הבא נתפלסף :)

oRockGirLr

New member
הבא נתפלסף :) ../images/Emo105.gif

נראה לי שזה הפורום המתאים. וסלחו לי אם פתחו על זה כבר דיון. אוקיי, בימים האחרונים חשבתי המון על התנ"ך, שהוא בעצם לא מוכח. איך זה שהתנ"ך קיים כבר 5000 שנה והדינוזאורים חיו הרבה לפני ולזה יש הוכחות. אפילו אם אינני טועה, התרנגולת היא השריד האחרון של הדינוזאורים. איפה בריאת העולם בכל הסיפור הזה? דבר שני, תיאוריה של אחותי. אנחנו מתייפים מדור לדור, העובדה העיקרית לכך היא זה שבאנו מהקוף ולא אלוהים יצר אותנו. יש עוד המון תיאוריות לגבי זה... אבל די מפחיד לפתוח את הפה על זה כי אם בעצם אין יהדות, ויוכח בוודאות שחולי נפש כתבו את התנ"ך. בעצם, בגלל שטויות כאלה נהרגו מיליוני אנשים, עד היום נהרגים וכל זה רק בגלל שקר אחד גדול. אני לא אומרת שאין אלוהים, יכול להיות שיש. אבל היהדות והתנ"ך - שקר. [לפי דעתי] אתם מוזמנים להוסיף את דעתכם :)

lmatan1

New member
קוראים לך אור מרשים מאוד../images/Emo39.gif

מה שמעניין שכאשר קוראים אותך מהר מאוד נעשה חושך באמת אני שואל אותך ואשמח אם תעני מה זה מה שמלמדים היום בבית הספר או שאת כל זה הבנת מהדמיון שלך או פשוט השנאה לדת גורמת לילדות כמוך להביע כל מחשבה שעולה על דעתך רק אם נתיחס למשפט הראשון שלך ...בימים האחרונים חשבתי המון על התנך והגעתי למסקנה שדינוזאורים קודמים לתנך ואפשר לראות את זה אם מסתכלים על תרנגולת ואנחנו מתיפים מדור לדור .אני לא רוצה להעליב את רק ילדה אבל מה דעתך על התאוריה שאנחנו מתייפים מדור לדור בגלל שההורים שלנו מסתכלים בערוץ האופנה או גרוע מכך רואים סרטים כחולים לפני שהם עושים אותנו מה דעתך

Matth

New member
למה אתה צריך לזלזל באנשים

היא לא באה לפגוע באף אחד שהיא שאלה את השאלה - זו שאלה לגיטימית -"קצת" בעיות בניסוח אמנם [אבל אף אחד לא מושלם] וזה כבר משהו בימיניו שילדים בגילה בכלל מתענינים בנושאים כאלה- במקום לגלוש רק בפורום אקזיט כל היום- ואז אתה בא אם התגובה המתנשאת המזלזלת והמעליבה שלך והיא בטח כבר לא תחזור לפה ותישאר רק בפורומים הדבילים מה השגת בזה ? -כלום !! רק הוכחת לעצמך ולכל העולם כמה אתה חכם וכמה אתה מסוגל על ילדים בני 14- כל הכבוד- בכלל יש בפורום הזה כל מיני אנשים לקם חריפים יותר חלקפ פחות חלקם משכילים יותר חלקם פחות, חלקם מנוסים יותר חלקם פחות חלקם "פילוסופים מקצועיים" חלקם סתם אנשים סקרנים- ולנצל לרעה את הפערים זה פשוט ילדותי ומגעיל אז אני מקווה שאתה מרגיש טוב אם עצמך- אחרי איך שענית- אני בטוח שהילדה עכשיו השתכנעה לחלוטין מתפיסת עלמך- מחר היא תחזור בתשובה ותתחיל להאמין באלוהים וביהדות ותחשוב שערוץ האופנה זה גועל נפש כנראה שרעיונתיך ודעותיך לא מספיק משכנעים שלעצמם אז אתה צריך להיות תוקפני ציני ומזלזל וכך ליצור רושם שאתה חכם וצודק עלי זה לא עובד וגם אני יכול לקחת את הודעותיך ולעשות מהם צחוק ולהפוך כל ניסוח לא מוצלח שלך לביקורת עליך ועל מי שהביאו אותך לעולם אבל אני לא אעשה את זה - כי יש לי קצת כבוד בסיסי לבני אדם אחרים- אפילו שהם מדברים מה שנראה לי כשטויות- אבל כל עוד הם עושים זאת בצורה כנה וללא כוונת זדון- אני אהיה מוכן "לבזבז" עליהם זמן רב ולהסביר להם ברמה הרעיונית למה אני חושב שהם טועים. אבל אצלך זה בדיוק ההפך- ושמתי לב לכך גם בתגובותיך לחברי פורום אחרים שמהר מאוד אתה מאבד את סבלנותך ומתחיל לכתוב להם תגובות שהם ממש לא "לגופו של עניין" אלא יותר בסגנון- של "עולמך הצר" מוחך הצר" "רעיונותיך הנאציים" וכיו"ב. כל האמור חשוב עוד יותר כאשר משיבים לכותבים צעירים יחסית- כיוון שלדבריך יכולה להיות השפעה חיובית מאוד או שלילית מאוד ואם קצת פחות ציניות וקצת ותר כוונה טובה אני בטוח שתשיג תוצאות טובות הרבה יותר. יום טוב

