֲבָדִים הָיִינוּ"; גַּם צְלִי בָּקָר הִשְׁמַדְנוּ בִּזְרוֹעַ נְטוּיָה, וְאָז בִּשְׁנֵי קוֹלוֹת זִמַּרְנוּ אֶת הַ"חַד גַּדְיָא"; וּבַחֲצוֹת הִסְתַּרְתִּי לָהּ אֶת הָאֲפִיקוֹמָן, וּכְשֶׁמָּצְאָה - רָקַדְנוּ יַחַד סְטֶפְּס עַל הַשֻּׁלְחָן! וְאַף שֶׁכְּבָר הָיִיתִי מִתְנוֹדֶדֶת כְּלוּלָב - יָדַעְתִּי בְּלִבִּי שֶׁבְּכָל פֶּסַח מֵעַכְשָׁו לֹא אֲנַסֶּה כְּלָל לְהָבִיא אֵלַי שֵׁנִית אֶת דּוֹדָה מִינָה, כְּדֵי שֶׁלֹּא תִּפְגֹּש כָּאן אֶת גִּיסִי מִבִּנְיָמִינָה, וְלֹא אֶת בֶּן-דּוֹדִי - כְּדֵי שֶׁלֹּא תִּהְיֶה שׁוּם סְצֶנָה, וְלֹא אֶת חֲמוֹתִי - שֶׁלֹּא תַּחְטֹף לִי כָּאן מִיגְרֶנָה, וְרַק אֵרֵד אֶל הַמַּרְתֵּף וְאֶת הַשִּׁיקְסֶע שׁוּב אַזְמִין לָחוֹג אִתִּי כָּאן סֵדֶר כָּשֵׁר לִמְהַדְּרִין !!!

וואווו איך הייתי רוצה להשתתף

בליל הסדר אצלך
נשמע בדיוק למידותי (גמני צימחונית-בריאותית ...) אני מניחה שזה גם היה תהליך "להרגיל" את המשתתפים למתכונת זו ... כל הכבוד על מה שהנהגת
וכמובן תודה על התשובה המפורטת, תשובותייך תמיד מאירות את עיניי

Tal_Ya_Tal

New member
היי פשושית../images/Emo6.gif

האמת, לא היה קשה להרגיל. כי ילדיי נולדו צמחוניים ואישי, ידע לקראת מה הוא הולך עוד לפני שנישאנו. הוא הוזהר שלא יצפה לתבשילי בשר
מווו ואחותי גם כן צמחונית
ואימי, מסתדרת לא רע עם הכל ובמיוחד בלילה משתדלת פחות לאכול
ואלו כל הקרואים הפעם לסדר (ועוד בהרכב חסר) כי בני בכורי, לא
את עצמו ממנכן, זה המקום לו הוא קורא
בשביל ליל הסדר ובשביל
מכוסמין. אולי רק בשביל החרוסת וה
תירוש
הוא יתמין לי בשמחה שאבוא לבקרו בחדשי הקיץ\L&L TALYA

משפחה נוחה ממש לפי הזמנה ../images/Emo8.gif

אצלנו כולם קרניבורים. מאמינים שללא בשר, אין ארוחה ואין ממה לשבוע
... אז קשה לי לא רק עם ההגדה אלא גם עם האוכל... (אפילו שאני לא אוכלת אותו...) בזאת הרגע אני מפסיקה לקטר
חג שמח

Tal_Ya_Tal

New member
חחחחחההה../images/Emo8.gifלא בדיוק פשושית

לכל אחד יש ב-ד-י-ו-ק
את הפקעל'ה שממנו הוא צריך ללמוד
גם לי
יש פקעל'ה כזה עם משפחתי
ומשתדלת להשאר הראיה אובייקטיבית, הרמונית ומשוחררת מהצמדויות ורגשיות יתירה
L&L TALYA

את בהחלט צודקת...

איך באמת משתחררים מהצמדויות ורגשיות יתירה ? איך עושים את זה ? אמנם אמרתי שאני לא מקטרת
אבל פקעל'ה כמו שלי יש ... הם יכולים להיכנס לשיאי גינס, כל העדר. אז ככה: 1. לא נהנת מההגדה 2. לא נהנת מהאוכל (בשרי, לא בריאותי, פיכסה) 3. לא נהנת מהנוכחות המעיקה של הפקעל'ה מה עושים ?

