הבנת היקום

הבוהן

New member
הבנת היקום

"יש האומרים שברגע שמישהו יבין את היקום הוא יוחלף באחת למשהו מוזר ובלתי מובן עוד יותר. יש אחרים האומרים שדבר כזה כבר קרה." (המדריך לטרמפיסט) אני קראתי קצת ואני חושב (תתקנו אותי אם אני טועה) שמאגיה היא בסך הכל פיזיקה שעוד לא הוכיחו בנוסחאות מתמתיות. הפיזיקה מטרתה לנסות ולהבין את היקום, ועל כן גם מטרת המאגיה. הבנת היקום מעניינת אותי הרבה יותר מלעשות כשפים אז תשתתפו איתי בבקשה בדיון שהוא מעט פילוסופי. (אני מקווה שאני בפורום הנכון) היקום הוא רצף של חלל וזמן. זוהיא הקביעה הבסיסית של הפיזיקה המודרנית (איינשטיין), הדבר שאני לא מצליח להבין הוא מה לעזאזל זה חלל וזמן. אני יודע מה זה חלל, אני בערך יודע מה זה זמן, מה זה רצף של חלל וזמן ? למישו יש תשובה ?

L e s t a t

New member
לא מדויק

"מאגיה היא המדע והאומנות של שינוי המציאות בהתאם לרצון" - אליסטר קרואלי, "מאגיה בתיאוריה ופרקטיקה". למאגיה אין מטרה אחת קולקטיבית, למרות שהבנת היקום זה משהו שבעקיפין כל אחד מנסה לעשות. את השאלה האחרת אני מציע שתיקח לאיזה פורום פיזיקה, בפיזיקה עוד אין לי הבנה

הבוהן

New member
כן, ההודעה שכתבתי לא מדויקת

מה שרציתי להגיד זה שהמאגיה, כמו כל מדע מנסה להבין את המציאות כדי לשנות אותה. לצערי אין פורום פיזיקה.

