סליחה? סבא על מה אתה מדבר?
הנושא כאן הוא לא יופיו של אבר המין, לא אורכו אלא רק שלמותו של הרך הנולד וזכות הבחירה שלו כשיגדל. ולהזכירך, את נושא היופי אתה העלית בקביעה נוקבת ביותר... ברית המילה היא לא סמל בדיוק כמו שהנשואים הדתיים אינם סמל, בשבילי ובשביל כל ישראלי אתאיסט שחושב כמוני. גם אני חשבתי פעם, אחרת, אבל ברית המילה, תמיד היתה בעיני דבר זוועתי ולא צודק כלפי הרך הנולד. אחרי הפעם האחרונה שבה נכחתי בברית, ראיתי את פניו המתפלצים, המעונים והמבוהלים של התינוק, הרגשתי את עצמי כשותפה לאיזה טכס פרימיטיבי של שבט ברברי קדום, והתביישתי. מאז לא נכחתי יותר בטכסים כאלו. ורק כשלא היתה ברירה ועל מנת שלא לפגוע בחברים טובים, היינו מגיעים אחרי הטכס או מתרחקים כמה שאפשר. אל המודעות לנושא הבריאותי ולאי נחיצותה של המילה, הגעתי אמנם דרך ילדי, אך אני כדרכי, תמיד שואלת שאלות ומצפה לתשובות, ובודקת דברים באופן יסודי. התעניינתי בחומר הרב שפורסם בנושא והשתכנעתי. נכון שבקרב רוב הציבור עדיין אין את המודעות, והם רגילים לעשות דברים, מחוסר ידע ומחשבה כי כך עשו תמיד... האם באמת קראת את כל החומר הרב שורסם כאן? ואם כן, האם אתה לא חושב שכל מה שנכתב הוא פרי מחקר מעמיק ומוכח של רופאים מומחים לאורך שנים? קשה לי להאמין שאדם משכיל כמוך, ואתה בהחלט נשמע לי משכיל, שאפילו איננו דתי, ולא השתכנעת. הקשר שלי לארץ נובע מכל מה שציינת לעיל, ומהרבה יותר מזה. יש לי שורשים עמוקים כאן (גם אבי נולד בארץ), כאן כל חברי ומשפחתי, ואינני זקוקה לסממנים דתיים שהם פסולים בעיני על מנת להרגיש שייכת למדינת ישראל. האם רק בשביל "להיות כמו כולם..." צריך לחתוך בבשרו החי של תינוק חסר ישע?