הבנת הנקרא סבא,לה, הבנת הנקרא...

לאה2707

New member
הבנת הנקרא סבא,לה, הבנת הנקרא...

לא אמרתי שיש כמה עשרות משפחות, אלא שרק בשנה וחצי האחרונות, הצטרפו ! עשרות משפחות למשפחות רבות שלא מלו את בניהם... מה לעשות, אתה כרגיל רואה את מה שאתה רוצה לראות ומתעלם מהיתר... ועם זאת, כדור השלג מתגלגל, וכפי שאמרתי, זה ילך ויגבר לגל סוחף, בדיוק כמו בנישואים האזרחיים...

וזה מה שהיית רוצה לראות??

זה החזון שלך לעתיד החברה שלנו? המוני ילדים יהודים בעלי בולבולים ערלים מסתובבים על חוף ת"א? זה חלומך במדינת ישראל? אוי לאה...אין לי מילים לחזון הפטאתי שלך

לאה2707

New member
החזון שלי הוא לראות את חפי תל-אביב

נקיים, ובהם מתרוצצים המוני ילדים יהודים מאושרים במדינת ישראל! מי שפטאתי זה אתה. אתה מתחיל להצחיק אותי גם כן... ממש מתפקעת ממך, אתה בעד נשואים אזרחיים שהם בניגוד למהות הדתית היהודית, כי לך זה נוח, הלא כן?

החזון שלי לראות את חופי הכינרת

החזון שלי לראות את חופי הכינרת היבשים מכוסים במים כדי שיהיה לך ולבני ישראל מה לשתות בשנה הבאה (סליחה שהטרדתי אותך בנושא שולי כמו בעיות המים של ישראל)

../images/Emo45.gif סוף סוף הצלחת לגרום לי

להסכים אתך במשהו במאה אחוז. זה נושא חשוב מאד, ומטריד מאד, אבל הוא לא בדיוק שייך לפורום הזה. קבל פרח נאה.
וחיוך רחב

לאה זה בדיוק האבסורד

במדינת ישראל בעיות מים פיגועים בעיות בחינוך וחינוך לערכים כנסת שנשלטת ע"י חרדים שחיתות ,ואי צדק חברתי ואנחנו כאן עסוקים ב"רומו של עולם" בעובי הפין אורכו,יופיו,שלמותו, הנאות במין,וכמה אחוזים לוקים בדלקת קרום החשק 0.02% או0.00% והכל כדי להצדיק את ניפוץ הסמל העיקרי שלנו ...הברית ממני סבא שמשתתף ,קורא ...ולא מאמין למראה עיניו

אורית ג.

New member
לפחות כמה מהסעיפים שציינת קשורים

גם לברית המילה. חינוך לערכים (לכאן או לכאן) השתלטות חרדית וגם אי צדק חברתי ובכלל זהו עניין מהותי ולא רק 0.002 מיופיו של החטא. אחרת לא היה ויכוח על זה.

נכון

לכן אולי זה מסביר את הסתירה בהיותי כאן. כמובן מנקודת המבט שלי ודעותיי האישיות

אמיר.

New member
אולי חטאו של היופי ???

היונים הקדמונים ראו במילה פגימה באדם... -------------

Ludwig

New member
לדעתי ענין המילה הוא ברומו של עולם

מכיוון שמדובר בענין מוסרי בסיסי של כבוד האדם, וכל עוד הוא אינו עומד בסתירה לכל אותן בעיות דחופות שהעלתה אינני רואה סיבה מדוע לדחות אותו. מעבר לכך אין כל הסכמה על כך שזהו סמל חשוב, ודאי שלא העיקרי. ובכל מקרה המטרה היא לא ניפוץ איזשהו סמל אלא כבוד האדם!

סליחה? סבא על מה אתה מדבר?

