הבטחתי לכם דירוג?

Or Amit

New member
הבטחתי לכם דירוג?

בהמשך למסורת שהתחלתי שנה שעברה (תשיעי במרץ, אם אתם מתעקשים) התחלתי לעשות דירוג של עשרת השחקנים הטובים בכל עמדה בNBA. הסינון נעשה כך שאני עובר על כל הקבוצות ובוחר את ה-40 הטובים בכל עמדה. אח"כ מסנן לטופ 20 ומתוכם לטופ 10. הדירוג עדיין לא מלא, ואני כנראה אשלים אותו רק בשבוע הבא, אבל בינתיים קבלו את העשיריה השניה בכל עמדה + טיזר לגבי השינויים (מי נכנס לדירוג ומי יצא ממנו) שיתן לכם אינדיקציה על הטופ 10. מי שרוצה לראות את הדירוג של שנה שעברה מוזמן לעשות את זה בבלוג שלי (בחתימה) או לחפש בארכיון הפורום (אני מקווה שבוע הבא גם לסיים את עדכון הטאגליינס והמאמרים) כמובן שאני אשמח לשמוע תגובות גם לדירוג הזה וגם לטופ 10.

Or Amit

New member
Point Guards

יצאו מהדירוג משנה שעברה: בנו אודריך, ג'מאל טינסלי, גילברט ארינאס, קירק היינריך, ריימונד פלטון חדשים בדירוג: ראסל ווסטברוק, דרק רוז, כריס דוהון, מאריו צ'אלמרס, סטיב בלייק. מקום 20 – מאריו צ'אלמרס (מיאמי היט) מקום בעונה שעברה – לא דורג (רוקי) במשפט אחד – לפני העונה דאגו שלמיאמי לא יהיה רכז. צ'אלמרס סגר את החור שנוצר ליד וייד וקבע שיא מועדון בחטיפות. מקום 19 – טי.ג'יי פורד (אינדיאנה פייסרס) מקום בעונה שעברה – 19 (0) במשפט אחד – נעלם בעונה החלשה של אינדיאנה. בשלבים מסוימים של העונה ירד אל הספסל והוטרד על ידי פציעות כל העונה. מקום 18– סטיב בלייק (פורטלנד בלייזרס) מקום בעונה שעברה – לא דורג במשפט אחד – הרכז היציב ביותר בפורטלנד. המשיך לספק שקט, שלשות ומסירות לצד ברנדון רוי. מקום 17– בארון דיוויס (לוס אנג'לס קליפרס) מקום בעונה שעברה – 4 (13-) במשפט אחד – ירידה בממוצעים לצד פציעות לאורך כל העונה. גורם גדול בכישלון של הקליפרס. מקום 16– כריס דוהון (ניו יורק ניקס) מקום בעונה שעברה – לא דורג במשפט אחד – התוצר הראשון בדירוג מבית היוצר של ד'אנתוני, בעל הבית בניו יורק ללא תחרות. מקום 15– ג'ייסון קיד (דאלאס מאבריקס) מקום בעונה שעברה – 9 (6-) במשפט אחד – ממשיך לרדת ביכולת ודאלאס סובלת מזה, אף אחד בניו ג'רזי כבר לא מצטער על הטרייד. מקום 14– אנדרה מילר (פילדלפיה 76) מקום בעונה שעברה – 10 (4-) במשפט אחד – המשיך לעשות את העבודה שלו, סובל בדירוג מהחצי עונה הרעה של פילדלפיה. מקום 13– חוזה קלדרון (טורונטו ראפטורס) מקום בעונה שעברה – 7 (6-) במשפט אחד – לא הצליח להעלות את היכולת שלו כשקיבל את הבעלות על הקו האחורי של טורונטו, גם הוא סובל מעונה גרועה של הקבוצה שלו. מקום 12– מו וויליאמס (קליבלנד קאבאלירס) מקום בעונה שעברה – 13 (1+) במשפט אחד – הצליח לעשות את מה שאף אחד אחר לפני לא הצליח: להפוך לסייד קיק של לברון ג'יימס מקום 11– ראסל ווסטברוק (אוקלהומה סיטי ת'אנדר) מקום בעונה שעברה – לא דורג (רוקי) במשפט אחד – תוצר ראשון (ולא אחרון) של הקבוצה הצעירה מאוקלהומה, הצדיק את הציפיות שבאו עם הבחירה הרביעית.

carmelo

New member
צ'אלמרס???

