הברקה מעניינת

הברקה מעניינת

עוד הברקה מבית היוצר של רספ"ן;
שימו לב, ברשיון הפלסטיק המונפק עכשיו מופיעה ההגדרה operator's permit כתרגום לרשיון משיט. אופרייטור באנגלית הוא מפעיל, כלומר משהו כמו סדרן בתחנת מוניות שמפעיל שרות מוניות או יאכטות לצורך העניין. רספן לא מוכן להודות שאנחנו סקיפרים של יאכטות. מעניין למה.... ומה, למשל, עם בעלי רשיון מסחרי שרוצים לעבוד כסקיפרים בחו"ל?
צריך לברר את העניין מול החוק הבינלאומי.

זזה39

New member
החלפת השם הרשמי בתעודת הסקיפר שלי

בתעודה מנייר שקיבלתי ממשרד התחבורה ,רשות הספנות והנמלים , היה כתוב שאני זכאי לתעודה של SKIPPERS CERTIFICATE היום אחרי שקיבלתי תעודה מפלסטיק (ללא תמונה) ראיתי שמישהו חכם החליף את השם ל OPERATORS CERTIFICATE בבדיקה שעשיתי בחו"ל התברר לי שהתעודה של "אופרייטר "אינה מוכרת ורק תעודה של "סקיפר" מאפשרת לי לשכור את הסירה. מדינת ישראל חייבה אותי לעבור מספר רב של בחינות ,שלא מקובלות במדינות אחרות, כדי לקבל תעודת "סקיפר "והאישורים נמצאים ברשותי . איך דואגים שהרשויות המתאימות יספקו לכולנו תעודות מתאימות?. סיפור חלמאי.

d19511

New member
השאלה אם זה מכוון או שזה "סתם" טעות

בנסוח... שנים חיכינו פה ל"פלסטיק"... ובאמת קיבלנו רק חתיכת פלסטיק.
נישאר עם הישן בנתיים .

תעלולי רספן

מסקיפר סרטיפיקט לאופרייטור פרמיט... אני קורא לכולנו לצאת מהאדישות ולהפסיק להיות כבשים. כל אחד מאיתנו יכול לכתוב שתי שורות במכתב רשמי לרספן לאמור: אני כך וכך מספר רשיון הסקיפר שלי כך וכך דורש בזה להחזיר לי את רשיון הנייר או לחילופין לתקן את הטעות של אופרייטור. העתק לשר התחבורה. במידה ולא לתבוע את רספן כולנו.
הערה: תעודת הפלסטיק אינה מוכרת בחו"ל ועלולה לגרום לבעיות בחו"ל. הצטרפו

skipperrider

New member
אותו פיאסקו מביש קרה בעבר עם רשיונות הנהיגה!

ולא למדו כלום מהמקרה ההוא!

כנראה אין איש במשרד התחבורע/רספ"ן המהולל הזה המבחין בין PERMIT / LICENSE
ובין OPERATOR / SKIPPER
עם שלל רבי החובלים בדימוס שם בצמרת ממש לא יאומן שבדיחות עצובות ויקרות שכאלה קורות?
מישהו המקורב לשם יואיל להרים טלפון ולבקש תיקון מהיר?
:(

danielia1

New member
לא כדאי שתעשו גלים. השלב הבא זה ביטול הבחינות

והשוואה למה שקיים ברוב מדינות הים הנאורות . נכון חלבו. אותנו. מצצו לנו את הנשמה.

gerson1

New member
לכל המלינים למיניהם אזי יש EU

ובEUROPEAN COMMUNITY יש מכס ויש משרד תחבורה
ויש ריבוי רישיונות וכד
וכדי לייצר מסמך אחיד
וגם כדי לאפשר רישוי למי שמפעיל את הסירה
בין אם הינו קברניט, קפיטו, מסטר וכד
יצרו מושג חדש
והינו VESSEL OPERATOR
לעיתים VESSEL ECONOMIC OPERATOR
קרי האיש האחראי על תפעול כלי השיט
גם כאשר הינו גדול מ24
הלכו במשרד התחבורה הישראלי
ובמסגרת האמנות מנסים לקרב אותנו לחוק הארופאי
(CROSSOVER לתעודות, זוכרים?
ובנו תעודה הזהה לארופאית
ובצפיפות כלי השיט והמדינות הפועלות באזור הרי של קוריקולום הכשרה זהה
ורשיונות זהים יבורכו

מאיר ריבא

New member
רק שהתואר בתעודה האירופית קצת שונה

1. בתעודה האירופית כתוב לא סתם operator אלא operator of pleasure craft

2. ההחלטה של האיחוד האירופי מתייחסת "מים פנימיים" - Inland Water Transport

3. יש בה תמונה.