lmatan1

New member
כנראה שנפגעת מאוד שלא לצורך הענין

איפה ראית בדיוק שאני מציג את עצמי כחכם אני בסך הכל השבתי לה באותה המטבע אולי תואיל להסביר לי אחרי שתרגע ותחשוב על מה שאתה כותב מה המשמעות שמישהו בא וכותב שאת התנך כתב חולה נפש והדינוזאורים קודמים לתורה ואנחנו נעשים יפים יותר מדור לדור אף על פי שמוצאינו מהשיפנזות יש לך דעה משלך אומרים שלא תופסים אדם בכעסו תשתה כוס מים קרים ותחשוב ותענה אם אתה רוצה איך אתה בדיוק מקבל את המשמעות האם יש כאן כוונת זדון או שיש כאן כוונת ביזיון.

Matth

New member
אני לא נפגעתי

ואני בכלל לא עצבני או כועס, אני פשוט לא רוצה שאנשים סתם יפסיקו לגלוש לכאן בגלל שהם נפגעו מהתגובות לשאלות לגיטימיות שהם שאלו בסופו של דבר, זה שאנשים לא יודעים לפעמים להתנסח ולהסביר את עצמם בצורה רהוטה- זה לא אומר שהם מדברים לגמרי שטויות- אני דווקא הצלחתי [נראה לי] להבין למה היא התכוונה בשאלתה ובסה"כ זו שאלה לגיטימית שראויה לתגובה לגופו של עניין ולא לתגובה ציניצ או מתחכמת "באותו מטבע" אני לא חושב שהיא התכוונה לבזות שום דבר- פשוט היא לא רואה בזה חשיבות ולא שמה לב שיש אנשים שאולי יפגעו על ידי ניסוחה- אבל בסה"כ בגיל 14 דברים כאלה קורים בסופו של דבר לא הייתי אומר לך כלום אם אחרי מה שכתבת לה- היית מוסיף ועונה לה תשובה רציניצ ושקולה כנגד טענותיה וא נשאר רק בטון הציני אני אולי יכול להבין למה התכוונת בתגובתך- אבל אני לא בטוח שהיא תבין זאת ואז זה יראה בעיניה כאילו אתה רק יורד עליה יש לי באמת דיעה משלי לרוב מה שהיא כתבה- ואכן עניתי לה לגבי דעתי שאני חושב שבהרבה מובנים אינה כה שונה מדעתך [למרות שאני לא מאמין ב ה] אבל תראה איך ההודעה שלי מנוסחת- ואיך שלך- אני כן מכבד אותה בתגובתי -ולכן יש אולי סיכוי שהיא באמת תפיק ממנה משהו בעוד שאצלך בגלל אופן הניסוח סביר להניח שהיא פשוט לא תרצה לחזור לכאן ואז כל אפשרות הדיאלוג הלכה לאיבוד. בסופו של דבר אנחנו צריכים להיות מספיק חזקים ובוגרים כך שאפילו כאשר מישהו כותב הודעות שאינן מוצאות חן בעינננו ואנו כלל לא מסכימים אם תכנן- עדיין אנו נתווכח לגופו של עניין ולא "לגופו של כותב" ואני לא חושב שלכתוב "אמנם קוראים לך אור- אבל שאני קורא את דבריך נהיה לי חושך בעיניים" זה ראוי כל עוד הכותב אינו מתכוון לרע צריך לכבד אותו ואפילו אם צורת התנסחותו בעייתית- יש להיות סבלני ולתת לרעיונות עצמם לדבר ולא לעצבים.

