הבלבול...

r i p l y

New member
יש פאראדוקס..!!

לגבי האלוהים בפילוסופיה.. אם יש אלוהים אז איך אפשר להסביר את כל הרוע שיש בעולם???? וגם: (מרצים אומרים..) שהאלוהים של הפילסופיה הוא לא האלוהים של הדת. האלוהים של הפילוס´ הוא קשור לאמונות שלנו יותר ולערכים. ולתפיסות. שיש משהו טוב שם ששומר עלינו. וכו וכו שיוך ואמונה.שאחראי לשרשרת של פעולות בעולם.סיבה ותוצאה.

Deathatred

New member
למה אתה מניח שאלוהים

הוא אל שכולו טוב? זו הנחה שרירותית לחלוטין שנובעת מהרהורי ליבך (כולם רוצים סבא גדול ונחמד עם כוחות מיוחדים שישמור עליהם). יתכן מאוד שאלוהים הוא סאדיסט ושבני האדם בסה"כ נבראו כדי לבדר אותו (בינינו, כמה אפשר להסתכל על ג´וקים מתרבים או על ציפורים עפות?).

r i p l y

New member
קודם כל אני בת...

ושנית אלוהים זה דבר טוב כי זה מייצג משהו חיובי הוא לא השטן התבלבת....

אלדד27

New member
ההגדרה שלך היא הגדרה שרירותית

והיא יציר ליבו של האדם בלבד. מי סיפר לך שאלוהים "מייצג" משהו בכלל?

r i p l y

New member
ברור שעצם היות פורום זה פילוסופי..

אז כל אחד מנסה "להתחכם" עד גבול ה זיון מוח... מה לעשות אבל אי אפשר לשלול כל דבר שמישהו אחר אומר.. בכל אופן יש פאראדוקס שאכן אלוהים מיצצג משהו וב.. אחרת לא הו מהללים אותו ומקשרים אותו לדברים חיוביים... והוא סימלי ומאוד מאוד עוצמתי ובעל השפעה.. לכן יש פארדוקס למה יש רוע בעולם שואה.. מוות וכו וכו..טרגדיות.. כל דבר מייצג משהו... כי אנו משייכים לו תכונות שאם תרצה או לא הם כתצאה של הניסיון או האמונה. ותתן לי דוגמא שאומרים שהאלוהים ז דבר רע.. יש לך..? בכל השירים על אלוהים הוא כאילו אל ששומר מלמעלה זה האמונה שלנו ואמונה ... סליחה אבל זה דבר ח י ו ב י.... מה שכן האלוהים של הפילוסופיה הוא דבר מופשט שמייצג משהו לא מוחשי שהוא קשור יותר לאמנות שלנו ולתקוות אכזבות אופטימיות כמיהות.. רצונות.. שאיפות וכל אלא זה גם דברים חיוביים.. הוא לא מיצג את השאול ולא את המוות. ולא את השטן ולא את הרע שבעולם..

Dante Alighieri

New member
אני לא רואה כאן שום פאראדוקס...

אני מסכים איתך שיש פאראדוקסליות בקיומו של אלוהים מבחינת הפילוסופיה אבל היא ראייה פאראדוקסלית שנוגעת לאותם עניינים שנוגעת בה גם פיסיקת הקוונטים... הפילוסופיה, כמו גם לידיעתץך הנוצרים, אינם רואים באלוהים ישות שכולה טוב... חס וחלילה. אלוהים, לפי התפיסה הדתית לא "מאפשר" את כל הרוע הוא מאפשר לנו חופש בחירה. מהו רוע בשבילך? האם לרצוח בנאדם נחשב בעיניך רוע? בעיני אדם אחר זוהי ההנאה הגדולה ביותר בעולם. אלוהים, בתור ישות אמוציונלית מאפשר לאותו אדם לבחור בין דרך הטוב לבין דרך הרע. הוא יכול לבחור. בנוסף, לפי הפילו´, שלא כמו הדת, אלוהים הוא לא "משהו טוב שם ששומר עלינו" אלה משהו שיצר אותנו. אני אישית מצדד יותר בפילוסופים שהגו את פאראדוקס האמונה שלפיו אלוהים שולל את עצמו מכיוון שאם אלוהים הוא ישות של בחירה חופשית אך אם זאת הוא יכול לדעת את העתיד, הרי הוא שולל בעצמו את הבחירה החופשית. הרי אם הוא יודע את העתיד משמע שהעתיד כבר קבוע, הווה אומר, אין לנו הרבה מה לעשות בנידון... Dante Alighieri 170440045

