הבדל

soso008

New member
הבדל

שלום רציתי לדעת מה ההבדל בים מדיטציה ליוגה? תודה

drall

New member
אין שום קשר

כמו לשאול מה ההבדל בין ספגטי לצי הספנות

jongler

New member
תשובה חלקית

יוגה זהו אוסף או שם כללי של זרמים שונים וטכניקות שפותחו בתת היבשת ההודית ככלים להגיע לשיחרור ("מוקשה") הטוטאלי("הארה" אם תרצה). ניתן למצוא בזרמים אחדים גם טכניקות מדיטציה אך כאן במערב זה פחות נפוץ אלא יותר טכניקות של ריכוז. מדיטציה הינה שם תיאור למצב תודעתי שיכול להגיע אליו אדם המתרגל טכניקות מסויימות.

לקשמי

New member
אולי כדאי...

להוסיף את השאלה הזאת ל"שאלות נפוצות" בפורום (לא שידוע לי שיש כאלה, אבל אם אין, אפשר לעשות שיהיו), כי השאלה הזאת באמת נשאלת פה רבות.
בכל אופן, מדיטציה היא חלק בלתי נפרד מתרגול היוגה. כל שאר התרגולים של היוגה: אסאנות (תנוחות היוגה), נשימות (פרניאמה) ועוד, נועדו להכין את הגוף וההכרה לתרגול המדיטציה. יוגה משמעה אחדות. וזאת המטרה של מתרגלי היוגה: להגיע למצב אחדותי, איחוד עם היקום. (שזה בעצם המצב הטבעי).

dharmax

New member
הקשר הדוק מאוד ->

יוגה היא תורה שלמה, עמוקה ורחבה, הכוללת פילוסופיה, כללי מוסר , תרגולים פיסיים, אנרגטיים, תרגולים להכרה ולרוח ועוד - שמונה "חלקים" בסה"כ. ה"תרגולים להכרה ולרוח" ביוגה, הם תרגולי מדיטציה. למעשה, הם מהדברים החשובים ביותר ביוגה. היוגה במערב, בד"כ, איננה באמת יוגה, אלא תרגול פיסי רובו ככולו, המבוסס על מה שנקרא "האטה-יוגה", שהיא בעצמה, בהגדרה, יוגה חלקית, המתייחסת לתרגולים פיסיים ואנרגטיים (אסנה ופרניאמה). יתרה מזאת, בכתבים המגדירים את ההאטה יוגה, נאמר בפירוש, שתפקידה של ההאטה יוגה, זה לשרת את היוגה של המדיטציה (ראג'ה יוגה). יוגה מושלמת, יכולה להיות גם כזו, שאין בה שום תרגול פיסי. ברכות

annandi

New member
יותר מזה, בהודו, המקום ממנו מגיעה

היוגה, לא מתרגלים כל כך הרבה את האסאנות כמו במערב. היוגים הגדולים של המאה ה-20-21, לדוגמא ויוקננדה, ושרי אורובינדו, לא התעסקו כלל עם התרגול הפיזי של האסאנות. מעניין למה במערב, היוגה הפכה ברובה להתעמלות, ונטשה את העומק והרוחב שלה...?

drall

New member
כי היא באמת התעמלות

אם תלכי לרישיקש תמצאי שם 300 מיני אשראמים שמלמדים כל דבר החל במטהפסיכופיזיקה וכלה בפעלולנות וכולם קוראים לעצמם יוגה משהו כי זה שם שכנראה הולך טוב מאוד בהודו. אבל ת'כלס , כשבוחנים את את כל האסכולות האלו מגלים שאלו כל מיני מריחות מפה ומשם , שאם בכלל יש להן backbone תרגולי המקור שלו אחר לגמרי , נניח בבודהיזם הטיבטי (כל קשר לדארמה נמה - דארמה קמה מקרי לחלוטין). ולכן באמת כל ה"יוגות" האלו לא מותירות הרבה עקבות לעמק הגאנגס . מה שאין כן סוואמי וישנו אננדה - קרי סוריה ניה מסקר , סראוונגה אסאנה שהן תמשכנה להיות פניה המייצגות והאמיתיות של היוגה.

annandi

New member
מזה דהארמה נמה ודהארמה קמה?