מספיק הבדלים?

gerson1

New member
מאיר, הבהרה נוספת

The ICC is a product of the United Nations Economic Commission for Europe Inland Water Committee (UN ECE IWC) Resolution 40 (hereafter called Resolution 40).[1] This states that the ICC may be issued by a government of one state to its nationals and residents who may be on the waters of a foreign state, on condition that both accept the requirements and conditions set out in Resolution 40. Governments may appoint competent authorities to issue ICC on their behalf. Globally International Yacht Training Worldwide (IYT) and the Royal Yachting Association (RYA)[2] are such competent authorities, on behalf of Ireland and the UK respectively.
The ICC provides documentary assurance from one government to another that the holder meets the levels of competence laid down in Resolution 40. However, the acceptance of Resolution 40 is often caveated.
מים פנימיים זאת הועדה למים ארופיים
לגבי הלאה ראה שקשור לכלי שיט ארופאיים במים זרים
וככלל לתשלום מכס על סירות וכד'
כדי למנוע התחמקות ארופאים מתשלום מס
כל מי שקונה סירות ללא מכס לא יוכל לשוט תחת דגל ארופי אחרי הראשון ביולי לארופה וכך הלאה
ראהhttp://www.carina.gov.si/en/travellers/regulation_of_customs_status_of_registered_vessels_of_persons_from_eu_having_their_vessels_in_croatia/
בצרפת:http://www.french-waterways.com/practicalities/regulations.html
רישיונות מקבילים בצרפת
http://provence.angloinfo.com/information/lifestyle/sports-and-leisure/sailing-boat-permits/
וכך הלאה
ההתיחסות הינה למים פנימיים ומימי חופין
הפלגה במים בין לאומיים אינה מענינת

zina71955

New member
גרשון ( וזה מכוון גם לכש"ק) צריך לשים דברים

בפרופורציות ובקונטקסים הנכונים. קודם כל אין התייחסות למימי חופין אלא לשייט במדינות זרות והכל במסגרת מים פנימיים. התעבורה במים פנימיים ארצית/בין לאומית באירופה היא נרחבת מאוד ומתייחסת גם לכלי שייט גדולים (לא מדובר באוניות בשייט בי"ל חוץ אירופאי הפוקדות נמלים פנימיים אלא בשייט אירופאי) שאינם יוצאים מאירופה ותעלותיה ונמליה. הם היו צריכים להסדיר את הנושאים השונים בשייט הפנים אירופאי. אנחנו לא שייכים לקטגוריה הזו. ראו ברספ"ן וחשבו "כי טוב" היכן הפרופורציה. זה בכלל לא מתאים לנו, ומצביע על רמת ההבנה של היוזמים בנושאים אלה. רבי החובלים ברספ"ן יושבים במחלקה אחרת ואין להם יד ורגל בכש"ק. כנראה שיש זָרות מסוימת בין אלה לאלה. אז, אם כבר לנקוט יוזמה (ובאופן עקרוני אינני מתנגד לה) אז יש לעשות זאת בשום שכל ובהתאמה לצרכים המזרח תיכוניים שבהם אנחנו מפליגים. לדוגמא, רק מי שיש לו משיט 60 יקבל תעודה כזו עם תמונה ומינוח מתאים לצורך שייט בי"ל ולא "מסמך" פסול כפי שהתעודה הזו נראית.

