הבא נתפלסף :)

ל נ צ ח

New member
פשוט מאוד,אתה על ה' שואל וגם מסיק

על סמך ריבוי שאלותיך שאין לך עליהן תשובות-האמת ולכן כאשר המסקנות הן על סמך שאלות ועוד שאלות על שאלות שלך ושאין לך עליהן תשובות-אמת, אך כן מסקנות, בהכרח שיהיו הן מסקנות-כזב. ולכן, לו וקראת למאמריי ושכל טוב לך, אז גם אתה התפכחת והוארת כמוהם החכמים שממתינים להסכמתי להצעתם לפירסום כלל-עולמי שלי ושלה האמת המדהימה ממני האמת בה התשובות לכל אלה ועוד שכאלה שאלות שלך ושל הקולגות שלך ושל שאר חסרי-תשובות למיניהם השואלים ושואלים ושואלים ימבה שאלות על אלוהים על למה השואה החיים האדם וכו' ואם ושכל-טוב לך כמו להם החכמים שאותי לאמת והאמת שממני פי-מונים טוב ונכון ממך מבינים וגם יודעים, אז היית גם אתה חושב כמוהם החכמים עליהם אני מדבר בזה הקישור. ב'נת את זאת ברוך? מאת: ל נ צ חו 20/06/04 | 00:43 בארץ החכמים שיודעים אותי ממתינים לאישור ממני. אז תחול <<<<< עת ההוכחות. >>>>> בינתיים תסתפקי מזאת עת-השמועות. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * והנה כאן ציטוט מדבריך בהם שאלות על אלוהים אדם ועולם אתה שואל וישר מסיק.... כזב. שואל..... ומסיק כזב, שואל.... ושוב מסיק כזב, ושוב שואל ושוב השקר והכזב אתה מסיק: הנה
""כיצד אלוהים מאפשר לדברים כאלו נוראים לקרות ל"טובי בניו" ? "" ""ניתן אולי לא לשלול את קיומה של איזשהי תבונה\חכמה קוסמית- אבל עם כל הכבוד אני חושב שרעיון ההשגחה האלוהית פשט מזמן את הרגל והוא בטו אינו מתיישב עם רעיונות כמו הסתר פנים וחוסר התערבות של האל בעולם לאחר הבריאה- ובכלל מה עוזר לי מוסר שאני לא יכול להבין אותו ? מה עוזר לי מוסר המנותק מהעולם האנושי ? האם זה מוסרי מבחינת האל לתת ל"צדיקיו" להשחט ולסבול צורות אכזריות ו"לשבת בצד" ולא להתערב ? איזה מן שופט זה שלא מתערב ברגעים הכי קריטיים- אתם יכולים ללמוד זאת מדברי איוב- שאלוהים לא מעוניין בצידוק דין ובחנופה בכל מחיר- ולכן את חבריו הצבועים של איוב המנסים להצדיק את אלוהים בכל מחיר - אלוהים רוצה בסוף להרוג ואילו את איוב שתוקף אותו במילים חריפות כגון "ארץ ניתנה בידי רשע פני שופטיה יכסה- אם לא איפה, מיהו ?" אלוהים מקבל את ביקורתו בהבנה- ומי יודע אולי הוא גם מסכים עם חלק ממנה- אולי הוא רוצה שנבין כי זהו עולמינו ואנחנו צריכים לנהל אותו מבלי לערב אותו בכל דבר- ואנחנו צריכם לא לחטוא לא בגלל שמי שיחטא יענש על ידי האל- אלוהים לא מתעסק בכך- אלא בגלל שאנו מפותחים מספיק בשביל להבין שזה טוב יותר עבורינו כבני אדם וטוב עבור עולמינו האנושי היחיד ולא למען איזשהו חוק אלוהי, ועולם טרנסצנדנטי אלוהי שבו כל אחד מקבל כגמולו. לא המציאות הקשה היא שמי שחוטא לא נענש על ידי האל - יכול להיות שהוא יענש על ידי בני אדם בעולם הזה אם יתפס- אך גם יכול להיות שהוא יתחמק מכך ואף יוסיף ויחיה חיים מאושרים לאורך שנים רבות- לכן הסיבה לא לחטוא ולא לבצע זוועות כמו שהתבצעו היא מתוך תפיסה בוגרת של האדם ומקומו ביחס לחברת בני האדם והעולם האנושי. לכן הגיע הזמן להסיק את המסקנות מכך ולהתחיל לקחת קצת אחריות אישית אוטונומית בלעדית על חיינו כבני אדם מבלי לדחוף את אלוהים לכל אספקט שכן כל עוד לא נעשה כן אנחנו כמו ילדים קטנים שלא מסוגלים אחת ולתמיד להפרד מהוריהם ולעמוד על רגליהם בכוחות עצמם בלי תמיכתם התמידית- בואו נתבגר בואו נשתחרר בואו אחת ולתמיד נעשה אנו עצמינו- בני אדם במלוא מובן המילה- האלוהים של עצמינו ואנושיותינו ולא רק איזשהו צל חיוור ואפסי של "האל הגדול הנורא והכל יכול"