BomberMan

New member
תגובה רצינית

אני אכן מסתכל על המאגיה כאל פיזיקה שעוד לא הוכחה. המאגיה היא לא דרך לשנות את היקום והסובב אותך לפי רצונך, אלא דרך שלפיה אתה לומד על האמת מאחורי כל השקרים ביקום - אתה לומד מה באמת קורה ואיך קורה - זאת המטרה של המאגיה. בדרך אתה כמובן עובר טקסים, לחשים ועוד... אבל כל אלו נועדו למטרה אחת - תיעול אנרגיות למטרה מסויימת. אנרגיה קשורה לפיזיקה. מאגיה היא למעשה משחק עם אנרגיות בעזרת כוח הרצון וגלי המוח. אומרים שאם אתה מכשף ברמה מאוד גבוהה אתה יכול ליצור חפצים משום מקום. זאת אכן פיזיקה - אתה משתמש באנרגיה החופשית ביקום ופשוט דוחס אותה למשהו בצורה שאתה רוצה. הרי הכל עשוי אנרגיה - בצפיפויות שונות. מה ההבדל בין מישור אסטרלי למישור הפיזי? רמות האנרגיה שאתה עוסק איתן!!! כל העניין של המאגיה אפשר להסביר ע"י פיזיקה. יש דברים שפשוט עוד לא הוכחו ע"י המדענים - אבל הם מסתמכים על חוקי הפיזיקה. בגלל העניין הזה אני לומד בו זמנית פסיכולוגיה (לשליטה על המוח), פיזיקה (להבנת הפעולה של האנרגיות) ומיסטיקה (שהיא למעשה החלק המעשי). ע"י שילוב של כל אלו אני מסוגל להגיע לרמות ביצוע מאוד גבוהות. אני לא צריך שום טקס מפואר ושום לחש... אני רק צריך ריכוז ורצון. בעזרת גלי המוח אני יוצר, הורס ומשנה כל מה שבא לי. זה הרי העניין של המאגיה. והכי טוב - אני מבין את רוב הדברים שאני עושה - שגם זה עיקר המאגיה. עכשיו בוא נדבר על רצף מרחב-זמן. פה אולי לא אוכל להסביר לך ביעילות המקסימלית, אבל אנסה בכל זאת. תנסה לדמיין קוביה המחולקת לריבועים - כאשר לכל ריבוע יש קואורדינטה. נגיד שיש אינסוף ריבועים וכל אחד מהם הוא בגודל אפסי. זהו המרחב הפיזי שלנו - בכל זמן נתון הגוף שלנו משנה מיקום המרחב הזה. המרחב הזה כולל את כל היקום ולכל מקום בו יש קואורדינטה מסויימת המייצגת אותו. (לכן בתיאוריה אתה יכול לשגר את עצמך לכל מקום - צריך רק את האמצעי). מרחב זה נקרא - חלל תלת מימדי. למה? כי לכל נקודה יש שלושה קואורדינטות - x,y,z חוץ מהמרחב הזה יש מימד נוסף, שזהו המימד הרביעי - מימד הזמן. מכיוון שאי אפשר לתאר אותו בדרך גרפית, מאוד קשה למוח האנושי לתפוס אותו. המימד הזה הוא כמו כל מימד אחר. הוא מוסיף עוד קואורדינטה למשוואת המקום של כל נקודה. כל נקודה ביקום קיימת גם באינסוף נקודות זמן. בצורה כלשהי, מימד הזמן נמצא כל הזמן בתנועה (או שאנחנו נעים על גביו) - הבעיה היא שעוד לא הצלחנו להבין איך. כל אלו יוצרים את היקום שלנו - שהוא למעשה יקום ארבע-מימדי (אולי יש אף יותר, אך העניין עוד לא הוכח). המאגיה בתאוריה יכולה להשפיע לא רק על שלושת המימדים של המרחב, אלא גם על מרחב הזמן - שהרי הם דומים. הבעיה היא שוב אותה הבעיה - בני אדם עוד לא הצלחיו להבין איך הזמן פועל ומהו, ולכן בנתיים אין דרך להפעיל עליו את חוקי הפיזיקה - שהם למעשה המאגיה. מקווה שעזרתי. :))

Zipadidoda

New member
המף

אולי בהתליך ההבנה של המאגיה אתה לומד על "האמת מאחורי כל השקרים ביקום" אבל כישוף, לפי דעתי, ניסיוני, והבנתי, הוא כן דרך לשנות את היקום. גלי המוח? טוב לא נענה לגבי זה "זאת אכן פיזיקה - אתה משתמש באנרגיה החופשית ביקום ופשוט דוחס אותה למשהו בצורה שאתה רוצה. הרי הכל עשוי אנרגיה - בצפיפויות שונות. מה ההבדל בין מישור אסטרלי למישור הפיזי? רמות האנרגיה שאתה עוסק איתן!!! " אוי ואבוי! :) אתה יודע מהי כמות האנרגיה שנדרשה עלמנת ליצור את העולם שסביבנו בצורה החומרית שלו? ראה ערך המפץ הגדול! ואתה פה טוען שבנאדם יכול להביא לרמה כזו אדירה של צפיפות ע"י כוח הרצון וגלי המוח שלו?! לפי דעתי : מגוחך אם כבר ליצור אשליה של חפץ, אבל חפץ אמיתי? אני גם בעד הבנה של המאגיה דרך הפיסיקה אבל ההבנה הפיסקאית שלי שונה לחלוטין ומתבססת על פיסיקת הקוונטים ותורת הכאוס. בנוסף, עד כמה שכוח רצון הוא פיסיקה אצלך... "אני מבין את רוב הדברים שאני עושה" ובכן, לפי דעתי כדאי שתשקול כמה דברים שוב כי התאוריה שלך מלאה חורים

