הארי פוטר והדת

2xx

New member
עונה למשפט האחרון שלך

או לשאלה האחרונה שלך: "ולמה כל דיון כזה חייב להפוך לדיון על דת?" כי כנראה זה מעניין אנשים ושואב אנשים לדיון, כמו מגנט. "זה לא דיון על דת, מספיק" זה כן דיון על דת, זה לא פורום על דת, אבל פותח/ת הדיון התכוון שזה יהיה דיון על דת, למרות שאני מסכימה איתך שאין הרבה תועלת מלערבב דת וספרי פנטזיה

ToryMaster

New member
המ.

אין לי בעיה עם ערבוב דת ופנטזיה, זה אפילו מעניין. אבל נסיוני עם דיוני דת בפורום הזה הוכיח לי שזה לא מגיע לשום מקום טוב. אז דיון על מקום הדת בהארי פוטר זה סבבה, אבל דיון על "למה את חוגגת אם את לא דתייה" זה לא.

בוביץ

New member
אבל הבעיה בהארי פוטר

שהוא מזכיר דת וזה לא עולם חדש אלא שמבחינת הארי פוטר יש עולם שהוא חי בעולם שלנו אבל אנחנו המוגלגים לא יודעים עליו. מילא הארי לא היה חוגג את החגים הנוצרים אבל הוא בפירוש חוגג רואים את זה בספרים.

keton13

New member
תפעילו רגע את השכל..

בחוץ מזה מה זה כל כך מפריע לכם? תחשבו שאתם הייתם כותבים ספר... מה הייתם כותבים על החגים של הנוצרים?של המוסלמים? לא! אם תכתבו בכלל על החגים כנראה שזה יהיה החגים היהודיים.. אלה אם כן זה תלוי במקום שונה אבל לא משנה עכשיו... בחוץ מזה שכמה שזה ישמע מוזר,אף אחד לא ראה בארצנו אנשים חוגגים כריסמס?(קצת מוזר לחגוג פה בגלל אי תנאי הקור ההולמים לחג אבל לא משנה) אז רק שתדעו שראיתי הרבה,הרבה בתים שחגגו את החג הזה..

nateli92

New member
צודקת ב-100%

ג'יי קיי כתבה על החגים שהיא מכירה וחוגגת. זה כל-כך הגיוני... זה כמו שאם אתם תיכתבו סיפור תיכתבו על מה שקורה בסביבה שלנו.

למעלה