הבנת הנקרא סבא,לה, הבנת הנקרא...

Ludwig

New member
התשובות די פשוטות וכבר הוזכרו...

אם רק תקרא שוב בעיון: 1. פירסינג או קעקוע - לצרוכי העדפת יופי של אדם לגבי עצמו (זו אינה העדפתי האישית ואני לא הייתי נוטל גם סיכון לשם כך); 2. השירות בצבא על-מנת לשמור על המדינה כשהיא מהווה כלי חשוב במילוי צרכי הפרט; 3. באומות העולם לא מתו למען הדגל עצמו אלא למען ה-"מדינה" או למען רעיון חשוב, כשהדגל הווה רק סמל ל-"מדינה" או לרעיון (לדעתי הדגל עצמו פיזית לא שווה סיכון של אדם אחד); 4. למרות שלגלובליזציה לא מעט תרומה חיובית ברי שלדעתי האישית אין עקרונית לכפות גלובליזציה תרבותית (מה גם שגיוון תרבותי זה דבר יפה). אבל איך זה שייך בכלל לנושא המילה? המילה עצמה איננה סמל ייחודי לעם מסויים וגם איננה סמל כל-כך חשוב בפני עצמו; 5. עוד בדיחה תפלה במקום לנסות ולהסביר בהיגיון את עמדתך?

עכשיו ..חזור על תשובתך שכולם ישמעו

היות ויש לי עוד זמן קצר לטיסה אז בבקשה חזור ותיתעמק בתשובתך ותגיע לאותה מסקנה שהיא גם דעתי =ציטוט= "באומות העולם לא מתו למען הדגל עצמו אלא למען המדינה או למען רעיון חשוב,שהדגל הווה "סמל" למדינה או רעיון" תשליך את משפטך על רעיון הברית כ-"סמל" לאומה,עם,או רעיון ותראה לאן תגיע... (כאן אני מדגיש כי הברית היא עדיין "סמל" לרוב הישראלים) אני מצטער שלא אוכל להמשיך בדיון "מעניין"זה כי המטוס ימריא בלעדיי

Ludwig

New member
תגיד, אתה עושה את עצמך או שאתה...

באמת לא מבין? קשה לי להאמין שמישהו יכול לא להבין את ההסברים המנומקים שנתתי לך כל-כך הרבה פעמים ואת הסימוכין להם. אחרי הכל אתה ממשיך להתעקש על "רגשותיך" הבלתי הגיוניים. לא הבאת שוב הסבר הגיוני לכך שהמילה הינה סמל חשוב או שיכול לאחד את העם כאן, ולעומת זאת קיבלת הרבה הסברים מנומקים מדוע אין זה כך. איפה בעצם המחסום שלא מאפשר לך לצעוד קדימה? אני תקווה שאנשים אחרים הקוראים בפורום מצליחים להשתחרר קצת יותר ולתת למוחם להפליג קצת יותר. אני מבין שאתה עומד לטוס, אז אולי יהיה לך קצת יותר זמן לחשוב על זה...

לאה2707

New member
היי. אני מסכימה עם הסבא, שמתנהל כאן

דו-שיח של חרשים. אלא שהחרש הוא בודאי הסבא. אתם עונים לו תשובות ענייניות והוא עונה שלא לעניין. אם עד היום חשבתי שאדם משכיל הוא בהכרח גם אדם חכם, שיניתי את דעתי. מה שייך חמור למרק פירות? הוא כל הזמן חוזר על עצמו ומשווה פגיעה פיזית שאדם בוגר גורם לעצמו, לפגיעה פיזית שאנשים בוגרים גורמים לתינוק חסר ישע. בקיצור שטויות במיץ עגבניות (או תפוזים או תה עם נענע... whatever). כבר קרו מקרים רבים במלחמות בעבר, שחיילים נטשו את הדגל ונסוגו כשהיתה סכנה ממשית לחייהם. הם לא נלחמו בשביל ה"סמרטוט" עצמו שקוראים לו דגל, אלא בשביל לנצח ולהגן על חייהם וחיי משפחותיהם... אבל בכל אופן, כמו תמיד, אני מעוניינת לעודד את הסבא להמשיך ולהשתתף בפורום, כי הוא תורם לו רבות עם הדיבורים הרגשיים-אישיים שלו ללא כל הוכחה ממשית. ושוב אחזור על השאלות שעד עתה נשארו ללא מענה מצד הסבא. מדוע החליט לשמור דוקא על ה"סמל" של ברית המילה ולא על נשואים דתיים, או שמירת השבת, או אי אכילת חזיר...? ברית מילה עושים גם המוסלמים. אכילת חזיר אסורה גם על המוסלמים. אז מה ההבדל? ומה הייחודיות כאן ליהודים? דוקא שמירת השבת ונשואים כדת משה וישראל, הם, הם, שיחודיים ליהדות בלבד אם כבר...! שישמור עליהם, ירגיש כיהודי,ויבושם לו. זו החלטה שלו לגבי עצמו כאדם בוגר.

