הבנת הנקרא

ללה3

New member
הבנת הנקרא

שני בלשים נכנסים לבית נטוש שבחלק מהחדרים יש זרם חשמל ובחלק אין. קו הטלפון מת. אחד הבלשים מעיר שהוא מריח סיגרים, והשני עונה: well, you gotta keep power or your pipes will freeze אני מפספסת משהו? זה תורגם כפשוטו: חייבים לשמור על אספקת זרם החשמל אחרת הצינורות יקפאו. אבל נראה לי שהכוונה לסיגרים... מה דעתכם?

ללה3

New member
אולי: ובכן, מישהו צריך לשמור

על הגחלת? ושאלה נוספת: ריב שמתפרץ בחדר המתים אבל בלי קשר לניתוח שלאחר המוות או משהו דומה XXX WANTS NOTHING TO DO WITH THIS LOBOTOMIZED PROBLEM

Fanja

New member
lobotomy

ניתוח לניתוק העצבים שמבחרים את האונה הפרונטאלי לשאר המוח (בערך, אני לא נוירוכירורגית) - כשהביעה (בדר"כ מחלת נפש או התפרצויות אלימות) אינה ניתנת לריפוי בדרך אחרת. הצרה שברוב המקרים האדם גם לא בדיוק חזר לעצמו במובנים אחרים ....ב"ה זה כבר לא פופלארי ... אני חושבת שהכוונה כאן היא שהוא לא מוכן להתעסק כלל עם בעיה שמישהו אחר כבר botched ושברור לו שאין לזה כבר פתרון, או שמישהו אחר כבר messed it up so much / מתאים? וסליחה על עירוב השפות - עדיין מוקדם מדי בבוקר. There are nerves that connect the frontal lobes to the rest of the brain.

1haam

New member
../images/Emo45.gif הקוקייה ../images/Emo8.gif

One flew over Jack Nicholson's brain

august west

New member
כמו שאומר גראוצ'ו מרקס:

I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy

1haam

New member
../images/Emo45.gif אפשר להשתמש בגחלת שהצעת

ובכיוון שהתווה ג'ייסון. משהו כמו: צריך לשמור על הגחלת, אחרת תתייבש ללא תוחלת. |piper|

Fanja

New member
../images/Emo13.gifןכך זה מתורגם היטב ונשאר סתום

אני כבר סקרנית לדעת *מה הכוונה*!

1haam

New member
Search me!

jasonS

New member
לדעתי זה משחק מילים עם הקשר מיני

power במשמעות כפולה של אספקת חשמל ובמשמעות של און, ו pipes במשמעות של מקטורת ובמשמעות של מערכת האינסטלציה הביולוגית שלנו....

Fanja

New member
?איך אתה מסיק את זה בלי הקשר?

ושלום רב שובך! נשמח לראותך במפגש הפורום ...

jasonS

New member
שלום גם לך :) - אני לא מסיק, אני רק

מעלה השערה שרק המתרגם יוכל להחליט אם היא מתאימה או שלא...

jasonS

New member
וגם המשפט השני עם המילה

lobotomized שיש לה כפל משמעות (גם מה שאת אמרת וגם הכוונה למשהו שכבר אין בו חיים - ממוצה) - והם משתמשים בזה בחדר מתים אבל ללא קשר... כלומר יש בסיס חהניח שהטקסט שלפנינו מרובה שנינויות וכפלי לשון..

Fanja

New member
הממ.. אם כך, גם לפי הפירוש השני שלך

הוא לא רוצה להתעסק עם בעיה שכבר אין מה לעשות איתה ..... והמפגש... ?

ללה3

New member
עוד משהו קטן

...blood in the underlying soft tissue is diffuse איך מתקשר ה-DIFFUSE זה לא פעפוע?

ללה3

New member
תודה, עדיין צריכה עזרה עם ה-1

2 מתוך 3 קיבלתי. אבל אני מסתבכת עם משחק המילים של הצינורות והכוח. לא עולה לי שוב דבר שמתחבר לסיטואציה. כל רעיון יתקבל בברכה (האייקונים לא עובדים לי, אז קבלו
סמיילי )

jasonS

New member
במינוח הרפואי המקובל זה

"דמם דיפוזי", ואולם הכוונה בעברית היא לדמם מפושט ברקמה.

למעלה