הנושא כאן הוא לא יופיו של אבר המין, לא אורכו אלא רק שלמותו של הרך הנולד וזכות הבחירה שלו כשיגדל. ולהזכירך, את נושא היופי אתה העלית בקביעה נוקבת ביותר... ברית המילה היא לא סמל בדיוק כמו שהנשואים הדתיים אינם סמל, בשבילי ובשביל כל ישראלי אתאיסט שחושב כמוני. גם אני חשבתי פעם, אחרת, אבל ברית המילה, תמיד היתה בעיני דבר זוועתי ולא צודק כלפי הרך הנולד. אחרי הפעם האחרונה שבה נכחתי בברית, ראיתי את פניו המתפלצים, המעונים והמבוהלים של התינוק, הרגשתי את עצמי כשותפה לאיזה טכס פרימיטיבי של שבט ברברי קדום, והתביישתי. מאז לא נכחתי יותר בטכסים כאלו. ורק כשלא היתה ברירה ועל מנת שלא לפגוע בחברים טובים, היינו מגיעים אחרי הטכס או מתרחקים כמה שאפשר. אל המודעות לנושא הבריאותי ולאי נחיצותה של המילה, הגעתי אמנם דרך ילדי, אך אני כדרכי, תמיד שואלת שאלות ומצפה לתשובות, ובודקת דברים באופן יסודי. התעניינתי בחומר הרב שפורסם בנושא והשתכנעתי. נכון שבקרב רוב הציבור עדיין אין את המודעות, והם רגילים לעשות דברים, מחוסר ידע ומחשבה כי כך עשו תמיד... האם באמת קראת את כל החומר הרב שורסם כאן? ואם כן, האם אתה לא חושב שכל מה שנכתב הוא פרי מחקר מעמיק ומוכח של רופאים מומחים לאורך שנים? קשה לי להאמין שאדם משכיל כמוך, ואתה בהחלט נשמע לי משכיל, שאפילו איננו דתי, ולא השתכנעת. הקשר שלי לארץ נובע מכל מה שציינת לעיל, ומהרבה יותר מזה. יש לי שורשים עמוקים כאן (גם אבי נולד בארץ), כאן כל חברי ומשפחתי, ואינני זקוקה לסממנים דתיים שהם פסולים בעיני על מנת להרגיש שייכת למדינת ישראל. האם רק בשביל "להיות כמו כולם..." צריך לחתוך בבשרו החי של תינוק חסר ישע?

סבתא לאה אמא של שירלי אמא של תומר

לאה דווקא בגלל היותי אדם חושב בעל ידע בהרבה תחומים(במלוא הצניעות) הגעתי למסקנה כי יש לאחוז ב"סמל" הזה שניקרא "ברית" וזאת למרות היותי חילוני מודרני וכל צאציי חילוניים . קראתי את כל החומר הרב שהוגש כאן ואת רוב הלינקים כפי שציינתי בעבר ..לכל מטבע יש שני צדדים. לאה ,במשך כל תגובתיי והודעותיי התייחסתי לכל היבט אפשרי בנושא הברית..אני מקווה שעקבת אחרי כל תגובתיי..אין דבר שפיספסתי דווקא בגלל שאני בא מדעה קיצונית "כנענית" בצעירותי, המתכחשת לעם היהודי...אני נחוש בדעתי הנוכחית היות ואני מכיר את כל הטיעונים הנגדיים ולכן דעתי "יצוקה בבטון" אמשיך להתנגד לאי מילת הילד היהודי,הישראלי,הצבר, אני בהחלט גאה לקרוא לעצמי יהודי חילוני, ליברלי ,בעל ברית

Ludwig

New member
האופן בו הגעת למסקנה אינו לוגי...

אלא כנראה נובע מאיזשהו רגש, ובכך איננו שונה בהרבה מהצורך של יהודים ומוסלמים דתיים לחתוך מתוך אמונה. "אמונתך" הלאומית איננה דומה בנושא זה לאמונתם הדתית של אחרים. יש אנשים החופשיים מאקסיומות בנושא, ובשל חשיבותו מנסים להקדיש מחשבה רבה כדי להגיע באופן לוגי למסקנה הטובה ביותר עבור ילדיהם. עמדתך המוצגת שוב ושוב כאקסיומה אומנם איננה עומדת בבחינה לוגית, אך בהחלט מהווה פרמטר נוסף בשיקולים של אותם אנשים (גם אנשים לוגיים צריכים להבין שאצל אחרים נושא המילה איננו רציונאלי).

בקשר לסמלים...