על מה

New member
matt יקירי- כתבת הרבה- קראת מעט..

שים לב- לא טענתי שהתיאוריה התת אטומית היא הוכחה למשהו. רק הבאתי אותה כדוגמא לכך שכוחות שאינם ניגלים לחושים הם המקיימים את העולם, כמשל- להסבר שמספקת החסידות לניצוץ האלוקי. לא טענתי שמוסריותו של האל היא בכך שמאפשר לחסידיו להישחט, טענתי שהוא בנה כאן מן משחק של בחירה אישית- שאם יתערב יהרוס אותו. אגב זוהי הדרך המוסרית היחידה לנהל בה עולם- לאפשר בחירה ותוצאה. עד כאן. תקרא הפעם לפני שאתה מתפרץ. חוץ מזה- נהנתי לקרא את תשובתך המאלפת

Matth

New member
אין בעיה ../images/Emo13.gif

ראשית תודה על הערכך על הדברים שכתבתי- זה באמת לקח לי לא מעט לכתוב את זה מעבר לכך בדבריי לא התכוונתי להתפרץ על אך אחד ובטח שלא עליך- פשוט בשלב מסוים נכנסתי לביקורת יחסית אינטנסיבית על דברים ותפיסות שמפריעות לי גם אני לא הבנתי מדבריך כאילו אתה טוען שהאל מוסרי בזה שהוא מאפשר לחסידיו להישחט- רק התכוונתי כי בעולם שמעשי הזוועה מוסברים על ידי חוסר התערבותו של האל ומתן בחירה חופשית- בעולם כזה אי אפשר לטעון שישנה גם השגחה והתערבות אלוהית ובמובנים רבים מושג האל בו הוא חסר משמעות מעשית ונהווה מילה נרדפת לתבונה כללית וכיו"ב באשר לטענותיך אודות התיאוריה התת אטוית - אני באמת מסכים איתך שכוחות שאנים נגלים לחושים מקיימים רבדים רבים בעולם ובסופו של דבר ככל שיורדים עמוק יותר לכוחות המניעים והמהותיים- מגיעי םלעולם זר ומשונה יותר ויותר עד שלבסוף כמעט ולא ניתן להבין את ההגיון והחוקים המושלים בו בקני מידה זעירים מאוד- אך עדיין אני לא חושב שמתחייב מכך להכניס את אלוהים לתפקיד של אותם כוחות וניתן גם לתת הסברים מבלי להשתמש ביישות האלוהית חוצמזה, את רבות טענותיך אני יכול לקבל כהסברים אפשריים- אפילו אם חלקם אני לא ממש אסכים באופן אישי

EdisonGirl

New member
../images/Emo32.gifאני תומכת בתשובתו של Matth

ופשוט רציתי לומר לך "יישר כוח" גדול על כך שאת עוסקת בשאלות ברומו של עולם מגיל כזה! זה מרשים! ברוכה הבאה!!!

oRockGirLr

New member
תודה.. את היחידה פה ../images/Emo105.gif

שלא עשתה ממני כל כך שטחית. חשבתי לשתף בעוד פילוסופיות שלי, אבל כנראה שזה לא המקום :\ גאד. תפסיקו לשפוט לפי גיל :\

EdisonGirl

New member
בבקשה../images/Emo70.gif

אבל אל תאמרי שזה לא המקום! כבר מצאת שניים שהקשיבו לך בלי לשפוט אותך לפי הגיל (
) גם לי העירו על גילי הצעיר (יחסית- אני בת 19...), אבל הרי מצד שני תוכלי למצוא בקלות אנשים מבוגרים שמתנהגים וחושבים בצורה שטחית ביותר ולא חכמה. השיפוט לפי הגיל הוא בעיה שלהם ולא חיסרון שלנו!!! ולכן אני מוכרחה לבקש ממך, למען תוכלי להמשיך לחקור ולהחכים, וכן לפרסם את דעותיך ברבים, שלא "תשימי" על ההערות הללו! פשוט רחמי על האנשים האלה בתוך ליבך, והחרישי.