zina71955

New member
למען הדיוק

International Certificate for Operations of Pleasure Craft
ו - יחי ההבדל הקטן

gerson1

New member
אילן ואחרים-הבהרות

כר"ח הינך יודע שכל מערכת התעבורה הימית העולמית כפופה לאמנות שונות(IMO) להפעלת כלי שיט
מדינות ארופה, במסגרת הניסיון לאחד את מערכת הרישויים והרישיונות,
בשל הקלות בחוקי המעבר בין מדינות ארופה
מנסים להסדיר ערכים דומה
שבה הרישויים (כושר שיט והיתרי שיט) והרישיונות (דרגות והיתרי שייטים)
תהיהי אחידה
ע"מ שהמכסים, הביטוחים והמערכת תפעל כאחת, ללא יתרונות וחסרונות מקומיים
ושתאפשר גם פתרון לתביעות, סכסוכים, מכסים ופעילות כלכלית עולמית בתחום.
לשם כך נולד הICC
וכן התקנות לשיט במים פנימיים, המתיחסת ךנהרות, אגמים ומים
( Code Européen des Voies de la Navigation Intérieure (CEVNI; French for "European Code for Navigation on Inland Waterways")
שבו אינם נכללים אגב, אנגליה, ארצות סקנדינביה, ספרד, איטליה ולמעט קרואטיה ארצות הבלקן.
זה מתיחס לתנועה כלי שיט גם במימי החופין, לסימונים, צלילים ותקנות תעבורה, תימרור התעלות והנחלים, חוקי דרך, תקנות עגינה, מניעת זיהום וסילוק פסולת.
לפי תקנות אלו לקברניט כלי שיט נדרש להחזיק
CEVNI endorsement in the International Certificate of Competence (ICC)
כדי להשיט כלי שיט במימי האחוד האורופי
וזה מחייב בחינה, המאורגנת על ידי כל אחד מהגופים הלאומיים בכל מדינה ארופאית.
באנגליה הRYA קיבל הסמכה זאת, אגב
בארץ קיימת הכשרת IYT (אין כרגע כאן עניין שיווקי, אגב, למרות שאני מוסמך השיטה) שמקבילה ושנענת עלהחלטת האום
UN
בקיצור, מדובר על תעודות אחידות, שתהיינה זהות בכל העולם
דגם התעודה, גודלה וצורתה, הTICKET
אינו בדיוק נקבע על ידינו, אלא הותאם לפי דרישות האמנות העולמיות
כמו שפנקס ימאי עשוי כך
כלומר, תעודה אחידה, עולמית, המתחייבת שהנושא אותה עבר הכשרה המקבילה
ליכולתו להפעיל את כלי השיט הנושא אותו
גם אם יהיו בה שינויים נוספים, והתמונה עדיין חסרה זה כיוון חשוב להשתלבותנו בעולם הרחב...

ראה
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Economic_Commission_for_Europe

Membership IYT
There are basically 2 membership levels, those partner schools offering recreational courses and those offering professional yachting courses such as STCW, Basic Safety Training.
Two levels of qualification may be obtained from IYT Worldwide training providers:
Level 1 • Recreational boating courses from ‘Introduction to Boating’ through ‘Recreational Yachtmaster Coastal, Offshore and Ocean’ ( Modules 1 to 21 in the IYT Passport booklet) • VHF Radio Operators Certificate • Small Powerboat & RIB Master (includes VHF certification) • Megayacht Deck Crew (includes Small Powerboat & RIB Master and VHF) • Megayacht Interior Crew • International Certificate of Competency (ICC) • Personal Watercraft Operations

Level 2 • Master of Yacht Training (MOY) – Mate 200 Ton/Coastal, 200 Ton Limited and 200 Ton Unlimited • STCW ‘95 Basic Training – (Standard of Training and Certification for Watchkeepers) 4 Modules over 5 days – required by the IMO (International Maritime Organisation) for employment on commercially operated yachts carrying passengers. • Diveboat Master Level 1 and Level 2 (includes General Engineering Knowledge)

[International Certificate of Competence - ICC
International Certificate of Competence may be required to operate a vessel in EU waters, both coastal and internal. It is a certificate which is similar to an International Drivers License.
An International Certificate of Competence (ICC) is a certificate which may be issued to anyone who has successfully completed certain national boating licenses or met the ICC Standards of Knowledge and practical competencies. Almost all member states within the European Union have accepted the ICC.
It is now available to Non EU Citizens through the Irish Department of Transport's approval to IYT Worldwide partner schools.
Although only guaranteed to be accepted in countries that have adopted the relevant UN Resolution, the ICC is a useful document to carry and will generally be accepted where proof of competence is required.
In very general terms an ICC is required for the inland waterways of Europe and for inland and coastal waters of Mediterranean countries. For the coastal waters of Northern Europe the ICC is generally not required, however to all of these generalisations there are exceptions.
וכמובן, מדובר גם על כלי שיט קטנים
למי שרוצה, אשלח את קובץ ההוראות
שגם ישראל חתומה אגב עליהם
כ40 מ"ב

