הבדל

drall

New member
נכון לגבי התעמלות

ברוב המקומות שמלמדים יוגה , לא מבקשים מהתלמידים להגיע לכאב , אבל מי שמסוגל "להתקפל כמו ספר" מקבל פידבקים חיוביים הרבה יותר ממי שלא מסוגל לזוז. ככה שהאפקט , בשורה התחתונה הוא אותו האפקט.

לקשמי

New member
אתה מדבר על מקומות

שבהם מלמדים באמת התעמלות, אבל משום מה קוראים לזה יוגה. היום, בתרבות המערב, לא כל דבר שהודבק לו השם יוגה הוא באמת יוגה. יצא לי להיות בשיעור "יוגה" כזה. המורה שם פרגנה לכל מי שעשה כמה שיותר מתיחות, כמה שיותר הכאיב לעצמו. כשהיא שמעה בהתחלה שאני באה משיבננדה, מאותו רגע ועד סוף השיעור היא לא הפסיקה להשמיץ את שיבננדה. מזה הבנתי שלמרות שהיא קוראת יוגה למה שהיא מלמדת, זה רחוק מלהיות יוגה. חבל שיש כאלה שעדיין חושבים שיוגה זה אומר לענות את עצמך.

drall

New member
אני למדתי אצל חמישה מורים ליוגה

שלוןשה מתוןכם למדו בשיבננדה וכולם , (כל החמישה) לימדו איך שאמרתי לך. לא צריך להתאמץ יותר מדי כדי להסיק את המסקנות

לקשמי

New member
למרבה הצער...

באמת יש מורים (גם בשיבננדה) שחוטאים ביחסם ליוגה כאל התעמלות. כלומר אומרים מצד אחד לא לעבור את גבול הכאב והמאמץ, מצד שני ינסו למתוח אותך יותר וכו'. יש גם מורים אחרים שבאמת מלמדים יוגה. מדגישים שוב ושוב שיוגה היא לא תחרות ובטח שלא התעמלות. (האמת, גם הראשונים שהזכרתי מדגישים שיוגה היא לא התעמלות. אך משום מה מתייחסים אליה ככזו). זה לא תלוי רק בשיטה, זה תלוי גם במורה. בחודש אוקטובר אני הולכת לעבור קורס מורי יוגה (של שיבננדה). מקווה ומתפללת שאחרי הקורס באמת אלמד יוגה ולא התעמלות.

drall

New member
קודם כל בהצלחה

את אוהבת יוגה , וזה חשוב שתעסקי במשהו שאת כ"כ קשורה אליו. מעבר לזה , מה את אומרת בעצם? שכל מאות המתנסים ואלפי הקורסים בהם לומדים עשרות אלפי מתרגלים , מין אסאנות בסגנון ויינגייט , הם לא יוגה אמיתית ורק כמה בתי ספר שמרניים בודדים עם עשרות ואולי במקרה הטוב מאות ספורות של תלמידים , מלמדים יוגה אמיתית. אם זה מה שאת אומרת - אני יכול לחיות עם זה. אבל שני דברים , גם היוגה הזאת , ראג'ה ,בהקטי , יוגה סוטרה , זאת לא מדיטציה. דבר שני , מי שבא ושואל על ההבדלים בין יוגה למדיטציה , בטח לא שואל על ראג'ה יוגה. הוא שואל על היוגה של המתנ"סים. זהו בהצלחה

לקשמי

New member
יוגה היא דבר גדול

נכון שראג'ה יוגה, יוגה סוטרה וכו' זה לא מדיטציה אבל המדיטציה היא רק חלק מכל התורה הזאת שנקראת יוגה. (החלק החשוב ביותר אמנם, אבל חלק). ונכון שרוב האנשים ששואלים מה ההבדל בין יוגה למדיטציה מתכוונים ליוגה של המתנ"סים. יחד עם זאת, זאת לא סיבה לא להסביר להם מהי יוגה באמת. קטונתי מלהגיד איזו שיטה היא יוגה ואיזה לא. המורה שאצלה הייתי לימדה התעמלות וקראה לזה יוגה. אבל זה לא אומר שכל השיטה שהיא מלמדת (איינגר במקרה הזה) היא התעמלות. אני בטוחה שיש גם מורים אמיתיים ליוגה גם בשיטת איינגר ובעצם בכל אחת מהשיטות האחרות. (ולכן, בניגוד לאותה מורה, אני גם לא פוסלת אף שיטה אחרת). יוגה בשבילי היא לא רק לתרגל אסאנות פעם או פעמיים ביום. יוגה היא דרך חיים. לכן כששואלים אותי מה זה יוגה אני בהחלט לא יכולה להגיד שזאת התעמלות. כי גם קרמה יוגה היא יוגה, וגם מדיטציה היא יוגה ובכלל, כפי שכתבתי יוגה היא אורח חיים. בקורס שאני הולכת ללמוד בו באמת לומדים יוגה 24 שעות ביממה. הוא כולל את כל אורח החיים היוגי. זאת בעצם השאיפה, לחיות את היוגה 24 שעות ביממה. (ואין צורך לחיות באשראם בשביל זה, לדוגמא). מישהי שהכרתי פעם, סיפרה לי שגם היא לומדת יוגה. ומה מלמדים אותה שם? איך לרזות ולקבל גוף חטוב. זאת דוגמא למקום שמלמד בעצם התעמלות ומשום מה קורא לה יוגה.