nכמ

New member
לדעתי האישית

את אלוהים יצרו כדי להכחיש במידה מסויימת את העובדה שאנחנו מכונות ביולוגיות , בני האדם , הומו-ספיאנס מצאו את עצמם לפני 5,000 שנה עם כמות גדולה של שאלות שאין להם תשובה להם, בניסיון להסביר את הקיום שלהם נוצר אלוהים, מעבר לזה, התהליך של יצירת אלוהים הוא תהליך שתרם להתפתחות ציבלזיציה אנושית, כלומר כדי ליצור ציבליזציה צריך שתהיה מערכת של חוקים וסיבה לקיים אותם - אותה סיבה לקיים את החוקים היא "אלוהים" כפי שהומצא בהתחלה, האנשים הראשונים שהמציאו את אלוהים היו מודעים לזה שאלוהים הוא פיקציה שלהם כדי ליצור היררכיה וסדר מבחינת האנשים, והם מכרו שקר כאמת, בתקופה שתקשורת לא הייתה מפותחת, היה ניתן להפיץ שקרים רבים כשהאינפורמציה מעטה וחוסר הידע גדול והאנרכיה משתוללת, הובטח לאנשים לקבל חיי נצח, לפגוש את יקירהם ב-"עולם הבא", המפיצים של השקר לא היו חולי נפש והם ידעו היטב מה הם עושים, ההפצה של השקר נועדה ליצור חברה מוסרית ולעגן את הכל בגורם עליון שמסתכל על האדם בכל רגע ורגע בחייו, עם הזמן וככל שהדורות עברו הממציאים של הדת נפטרו כשהם לא משאירים שום דבר שירמז שהם המציאו את הדת וכל מה שנשאר הוא ספר של תנ"ך והרבה מאמינים.. בפורום אתאיזים ודת נכתבה הודעה שמסבירה את התהליך הנ"ל בצורה מאוד בהירה .. - ואני מציע לך לקרוא את ההודעה הזאת

lmatan1

New member
דעתך שאנחנו מכונות ביולוגיות

זה מה שמפחיד ממכונות לא ניתן לצפות לשום התקדמות מכונות משולות לרובוטים מתוחכמים שאם אי אפשר לשלוט בהם אם שלט הם יכולים רק לחיות בבדידות כי הם לא זקוקים לאף אחד אם אתה לא מכור על סרטי דיגימון ורובוטריקים אז בעצם יש מישהו אנושי שהוא לא ישות דמיונית שמעונין לשלוט עליך בשלט רחוק וזהו בעצם כל ההבדל בין לחיות במציאות דמיונית לבין מציאות דמיונית יותר .ברור שיש מישהו שמרוויח מכך שאתה מאמין שהאבות המיסדים שלך היו קופים כי להם אין צורך לתת דין וחשבון וזה לא סתם שקר זה שקר משתלם.