Jerald_Admonds

New member
אהבתי את ההודעה שלך אחי

אבל למה פיזיקה שלא הוכחה? כשכולנו יודעים כבר שפיזיקה זה רק עוד תת זרם בדבר הזה שנקרא מאגיה..
כמה הערות.. נכון עיסוק מאגי זה שאיפה להבין את האמת, אבל לא להפטר מהשקר. אין שקרים כאשר אין אמת מוחלטת, רק פנים שונות של אותה האמת. השאלה היא איפה ואיך האמת מתאימה את עצמה בתפישה האישית שלך של העולם סביבך, ואיך אתה מביא אותה לידי ביטוי באותו עולם. בקשר למרחב וזמן נדבר על זה כבר בפעם אחרת:) 165416678 ולפי דעתי לימוד מנטליזם יותר יעיל מפסיכולוגיה כי הוא ניגש לנושא מנקודת מבט יותר מאגית. שי.

הבוהן

New member
אני משתדל

לא לנעול את עצמי על תחום אחד של פיזיקה, כי זה פשוט לא חכם. אחרת אני נהיה מאוד לא גמיש. אני דיי מתמצא בניוטון, דיי מבין את איינשטיין, מבין חלק מהכאוס ולא יודע כלום על קוונטים. וזה בהתעסקות של משהו כמו שלושה שבועות. מחר אני אביא ספר על אינשטיין.

BomberMan

New member
מצויין. אני גם.

למעשה אני מתמצא בכל אלו והקוואנטים, אבל לא מתמצא בתיאורית הכאוס. אולי קצת :) זאת באמת הדרך להבין את העולם :)

Zipadidoda

New member
זה כל העניין של

יצירת מערכת מסובכת ממשהו פשוט וההיפך. איזה מדען אחד (לא זוכר איזה עכשיו, רק התעוררתי) עשה ניסויים במזג האוויר. הוא שם לב איך אפשר להגיע לשינוי דרמטי ע"י משהו מאוד פשוט. אז הרעיון הוא , לדוגמא, שאפשר לקבל עבודה מלהזיז כמה אטומים בערך :)

BomberMan

New member
הממ...

אני לא ממש מסכים איתך בעניין הקשר בין פיזיקה למאגיה. אלו הם שני תחומים קצת שונים אך גם דומים. אפשר לתאר את הקשר ע"י שני מעגלים שיש להם שטח גדול משותף - שזהו השטח שבו הם דומים. השטחים הקטנים בצדדים הם השטחים שאינם דומים ולא עוסקים באותו העניין. למעשה מאגיה היא פיזיקה ופיזיקה היא מאגיה לאלו שלא מבינים. כך שבעצם אפשר להגיד שהם אותו הדבר. לגבי המנטליזם אני מסכים איתך, אני התכוונתי במילה פסיכלוגיה לכל התחומים שעוסקים בחקר המוח - כולל פאראפסיכולוגיה, מנטליזם וספיריטואליזם (שהם נראה לי אותו התחום), פסיכיאטריה, תת-מודע ועוד הרבה.

יש לי שאלה על הקוונטים.

אני אתמול קראתי עליהם קצת והבנתי שסופרפוזיציה מתקיימת רק במשוואות גל קוונטיות, אז למה לעזאזל צריך את המשוואות הקוונטיות ?

L e s t a t

New member
ספיריטואליזם זה רוחניות

מנטליזם זה כבר משהו אחר (נראה לי שזה התחום הכולל את הטלקינזיס וההיפנוזה וטלפתיה וכו´, אבל יכול להיות וזה רק נראה לי, אז תיקח בחשבון שזה רק יכול להיות)

Jerald_Admonds

New member
זה סה"כ

חקר המנטליות האנושית מנקודת מבט מאגית. למידה והבנה של תהליך החשיבה האנושי והתהליכים האנרגטיים שחופפים לו.. זה לימוד של המקור שממנו נובעת כל התפישה שלנו של העולם סביבנו, איך שאנחנו מגדירים אותו ואת עצמנו, ואיך שאנחנו יוצרים ומשנים אותו בהתאם. והבנת מערכת היחסים ביננו לבין הנשמה כאשר המבנה המנטלי המסובך שלנו הוא זה שמגשר בין השניים.

