הבנת הנקרא סבא,לה, הבנת הנקרא...

יתכן

עד שלא תעבור משהו דומה ...לעולם לא תוכל לדעת ובקשה אישית...אני לא מעוניין להמשיך את השירשור בנושא זה תודה

Ludwig

New member
אז נשנה קצת את הנושא ../images/Emo13.gif

אני מעדיף את הניסוח "עד שלא תעבור משהו דומה... לעולם לא תוכל להרגיש", כלומר אפשר לדעת ברמה התאורטית (מתוך לימוד הנושא, ראיונות וכד´) אך לא להרגיש את התחושות המדוייקות. כמו למשל... אם אתה נימול אתה יכול לדעת ברמה התאורטית מה אתה מפסיד, אך לצערך לא תוכל להרגיש בדיוק את מה שאתה מפסיד...

בהחלט נכון

אך זה לא עומד על הפרק אצלי השאלה..האם לימול או לא כך שאין לי עיניין לעשות סקר אצל ערלים מה תחושותיהם ובהחלט הינך רשאי לקחת את סיפורי האישי ולהתעלם ממנו (אפילו רצוי)

אורית ג.

New member
סבא... אל תפחד לא נדרוך לך על שום

מקום כואב. (אם אתה רוצה אני יכולה למחוק את ההודעות האלה. שלח לי אי-מייל)

אורית ../images/Emo20.gif ../images/Emo39.gif

אבקשך למחוק את ההודעות אלו הרגשותיי הכואבות והאישיות אינן רלוונטיות לנושא הברית נושא המלחמה ההיא והשפעותיה על דור שלם אינם מתאימים לויכוח ושוב ...אנא..אשמח אם תמחקי זאת תודה מראש על הרגישות..סבא בהזדמנות זו אפרד ממך לפרק זמן

ירון@ר

New member
כן באותה מלחמה נוראה החל קלקול

מדינת ישראל, מיד אחרי המלחמה החל מפעל ההתנחלויות המשיחי והכושל. (אולי היום הוא נראה מוצלח אבל עוד כמה שנים כשנלך כולנו לאבדון בגלל כמה יהודים פאנאטים יהיו כמה שיכו על חזם ויצעקו איך לא ראינו את הנבלה הרופסת הזאת מול עינינו) ? לדעתי ההתנגדות לברית היא כמו מעיין של מיים מפכים במדבר הצחיח הנקרא "מדינה יהודית". ואולי אנחנו הם המחסום בפני הלכיזציה של מדינת ישראל.

תיקון...לירון העוסק ב"מדע מדוייק"

המלחמה הנוראה שדיברתי עליה ..מלחמת יום כיפור היתה ב1973 ההתנחלוית הוקמו... לאחר מלחמת ששת הימים ב1967 תיקון קטן ומשמעותי

ירון@ תלמד ותחכים

מ1967 עד 1972 הוקמו בבקעה וביהודה ושומרון 17 ישובים בחבל עזה ובסיני 9 ישובים בגולן 15 ישובים לשעור הבא אבקשך להיות מוכן יותר

ירון@ר

New member
מר אליעזר הנכבד

ההתנחלות המשיחית לא התחילה אחרי מלחמת 67, כי גל החזרה בתשובה והמשיחיות התחיל אחרי מלחמת 73. אתה בעצמך הודית בכך כשאמרת שהפסקת להיות עברי והתחלת להיות יהודי. זאת אומרת הפכת להיות דתי. אין השגחה עליונה ואנשים חיים ומתים לפי חוקי הטבע. כך שאין צורך לשנות גישה מעברי ליהודי. לכל דבר יש חוק פיסיקלי (רק שלא תמיד אנו יודעים לנסח אותו מתימטית). ולהרבה בעיות אנו יודעים שיש פתרון רק לא יודעים איך למצוא אותו. אבל שיטת חיפוש החוק והפתרון היא תמיד מדעית.

הפכתי לדתי????

ירון חביב אני יהודי ישראלי גאה שלא מקיים מצוות ולא עובד את האלוהים אני מקווה שכאן סיימנו את הגדרתי במינוחים סמנטים

ירון@ר

New member
אם אתה מגדיר עצמך כיהודי

אז אתה דתי, הרי הוכח פה שאין עם יהודי.

תגיד ...גם בבית זה ככה ../images/Emo35.gif

חייב להגיד את המילה האחרונה תמיד? לגביי ה"הוכחה" טענת כי "הוכח פה" שאין עם יהודי?? פה בפורום "ברית" בתפוז שיש לו חמישה או עשרה משתתפים. הוכח שאין עם יהודי?????? נו טוב ....השאר ללא מילים

טל קר

New member
ועוד תיקון. אני מאמינה שכן יש לאום

יהודי, שכן אני גם יהודיה וגם אתאיסטית. אבל בקשר למושג המופשט של "הוכחה" אפשר להוכיח משהו גם כשיש שני אנשים, לא צריך המון אדם בשביל זה.

אורית ג.

New member
וגם אני, דרך אגב, גם יהודיה וגם

אתאיסטית. אולי זה תלוי איך מגדירים יהודי ומשם המקום לוויכוח עם ירון. ואני מכירה עוד המון שעונים להגדרה הזו.

ירון@ר

New member
אין לך תשובות לעניין, תעזוב אני

גמרתי להתנצח איתך. איך נאמר "ניתן להוליך את הסוס למיים אבל לא ניתן להכריחו לשתות". אין לך שמץ של מושג מהי טענה ומהי הוכחה. ולדון איתך במשהו זה להיכנס לדיון עם הרגשות. אורית אני מציע לחברי הפורום להפסיק להתנצח עם הכותב הזה עד שיביא טיעונים חדשים.

למעלה