Matth

New member
אני לא חושב שזו קונספירציה

כמו שאתה מציג- אפילו אם שוללים את קיומו של האל וטוענים שהמושג עצמו התפתח היסטורית גם מטעמים תועלתניים ופוליטיים של יצירת יציבות שליטה וכו אני עדיין חושב שי בעצם המושג משהו יותר עמוק ויש גם בעצם הוויותו של האדם יסוד עמוק יותר שהאלוהים מספק לא מנה מסוים פסיכולוגים רבים כותבים שהבעייה הראשונית שהאדם נתקל בה מהרגע שהוא יוצא מרחם אימו היא בעיית "הבדילות" או "ההפרדות" בו האדם "מושלך לעולם" מתנתק מהאחדות וההרמוניה הראשונית שהו לו ברחם אימו ונאלץ כעת לפעול יותר ויותר לבד ובאופן עצמאי בעולם- תחושה זו יוצרת בין היתר חרדה עצומה וניסיונות לשוב לאותה הרמוניה מוגנת ברורה ופשוטה שהייתה פעם מנת חלקו. הפתרונות שבן האדם מוצא לכך הנם מגוונים עד מאוד- ומתבטאים בין היתר ברצונו לפעול ולצור בעולם כמו גם ברצון בקשר עם בני אדם אחרים ובייחוד במציאת -בן\בת זוג ויצירת המשכיות אבל מעבר לכל, בשאיפתו לממשות מוחלטת ולאחדות מושלמת כמו שהה שרוי בה עבר- מחפש האדם גם יסוד אולטימטיבי ורב עצמה יותר מכל מה שתארתי עד כה- כך הוא מפתח לעצמו מושג מושלם עליון, אינסופי ומרומם כמו האלוהים שלמעשה מהווה פתרון של כל הקונפליקטים והחסרים שמתגלים בעולמו הבלתי מושלם- זה מעניק בטחון וקרבה רבים וגורמים לכך שאותו אדם לעולם עוד לא יחוש לבד לגמרי אלא תמיד הוא יהיה חלק ממשהו גדול יותר- שקשור אליו- דואג לו ויכול לגאול אותו מהצרות הרבות שבעולם כך אני מדמיין לעצמי את בני האדם הקדומים שחיו במציאות שבמובנים רבים היתה קשה כאוטית ופראית הרבה יותר ממציאותינו שלנו- וכך שהם נחשפו לאיתני הטבע ולמציאות הקשה של חיי האדם שכללה מלחמות קיום, קיום במחסור, השרדות בלתי פוסקת, וגם מוות שהקיף אותם כל העת- הם חיפשו משהו שיתן קצת משמעות ובטחון במציאות זו וכך נרתם אותו כוח עליון בכדי להסביר מה עומד מאחורי כל תופעה משונה שבה הם נתקלו ובכדי להסביר את סבלם וקשיההם ולנסות למראית עין לפחות לפתור אותם. אני לא חושב שייתה כאן יצירה מכוונת של יישות למען מטרות של רווח פוליטי ושליטה על אחרים- אני חושב שזו הייתה תגובה כנה של תודעה סקרנית מודאגת וחרדה שמתמודדת כל עת עם כוחות אדירים ומנסה מתוך כך לשמור על יציבות וספק לעצמה קצת משמעות בעולם שנראה כי המשמעות מעולם לא הייתה ממנת חלקו

ברוכה הבאה

לא התנ"ך נכתב ונערך משום שהייתה לו אידיאה מוסרית דתית. התנ"ך משקף יחד עם זאת מאבקים יתכן היסטוריים בעם ישראל. הוא גם משקף את נצחונה של אוליגרכיה של מאמינים ביהוה על פני המאמנים באלוהים אחרים. הנצחון הושג בדמים מרובים. לא הוא אינו זיוף ברובו, ולו גם משום שאינו במהותו ספר היסטוריה. ידוע כי ספר יהושוע הוא ככל הנראה הזיוף העקרי בתנ"ך . עובדה המסתמכת על גילוי חלק מהאתרים שנחרבו על יד יהושוע כביכול, בפועל התברר כי אתרים אלו חרבו אך מסיבות אקולוגיות או שדווקא שיגשגו באותה תקופה........ ההתייפות נובעת מכמה גורמים: תזונה משופרת, גנטיקה טובה,תברואה ורפואה משופרים, עלייה ברמת ההשכלה.כמובן יש להוסיף גם את הטנולוגיה - סכין המנתח הפלסטי.... נקווה שעזרתי לך במשהו. יום טוב

ל נ צ ח

New member
שום זיוף. בורא עולם כתב את התנ"ך.