ומי זה סוואמי וישנו אננדה - קרי סוריה ניה מסקר , סראוונגה אסאנה, ומדוע הן תמשכנה להיות פניה המייצגות והאמיתיות של היוגה? תודה ובוקר טוב

drall

New member
סוואמי וישנו אננדה הוא

בין המייסדים של בית הספר שיווננדה שהיה לי הכבוד ללמוד שם , בתקופה הטרום פונאית של חיי. סוריה ניה מסקר הוא תרגיל החימום המרכזי שם , נקרא ברכה אל השמש סרוונגא סאן היא עמידת ראש והסיבה שהן תמשכנה להיות פניה המייצגות של היוגה היא עניין לפרשנים מוצלחים יותר ממני , אבל אם תיכנסי ל999 חוגי יוגה ברחבי המתנס"ים בארצנו תגלי ב1000 מתוכם את אותם התרגולים. דארמה נמה ודארמה קמה כנראה מתייחסים לאי אלו קבוצות מודרניות להפליא המתיימרות להיות בודהיסטיות. נאמאסטה

לקשמי

New member
שיבננדה

ראשית, תיקון טעות קל, התכוונת לסוואמי וישנו דיבננדה
שהיה התלמיד של סוואמי שיבננדה ואכן, לאחר שהוא נשלח ע"י סוואמי שיבננדה למערב, הוא ייסד את מרכזי שיבננדה המוכרים היום בעולם המערבי, לרבות המרכז בארץ. לגבי האסאנות, נכון שמדובר בעבודה עם הגוף אך זאת לחלוטין לא התעמלות. אסאנה פירושה תנוחה שעל מנת שהיא באמת תיקרא אסאנה צריכים להיות מושגים בה נוחות, יציבות והרפיה. התפקיד של האסאנה היא להזרים את הפרנה (אנרגיה) בערוצי האנרגיה של הגוף. זאת אכן עבודה שנעשית דרך הגוף אבל פיתוח הגוף הוא לא המטרה. (בניגוד להתעמלות). זה נכון שבמערב יש המון זרמים שקוראים לעצמם יוגה אבל למעשה מלמדים התעמלות. אבל זה לא אומר שיוגה היא התעמלות.

כן, גם אני משם..

בשיבננדה מלמדים ברוח הרוח.. ועם זאת ברור שלא כל מי שמגיע רוצה להגיע לרוח ויכול לבחור שלא להכנס לדברים עמוקים יותר מרוגע ושלווה. אני למדתי נחנכתי ועברתי קורס מורים ע"י סוומי וישנו והרצון שלי היה ברור מלכתחילה ומדריך אותי למקום אחד. היו איתי תלמידים שונים וראיתי כל אחד בא עם רשימת קניות אחרת, עם מלבוש שונה, עם ניגון או שירה ציור או סיפור.. וכל אחד מאיתנו גם הגיע לשביל אחר. היוגה מאפשרת בתוכה אם לומדים או מלמדים נכון להגיע ולהתפתח דרך כוונים שונים.

עוד משהו קטן..

בעניין החוויות וההבנות.. עוד לפני שהגעתי ליוגה רציתי מאוד ללמוד קבלה. מגיל 16 חיפשתי ספרים כמו אחוזת "עמוק" .. אפילו חזרתי בתשובה כדי לנסות להשתחל לאן שהו וללמוד. אז היה מוטו.. לא לומדים לפני גיל 40. נשוי ובעל משפחה. ונשים בכלל מי חשב ללמד.. אז זהו הרגשתי שהשליכו אותי הנה על הכדור הזה בלי הוראות שימוש והייתי חסרת אונים.. יום אחד הגעתי ליוגה (מסיבות לגמרי ביזריות) אבל מהשעור הראשון ואח"כ מהסדסנג (מדיטציה ושירה) הראשון ידעתי מה אני רוצה במליון אחוז. לפחות את הצורה המעשית של העניין... אז קרה לי שאחרי חניכה קרתה לי חוויה מאוד משמעותית. כשסיפרתי עליה למנהל המרכז באותם ימים סוומי סוורופננדה שלח אותי הנל ללמוד על הספירות.. שם באותו מרכז הכרתי גם את הרבי קרליבך ונעשתי לאחת מתלמידותיו.. ומאז חלפו הרבה מאוד שנים כמעט כפול.. חשבתי שזה יהיה קצר..

לקשמי

New member
תודה, סיפור מעניין

עד היום אני שומעת במרכז, בסעודות שבת בעיקר, סיפורים על הרב שלמה קרליבך וסיפורים שלו (שהוא כתב) וממש נהנית מהם. אני לומדת שהוא היה אדם מואר אמיתי, בשבילו "ואהבת לרעך כמוך" באמת היה טבע שני (או אולי בעצם לא שני). באמת חבל שלא יצא גם לי להכיר אותו מקרוב.
אגב, לא הבנתי מה הכוונה בספירות (ללמוד על הספירות). תוכלי להסביר על מה מדובר?

אז ככה..

