הבדידות חונקת

הבדידות חונקת

אומרים שהבדידות היא הסיבה המדרבנת לבנות קשר תחליפי כי לא רגילים לחיות לבד , הקירות לא בדיוק מנהלים שיחות אנחנו בונים כל מיני סוגי זוגיות בחיים ], עבודה בצוותא או נישואים אני יודעת שבמשך השנים שלא מצאתי בן זוג לאהבה תמיד היו חברים קרובים אלי והקשר הכי חזק היה עם אמי ז"ל ,שחזרתי הביתה אחרי שנפרדתי מבו זוגי , שאמי התאלמנה ,וחלקנו חיים יחד הרבה שנים , עד שבקשה ללכת לבית האבות הסיעודי, בתקוה שאבנה זוגיות עבורי, ניסיתי המון קשרים אבל לא עלה בידי לבנות קשר מחייב עד שהיא נפטרה לא יצרתי זוגיות אולי כי הייתי מסורה לה יותר , ואחרי שאמי ז"ל נפטרה היה קשה להפתח לאחרים , ננעלתי בתוכי שנים , כיום מרגישה את לבד ואת הבדידות קשה יותר , מתגעגעת לחיבוק גדול לפני שבוע אושפזתי בגלל לחצים בחזה , נסעתי עם ניידת טיפול נמרץ חסר היה לי מישהו קרוב, הפרמדיק היה מאד חביב , אך לא בן משפחה לבסוף קראתי לחברה ורק אז זזו דברים במיון , והועלתי למחלקה הפעם שאושפזתי הייתי עטופה בחברה תומכתכל הזמן לשם שינוי חלקתי חדר עם אשה מבוגרת , שמאד הזכירה לי את אמי ובמסדרון דברתי עם חולים ששכבו במסדרון , מחלקה היתה עמוסה מאד החזרה הביתה קצת קשה ,הפעם קשה לי עם הבדידות , הלבד יותר קשה יותר מאי פעם , כי היה כייף לי עם החברה שמצאתי כולם אנשים שנשואים ורגילים לחלוק עם בת זוג , לכן פרגנו לי היו תחליף למשפחה שלא הגיעה לבקר , למרות שהחברה באה עם בעלה וגם אחי הפעם בא להיות איתי ,מאד דאג לי , הייתי צריכה בגדים ואנסולין לקחו אותי מהר בחשד להתקף לב ואושפזתי השגחה במחלקה הפנימית יום כיפור הייתי במחלקה התפללתי לבד , אבל לרגע לא הייתי לבד כי המחלקה היתה מלאה גם בחדר וגם בחדר האוכל היו אנשים ונקשרו שיחות כי בכיפור יש שקט אין טלפונים או TV , אנשים דברו והיתה קבוצה של בני משפחה של מונשמים שישבו בלובי על מזרון מזה שנים שאני בכיפור לבד הפעם לא הייתי לבד אפילו רגע לכן הבדידות עלתה שחזרתי הביתה , לשקט צעק לי באוזניים הפעם בערב כיפור ישבתי ושוחחנו אל תוך הלילה וכך גם ביציאת כיפור וכל פעם עם אדם אחר , זה רק הדגיש לי כמה שיש לי כיום צורך בחברה אנושית שההסתגרות שלי בבית היא לא לעניין בכלל אבל צריכה למצוא אנשים שיענינו אותי , בבית החולים זה היה עם אנשים בני 80 + שנסיון החיים שלהם מעניין מאד ועם ובן מסור המטפל באביו , או אילו המלווים את המונשמים לא רוצה להרשם לאתר היכרות המוני , אלא משהו סולדי שיעשו את המיון עבורי רוצה את חברת בני האדם , לא חולמת יותר על זיקוקי דינור בקשר הזוגי אלא להכיר איש שאיתו אפשר לחלוק חיים , לדבר לצחוק , לאכול יחד ארוחת ערב לראות יחד סרט ב TV , כיום הצט והכתיבה ממש לא מספיק לנשמה שלי יודעת שהבריאות שלי לא משהו והלב לא עומד בהתרגשות ובמאמצים ובמיוחד שההמלצות מהמחלקה הפנימית לבדוק מה קורה עם ההוצקין החו לאחרונה עליות של חום וההזעה לילית, בשילוב עם הכאבים בחזה ואצלי זה ישב במדיאסטרנום , מעלה את הצורךך בבירור מחודש ואני די רועדת מפחד לעבור את זה לבד

שירשולי

New member
כתבת יפה ומרגש...