תהרגו אותי , אני לא מבין !!! לא מבין. 20:15 28/01/2004 מי למשל כתב את ספר שמואל ? מי כתב את ספרי מלאכים ? למה לא מופיעים שמות המחברים ? האם ראוי לכבד ולהתיחס לספר אשר לא מופיע בו שם המחבר כאל ספר רציני ? או ש אולי זה נעשה בכוונה על מנת שנתיחס לדברים הכתובים בהתאם - ז"א כאל אגדה. בורא עולם! .לנצח. 21:40 28/01/2004 בתגובה ל: תהרגו אותי , אני לא מבין !!! (מאת: לא מבין.) מאת:[email protected] חסום דואר מכתובת זו תאריך: Mon, 17 Dec 2001 15:35:15 +0200 אל: [email protected] נושא: הקבלה בין התנך לזמננו שלום לנצח ידידי עלה לי רעיון שרציתי לשתף בו אותך, מכיוון שהינך מבין את העניין יותר ממני. הרעיון שעלה לי הוא הקבלה בין התנך לחיי היהודים, כל מה קרה ליהודים בסיפורי התנך מקביל למקרים שקרו, קורים ויקרו בזמננו. על ספר נביאים אני יכול לחשוב כמקביל לחיינו במאה ה20 וה21, ולמרות שאינני מכיר את כל הסיפורים והרעיונות בו, אני חושב שאני יכול בכלליות לחלק את הספרים לתקופות שהיו במאה ה-20 והלאה. ספר יהושע ושופטים מתרחשים לפני קום המדינה, עם המחתרות, השלטון הבריטי והתורכי, והסכסוכים עם הערבים. ספר שמואל מתאר פרק זמן קצר יותר של גיבוש המדינה לפני הכרזת העצמאות. ולבסוף ספרי מלכים מתארים את קורותיה של המדינה מאז הכרזתה: המנהיגים, המלחמות והסכסוכים. לדעתי אנחנו נמצאים בשלב של ספר ישעיה ואולי אפילו קצת בספר ירמיהו, כאשר אנחנו מתחילים להתעורר ולשנות דברים, מנסים לפעול ולהבין לאן אנחנו פונים מהמצב הנוכחי. כפי שניתן לראותו כיום במדינה. כנראה שאת גלות בבל בספר ירמיהו אנחנו נחווה בתור איזה אסון לאומי, שיהיה תחילת אחרית הימים, ולאחריו יבוא ספר יחזקאל שיתאר את פעולות ה' על פני האדמה והשלבים האחרים של אחרית הימים בספרים הבאים. אמנם הרעיון מופשט, כוללני,לא מבוסס ולא ממוקד אבל נראה שיש בו היגיון מסויים, שאתה אולי כבר מכיר אם הוא נכון, או שתראה בו הגיוני עקב ידיעותך. מה אתה חושב? (conscious (serfer בידידות.

בקשר לתיאוריה של אחותך....

אנחנו אולי "מתיפים" יותר מדור לדור, אבל כך גם האבחנה שלנו ב"יופי" מתפתחת מדור לדור. אצל הקופים, היופי לא שינה בכלל. בעבר הרחוק, היופי נחשב פחות חשוב, אבל בכל זאת כבר היו "יפים ויפות"- לפי מה שכתוב בתנ"ך (בין אם את מאמינה בו, או לא
). וכיום, היופי חשוב מתמיד, וכך גם האבחנה המאוד חזקה, שגורמת לרבים דיכאונות, ולבנות רבות להיות אנורקסיות.

sheketz

New member
הערות לגבי היופי

קראתי בזמנו על מחקרים שעשו על יופי אנושי: במחקר אחד יצרו את הפרצוף הממוצע כתוצאה של שיקלול אלפי פרצופים ומה שקיבלו זה פרצוף יפה מאוד!!! זאת אומרת שמושג היופי אצלנו קשור באיזשהו אופן למושג הנורמליות הממוצעת. אנחנו עושים (בצורה לא מודעת) את הממוצע הזה מכל הפנים שאנחנו מכירים וזה הסטנדרט של היופי שלנו. במחקר שני בדקו איזה תווי פנים מאפיינים פנים יפות במיוחד לנשים. התברר שככל שהפנים נראו יותר צעירות (ילדותיות) כך הן יותר יפות. המאפיינים האלו הם גודל עיניים מיקום אף וגודל הלסת (או נכון יותר קוטנה). גם כאן יש הטיה לעבר הנטיה הטבעית המוטבעת בנו לאהוב ילדים. ובאמת מכאן אפשר לדבר על ההבדל בין בני אדם לקופים מבחינת הפנים תינוק שימפנזה ותינוק אדם יש להם פנים שטוחות יחסית, אבל כאשר השימפנזה מתבגר הפנים שלו מתחילות לבלוט החוצה והלסת גודלת, גם אצל בני אדם יש את זה אבל בצורה פחותה בהרבה. ובהרבה מובנים זה ההבדל בין בני אדם לקופי על שבני האדם נשארים "צעירים" הרבה יותר זמן או אפילו צעירים כל חייהם לעומת הקופים שמתבגרים מהר.