אלדד27

New member
האלוהות בכלל והיקום בפרט

הם פרדוקס אחד גדול, מה שלא אומר שהם לא קיימים. האלוהות והיקום הם שניהם הכרח ושניהם בלתי אפשריים בעת ובעונה אחת. ליקום יש גבול, אבל אין דבר מעבר לגבול. אלוהים הוא טוב ורע ביחד. הוא בכל והוא בכלום ביחד. "לא איך העולם הוא, שהוא המיסטי, אלא עצם קיומו" (לודוויג ויטגנשטיין)

Dante Alighieri

New member
לא אמרתי שאין פאראדוקס...

אמרתי שהפראדוקס הוא לא איך כל הרוע מתאפשר... אני מסכים איתך, אלוהים נמצא גם בטוב וגם ברע (אם כמובן אנחנו מסכימים שאלוהים קיים, מה שאני לא מסכים כלל) הוא מאפשר גם את הדברים היפים וגם את הדברים המכוערים. בדיוק מהסיבה הזאת אי אפשר להגיד שקיומו של אלוהים הוא פאראדוקסלי מכיוון שיש רוע בעולם. אפשר לומר שקיומו של אלוהים פאראדוקסלי מסיבות אחרות Dante Alighieri 170440045

Henryf

New member
הכל צפוי, והרשות נתונה!

>>פאראדוקסלי מסיבות אחרות<< אני מעריך שאתה מתכוון לפאראדוכסים מנקודת מבט לוגית אנושית, לא כן? אם כן זה מעורר שאלות רבות!

r i p l y

New member
ולדוגמא שנתת סוטה חריג מהנורמה....

זה דוגמא מייצגת לדעתך..? בכלל לא.. למרות שהוא נהנה מהפעולה הזאת הוא פושע וכבר שייך לקבוצת סוטים..ולא שייך לרוב.... הוא מייצג רוע שמעוות שגם לו יש לרוצח תפיסת עולם מעוותת... צריך רוע בשביל להשוות לטוב... תכף תגיד לי שהוא מייצג דבר טוב .. זה כבר שייך לתחום אחר.. בשביל שיהיה רע צריך שיהיה גם טוב נכון..?? אחרת איך תדע להבדיל ביניהם.? אה?..

StreetSpirit

New member
רק לאחרונה גיבשתי דעה בנושא...

וההגדרה שלי לאלוהים הא כוח עליון. כוח מדהים, חזק ועוצמתי. לכן לדעתי אלוהים קיים. כל אדם יכול לראות בדבר אחר כאלוהים. הנוצרים בישו היהודים באלוהי ישראל וכו´... והאמונה הזו נותנת תקווה... אני אישית מאמינה שהכוח העליון "אלוהים" נמצא בתוך כל אדם הבעיה היא שאיננו יודעים להשתמש בו ונצל את כוחו. מקווה שתמצאי את התשובה לשאלה שלך

masorti

New member
אני רוצה לתקן אותך...

הנוצרים לא רואים בישו את הכוח העליון. ישו נתפס כבנו של האל, ובחלק מהגישות כהתגלמות של האל עצמו. הרי הנוצרים מדברים על "השילוש הקדוש" שהוא האב, הבן ורוח הקודש.

למעלה