drall

New member
יוגה אינה מדיטציה

ומדיטציה אינה יוגה. יש בינהן הבדל הגדרה מהותי. אושו מסביר את זה יפה ב"ספר המאום" אבל לא נראה לי שיש טעם להמשיך לדון בעניין הזה.

OriIdan

New member
צודקת בהחלט

הבעיה היא שבמערב לקחו את האסאנות ושמו את הדגש על הביצוע המושלם. לא כך הדבר. צריך לעשות את זה בצורה הטובה ביותר שנוח לאדם. אסאנות הן אמנם תנוחות גוף אבל בין זה לבין התעמלות המרחק רב מאד. חבל לי שדרול לא מצליח לראות את ההבדל וחוזר על השטויות שיוגה היא התעמלות. יוגה היא מילה פשוטה שפירושה אחדות. אסאנות הן דרך אחת, אחת מכמה, להגיע לאותה אחדות. רצוי לא להשתמש רק בהן אלא גם בדרכים הרוחניות.

בבקשה

הפניות למקומות (באינטרנט או אחרים) שנותנים מידע ברור על המקור של מושגים (שמות) אלה, כמו כן על משמעותם, ההקשרים שלהם ועל התייחסותם ל"אי אילו קבוצות מודרניות להפליא המתיימרות להיות בודהיסטיות". בתודה מראש

drall

New member
טוזגיזען אנ ארביט?

מילא דרמקס מספיק חוכעם כדי להבין שעם הוא יתעסק איתי הוא יצא עם זפטה אז הוא שולח עלי את החתולה (במלעיל) שלו כי הוא יודע שאני לא אחטיף לה זץ , כי היא חתולה ומה היא כבר מבינה. אבל אתה שאנטי , איך אתה מסכים לבצע בשבילו כאלו גיחות התאבדות כמו איזה משיגנע קופט ? אתה הרי עלול להראות אחר כך כמעט כמוהו. בקיצר הדובער , לא הבנת את ההודעה שלי וזה לא כזה ברוך גדול. אני לא ממש כותב למענך אבל כדי לסבר את האוזן , אתה יכול לפנות למורה שלי לשעבר ליוגה , אחד דויד קרציון , והוא או סביר להניח , אחד ממאות תלמידיו יוכל להעביר לך שיעור ניסיון בו תשנן הייטב את כל המושגים שנזכרו , דרך כל החורים שעוד נותרו לך. אני לא ממש חיפשתי את הנ"ל , אבל בזמנו קרציון ושות' מילאו את האינטרנט מקיר לקיר ואני משוכנע שאם תחפש , תמצא להם זכר ולאו דווקא זכר לחורבן. המשך ההודעה מתייחס למסע שערכתי לפני שנים אל יובלי הגאנגס , שם גיליתי עשרות אשראמים בשמות יוגה שונים , נניח גמאכט יוגה , גשאפט יוגה , גיזונטהייט יוגה וכן הלאה. חלק מבתי הספר האלו , מסתבר שלימדו טכניקות שמקורן בכלל לא בהודו אלא ב"מסדר הותיק" של הבודהיזם הטיבטי , להלן "תרגול בחושך" , "תרגול בצליל" , "תרגול בשליטה בחלומות" (אני מעתיק מהפרוספקט) לזה (קרי הבודהיזם הטיבטי ) אין ממש קשר לדארמה למה , דרמה נמה , אבל נו , את זה אתה אמור לדעת בעצמך. ומעבר לזה , אני לא רואה ממש טעם להמשיך ולדון בשפות מתות, מעודי לא ראיתי קשר בינן לבין רוחניות או מדיטציה. דו פאשטייסט?

sidharta

New member
מלקקת את כפותי בנון-שלאנטיות ../images/Emo108.gif

אחר כך מתמתחת בכלב-מביט-למטה והולכת לי למחוזות שפויים יותר, כנראה להתחכך ברגליו של דהרמקס. מה, לא?

למעלה