רבי שלמה - היה פשוט מחבק בזה אסיים כי אחרת אין לזה סוף... הספירות אומר בקצרה איך שאני יודעת הם תחנות בתהליך הצמיחה של האדם. והקבלה (לא המעשית) מסבירה את השלבים. מה אחרים כותבים תחפשי בגוגל יש המון מה לקרא... ניסוחים שונים משלי אבל אולי תמצאי גם את הנכונים.. אהבה רבה

drall

New member
התעמלות

מזרימה פרנה בערוצי אנרגיה בגוף. כנ"ל כדורגל כנ"ל כדורסל היוגה קצת יותר מכווננת , זה כל. בכל מקרה , התעמלות אינה קללה , היא גם לא מדיטציה. לגבי סוואמי זאת המילה שלך מול קרציון , אני מהמר עלייך . לילה טוב.

לקשמי

New member
התעמלות היא לא קללה

להיפך, היא דבר נהדר. אבל מה לעשות, יוגה היא לא התעמלות. יתירה מכך, זה אפילו מסוכן להתייחס אל האסאנות כאל התעמלות. כשאנשים באים לשיעור יוגה וחושבים שהם עושים התעמלות וככה יתייחסו לזה, הם ינסו להתמתח כמה שיותר, להגיע לכמה שיותר "שיאים" ובכך יגרמו לעצמם נזק. בכל שיעורי ההתעמלות שהייתי בהם בעבר המוטו היה שאם לא מרגישים כאב, סימן שאין ממש "עבודה". ביוגה זה בדיוק ההיפך.

מוטי ש

New member
אני אומר

שאם מישהו רוצה להתעמל,כדאי לו ללכת ברגל.לא מסובך בכלל ועושה את העבודה. יוגה כנראה שייכת לאותה מדע עתיק,שהבין,שהפעלה מסויימת של הגוף באופנים שלא טבעיים לו יוצרת השפעות יוצאות מגדר הרגיל על הלך הרוח של האדם. גם עניין של "ריכוז",דהיינו הפניית תשומת לב מרובה לביצוע התנוחות הללו קשור ביצירת אותו הלך רוח.ככל שהאדם מסוגל יותר לנטרל "השפעות זרות" לתהליך,הוא מסוגל לתת לגופו לבוא לידי ביטוי באופן הנכון לו. אותו חלק במוח המכונה "מוחון" הוא זה שאחראי ליכולת של האדם לבצע את התנועות הללו בהרפיה מלאה ומתוך איזון.מרגע שהצלחת לצרוב את התנועות הללו והתנוחות הללו בתוך המוחון,הוא מסוגל לבצע אותם ביעילות רבה ובלי כל מאמץ כמעט. זה נראה פשוט?לא ממש,אבל בהיבט ההתפתחותי זה בסך הכל ללמד את ההכרה החיצונית שאחראית על לימוד הדברים הללו ברמה הראשונית(דהיינו ללמד את החלקים החיצוניים של המוח,המעטפת)להרפות,לא להשתלט,לא להתערב. כיצד הם מתערבים?חשבון פנימי למשל,השוואות(למה אני לא מצליח,איך אחרים מצליחים,"אוף,אני כזה חסר כישרון","אין לי כישרון לדברים הללו" וכדומה) רגשות(המערכת הלימבית מגיבה באופן התנייתי לכל תנוחה או תנועה לא נכונה וכדומה,כל דבר עשוי לגרות חלק אחר במערכת הזאת ולהפיק תוצאות שונות,נניח חלק אחורי או חלק קדמי בהיפותלמוס,הספטום וכדומה)המערכת הרגשית לאחר מכן מייצרת מחשבות רגילו למדי שבאופן אסוציאטיבי מעוררות דברים אחרים,לעיתים גם את המערכת האינסטנקט7יבית וכדומה. כל העניין הוא לאפשר פעולה תקינה של המכונה.אם זה מתאפשר,אדם יכול ללמוד דברים רבים על עצמו,כל זאת מתוך הנחה שמישהו אמר לו את זה לפני כן,שהוא בכלל יודע מה קורה לו ולמה. בתחום הזה אפשר למצוא גם חלק ניכר מאומנויות הלחימה,נניח כמו טאי צי וכדומה.כל אלה צמחו ככל הנראה מאותו אזור וכתוצאה מאותה השראה או השפעה. בוודאי הייתה כאן איזושהי פעילות גומלין,אם כי לא תמיד הדבר הכרחי. כאשר מדובר "במדע מדוייק" גם במקומות שונים לחלוטין בעולם הרחוקים זה מזה,בתרבויות שונות לחלוטין,דברים אמיתיים על האדם באים לידי ביטוי באופן דומה מאוד,מעורר פליאה לעיתים. אם יש תועלת בחקר תרבויות,אז זה קשור רק בדבר הזה. טוב,התחלנו בהתעמלות,הגענו לחקר תרבויות,לא נורא:)

למעלה