על מה אני מתבסס:
הגדרת התפקיד שלו היא "המדען הראשי במשרד החינוך", והוא אחראי על המחקרים שמבצע משרד החינוך. משרד החינוך מבצע מחקרים בתחום החינוך, כפי שמשרד האוצר מבצע מחקרים בתחום הכלכלה, ומשרד המשפטים עורך מחקרים בתחום המשפט (
http://www.justice.gov.il/MOJHeb/NetzivutNEW/Negishut/Mekarim/) אגב, על המדען הראשי במשרד הקליטה שמעת?
http://www.moia.gov.il/Moia_he/AboutOffice/MinistryDepartments.htm?DisplayMode=Print#22 כפי שכתבתי לך:אם יש לך מידע שמראה שמחקרים במשרד החינוך עוסקים בביולוגיה, כימיה, אבולוציה, פיזיקה קוואנטית וכן הלאה - תראה את המידע ונדבר למיטב ידיעתי
במשרד החינוך חוקרים חינוך. ואם אתה רוצה סימוכין, הנה ציטוט מוויקיפדיה: "המדען הראשי עוסק בעיצוב מדיניות המחקר בתחום החינוך, קביעת קריטריונים להקצאת משאבים למחקר, קביעת עדיפויות מחקר בתחומי החינוך השונים ויצירת מסגרות ונהלים מתאימים לביצוע יעיל של מחקרים והפצת ממצאיהם. בנוסף אמון על שילוב ידע ומדע בשירות המדיניות, סיוע בקביעת מדיניות ובקבלת החלטות על בסיס ידע מדעי, איתור בעיות אשר לצורך טיפולן ראוי להסתייע בידע מדעי וקביעת המדיניות בנוגע לפעולות ההערכה של מדיניות המשרד ותכניותיו. למשרת המדען ממונה בדרך כלל איש אקדמיה בכיר מתחום מדעי והערכת החינוך," וחשוב שנבדיל בין "ידע ומדע בשירות המדיניות" (שהוא בעצם מה שקוראים evidence-based practice) לבין ידע שמונחל לתלמידים בכיתות. אם יש לך מקור שסותר את כל זה - תביא אותו ונדבר. ועכשיו אפשר להתפנות סוף סוף לעסוק בטענה העמוקה יותר שלך, שהיא הרבה יותר מעניינת: שהדעות הבריאתניות שלו אינן
כשלעצמן בעייתיות ומפריעות לו למלא את תפקידו (ואגב, נזכיר שהוא כבר מזמן לא שם, ולכן אנחנו דנים בעניין העקרוני בלבד), אלא שהיא מהווה
סימפטום לכך שמדובר באדם שלא מבין את הגישה המדעית, ולכן אסור להעסיק אותו בתפקיד מדעי. גם את הטענ הזו (לא תופתע לשמוע
) אני לא ממש מקבל, למרות שיש לי קצת יותר סימפטיה אליה. אני חושב שזה לא אתי ולא יאה לפטר אדם על סמך אינדיקציות עקיפות, ועל סמך דברים שעלולים לקרות. האם היו אינדיקציות ישירות לכך שאמורות להיות בעיות? לדעתי לא. ואם את העבודה שלו הוא עשה בצורה טובה, ואם הוא מחזיק בתואר דוקטור מהטכניון, אז אין ממש סיבה להגיד "יעכשיו שאמרת מה שאמרת, סימן שבעצם אתה לא מבין מה זה מדע, ולכן אסור לך להמשיך בתפקידך" נשמע לי מגוחך. מפטרים אדם כשיש עדות לכך שהוא לא מבצע את תפקידו נאמנה. והנה הבדלה עבורך: אילו הייתי מנהל בית ספר, הייתי מפטר מורה לביולוגיה שהיה אומר מה שהוא אמר על אבולוציה. אבל לא הייתי מפטר מורה למתימטיקה או פיזיקה, כל עוד הוא שומר את דעותיו מחוץ לכיתה. (ואגב, אביטל היה בעברו מורה ומרצה למתימטיקה ופיזיקה) ולבסוף: את הטענה שלך ש"עובדה ש...גדולים וחכמים ממני ביקרו את ההחלטה" אני פוסל מכל וכל ככשל הלוגי המוכר של "פנייה לסמכות" (appeal to authoruty). אולי הגדולים והחכמים הללו לא התמצאו בעובדות, או שהם החליטו שעדיף מטעמים פוליטיים ואחרים לנצל את זה לקידום אג'נדה, או שהם פשוט לא היו כאלה חכמים אחרי ככלות הכל. או שהם צדקו. זה לא מעניין אותנו, כי אנחנו לא עוסקים פה בשאלה מי אמר מה על הנושא, אלא עוסקים בסוגיה עצמה. את "אבל המלומד המכובד זה וזה כבר אמר ש..." תשאיר בבקשה לדתיים, שזה בדיוק סוג הטענות שלהם. בוא נחשוב קצת בעצמנו. זה מותר.