על מה

New member
אין סתירה בין -

אבולוציה לבריאה. הבורא יכל לברוא את עולמו בכל דרך בה יבחר- אפילו באבולוציה. יש אגב איזה מדרש כזה במדרש רבא שמדבר על עונשם של בני קורח, אם איני טועה, ש 'חזרו להיות קופים'- חזרו משמע שהמדרש חושב שפעם היו כאלו... אגב היום כל איש מדע רציני צוחק בליבו על האבולוציה הדרוויניסטית. אולי תהליכים אבולוציונים כאלו ואחרים, אבל מוצא האדם מן הקוף? לא בטוח.... ובשביל תהליכים אבולוציוניים לא תריך את דרווין, צריך רק להסתכל סביב- (לא רק על היופי..) הסתכלו על התפתץחות המחשבה הפילוסופית, על התפתחות המדע, על התפתחות ההנהגה המדינית וכן הלאה. נעולם חי בתהליך אבולוציוני צתפתח, שבו הכיוון הכללי בכל תחום הוא תמיד קדימה, והחזק שורד וה'חלש' (גם בתיאוריות) נכחד. (איפה שפינוזה היום, איפה?) ככה העולם מתקיים. אבל אולי כי ככה ברא אותו הבורא?? אין שום סתירה.

sheketz

New member
ואולי גם האל (או האלים) - תוצר של

אבולוציה? מי יודע...

ל נ צ ח

New member
אני יודע ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

את אלוהים כן ניתן להוכיח ובעתו! לא העת עדיין להוכיחו לרבים כעת זאת עת-השמועות ולא עת ההוכחות החותכות כן, כעת עת השמועות עלי על ה' דרכי ובדרכי דרך אמרותיי שממני וממני לנצח והן ההוכחות הן כבר ממש ממש בשער פה בארץ אהבתי. השאלה היא
<< מי יפתח הדלת? >>

Grimsom

New member
שלוש נקודות

ראשית, דארווין לא טען שמוצא האדם מן הקוף. לדבריו, לקופי האדם ולאדם מוצא קדום משותף. לא ידוע לי שאנשי מדע רציניים (אני מכיר אחת כזו באופן די קרוב) צוחקים בליבם על התיאוריה. די להפך. שנית, אני לא בטוח שאפשר לדבר על התפתחות במחשבה הפילוסופית, בהנהגה המדינית ובתחומים אחרים (למעט, אולי, התפתחות הטכנולוגיה). יש יאמרו שהכיוון הכללי של העולם הוא דווקא אחורה. אני בכלל לא בטוח שאנשים נעשים יפים יותר - אם הדבר היה נכון, כל אפנת הרטרו היתה פושטת מזמן את הרגל. לטעמי, מספיק להסתכל על יצירות אמנות של מאות קודמות כדי להבין שהדבר מופרך. אולם, יופי הוא בעיני המתבונן - ויתכן שאחות השואל רואה את הדברים אחרת ממני. אכן ישנם רבים הסוברים שאין סתירה בין אבולוציה לדת. הכנסיה הקתולית, למשל, הכירה באבולוציה כבר לפני שנים רבות כתאוריה מדעית מתקבלת על הדעת, שאינה נוגדת את עיקרי האמונה. ישנם גם נסיונות (קצת מגוחכים בעיני) לאנוס תיאוריות התפתחותיות על מיתוסי הבריאה המקראיים. מכל מקום, אני אני מסכים שאין לדחות על הסף רעיונות דתיים של בריאה מתמשכת - ולו בגלל שריבוי השקפות הוא דבר חיובי, אף שעל פניו לפחות, נראה כי הכתוב בבראשית מדבר על בריאה חד פעמית.

על מה

New member
המדע העכשווי-

אינו מחזיק בדארווין. צר לי יקירי לאכזב אותך ואת ידידתך כך. אבולוציה- בודאי. כפי שאמרתי לא רק בגופים אלא גם בתיאוריות ובמחשבות. דרויניזם- כבר לא ממש. יותר מפצים וכוחות פיזיקליים- גם אם בנויים על בסיס העקרונות שדרווין הניח. בריאה היא בריאה (אם היא בכלל, ולצורך הענין בוא נניח שכן) ולא משנה באיזה אופן היא נוצרה. להיפך- מענין ומרתק יותר, ואף סביר יותר שלא נברא העולם יש מאין בעשרה מאמרות- אלא תהליכים טיבעיים ומוסריים הם שיסדו אותו- והטביעו בו בטבע את הגנום ההתפתחותי. וזה לא מפחית בכלום מגודל האירוע.

למעלה