לאה 2707 לא יפה מה שאת עושה

שוב קראתי את כל מה שכתבתם ואני רוצה להגיד לכם ששום דבר לא השתנה אותם ויכוחים אותם אנשים, חשבתי שאני רואה משהו חדש,לא נמאס לכם? אני לא אהבתי שחתכו לילדי,אבל אני מעדיפה את ילדי נימולים כמו כולם. ראיתי את האתר שהביאה מנהלת הפורום של הרפורמים,ההסבר על הברית הגיוני ואני חושבת שגם הסבא הזה אמר אותו דבר ,שזה סמל שלנו חוץ מזה, לאה לא יפה לכתוב לסבא המצחיק הזה תגובה אחרי שהוא ממריא אולי יש לו גם מה לענות לך,ובכלל לא השתכנעתי מתשובתך,אפילו שאני לא מגובשת בדעתי ,תשובתך המבולבלת לא קירבה אותי לכלום ,אני חייבת ללכת עכשיו לתת לילדים ארוחת ערב ולרחוץ אותם.להתראות

לאה2707

New member
מה בדיוק בילבל אותך? אני חושבת ../images/Emo35.gif

שאני כותבת בצורה מאד פשוטה וברורה לכל נפש, בלי התפלספויות. אז מה בדיוק לא ברור לך? שברית מילה עושים גם המוסלמים וזה לא ייחודי לנו? שגם המוסלמים לא אוכלים חזיר וזה לא ייחוד לנו? השאלה עם לסבא לא נמאס. ההסבר על הברית הגיוני אולי רק למי שמאמין. אותי זה לא משכנע ואני בטוה שזה לא משכנע הרבה בפורום הזה. כשתשכיבי את ילדיך הנימולים לישון. את יכולה לחזור ולענות לי. אשמח להסביר לך כל מה שלא ברור לך בעמדתי. והסבא הזה בכלל לא מצחיק, זה לא יפה שאת אומרת כך עליו. אני דוקא חושבת שהוא אדם מאד משכיל, אולי אפילו מרצה באוניברסיטה, לפילוסופיה, או יהדות או משהו כזה שרגיל להתווכח המון עם התלמידים שלו. אני רק מקווה שהוא לא משעמם אותם...

לאה2707

New member
ואל תדאגי לסבא. הוא יודע יפה לדאוג

לעצמו. הוא אוהב תמיד להגיד את המלה האחרונה וללכת... כשיחזור יהיה לו מה לקרוא ועל מה לענות. זה בסדר ! זה דוקא כיף שהוא כאן.

Ludwig

New member
מה אנחנו מבינים ממה שאת "חושבת"?

את "חושבת" שראוי למול ילדים, את "חושבת" שהמילה היא סמל. אם קראת בעיון את הודעותי את כנראה מבינה מדוע אני טוען שגם אם זה סמל יהודי הוא אינו סמל אפקטיבי או חשוב מספיק לכלל הציבור בישראל כדי לפגוע בילדים. אז כדי שנוכל להבין את דעתך למרות זאת כדאי גם להסביר.