לשים אותו על חשבון פלטון, שנותן עונת קריירה ואף הצליח לזכות באמונם של ג'ורדן ובראון לבסוף? צ'אלמרס, בדיוק כמו שכתבת, הוא סותם חורים וחוטף מצטיין. אני עוד מאמין שהוא יתפתח ליופי של רכז משלים לצד ווייד, אבל מילת המפתח היא משלים. ווייד הוא מנהל המשחק האמיתי של מיאמי, כאשר צ'אלמרס נדרש בעיקר לדייק בקליעה מבחוץ (מה שהוא עדיין לא עושה באחוזים מספיק טובים, אבל זה עוד יבוא). גם את היינריך הייתי שם לפניו. גם לווסטברוק נתת כבוד מוגזם מדי, לדרג אותו לפני רכזים טהורים קיד וקלדרון? באמת כל הכבוד לו על היכולות שהוא מפגין כרוקי, אבל רכז הוא עדיין לא (אם בכלל) אלא קומבו גארד שקיבל קארד בלאנש בקבוצה הנבנית מחדש של אוקלהומה.

spinebuster

New member
דירוג נחמד

גם של שנה שעברה היה טוב מאוד אבל לא מבין למה השארת את בארון ברשימה שיש לו עונה מאוד גרועה וגם על חשבונו של שלטון שנותן את עונת חייו (שהרבה חשבו שהוא לא מסוגל)

גם לי...אבל מוזר איך אפשר להחליף פ וש

בערך הכי קיצוניים במקלדת

Orenseg

New member
עונת חייו?

במילים אחרות, עונת חוזה. במקרה שלו זה אפילו הכרחי, כי הוא יודע שהחוזה החדש שלו בסכנה בגלל לארי בראון וDJ אוגוסטין.

rapgamer4ever

New member
וואי וואי וואי

אתה בוחר את הטובים בכל עמדה...לפי איזה קריטריונים? כמה טובה הייתה העונה האחרונה? כמה השחקן טוב באופן כללי? אני מניח ש-10 הרכזים שבחרת הם פול, דרון, נאש, טוני, צ'ונסי, האריס, רונדו, נלסון, רוז ו...וואלה לא יודע. את ארינאס אתה בטח משאיר בחוץ לפי מה שראיתי שעשית לבארון...אתה מכניס אולי את ביבי?? אין מצב שהוא 21 הרי...אוקיי אז נראה לי שעליתי על העשירייה וכך יהיה קל לי יותר להתייחס. לדעתי הורדת את בארון דיוויס בטירוף, הוא עדיין אחד מ7-8 הרכזים שהכי תרצה אצלך בסדרת פלייאוף בודדת. העונה הוא לא טוב אבל בהחלט יש לו יכולות גבוהות מאוד ולדעתי היה לו מקום גבוה יותר. דיוהון לדעתי סתם אפס אבל אני בטוח שאני בדעת מיעוט. אני חושב שאת כל חבורת מקום 12-14 (בדיוק בסדר הזה) צריך להעלות כמה מקומות. ווסטברוק עדיין לא עשה כלום חוץ ממספרים חביבים (גם לא יוצאי דופן...אחוזים נמוכים והרבה איבודים) וביבי סבבה אבל לא חושב שיש לו מקום בעשירייה. כנ"ל רונדו, אני יודע שרבים לא יסכימו איתי אבל באמת שאני חושב שאם עכשיו תחליף אותו בטיג'יי באינדיאנה הוא לא ידורג בטופ 15- יש לו המון מגבלות והוא המרווח הגדול מבחינה סטטיסטית מהעובדה שהוא משחק בקבוצה כמו בוסטון. סך הכל אף פעם לא מסכימים לגמרי והייתי אומר שבגדול העשירייה השנייה שלך לא רחוקה משלי. אחלה דירוג ואחלה רעיון, באמת.

אוקי, שלי

עשיתי את זה בבית ספר כששיעמם לי ככה שאין קשר מבחינת השראה מהרשימות שלך...לא דירגתי לפי מי נתן את העונה הכי טובה או מי הכי בריא אלא אם כולם היו בריאים את מי הייתי רוצה לקבוצה שלי לעונה אחת עם היכולת הנוכחית. (לא כולל ארינאס) 20. רודני סטאקי 19. סטיב בלייק 18. טיג'יי פורד 17. ראסל ווסטברוק 16. ריימונד פלטון 15. דרק רוז 14. ראג'ון רונדו - אוברייטד בטירוף לדעתי 13. בארון דיוויס 12. אנדרה מילר 11. ג'ייסון קיד 10. מייק ביבי 9. חוזה קלדרון 8. סטיב נאש 7. מו וויליאמס 6. ג'אמיר נלסון 5. דווין האריס 4. טוני פארקר 3. צ'ונסי בילאפס 2. דרון וויליאמס 1. כריס פול

פלטון בחוץ?