ל נ צ ח

New member
על ערוץ האופנה,חתול, תכלית-החיים,..

(הקדמה) -אולי הגולשת הצעירה החמודה תלמד משהו מהתכתבות הקצרה אותה הורדתי לפה התכתבות שהיתה ביני ל"בוקונון" ובטח תרכוש דעת אמת וידע נכון באם והיא תלמד דרך מאמריי הרבים הדנים בנושא האלוהים, קדם נצח חיים-מוות ישועה תחייה וכו' והנה מעט מההתכתבות שהייתה ביני ל בוקונון
נכון! התכלית שלנו=חיינו,אך ללא בעל-בית,מי יוציאנו 3/10/1999 23:1 לנצח ----------------------- מנתיב האבולוציה בסוף? נשחק במזל ונאמין בגורל העיוור? הוא יכול להוביל אותנו מנתיב החיים לתופת כמו כלום , ומה איתנו? מי יושיענו כשנהיה בתהו ובהו בייסורים נצחיים ללא מוצא? מי: הגורל?, הרי הוא עיוור ללא רגש ולכן ללא רחמים. למי נפנה? או פשוט נח לאדם הכסיל להתעלם מהאמת הנוראה הזאת? לכן צודקים חכמים כשאומרים: * אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים! * ואני מבטיח לך חבר: יש אלהים! איתכם _____________ ל נ צ ח _______________ ----------------------- * איך אתה, כ"מוגבל" יכול להיות צודק יותר מהמגביל? 20/10/1999 21:22 לנצח ----------------------- תשובה לבוקונון,GD,עמישראל מ. ג. ,..ולאלה ולאחרים כמוהם החושבים עצמם כצדיקים גמורים או לא שביננו ושאינם ביננו. -------------------------- -איך אתה העיוור לדעת מה ילד-יום צודק יותר מהרואה לידתך ומותך? איך אתה שבקושי מתפרנס צודק יותר ממפרנס כל בשר? איך אתה יכול להיות בטוח בצדק מסקנותיך ומהם חלילה להידרס בתאונת דרכים מחרידה הממיתה אותך והצדק שלך? ולמה אתה שואל? למה כל הרע בעולם? האם חשבת פעם שזה בגלל אנשים "הצודקים כמוך"? ועל כל צעד ושעל חוטאים ומחללים את בוראם? ס'תכל ותקן מכוניתך מלמטה וכך עשה לצדקתך, כי רק משם תגיע למעוז חפצך ולהבנת הצדק של הכל. __________________ ל נ צ ח _________________ בוקר טוב בוקונון, < כל הדברים יהיו לפתע גלויים בעין-רוב … חידת-חיים תהיה מובנת תצוקת חיים קלה > כאלה באביב ימותו, ברכה היא או קללה > (רחל) כן בוקונון,אלה מלותיה של המשוררת הלאומית הדגולה שלנו רחל ושאותה בקרוב ידעו בעולם שהיתה גם משוררת וגם נביאה. ומדוע תשאל אני מזכיר אותה כאן בוקונון? זאת בכדי שתבין שאת שסיפרתי לכם, סיפרתי בכדי לעורר אתכם וכך ובכדי ליצור השמועות שהם צעדיי הראשונים(וזכות ראשונים לכם בפורומים) לקראת השלבים הבאים ומזה לשלבי ההוכחות החותכות. ולכן בוקונון, דברי נרשמו, וזה עובד, זה עובד חלק וכמו שצריך וזורם בקצב שלי ולשביעות רצוני, ולכן רואה אני לנכון כאן בהודעה-זו רק להזכיר לכם ועל קצה המזלג ממה שכתבתי בעניין ההתגלויות האלוהיות שעברתי בילדותי, ואני מצתת: << ב-י-ל-ד-ו-ת-י>> על החתול בהתגלות במדבר, ההתגלות של יום-הדין והגואל וגם את שעברתי בגיל העשרים עם "השיקסה" ומכשפות דוחות ומגעילות שלמענה המסכנה רקדו והשתוללו המטורפות כאחוזות עמוק בטרנס מטורף משלהם עם כלי הכישוף השונים שהיו להן כולל את שקיבלו בהשאלה ממאמיניהם למען ועד הצלחת מזימתם הטמאה, וכך רקדו כמה לילות עד לעיבוד החושים ממש של כמה רבבות "מחושמלות" שבמעגל הטרנס המקולל. וזה כאמור בוקונון היקר, זה רק על קצה המזלג ממה שכתבתי, ועוד לא העלתי בפורומים את סעודת הצדיקים שבלויתן, את ירושלים של זהב ... אבא-סיפור יסופר...וגם.. על החתולים החמודים. שבת שלום: * _____ * ל נ צ ח * _____ * מאת: . בוקונון תאריך: 2/08/2001 שעה: 16:45 בואנה ! אתה ממש נביא ! אני בדיוק רציתי לשאול אותך מה משדרים בערוץ האופנה , שוב הצצת בעיין של החתול שלך הא ! אבל תעזוב ת'בדיחות, תספר לנו קצת על מה הכומר ההוא אומר ? אולי נעבור לנצרות , זה בטח יותר משכנע, בכל מקרה האוכל שלהם יותר טעים. ישו היה אחלא גבר איך שהוא שם קצוץ על הרבנים ההם והלך על המיים דוקא בשבת ...