Jerald_Admonds

New member
מאגיה זה מאגיה זה מאגיה

רגע אחד אתה אומר שהם לא אותו דבר, ואז הם כן :) חח איבדת אותי.. אני עדיין בעד הטענה שמדע זה זרם מאגי שנהיה מאוד פופולרי ותפס תאוצה בגלל התוצאות הניתנות לשיחזור הנוחות שלו.. זה סה"כ אותו דבר רק שהוא משתמש בכלים יותר ממשיים, ואני ממליץ לך לבדוק קצת את העיניין ולגלות שמדע לא היה יכול להתקיים ללא הקסם. עד כמה שהוא ממשי ונחמד, ללא כמה אלמנטים שהאדם השתמש בהם בצורה לא מודעת המדע לא היה פועל. עוד הערה.. חח זה כמו שיש לך ערכת כלים נפלאה לחקר היקום שנולדת איתה ואתה וכל אחד אחר יכול להגיע להישגים אדירים איתה. ואז אתה הולך לכרות עץ, ובונה לך מהענפים מערכת כלים חדשה לא יעילה באופן יחסי ומסורבלת לחקר היקום, מתעלם לגמרי ממה שקיבלת בלידתך

יש בעיה עם ראיית הזמן כמימד

אילו היה הזמן מימד, היה ניתן לשוטט בו קדימה ואחורה כרצוננו. בהנחה שהיו לנו הכלים המתאימים לעשות זאת, דבר זה עדיין אינו הגיוני על=פי תפיסתי. אני טוען, בניגוד לדעה הפיזיקלית, שהיקום אינו דטרמיניסטי, כלומר, דבר אינו קבוע מראש ולאדם יש זכות לקבוע את גורלו. אם היקום אינו דטרמיניסטי, והעתיד אינו קבוע מראש, אלא משתנה *כל הזמן*, אי אפשר לנוע אליו. כלומר, לא ניתן לנוע קדימה בזמן. לכן, ע"פ תפיסתי, הזמן אינו מימד, או לפחות מימד מסוג אחר...

BomberMan

New member
לא מסכים

לפי דעתי הזמן הוא מימד, כמו כל מימד אחר. הזמן הוא גם דטרמיניסטי וגם לא. למה אני מתכוון? הזמן הוא כן קבוע - הבחירה שניתנת לך היא באיזה מסלול ללכת - כל החלטה שאתה מחליט מובילה אותך למסלול אחר. אך קיים יקום מקביל כשאתה בחרת החלטה אחרת. וכך אתה פשוט בוחר את המסלול שלך. וכל פעם שאתה מתחיל מחדש את החיים - יש לך הזדמנות ללכת במסלול אחר עד שאתה תגיע למטרה שלך - הארה ונירוונה. לכן אתה כן יכול לטייל בזמן. הבעיה היא למצוא דרך לנוע בין המימדים הרבים ובו בזמן בזמן.

הזמן הוא מימד, מימד וחצי

ואיינשטיין הוכיח את זה ! טוב, לא איינשטיין, איינשטיין רק חשב על זה. בערך 30 שנה אחריי זמנו הוכיחו אבל זה הסיפור: איפסו ביחד שני שעונים, שעון אחד שמו בלווין שסבב את כדור הארץ במהירות מאוד גבוהה ושעון אחר נשאר בכדור הארץ. כשהחזירו את שני השעונים לכאן והניחו אותם זה ליד זה גילו כי השעון שסבב סביב הארץ מפגר אחריי רעהו בכמה ימים שלמים. הזמן הוא גמיש, בדיוק כמו כל מימד אחר. אפשר לשחק בו כמו במר גמיש. נשמע לא הגיוני ? תתמודדו. אגב, מצאתי לעצמי תשובה על הקוונטים אם מישהו מעוניין לישמוע...

BomberMan

New member
כמו שאמרתי!!!

תודה על חיזוק הטענה שלי. לא יכולתי לכתוב זאת טוב יותר :)) נראה לי. והתשובה היא - כנראה לא. כי אף אחד לא הבין מה ששאלת. :)

למעלה