הברזה למשרד

הברזה למשרד

סוגיה שעלתה אצלנו בחבר'ה, שחשבתי שיהיה מעניין להעלות גם כאן - מישהו הבריז פעם למשרד שסגר בו סטאז', ויכול לחלוק חוויות ועצות? תודה

PIonit

New member
ממש לא מניסיון

אבל ממה שנראה לי: אפשר לנסות לבקש לדחות במועד (כלומר ממרץ לספטמ' ולהפך) או בשנה- ואז אם הם יסרבו תסיימו "בידידות", או שתגיד שמסיבות אישיות אתה לוקח שנה הפסקה/דוחה את סיום התואר/דוחה את הסטאז'..

Atenolol

New member
גם לא מנסיון

הכי חשוב זה להיות בן אדם, ולצמצם נזקים למשרד לו אתה מבריז. זה אומר להודיע כמה שיותר מוקדם, ובצורה ברורה. תלוי גם מה עילת ההברזה. אם למשל התקבלת לעליון, רוב המשרדים יקבלו את ההברזה בהבנה.

BlackUnicorn

New member
כן. אמרתי לבוסית שלי (לשעבר.. ../images/Emo3.gif)

את האמת - שאחרי התנסות בתחום אני לא מעוניינת להתמחות בו. היא איחלה לי דרך צלחה, נתנה לי טיפים וזהו. שומרת על קשר עם המשרד עד היום (3 חודשים אחרי) בכיף. אני חושבת שהשאלה שלך נורא כללית ותלויה במקרה הספציפי. יש הבדל בין סיטואציות שונות, לדוגמא הברזה בדקה ה- 90, הברזה למשרד "שכן"/"מקביל", הברזה למטרת התמחות בעליון וכו'. בכל סיטואציה - ה"חוויה" וה"עצות" יהיו שונות.

BlackUnicorn

New member
כרגע לא. אולי בספטמבר, גם זה לא בטוח.

החלטתי שאני לא רוצה להיות עו"ד ככה שהמאזן הוא משהו כמו: סבל של שנה שלמה (ומבחינתי הסבל הזה היה ס-ב-ל!!!!) מול רווח של המילה "רישיון עריכת דין" על הנייר + תשלום שנתי ללשכת עורכי הדין. האם יש רווח בזה מבחינת קריירה? לא בטוח בכלל, תלוי לאן אני מייעדת את עצמי. כנראה שאני כן אעשה התמחות, תמיד יש בי את החלק ששואל "מה אם...", אבל אם "אמצא את עצמי" בחודשים הקרובים, אז אולי לא.

PIonit

New member
אני ממש יכולה להבין..

שיהיה המון בהצלחה מותק, תעשי את מה שטוב לך

Atenolol

New member
המנהלת...

לא ליאש את הצעירים! נו טוב, תעשי התמחות אחרי הדוקטורט...

Atenolol

New member
תשלום שנתי

ניתן להקפיא את החברות בלשכת עורכי הדין, ואז לא משלמים דמי חבר בתקופה בה בוחרים לא להיות פעילים כעורכי דין.

תודה על הנסיונות, הנה מקרה ספציפי יותר

ראובן התקבל להתמחות במשרד שמנה X עו"ד. כעבור חצי שנה התפצל המשרד ל2/3X, וראובן נשאל ע"י המשרד האם בכל זאת ירצה להתמחות בו. ראובן הסכים, ואף ניצל את ההזדמנות כדי לדחות את מועד התמחותו בחצי שנה, למועד נוח יותר מבחינתו. כעבור שנה, כחצי שנה לפני מועד תחילת התמחותו, התברר לראובן שהמשרד מונה כעת כ-1/4X, והחליט לנסות מזלו במשרד אחר, התואם יותר את ציפיותיו ותחומי העניין שלו. לאחר שהתקבל לכזה, עליו להודיע למשרד הקודם. מה תייעצו לו?

BlackUnicorn

New member
אם זה תחום אחר - הכי קל "לשחק על זה"

ולהגיד - אחרי שהתנסיתי, התעמקתי וכו' - הגעתי למסקנה שאני לא מעוניין לעסוק בתחום X אלא בתחום Y, ולכן החלטתי לחפש התמחות בתחום אחר. לא הבנתי האם גודל המשרד הוא שיקול שגרם לו לעבור? ובכל מקרה, לא תמיד צריך להגיד את האמת. בעיניי, המקרים הבעייתיים היחידים הם כאלו שבהם עוברים ממשרד אחד למשרד של קולגה של אותו משרד, כך שעלולים (אוליייייייייי) לזכור את המתמחה. מה שכן, אני חושבת שחשוב לזכור, שמתמחה הוא מתמחה - משמע, nobody בשלב הזה. הרבה תופסים מעצמם יותר מדי - עורכי הדין בקושי זוכרים מי היה אצלם, למה וכמה, ובטח לא יזכרו אחרי שנה מי עזב ולמה... זה לא ממש מעניין אותם.

תודה

גודל המשרד גם הוא במניין השיקולים, ובעיקר העובדה כי הצטמצם משמעותית. הנושא משיק אך לא זהה (במסגרת המשפט המסחרי, התמקדויות שונות), ולמיטב הבנתו אין יחסי קירבה או היכרות מיוחדים בין המשרדים המדוברים.

flutter girl

New member
עם כל ה"באסה" שבעניין

אתה לא הראשון ולא האחרון (או אחד מחבריך) שעושה את זה, ולא שווה רק בגלל חוסר נעימות לוותר על משרד שאתה מעדיף. זו דעתי.

הייבי

New member
פשוט להתקשר

תתקשר ותסביר שאתה מעדיף להתמקד בתחום אחר, זו לא בושה להגיד שגודל המשרד הוא שיקול אבל אם אתה יכול להימנע מזה זה עדיף כמובן. והכי חשוב- הם כנראה דיי מהר לא יזכרו אותך אז זה לא נורא

למעלה