עזוב לודוויג, הסבא מסרב להבין

ולהפנים את פשר המושג: "חופש הבחירה של אדם על גופו". הוא לא רוצה לתפוס את העובדה שתינוק קטן אין לו את יכולת הבחירה ואנחנו כמבוגרים בלי לשאול את דעתו מטילים בו מום גופני. כל הדוג´ הנהדרות שנתן הסבא עושה אדם בוגר מתוך בחירה שלו (ובין אם אני מסכימה איתן ובין אם לא הרי שהוא עושה את זה לעצמו מתוך בחירה וללא פגיעה בזולת כך שאין לי בעיה עם זה). אבל אתה בעצמך וגם רבים אחרים הסבירו לו נקודה זו פעמים רבות והוא מסרב להבין אז חבל על המאמץ... שירלי.

Ludwig

New member
אולי "סבא" אינו מסרב להבין אלא...

מסרב להודות שהבין? בכל אופן הפורום קיים לא רק בשביל שסבא יבין אלא בשביל שכל המשתתפים הפעילים או הסבילים יוכלו להרוויח משהו מהדיון...

אישה50

New member
סבא, אולי דו-שיח של חרשים

אינו ההגדרה המתאימה, אני הייתי בוחרת, במקומה, באקסיומה: קווים מקבילים ניקאגדה יפגשו... לכן, טחינת מים ממילא אינה מסעיית אלא את כל אחד בעמדתו מחזקת (או מקבעת...?!) אישה - מודעת למעמדה כאורח לרגע רואה כל פגע לכן חוזרת למקומה/משכנה בבית האבות השכן

אורית ג.

New member
למה לא? אני דוקא חושבת שזה סביר

ולא פאתטי. בכלל - גם לדעתי התופעה תתחזק ותלך. ההקבלה לנושואים אזרחיים היא הגיונית. גם מאז ומעולם היו יהודים שלא מלו את בניהם אבל זה היה במספרים קטנים, מחוסר ברירה לפעמים (בעיות רפואיות) ובהסתר. אבל כמו שנישואים אזרחיים וקבורה חילונית מכים שורש - זה גם יקרה לברית , שיש הרבה הורים שגם אם הםעושים אותה הם לא מצדדים בה בעצם (והסיבות שלהם הם לחץ חברתי ולחץ משפחתי). כבר היום יש הרבה לא נימולים בחופי תל0אביב במיוחד. לאו דוקא יהודים. לי זה בכלל לא מפריע , מה זה משנה לך? (בהנחה שאתה וצאציך תמשיכו למול לעולם ועד ולא יפריעו לכם )

אורית ...בולבולים לא מפריעים לי

אספר לך סיפור במלחמת יום כיפור..(המלחמה האכזרית בשנות קיום ישראל) עמדו אותם חיילים צעירים בפני שאלות קשות של קיום או מוות ישראל תשרוד או לא? הילדים והנשים בבית ישארו שלמים בזכותנו או יושמדו? במלחמה כזו איומה חלים שינויים במחשבה ושם, שם תחת אש תופת וחברים שנדמו לנצח שם...הפכתי מ"עיברי".. ל"יהודי ישראלי" ,שגאה ביהדותו ובסמליו בינהם הברית שם הבנתי ,בין חיים למוות, שהמושגים והסמלים הם יותר עמוקים קצת נסחפתי בדרמטיות ובפתיחות ...אבל מה לעשות זה הסיפור האמיתי ממני סבא שראה כמעט הכל ...לטוב ולרע

אורית ג.

New member
אוי סבא זה ברמת נורא לעבור כזה דבר

לי בתור ילדה לא היו כמובן שום חששות כאלה. עדיין -למרות שהנושא רגיש אפשר לחלוק על אופן הסקת המסקנה מ"היינו בסכנת קיום" לבין "בגלל זה אעשה ברית מילה לבני" גם אני יהודיה וישראלית ולא מתכחשת למוצאי או לאומתי ואני מרגישה שכאן ארצי. אבל זה לא קשור בעיני ללמול את בני. (הרי גם הסורים וגם המצרים מלים את בניהם - אז אין כאן אפילו ייחוד)

אורית עזבי ....

יש דברים שאי אפשר להסבירם עד שעוברים אותם והייתי מעדיף לא לדבר עליהם יותר תודה

Ludwig

New member
סיפור מרגש, אך לא עוזר במאומה...

בהצדקת המילה. האם יכול להיות שבלחץ הנפשי של המלחמה אנשים נוטים לשגות יותר מאשר בימי רגיעה?

למעלה