oRockGirLr

New member
שום שנאה לדת ../images/Emo105.gif

וזה לא מה שמלמדים בבית ספר. אז תפסת גובה עליי, נחמד לך. אני הגעתי לזה מתוך התעניינות וגם יש המון הוכחות לכך שזה סתם שטויות. אני הבעתי את דעתי, אם אתה אדם מאמין , שיבושם לך. אני כרגע לא מאמינה בדת היהודית, אולי כן באלוהים [אני מאמינה שהוא הציל אותי היום בבית חולים, לפחות מקווה להאמין שזה הוא.] הדת היהודית היא פשוט שטות. ואל תעשה ממני ילדה קטנה ומטומטמת.

oRockGirLr

New member
ועוד משהו... ../images/Emo105.gif

אתה כל כך פרימיטיבי. מה יקרה אם תפתח קצת לעולם האמיתי?

Philosopher

New member
אתה מגזים - ולא לעניין

היא לא באה בגישה אגרסיבית כלשהי, אלא פשוט חלקה את דעתה איתנו. "את רק ילדה" ?! - זו צורה לדיון? לא ידעתי שיש רף גיל מסויים אותו צריך לעבור בכדי להתעניין בפילוסופיה. חבל שאתה מנסה לנוון את מוחה במקום לדון איתה.

