השין גימל אשם. השפה היא בסך הכל כלי. אמצעי תקשורת. והאמצעי הזה, מורכב, חזק ומופלא ככל שיהיה, הוא רק אמצעי. "מילים נכונות" לא עוזרות בשום דבר אם אין מאחוריהן כוונה. זה מה שאת רוצה? גבר שרק יגיד לך את המילים הנכונות? היה לי פעם בן זוג כזה. כשהתברר לי שלמילים שלו בעצם אין כיסוי, סתם הרגשתי מטומטמת. לא מומלץ. הבעיה בגבר שאומר לך "אם את רוצה - תבואי" ולא "אני רוצה שתבואי" היא אחת מן השתיים: או שהוא לא באמת רוצה שתבואי, או שהוא לא מוכן להודות שהוא רוצה שתבואי. זו בעיה רגשית, תפיסתית, חברתית - לא בעיה לשונית. יש די והותר פוליטיקאים שהם אלופי השימוש ב"מילים הנכונות"; עוד לא נתקלתי באחד שנגרם לו שינוי תפיסתי עקב כך. אה, ובשביל הפרוטוקול - לא כל הגברים אותו דבר.
ב______ במלון המלך הדוד ______ ערבים, _______ אנגלים ו______ יהודים. השלימו את המלים החסרות מתוך המלים הבאות לבחירתכם: פיגוע, פעולה, פיצוץ, נהרגו, נרצחו, חוסלו, מתו, מצאו את מותם.
לא היתה לי בעיה עם המילים "פיגוע" ו"נרצחו" אם כונת ארגון האצ"ל היתה לפגוע בחפים מפשע. הענין הוא שלמרות שאתה מנסה לגזור גזירה שוה בין פיגועי החמאס למקרה הנ"ל, האצ"ל לא ניסה לפגוע בחפים מפשע אלא רק ניסה ליצור פעולת מחאה. אם החמאס לפני כל פיגוע היו מודיעים שהם הולכים לפוצץ את בנין X לקונסוליה זרה, להנהלת הבנין, ולעיתונות אז הייתי קורא לפיגועים שלהם פיצוץ. אגב, להטלת רימונים על אוטובוס אזרחים ערבי אני קורא מעשה טרור כך ששלמה בן-יוסף עשה מעשה טרור.
הגישה על פיה האויב שלי הוא "חיות אדם" שחי ב"קיני מחבלים" ומבצע "רצח חסר אבחנה" היא גישה חד מימדית שאינה שלי והיא מעוררת בי דחיה, וגם לא נראה לי שיש לה הצדקה פרקטית כלשהי. לעומתה הגישה שאדם הוא אדם ומוות הוא מוות גם היא מרוחקת ממני: עניי עירי קודמים, ילדיי קרובים ללבי יותר ממך, ואתה קרוב ללבי יותר ממחמוד, ואחמד יאסין לא היה קרוב ללבי בכלל. כזה אני. איפשהו באמצע.
ברור לי, כמובן, שהאצ"ל לא ניסה לפגוע בחפים מפשע בפיצוץ במלון המלך דוד. אני יודע כי הם הסבירו לפצצות כמה וכמה פעמים, בתדרוכים שלפני הפעולה, כי אל להן לפגוע בחפים מפשע אלא בפושעים בלבד. רק מה? הפצצות של אז לא היו חכמות כמו הפצצות של היום. כמה שהסבירו להן, לא עזר.
האצ:ל הודיע מראש לבריטים על הפצצה שעומדת להתפוצץ במלון המלך דוד אך הם סירבו לקחת את ההודעה ברצינות ועל כך שילמו עשרות בחייהם. החמאס מעולם לא נקט בגישה שכזו.
האחריות הראשונה היא על זה שהטמין את הפצצה, בין אם זה החמאס או האצ"ל, והייתי עורך השוואה על בסיס דיר יאסין במקום קינג דויד להזכירנו: בדיר יאסין נכנסו אנשי האצ"ל לכפר ערבי, ירו וזרקו רימונים לבתים ורצחו בשיטתיות מאות גברים, נשים וילדים מאוחר יותר הם טענו שהם לא יכלו לדעת שיש שם אזרחים (??!!) והם בכלל הודיעו להם קודם כל להתפנות. פעולות רבות שביצע האצ"ל מנוולות בעיניי והקינג דיויד אינה הגרועה שבהן, אך אין יכולת השוואה כללית, כפי שנערכה כאן, בין פעולת המחתרות לפעולות החמאס.