טכס הנשואין הדתי הוא סמל עבור הדתיים והמאמינים, לא פחות מאשר ברית המילה. יש כאלה (אפילו בפורום הזה) שהתחתנו בנשואים דתיים (אמנם בדרך כלל בלחץ המשפחות...) אבל בחרו שלא למול את בנם. אחרים בחרו להתחתן בנשואים אזרחיים ובכל אופן מלו את בנם (גם זאת בדרך כלל בלחץ המשפחה או בגלל הלחץ החברתי). מדוע אתה בחרת להחזיק דוקא בסמל של ברית המילה ואילו מצד שני אתה בעד נשואים אזרחיים? זאת אומרת שכל אחד חופשי לבחור בסמל כלשהו או לא, לפי החלטתו... מה גם שהנשואים הדתיים נערכו לפי בחירת הזוג הבוגר, ואינם גורמים נזק גופני לאף אחד ואילו ברית המילה גורמת לנזק בלתי הפיך לתינוק שאפילו לא ניתנה ההזדמנות לזכות ההחלטה...

אורית ג.

New member
שירלי , אל תשאלי את הסבא שאלות קשות

אבל אולי אני אומר משהו על המילה : המילה היא סמל ש,תמיד בתוקף, בעוד שנישואים דתיים או לא נכונים בעצם רק לרגע הנישואים. וזו הסיבה לדעתי שאנשים רבים מלים... מין הכאה על חטא : אני אוכל חזיר, אי נוסע בשבת, אני לא יודע את ההבדל בין צום גדליהו לצום י"ז בתמוז וגם לא מעניין אותי לדעת (לא אותי אישית..) אז אני חותך לילד שלי והנה הופ - אני יהודי טוב. ובכלל לא כואב לי אפילו. לא שווה 1800 ש"ח כדי להיות יהודי אינסטנט? הערה : קטע זה נכתב מתוך חיבה עמוקה לסבא ואל לו להעלב.

סליחה??????? ../images/Emo35.gif

אם זה מה שקלטת מכל הדברים ועשרות התגובות שכתבתי עד כאן ....צר לי הדברים הרבה יותר עמוקים ובאים משורשים אחרים אולי תגובתך זאת מראה כי כל הנאמר או נכתב בפורום על ידי כאילו נכתב על הקרח יתכן באמת שיש פה ,דו שיח של חרשים

Ludwig

New member
רק שעד עכשיו התקשית להסביר לנו...

את אותם שורשים אחרים. אולי הסיבה שלא קיבלנו תשובות הגיוניות עם קו מחשבה לוגי שיבהיר לנו מה בעצם הסיבה ליטול סיכונים מיותרים ולפגוע פיזית (ונפשית?) בבן כאשר אין מאמינים אפילו בציווי אלוהי למעשה, אולי בגללהלא הצלחנו להפנים את כוונותיך. הרושם שאני קיבלתי עד עכשיו מדבריך הוא אומנם שונה מהרושם שקיבלה אורית, אני התרשמתי שיש לך איזו סיבה רגשית בלתי מוסברת לקדש את המילה כסמל יהודי חשוב שתפקידו לאחד את העם בישראל, אולם לא הצלחתי להבין כל הסבר הגיוני לכך בזמן שברור לי שהמילה איננה סמל יהודי חשוב יותר משמירת שבת למשל או כשרות, ושברור לי שהמילה לא היוותה בלם בפני התבוללות במהלך ההסטוריה היהודית (אחרי הכל היא אפילו איננה ייחודית ליהודים).

לודוויג ...עד שאחזור מנסיעתי ,תחשוב

שאלת מה הסיבה ל"פגיעה פיזית"? ובכן אענה לך בשאלה כמו כל "יהודי" 1.למה לפגוע בעצמך בפירסינג או קעקוע למטרה חסרת ערך סימלי? 2.למה לפגוע בעצמך (בסבירות גבוהה) בהתגייסותך לצבא ישראל? 3.מדוע באומות העולם מתו למען "דגל" ?(שהוא סתם סימן מצוייר על סמרטוט) 4.מדוע היום בעולם נלחמים נגד גלובליזציה תרבותית ..ואתה בעד? 5. למה אתה לא אוהב תה עם נענע?

למעלה