Matth

New member
תגובה ל oRockGirLr

באשר לסוגיית הבריאה בתנ"ך לעומת הדינוזאורים- יש על כך המון ויכוחים ופירושים ישנו פירוש שטוען למשל- שהדינוזאורים עצמם ם כן מוזכרים בתנך- בספר איוב- כאשר ה מדבר על "הבהמות הגדולות" שאותם הוא ברא עוד לפני שהוא ברא את העולם- משמע- לפני הבריאה הנוכחית אלוהים ברא והרס עולמות רבים עד שברא את עולמו של האדם ואכן ניתן ליישב זאת איכשהו גם עם המחקרים המדעיים ולטעון כי אכן עולם הדינוזאורים היה כמו "עולם אחר" שהושמד [עם פגיעת המטאור והכחדת כל הדינוזאורים] ולאחריו נוצר עולם חדש שממנו צמח האדם מעבר לכך יש גם ויכוח על ממד הזמן בהתייחס לסיפור הבריאה כאשר יש הטוענים כי שנכתב 5000 שנה הכוונה בפועל היא לזמן ארוך בהרבה כיוון שבבריאה עצמה הזמן היה שונה וכל יום היה הרבה יותר ארוך מיום כפי שאנו חווים כיום. לבסוף, גם מבחינה מדעית אין הסכמה מוחלטת לגבי בריאת העולם והיקום, והמדענים עד היום חלוקים לגבי הזמנים והגורמים אמנם אף אחד לא באמת טוען שהיקום נברא לפני 5000 שנה, אך יש לא מעט מאמינים שלא רואים בממצאים המדעיים כמחייבים ובטח שלא כקדושים ולכן אפילו אם המדע סותר את התנך- הם פשוט מתעלמים מן הממצאים המדעיים -ומאמינים שגם אם כעת אין להם הסבר ממשי לסתירה- בעתיד ימצא הסבר שיוכיח את עליונות התנך וה. מעבר לכך, ניתן גם פשוט לטעון שעיקרו וחשיבותו של התנ"ך אינו בהיותו ספר היסטורי אלא כספר של ערכים ולכן כספר של ערכים החשיבות בו אינה באמיתות התיאורים ההיסטוריים- פיזים גיאוגרפים- אלא דווקא במסרים בערכים במוסרי ההשכל שהוא מנסה להדגיש, ככזה הוא כמו משל שעיקר חשיבותו היא לא בעצם הסיפור עצמו- אלא במה שמשתמע מהסיפור. זה מתקשר לדעתך לפיה התנך והיהדות הם שקר- את מדברת על מושגים שלא ניתן לשפוט אותם באמות מידה של שקר ואמת- הם אמנם יכולים להתבסס על עובדות ונימוקים שקריים- אבל זה עדיין לא הופך אותם בעצמם לשקריים שכן מדובר בערכים מדובר בעם ומדובר בלאום ובהתפתחות היסטורית-תרבותית-חברתית ודברים כאלה לא ניתן לשפוט באופן פשטני כנכונים או שקריים. בכלל אין חשיבות לשאלה מי כתב את התנ"ך וזאף פעם לא יוכלו להוכיח זאת בוודאות מוחלטת- וגם אם כן יצליחו זה לא ישנה את העובדה שאנשים רבים פשוט בוחרים להאמין בתנ"ך לא בשל נכונותו העובדתית- אלא מתוך הבחירה לקבל על עצמם את הישות המטפיזית של האל ולהאמין שהוא הנחיל ספר של חוקים הם בוחרים להאמין הרבה פעמים לו בגללשהוכח להם שזו האמת- אלא לעיתים מתוך סוג של "קפיצה למיים" ולקיחת סיכון באמונה בדבר שאנו מוכח בוודאות [קירקגור קרא לכך "הקפיצה לאמונה"] כעתה באשר לתיאוריה השנייה של אחותך,ראשית אין זו כלל עובדה שבאנו מהכוח ויש על כך ויכוח עד היום שרחוק להיות מוכרע מעבר לכך יש ויכוח נוסף האם יופי הוא בכלל דבר אוביקטיבי ובלתי תלוי שכן, ללא מושג אחד מובחן וברור של מה נחשב ליפה- לא ניתן להחיל שיפוט על התפתחות היופי לאורך השנים וכך לא ניתן לומר שאנשים בעבר היו מכוערים יותר. קודם כל את צריכה להגדירלי מה את מגדירה כיופי- ולמה ? למה לדעתך האדם יפה יותר מהקוף ? האם זה באמת משהו מתחייב ? ניתן לטעון כי כל מושגי היופי שלנו הנם תלויי תרבות, והשקפת עולם, במיוחד כיום כאשר רבים ממושגי היופי והמודלים שלו נקבעים על ידי חברות פרסום ותאגידים גדולים במטרה למכור יותר ויותר מוצרים- כך עידוד של מראה רזה יותר כמראה "היפה" יזרים המון כסף- לתעשייה שלמה שמוכרת מוצרי הרזייה טיפוח וכושר- ומספיק שתהיי חשופה מגיל צעיר מספיק למספיק פרסומות ומסרים בטלויזיה -ובמציאות החברתית שבה את חייה- שזה בסופו של דבר יעשה לך שטיפת מוח ויגרום לך להזדהות באופן מוחלט אם מסרי היופי של התאגידים הגדולים. לכן אני יכול לתת לך עצה אחת- זה פשוט להיות הרבה יותר ביקורתי לגבי כל מה שאת מאמינה בו- והכי חשוב להיות הרבה הרבה הרבה יותר ביקורתית לגבי מה שאת רואה בטלויזיה ובאמצעי התקשורת האחרים- כי פעמים רבות זה הכל מניפולציה מסחרית- ואנחנו הקרבנות.

lmatan1

New member
ברשותך אם אפשר עוד שאלה../images/Emo52.gif

אני כתבתי לך ולפני שהספקתי לגמור כבר רשמת תגובה אומרים שסוף מעשה במחשבה תחילה. האם ניתן להסיק שאתה כבר באת אם עמדה מוצקה לפני שכתבת את מה שכתבת או שיצא לך לכתוב מתוך התיחסות שהקפיצה אותך להגיב כפי שהגבת או אם אפשר לומר האם המילים כותבות אותך או שאתה כותב את המילים בכבוד רב.