אני ממש לא מסכים איתך בנושא הזה, לדעתי יש לו מקום בטופ העשיריה השניה לפחות. נותן אחלה מספרים השנה. ובתחילת השנה בכלל דיברו שהוא יאבד את מקומו בשארלוט. הוא רק חיזק את מעמדו. הייתי מוציא את בלייק. לבארון לא מגיע המקום ה17, כי הבעיה העיקרית שלו זה שהוא לא משחק. מצד שני הפציעה הכי רצינית שלו היא בבלוטת החשק, ומה זה עוזר שיש לך שחקן שיכול ולא רוצה? שיהיה. דוהן שחקן מוגבל והייתי נזהר מלשים אותו בסמיכות לג'ייסון קיד. אני יודע שאתה אוהב אותו, אבל לא ממש שווה את המיקום. מילר צריך להיות בעשיריה הראשונה. ווסטברוק מדורג הרבה יותר מדי גבוה. הוא אפילו לא באמת רכז.

חוסר ההערכה לאנדרה מילר מפחיד

הרכז החמישי /שישי בטיבו בליגה יחד עם האריס. תופעה שקיימת כבר כמעט עשור החמישייה שלי היא פול צונסי דרון נאש האריס/מילר

rapgamer4ever

New member
אני חושב שאתה מגזים בערכו

ואני מסכים שהוא אנדרייטד. לא חושב שיש מה להשוות אותו לרכז כמו האריס או טוני פארקר. הקליעה שלו פחות טובה, יכולת ייצור הנקודות הרבה פחות טובה וקבלת ההחלטות העדיפה לא מחפה על החסרונות הבולטים האלה. במקרה של האריס הוא גם פחות טוב בהגנה, במקרה של פארקר זה להפך אבל טוני עשה כמה דברים גדולים בקריירה שנותנים לו ערך מוסף.

bostonForever

New member
צודק לחלוטין!

מילר רכז מעולה ששולט במשחק ועושה את החברים יותר טובים. הוא רכז עדיף על כאלה שמתרכזים קודם בלקלוע ואז בלמסור, וגם שומר טוב. הייתי שם אותו הרבה לפני ווסטברוק וקלדרון (וכמובן רוז אם הוא בעשיריה הראשונה), וגם לפני ביבי ורונדו. בערך שישי/שביעי בדירוג שלי (טוני פארקר עדיין לפניו). מו וויליאמס הוא סוגיה מעניינת. נותן עונה שהופכת למדהימה ככל שמתקדמת, אבל מצד שני לברון הוא הרכז האמיתי של הקבוצה...

Or Amit

New member
Shooting Guards

יצאו מהדירוג משנה שעברה: לנארדו בארבוסה, מונטה אליס, קווין דוראנט ורודי גיי דורגו בעמדת הSF. חדשים בדירוג: אריק גורדון, או.ג'יי מאיו, נייט רובינסון, רנדי פוי. מקום 20 – טרייסי מקגריידי (יוסטון רוקטס) מקום בעונה שעברה – 3 (17-) במשפט אחד – לא הצליח להשאר בריא וסיפק את המספרים הכי נמוכים בקריירה, לפרקים עדיין נראה כמו אחד מהחמישה הטובים בעמדה, אבל לא שמר על יציבות. מקום 19 – ג'מאל קרופורד (גולדן סטייט ווריורס) מקום בעונה שעברה – 20 (1+) במשפט אחד – המעבר מניו יורק לגולדן סטייט והקריזות של דון נלסון לא פגעו בו. עם מאמן אחר יכול לטפס גבוה יותר. מקום 18– נייט רובינסון (ניו יורק ניקס) מקום בעונה שעברה – לא דורג במשפט אחד – בחצי השני של העונה נראה כמו מתמודד לגיטימי לתואר השחקן השישי. תוצר שני של מייק ד'אנתוני בדירוג. מקום 17– ריפ המילטון (דטרויט פיסטונס) מקום בעונה שעברה – 13 (4-) במשפט אחד – לא הצליח להסתגל לשינויי הסגל והמאמן בדטרויט, ולא הצליח לקחת מנהיגות כשהקבוצה קרטעה. נראה טוב יותר בלי אייברסון. מקום 16– רנדי פוי (מינסוטה טימברוולבס) מקום בעונה שעברה – לא דורג במשפט אחד – נראה רע בעמדת הרכז, אבל כשקווין מקהייל העביר אותו לעמדה מספר 2 התחיל לממש את הפוטנציאל העצום. מקום 15– ג'ייסון ריצ'ארדסון (פיניקס סאנס) מקום בעונה שעברה – 9 (6-) במשפט אחד – נחנק בשיטה של לארי בראון. מאז שעבר לפיניקס נראה משוחרר יותר אבל לא הצליח לשמור על יציבות. מקום 14– בן גורדון (שיקאגו בולס) מקום בעונה שעברה – 18 (4+) במשפט אחד – מסתדר טוב ליד דרק רוז. נתן עונה טובה סטטיסטית והרוויח מהפציעה של קירק היינריך. מקום 13– ג'ייסון טרי (דאלאס מאבריקס) מקום בעונה שעברה – 15 (2+) במשפט אחד – ממשיך להיות העוגן של דאלאס בעמדה מספר 2, גם כשעולה מהספסל. מקום 12– אריק גורדון (לוס אנג'לס קליפרס) מקום בעונה שעברה – לא דורג (רוקי) במשפט אחד – אף אחד לא ציפה שיהפוך לכזה קלעי כל כך מהר. אחת מהפתעות הדראפט הנעימות. מקום 11– אלן אייברסון (דטרויט פיסטונס) מקום בעונה שעברה – 2 (9-) במשפט אחד – המעבר לדטרויט לא עשה טוב לא לאייברסון ולא לדטרויט, והוא הציג את הממוצעים הנמוכים בקריירה. אולי בקיץ ימצא קבוצה שתדע להשתמש בו נכון יותר.