zina71955

New member
ועכשיו

א. האם ישראל חתומה על האמנה הזו?
ב. האם התעודה שהונפקה לנו זהה לחלוטין על פי דרישות האמנה?
ג. האם הנפיקו לקציני צי הסוחר שלנו תעודות אחרות במקום/בנוסף להסמכות המקצועיות הישראליות המוכרות בכל העולם
ד. אם שלשת השאלות הנ"ל או אחת מהן נענות בשלילה כל מה שכתבת לא שווה את המאמץ שעשית (שאני מעריכו)
וכל מה שעשה רספ"ן בנושא לא מקדם אותנו בס"מ, אלא להיפך, משיג אותנו לאחור.
ה. דווח כאן בפורום (וגם לי אישית) שהתעודה המונפקת על ידי רספ"ן לא מוכרת באזורינו (אני בכלל לא מבין מדוע אני צריך אותה בנוסף למה שיש לי)
אזי - מן הראוי שרספ"ן יקח זאת לתשומת ליבו ויעשה שיעורי בית דהיינו - סוף מעשה במחשבה תחילה.

gerson1

New member
אילן יקרי

ישראל חברה בועדה זאת (כלא חברה באחוד מדינות אירופה) ואחת מהם ראה
http://www.enpi-info.eu/medportal/n...nternational-qualification-through-Safemed-II
התעודה תואמת את דרישות האמנה
יונפק/ידרש ENDORSEMENT מקציני הצי הסוחר
כדרישות בטיחות וסביבה בים התיכון
ישנם ניצני הכשרה
לגבי IYT מועבר ברמות הגבוהת על ידי המכון להכשרה ימית בעכו
לגבי אי-הכרה על ידי מדינות האזור..
על ידי מי, חרה להכשרת כלי שיט?
יון אגב אינה שותפה בהליך ככתוב מסיבות פנימיות שלה בינתיים
ושוב
"יהיה בסדר"

gerson1

New member
הערות סופיות

הוכשרו 15 מפעילי תעבורה ימית
(המקבילה של פקחי טיסה) במלטה
העסק מתחיל לזוז מאז ההכרזה ב2004
חרה=חברה להשכרת כלי שיט (ופה מתנצל על השגיאה הלא מכוונת ועל חסר האותיות)

zina71955

New member
אתה כנראה לא קולט את התדר שלי

האחדת רמות בטיחות וסטנדרטים כולל סילבוסים אחידים, תיעוד אחיד וכדומה - מצויין. קדימה. והשאר פרטים. מה אתה נותן לי? ש 15 ישראלים עברו קורס של בקרת תעבורת נמלים על פי תקינה אירופית? דברים דומים כבר עשינו בשנות ה70 כשעברנו קורסים של תימרון אוניות ענק באירופה (רוטרדם) או ניווט מתקדם. רמת הקורסים של המכון להכשרת קציני ים בעכו היא גבוהה מאוד וגם זה ידוע בקהילה הבי"ל. מה זה שייך? אז אם האחדת סטנדרטים/תיעוד מצויין זה לא מה שאני רואה. מה רצה השעה לכש"ק כאשר אין עדיין אנדורסמנט בצי הסוחר ומה שנעשה בקש"ק לא מתאים לאמנה? ויותר מכך - מבלבל. הקדימו את העגלה לסוסים.

מאיר ריבא

New member
גרשון הכל נפלא, אבל...

למרות מה שכתבת, והרצון הטוב של רספ"ן, התעודה אינה עומדת במפרט שהבאת.
גם התארים של המשיטים ורשימת ההרשאות שונים ממה שהוגדר באירופה
גם אין תמונה
גם שגיאות כתיב מביכות - למשל saling במקום sailing

gerson1

New member
הכל נכון וטהערות מאיר ואילן במקומם אך..

רצ"ב החלטה 40 של הUN
הממליצה גם על התעודה
יש מקום לקביעות מקומיות
כמובן שאת שגיאות הכתיב יש לתקן
וכן את הוספת התמונה
וכן