Matth

New member
אין קשר בין 2 תגובותי הראשונות

פשוט לא רציתי שהיא תקבל את הרושם שכולם מזלזלים בה בפורום אז כתבתי את התייחסותי לתגובתך הראשונה תגובתי השנייה מתייחסת לחלוטין למה שהיא שאלה בהתחלה ומה שהצגתי שם זה גם לא הכרח דעותיי האישיות- אלא פירושים ותגובות אפשריות של אנשין לשאלות שהיא העלתה בסופו של דבר אני מקווה שאני כותב את המילים ולא להיפך- אבל אני לא יכול תמיד להתחייב על כך

oRockGirLr

New member
אתה רואה? ../images/Emo105.gif

אני לא עד כדי כך מפגרת. אתה אולי גדול ממני ב30 ומשהו שנה. אבל עדיין אתה רושם עם שגיאות כתיב. ולא הייתי מעירה לך אם לא היית עושה ממני שטחית כל כך.

oRockGirLr

New member
סליחה שלא קראתי הכל ../images/Emo105.gif

אני מאוד תשושה מהבדיקות היום :S אבל ממה שקראתי... שאלה לי אלייך, אלוהים פתאום גילה עולם מבולגן והחליט לסדר אותו ולהוסיף לו יצורים חיים? אם היו עולמות לפני כן, למה לעזאזל אלוהים החליט בעולם הזה דווקא להשתלט ולא על הקודמים. מבטיחה כשאחזור משינה אקרא את ההודעה ואגיב שוב...

EdisonGirl

New member
הו, זו שאלה טובה...

כשבני אדם הורסים משהו שהם בנו, זה בד"כ בגלל שהם לא היו שבעי רצון או מרוצים ממנו, אך אם אנחנו מדברים על ישות כמו בורא העולם, קצת קשה להאמין שהמניעים שלו לבנות ולהרוס הם מניעים אנושיים כמו: שביעות-רצון או חוסר שביעות-רצון... נדמה לי שיש מושגים שבני האנוש פשוט אינם מסוגלים לקלוט אם לא יהיו אלוהים... (ולא נראה לי שנהיה...)

Matth

New member
כמה דברים

ראשית- ההסבר הספציפי הזה הוא לא בהכרח ההסבר שלי- אלא פירוש ששמעתי שנית, לפי אותו הסבר, יש מספר אפשרויות. האפשרות הראשונה היא כי אלוהים ביצירת האדם החליט להכניס יסוד תבוני\תודעתי בקוסמוס וליצור ייצור בצלמו ובדמותו- ובכך למעשה הוא יצר ציויליזציה ועולם חדשים- למרות שמבחינה חומרית היה קיים עולם עוד לפני שבעת ימי הבריאה. אפשרות נוספת, מזכירה קצת את תאוריית "המפצים הגדולים" לפיה לא היה רק מפץ גדל אחד שיצר את העולם והיקום- אלא קדמו לו מפצים גדולים קודמים שיצרו יקומים אחרים בממדי זמן אחריםץ וכך גם הדינוזאורים או מה שקדם לבריאה הנוכחית נבראו בבריאה אחרת קודמת יותר. מעבר לכך, אלוהים לא החליט דווקא בבריאה הזו להשתלט- יכול מאוד להיות שהוא שלט באותה מידה גם בעולם הדינוזאורים [הרי הוא כביכול הרס אותו בסוף לא ?] וגם עכשיו יש הטוענים שאלוהים לא מתערב בכל מהלכי העולם- אלא הוא התערב רק פעם אחת בעת בריאת העולם ויצירת התבונה והפוטנציאל לכל מה שסביבנו ומאז הוא נותן ליקום לנהל את עצמו -מתוך אותו מצב ראשוני שהוא יצר [אולי כך נית ןלהסבי איך ייתכנו טרגדיות נוראות כמו שעולמינו חווה מעת לעת] כמובן שהסבר מאין זה הופך את אלוהים ליישות משונה ובטח שמפחית ממית הצדק שלו- שכן איזה מן שופט זה שבסוגות ובאירועים הכי בוערים וקשים- פשוט יושב בצד ולא מתערב ? -זה נראה כאילו הוא איבד מהאוטונמיות שלו ומשליטתו בעולם- אך זה כבר נושא לויכוח אחר לבסוף, הערה קטנה, כמו שכבר ציינתי אני בעצמי כרגע לא ממש מאמין באלוהים ובכל המשתמע ממנו- אני לכל היותר אגנוסטי לגביו. אבל בכל זאת איני חורץ דיעה ודין חד משמעיים לא לגביו ולא לגבי היהדות- אני עדיין רואה בעצמי כמשתייך ליהדות לפחות ברמה התרבותית-טקסית- אך לא ברמה הפילוסופית-תיאולוגית- מטאפיזית. לכן, אני לעולם לא יגיד על היהדות שהיא שטות או שהתנך נכתב על ידי חולי נפש או שהיהדות והתנך הם שקר שכן דבר שמתקיים לאורך אלפי שנים ומשפיע על כך הרבה אנשים ובמידה רבה מהווה בסיס לחלק ניכר מהתרבות המערבית כיום - צריך לקבל יחס יותר מכובד יותר רציני אפילו אם לא מאמנים בו ואפילו אם אתה סבור שאתה בטוח שהוא מבוסס על הנחות ודרך הסתכלות שקרית ושגויה. לכן אני מקווה שתחזרי בך מחלק מההתבטאויות הנ"ל שיכולות לפגוע בחלק מן הגולשים המאמינים בפורום זה.