Tal_Ya_Tal

New member
מתבוננים מעמדת הצופה מהצד../images/Emo189.gif

כעל הזדמנות להכיר את עצמינו דרך המראות שהאחרים משקפים לנו.זוכרים תמיד את המהות שלנו ולא מתפתים להכנס לתפקיד ולדרמה שאנו ממלאים בחייהם של האחרים. עם הרבה חמלה מתבוננים באהובינו ששוכחים את עצמם ואת עצמתם ומשתדלים להזכיר לעצמינו שאנו הם אלו הכותבים את התסריט. אנחנו התסריטאי, הבמאי, השחקן וגם המחזה עצמו. ותמיד אנחנו יכולים לשכתב את המחזה אם אנחנו זוכרים זאת
לא פשוט, א-ב-ל אפשרי להשאחר בMOOD של "אנחנו אחראיים ב-100% למציאות שאנו חווים" L&L TALYA

homaya

New member
כל רגע

שלום יקירה הפכתי בי ושקלתי מה יהי האו]פן הנכון לגשת איתו לחג הזה שאכן בכל מילותיו אנחנו מבקשים לזכור כמה אנחנו עם סובל וקורבן והצעתי היא לחבור למקום של השמחה במפגש המשפחתי ולנצל את הרגע הזה לזכור של רגע הוא רגע מצויין להוציא עוד ועוד חלקים מעצמינו מעבדות לחירות אביב פורח !

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo45.gifהומאיה../images/Emo20.gifיקירה../images/Emo23.gif

מסכימה איתך לחלוטין. א-כ-ן, לפגוש את ההשתקפויות שלנו ולזכור שאנו יכולים לכוון ליציאה שלהם/שלנו מעבדות לחרות
חג חירות שמח יקירה
L&L TALYA

תודה רבה טליה ../images/Emo13.gif

מאוד מדבר אלי מה שכתבת. התחברתי מיד לרוח הדברים. תודה גדולה. חג שמח

זה לא רק ההגדה.....

בראשית דרכי הרוחנית כמעט חזרתי בתשובה. יש ביהדות המון חכמה והמון רוחניות. וזה שלנו. בשפה שאליה נולדתי. אבל. , הדברים שהכי צורמים לי זה אל קנא ונוקם, זכור את עמלק. וכן. שפוך חמתך. שהגויים נחותים מהיהודים.... הנשמה שלהם נמוכה יותר... בבודהיזם מצאתי כיוון הרבה יותר מתאים לי. אבל דת בכלל היא בעייתית. נראה לי שהעידן החדש לא מדבר על דת. אלא על הבנות גבוהות. כל אחד ביכולות שלו. ומצד שני. בלי לחשוב הרבה. אנחנו קוראים בהגדה כל שנה. כי זה מנהג. העלית לי בהחלט שאלה חשובה. למה? למה להקריא דברים שלא מדברים אלי.

Tal_Ya_Tal

New member
|Vנכון|../images/Emo45.gifצופית../images/Emo127.gifרוחניות

לעומת דת
רוחניות, איננה דת כלל וכלל. רוחניות, היא יותר תכונה. תכונה, הקיימת אצל כל אחד מאתנו בעצם. כל אדם הוא גם רוחני. העניין הוא, שהתרבות המערבית לא יחסה לכך חשיבות, עד לפני בערך שני העשורים האחרונים. אולם כיום `רוחניות` היא תנועה, או כיוון, אליו `פונה העולם` זה הפך להיות מאד אופנתי להתעסק ב`רוחניות` או להיות `מודע רוחנית`. אולם `רוחניות` יכולה בהחלט להיהפך לדת. זה מה שקרה למרבית הדתות המונותיאיסטיות. הן התחילו כתפישה רוחנית נאורה והפכו לדתות, בעלות חוקים מוגדרים, גדרות, סייגים ואיסורים, מתוך חוסר הבנה. כל מתחילי הדתות, `ראו את האור`. אולם אלו שהלכו בעקבותיהים, לא הבינו על מה הם מדברים. הוציאו דברים מהקשרם ובנאמנותם למוריהם, יצרו אוסף חוקים וקודים נוקשים, שבעזרתם יוכלו ללכת בנתיב שהותווה על ידי המורה. הדת אבדה את ה
שיש באמונה ונשארה רק עם החומר. המילה ``אמונה``, בנויה מאותיות, המתדרות בתדר של גוף הרגש (נפש) וגוף החיים (נשמה) ואילו המילה ``דת`` מורכבת מאותיות המתדרות בתדר של הגוף הפיזי (החומר) לדאבוני, הייתי עדה לפני מספר שנים , לתהליך התפתחותה של דת! אינני אוהבת לדבר על כך. זה מאד לא נעים `ליפול אל תוך הרשת הזאת`. אז הבה נישאר נאורים ונקבל כל אדם, ``איש באמונתו יחיה``, מתוך ידיעה, שבסופו של דבר, הגאולה מובטחת לכולם! אין מי שיישאר ולא יגאל. שכן, כולנו אחד. כך שאם אפילו אחד יוותר מנגד ולא ישתתף בגאולה, לא תהיה זו ג א ו ל ה ! ! ! מפני שאם אפילו דבר אחד נשאר מנגד, אין אפשרות לשנות את התפישה. ועד שנבין זאת כולנו, הבה נתפלל (מי בתפילותיו הוא) שזה יתרחש במהרה בימינו. ובינתיים, בואו נחגוג את האביב
L&L TALYA

למעלה