הארי פוטר והדת

אום נטע

New member
אתה צודק

חילונים מקיימים המון מנהגים דתיים בלי לחשוב בכלל למה. סתם כי ככה עושים (כמעט) כולם (אוך, העדריות, העדריות). וזה לא רק חגים כיפיים, אלא גם מנהגים ברבריים כמו ברית מילה. (שאין לי שום כוונה לעשות אם יוולד לי בן, כשם שלא עשיתי לבתי).

ToryMaster

New member
Mק.

בלי דיונים על ברית מילה בעד ונגד, או דת בעד ונגד, בואו ננסה לשמור את זה בתחום הענייניות לפורום.

your avi

New member
הממ...

יש אזכור למילה "כריסמס" בספרים? או שאומרים רק "ראש השנה"? כי יש הבדל...

G e o r g i a

New member
סנטה קלאוס הוא לא דמות דתית

עד כמה שאני יודעת. אם כבר אז אתה צריך לשאול שאלות אחרות לגבי הנצרות. לא על סנטה קלאוס. בכל אופן, כמו שבארץ שלנו יש אנשים חילוניים לא מאמינים (כמוני), אבל עדיין חוגיים את פסח, חנוכה, ראש השנה וכולי (כמוני), ככה גם שם יכול להיות. וגם יכול להיות שהם כן מאמינים, פשוט לא מתעסקים בזה. אבל לדעתי כל הקסמים מנוגדים לאמונה (לדעתי), אז כנראה שבעולם הקוסמים אין אמונה (אבל משום שהנצרות היא הדת השלטת בארץ הם אימצו לעצמם עוד מימי קדם את המנהגים והחגים).

Gil Galad

New member
גם אני מזכיר שאני כאן...

הקסם (בספרים) הוא משהו קדום יותר מהנצרות. אלי ונדרס (איך שלא כותבים) נפתח בערך 100 שנה (סליחה על האי-דיוק...) לפני הספירה...

לא נכון.

חג המולד הוא לא בהכרח רק נוצרי דתי. יש כאלה שחוגגים אותו לא בגלל הולדת ישו אלה בגלל הרוח של הנתינה וכל השאר. דודה שלי גרה בלונדון והיא אומרת שכולם ברובע היהודים חוגגים כריסמס, אבל הם לא מחשיבים אותו כחג נוצרי דתי.

mei14

New member
כן

הארי פוטר נוצרי אז הוא עושה כל מה שהנוצרים עושים

יש משהו בדברי בוביץ

קיימת סתירה בין מעשי כשף לבין יהושוע מנצרת ימח שמו וזכרו (ראשי תיבות של ישו) גם ביהדות יש איסור מוחלט לעלות באוב וסניפ וחברייו נחשבים כעובדי עבודה זרה כל כומר, רב או ואקף יגנה את הארי פוטר למה היא כתבה את זה ? כי אף אחד לא שם זיין על השטויות הללו בספר ילדים :)

ToryMaster

New member
כי הדברים האלה קיימים

אנשים שמאמינים בדברים אחרים, או עוסקים בכישוף [והשאלה אם זה קיים או לא בכלל לא תקפה כאן]. יש מסורת ויש אמונה דתית, חגים כמו חג המולד ופסח הפכו לדברים מאוד לאומיים, להבדיל מההקשר הדתי בלבד שלהם. אנשים חוגגים את החג כי זה אירוע, כי זה משהו משפחתי, וכן הלאה. זה לא משנה מה האפיפיור יאמר, או מה הרב כדורי יאמר, הדברים האלה קיימים, למה להתעלם מהם? אני מנהלת את פורום מאגיה וכישוף, למען השם, ואני עדיין חוגגת מדי שנה עם המשפחה שלי חגים חקלאיים, לאומיים או מסורתיים. זה שאני לא יהודיה דתייה לא עושה אותי פחות ישראלית או יהודיה מבחינת הלאום שלי, והחגים האלו עברו מזמן את המחסום. ולמה כל דיון כזה חייב להפוך לדיון על דת? זה לא דיון על דת, מספיק.

למעלה