סוגייה מעניינת
השנה אני לא נוהג להבריז באופן קבוע מקורסים ספציפיים, כי גם ככה אין לי הרבה קורסים... נו, טוב, ככה זה בתואר שני... אבל יצא לי השנה להבריז מקורס, שאותו אני לומד בקמפוס הר הצופים של האונ' העברית (אני בכלל תלמיד אונ' בן- גוריון...), רק בגלל הנסיעה המייגעת, שעה וחצי לכל כיוון, ולפעמים יותר, תלוי בתנועה... מה עשיתי במקרה זה? רבצתי בספרייה של האונ' (של בן- גוריון, אגב...), או שיצאתי עם חברים לשחק טניס או לרכוב על אופניים... בימי התואר הראשון נהגתי להבריז לא מעט, בעיקר מקורסי השפות, ובעיקר מגרמנית למתחילים. לא הייתה לי מורה טובה, השיעור בקושי התנהל לו, ובכלל, גרמנית זו שפה מחורבנת... השנה, בסמסטר א', בקורס גרמנית למתקדמים, הברזתי כמעט משני שלישים של הקורס!! אבל יש לי תירוץ מוצדק: היינו רק שלושה תלמידים. בעוד שהשניים הנותרים באו עם רקע מצויין בגרמנית (אחד למד במכון גתה, ואילו התלמידה השנייה למדה שלוש שנים בבתי ספר בגרמנייה). ואני? בקושי למדתי גרמנית למתחילים... אז הרמה של השיעור הייתה גבוהה מדי עבורי, אז מרוב תסכול הייתי מגיע רק למפגש אחד מתוך שלושה בשבוע... באופן כללי, אני נגד הברזות, וישנם מרצים שאותם אני מאוד מעריך, שמהקורסים שלהם מעולם לא הברזתי. בימי ראשון, הימים שבהם מתקיים מירוץ גרנד פרי של הפורמולה 1, אני לא מגיע לשיעורים, אבל במקרים אלו אני מודיע למרצה מראש שלא אגיע לשיעור... דאנטה