rapgamer4ever

New member
אוקיי...אז הנה השינויים שאני הייתי עושה:

אבל כמו תמיד בהתחלה- בוא נחפש את הטופ 10. קובי, וויד, ג'וג'ו, רוי, אני רואה שהכנסת את מאיו, מאנו, רד, קווין מרטין, אלן. יש עוד כל מיני שאני לא יודע אם החשבת אותם 2 או 3 (גריינג'ר, ג'קסון, וינס, איגודאלה). בכל אופן לדעתי ל-8 מה-9 המוחלטים שציינתי יש מקום בטופ 10- לכולם חוץ מלמאיו. בדומה לבארון בפוינט גארדים- לדעתי גם פה החמרת יותר מדי עם טימאק, הוא בעונה רעה אבל עדיין עם יכולות מאוד גבוהות ועדיף על הרבה שחקנים פה. שוב בדומה לפוינט גארדים, לדעתי הנכסת רוקי גבוה מדי בלי סיבה אמיתית (גורדון). צריך להוריד אותו בכיף כמה וכמה מקומות, אין לי מושג למה הכנסת אותו כזה גבוה כי הרי אפסייד לא ממש סופרים פה. אם נשווה אותו סתם לדוגמה לגורדון השני נראה שהסטטיסטיקה שלו פחות טובה, המשחק שלו פחות מסוכן והוא לא ממש הצליח להגיע לאיזה הישגים שיתנו לו עדיפות. שחקן נוסף שלדעתי צריך להוריד הוא אייברסון. עליו בניגוד לטימאק או בארון אני לא מרחם- 3 שנים שהוא לא עושה כלום. המקופח העיקרי פה (ואולי היחיד, מה שמצביע על טיב הדירוג שלך בעיני) לדעתי הוא ריפ המילטון. בניגוד לבערך כולם פה- הוא שומר טוב. הוא הוכיח שהוא יכול להיות צלע חשובה מאוד באלופה ומעולם לא ראיתי שחקן שרץ כ"כ הרבה בין חסימות. מהקאץ' אנד שוטרים הטובים בליגה ויכול לייצר לעצמו נקודות במידה מסוימת. לדעתי הם הוא לא בטופ 10 אז הוא 11-12.

אתה איש נדיב

מקגריידי צריך להישאר בחוץ אחרי עונה זוועתית. לא רק הפציעות, גם החוסר יציבות הטוטאלי. בארבוסה צריך להיכנס במקומו. את ריפ אתה מדרג 17 בטענה שלא הסתגל למעבר של אייברסון, ואת AI 11? זה מצחיק אותי. AI צריך ליפול חזק, כי הוא האחראי העיקרי למצב של דטרויט. המילטון צריך להיות מדורג גבוה יותר. אריק גורדון זרח בעיקר כי לא נשארו שחקני בקליפרס. ראבק, מרדי קולינס קיבל 40 דקות למשחק. וציפו ממנו להיות קלעי, לא ציפו שיהפוך לספק נקודות כל כך יעיל. עדיין לא מקום 12 לדעתי.

הייתי נותן יותר קרדיט לJET

השחקן היחיד שמספק את הסחורה לצד דירק שהווארד וקיד נראים נורא

למעלה