הארי פוטר והדת

בוביץ

New member
הארי פוטר והדת

מה שמפריע לי בהארי פוטר זה כל הקטע של הדת לפי רולינג אכן יש כריסמס האם ז אומר שסנטה באמת קיין? ומבחינתה צריך לבישו? כלמר נכון שהיא לא ממש כותבת ע זה אבל וראים שהם חוגגים את חגי הנוצרים בהארי פוטר השאלה האם לפי העולם של פוטר הנצרות היא הנכון

Professor Moody

New member
לא

כריסמס הוא במקורו חג פגאני שאומץ ע"י הנוצרים. בשום מקום בסדרת פוטר (קראתי את כולם באנגלית) אין איזכור של נצרות או ישו או שום סמל דת אחר מלבד, כמובן, השם של החג. גם מאפייני החגיגה בספר הם לא נוצריים אלא פגאניים. את חג הפסחא, שזה אולי החג הכי נוצרי שיש, רולינג לא מזכירה בכלל. אני חושבת שפשוט כריסמס מצויין בספרים כשם כללי לפגרת החורף הנהוגה בכל בתיה"ס בבריטניה. אבל למה זה מפריע לך?

Obi Dan Kenobi

New member
חג הפסחא אכן מוזר..

אולי לא החג עצמו, אבל ביצות הפסחא העשויות משוקולד מוזכרות.

גב' וויזלי שולחת../images/Emo142.gif

ביצי פסחא בספר הרביעי, ולהרמיוני היא אפילו שולחת ביצה קטנה בגלל מה שריטה סקיטר כתבה עליה. אההה, ובספר החמישי הארי וג'יני יושבים בספריה ואוכלים ביצי פסחא שוב

2xx

New member
ומוזכר גם בספר השלישי

הפרופסור טרלוני אומרת-"מנבאת" שבחג הפסחא אחד מהנוכחים יעזוב את שורותנו לנצח

Fairywitch

New member
הלאווין הוא חג פגאני.

כריסמס הוא חג נוצרי לציון הולדת ישו. ראש השנה הנוצרי מתרחש בתאריך ברית המילה של ישו
כל השאר פשוט מתאים לאנגליה.

ToryMaster

New member
המ.

אני חושבת שאולי הכוונה בחג פאגאני הייתה כמה סממנים פאגאניים. אבל בימינו כל סממן שקשור לטבע בחגיגות דתיות יוצג כפאגאני, כדי להציג את הכנסיה כצבועה.

אום נטע

New member
הי! ../images/Emo24.gif

נו, עכשיו הסגרתי שגם אני פה ... כן - כריסמס בעיקרון הוא חג נוצרי, אבל חוץ מהמיסה בכנסיה כל שאר הסממנים (העץ, סנטה, המתנות בגרביים) אומצו מהמנהגים הפגאניים של הסולסטיס (איך קוראים לזה בעברית? הלילה הארוך ביותר (שהוא אגב ב-21 לדצמבר)).

rds15

New member
בכל ספר מזכירים את חג הפסחא

בכל הספרים התלמידים נשארים בהוגוורטס ללמוד בחופשה, כי זה הזמן הכי לחוץ שלהם - לפני הבחינות.

ToryMaster

New member
הא

רגע, אני חוגגת את פסח, זה אומר שאליהו הנביא קיים? שאני יהודיה דתיה? לא. זה אומר שזו המסורת באיזור בו אני חיה, וזה בכלל לא קשור לדת. אני לא מבינה למה בגלל שהם חוגגים את חג המולד זה אומר שסנטה קיים.

בוביץ

New member
אז סליחה שאני צריך להגיד את זה

אם אתה חוגג את הפסח ולא יודע על מה אז על המ אתה חוגג אם אתה לא מאמין באלוקים למה אתה חוגג את הפסח? זה שרולינג אכן מזכירה את כריסמס ואכן הם חוגגים אותו סימן שכנראה על פי רולינג אכן קיים הנצרות על פי רולינג בועלם הקסמים שבו חיי הארי פוטר.

ToryMaster

New member
אין לי פין, זה כל מה שאני אומרת.

[ברור שבעולם שהם חיים בו יש נצרות, הם חיים בדיוק באותו עולם כמוני וכמוך].

למעלה