על מה

New member
לפי החסידות-

האלוקים ציצם את עצמו כדי לפנות מקום לעולם- (מידת ענווה טבועה בבריאה!) אך בכל ברוא הותי רניצוץ מקיומו. הפיזיקה המודרנית הרי מדברת על קיום סטטי של כל קיים. אין שום דבר שממש נמצא, אלא הכל נמצא רק באופן סטטיסטי. הרי כל דבר בנוי מאטומים הבנויים מגרעין של פרוטונים ונטרונים ומאלקטרונים הסובבית סביבו. הקיום כולו נובע מאותו כוח איתן של סיבוב תמידי של האלקטרונים סביב גרעיני האטוב. שערו בנפשכם מן הפסקת אנרגיה כללל עולמית- שלפתע מפסיקה התנועה הגרעינית הזו- באותה שניה הרי ש.. פאף, היקום כולו יתמוסס ויעלם. יש איזו נטיה לתלות את הניצוץ האלוקי בכוח הסיבוב הגרעיני הזה. בלעדיו אין כלום. חוץ ממנו אין כלום. כל השאר - אשליה סטטיסטית. ולגבי מוסריותו של הבורא שצימצם את עצמו- הרי מאחר ונתן לברואיו שכל ויכולת בחירה- יהיה זה לא מוסרי בהנהגתו , אם ימנע מהם להשתמש בהם. הוא שם, הוא שומר, הוא יחיד, הוא המצוי האחד, הוא ברא, והוא - נותן הבחירה. מה יותר מזה?? גדלו לאל איתי ונרוממה שמו יחדיו!!!!!