ממש מזדהה איתך כתבת ממש את המילים הנכונות על בדידות ועל הלבד בתור אחת שהייתה מורדמת מונשמת אני זוכרת את הלבד טוב מאוד עצה לי אייליך תעשי דברים שטובים לך ללב . תעשחי דברים שאת אוהבת שמעניינים אותך ובן זוג אני בטוחה שהוא יגיע מקווה במהרה. תרגישיטוב והעיקר הבריאות.

השיחות

מה שגרם לי להתגעגע לזוגיות היו עם גברים שנמצאים בזוגיות יפה אחד מהם נשוי 52 שנים , וצחקתי עם אשתו שאני "התחלתי איתו" והיא פרגנה לשנינו שידענו לשוחח להעביר ערב כיפור באשפוז במחלקה השקטה הנחמד שגם הנשים קבלו אותי לא נתפסתי כאיום , וככה היה כל חיי שידיד שלי התחתן זכיתי בעוד חברה והפעם הקשבתי להם יותר משדברתי כי הם היו מענינים מאד אולי הגעתי למצב שבו אני יודעת למפות עם מי יהיה לי מעניין ליצור קשר נפשי והגעתי למצב בו אני צמאה לחברה אנושית שאלו אותי אולי אני רוצה לעבור לדיור מוגן , ככה לא אהיה מבודדת צריכה לבדוק את האפשרות הזו

לנושנוש

New member
../images/Emo24.gifאני בטוחה שמה שתרצי, יהיה לך.

תרגישי טוב והמשיכי לחפש דרכים להתחבר לאנשים. זה אפשרי בהחלט. כמוך יש רבבות אנשים שזקוקים לקשר זוגי או קשרי חברות. פתאום עלה לי רעיון! אולי תקימי את אתר הכרויות למטרת קשרים מכל הסוגים לבני גילך? יש יותר מדי אנשים בגילאי שישים פלוס שפתאום מוצאים את עצמם לבד...
בהצלחה! המשיכי לשתף.

יקירתי ../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

צר לי לשמוע על בדידותך ועל הקשיים הבריאותיים שאת חווה. אני חושבת שאולי יעזור אם תמצאי עבור עצמך עזרה, אפילו עזרה בתשלום שהעזרה תהיה גם פיזית וגם רגשית-שיהיה שם מישהו לעזור לך בנקיונות וכו' וגם שיהיה מישהו שיקשיב לך, ייקח אותך לטיולים בחוץ, יהיה שם בשבילך כתמיכה.

אין לי את הממון לזה

ההכנסטת שלי מעטות מאד וזה כולל קצבת נכות בקשתי עזרה מביטוח לאומי וסרבו לעזור לי אני אשרוד בדרך זו אוט אחרת

הפחד לצאת מהבית

כתבתי בעבר שיש כנס מחזורים במלאות 60 לבית הספר בו למדתי רציתי כל כך ללכת והיום נחתי במטרה להתארגן ללכת, לבד אסע כמובן עם מונית ככה חשבתי יהיה קל יותר , כך אהיה אעצמאית אבל אחר הצהריח תקף אותו כאב בטן חזק , חזרתי למיטה מקופלת כמו עובר נרדמתי והוא חלף לו ללא כל טיפול ,אולי זה הפחד לפגוש אנשים מעברי כנערה, אולי זה הפחד לנסוע למקום שהיום מרוחק ממני זה כפר ילדים עם פנימיה שהייתי בו עם קד"צ ששינה את פניו לכפר טיפולי אני לא שלמה עם הויתור ,מוצאת את עצמי מתקפלת שצריכה להפגש עם אנשים ומתחבאה בבית שלי, שהפך למקום מפלט ומגן , מתקפלת במיטה בורחת לשינה , שם הכל בטוח ,שם הכל מוכר וידוע והחלומות מוזרים ולרוב מסתיימים בצעקת שמע ישראל לא יודעת ולא אוהבת לצאת החוצה , אבדתי את האומץ שלי לאחרונה

למעלה