Matth

New member
פיזיקה הסתר פנים ומוסר ../images/Emo59.gif|גול|[

קודם כל באשר לתפיסה התת אטומית של היקום- -אותו כול ואנירגיה של סיבוב האלקטרונים ודומיהם סביב גרעיני האטום- אינו סתם נובע מתוך עצמו ולכן גם לא יכול סתם כך ברגע קט להיפסק- זה קשור למערכת מורכבת בהרבה של שדות פוטנציאלים, סימטריות ועל סימטריות, ותנודות של על מיתרים בעל מרחב מרובה מימדי תחום מחקר זה יחסית עוד נמצא בחיתוליו אבל האנרגיה הזו שמתגלמת כיום ביקום- מקורה כנראה במפץ הגדול שמקורו בסוג של שבירת סימטריה ויצירת 37 שדות פוטנציאלים שהאינטרקציות בהם מרכיבות את כל מה שאנו רואים סביבנו החוקים המושלים בקנה מידה זה הנם משונים למדי ומושפעים רבות מאי הוודאות הקוונטית ו מהריק הקוונטי שכלל אינו ריק- לכן קשה להביר את טיבם המדויק- אך אין הכרח להכניס את אלוהים בתור סיבתם הראשונית או בתור מה שמקיים את האינרציה והאנרגיה שלהם. כעת באשר לצמצום ולמוסר, אני רואה בהגדרתך את הצמצום בהקשר הדיון הזה- כסוג של הסתר פנים לפיו- אלוהים לא מתערב וכאילו "לא מסתכל" על מה שקורה ביקום, אמנם יפה מצדו שהוא נתן בחירה חופשית לאדם- אבל לפי תפיסתך תיאוריית ההשגחה פושטת את הרגל שכן בעולם שזוועותיו הרבות מנומקות מבחינה תיאולוגית -כחוסר התערבותו של האל- הרי שקשה ממש לדבר על השגחה וגמול אלוהי- כי אחרת לא ניתן להסביר שואה ולא ניתן להסביר אסונות זוועתיים אחרים- שן כיצד אלוהים מאפשר לדברים כאלו נוראים לקרות ל"טובי בניו" ? יש שיגידו שנסתרות הם דרכי האל ואיננו מבינים את הצדק שלו- אני הייתי מוכן לקבל את זה אם אותם אנשים לא היו אומרים לי רגע אחרי זה שהם דווקא כן מבינים את רצונותיו של האל שמתבטאים לטעמם בשמירת המצוות או באי נסיעה בשבת וכיו"ב ניתן אולי לא לשלול את קיומה של איזשהי תבונה\חכמה קוסמית- אבל עם כל הכבוד אני חושב שרעיון ההשגחה האלוהית פשט מזמן את הרגל והוא בטו אינו מתיישב עם רעיונות כמו הסתר פנים וחוסר התערבות של האל בעולם לאחר הבריאה- ובכלל מה עוזר לי מוסר שאני לא יכול להבין אותו ? מה עוזר לי מוסר המנותק מהעולם האנושי ?האם זה מוסרי מבחינת האל לתת ל"צדיקיו" להשחט ולסבול צורות אכזריות ו"לשבת בצד" ולא להתערב ? איזה מן שופט זה שלא מתערב ברגעים הכי קריטיים- אתם יכולים ללמוד זאת מדברי איוב- שאלוהים לא מעוניין בצידוק דין ובחנופה בכל מחיר- ולכן את חבריו הצבועים של איוב המנסים להצדיק את אלוהים בכל מחיר - אלוהים רוצה בסוף להרוג ואילו את איוב שתוקף אותו במילים חריפות כגון "ארץ ניתנה בידי רשע פני שופטיה יכסה- אם לא איפה, מיהו ?" אלוהים מקבל את ביקורתו בהבנה- ומי יודע אולי הוא גם מסכים עם חלק ממנה- אולי הוא רוצה שנבין כי זהו עולמינו ואנחנו צריכים לנהל אותו מבלי לערב אותו בכל דבר- ואנחנו צריכם לא לחטוא לא בגלל שמי שיחטא יענש על ידי האל- אלוהים לא מתעסק בכך- אלא בגלל שאנו מפותחים מספיק בשביל להבין שזה טוב יותר עבורינו כבני אדם וטוב עבור עולמינו האנושי היחיד ולא למען איזשהו חוק אלוהי, ועולם טרנסצנדנטי אלוהי שבו כל אחד מקבל כגמולו. לא המציאות הקשה היא שמי שחוטא לא נענש על ידי האל - יכול להיות שהוא יענש על ידי בני אדם בעולם הזה אם יתפס- אך גם יכול להיות שהוא יתחמק מכך ואף יוסיף ויחיה חיים מאושרים לאורך שנים רבות- לכן הסיבה לא לחטוא ולא לבצע זוועות כמו שהתבצעו היא מתוך תפיסה בוגרת של האדם ומקומו ביחס לחברת בני האדם והעולם האנושי. לכן הגיע הזמן להסיק את המסקנות מכך ולהתחיל לקחת קצת אחריות אישית אוטונומית בלעדית על חיינו כבני אדם מבלי לדחוף את אלוהים לכל אספקט שכן כל עוד לא נעשה כן אנחנו כמו ילדים קטנים שלא מסוגלים אחת ולתמיד להפרד מהוריהם ולעמוד על רגליהם בכוחות עצמם בלי תמיכתם התמידית- בואו נתבגר בואו נשתחרר בואו אחת ולתמיד נעשה אנו עצמינו- בני אדם במלוא מובן המילה- האלוהים של עצמינו ואנושיותינו ולא רק איזשהו צל חיוור ואפסי של "האל הגדול הנורא והכל יכול"

ל נ צ ח

New member
כאשרכל כך הרבה שאלות המסקנות כוזבת.

לו וקראת למאמריי בהם תשובות לכל שאלותיך ושכל-טוב לך, אז גם אתה היית חושב כמוהם

Matth

New member
לא הבנתי

אולי תוכל להסביר לי במילותיך שלך למה בדיוק התכוונת בשרשור שצרפת ואיך זה מתקשר למה שכתבתי קודם ?

למעלה