הארי פוטר-הסדרה

88668866

New member
הארי פוטר-הסדרה

סתם בשביל הכיף,מה לדעתכם אם תצא סדרה להארי פוטר? עם שחקנים אמיתיים,עם 7 עונות,בכול עונה בין 22-24 פרקים וכל פרק באורך של 45-50 דקות,האם לדעתכם זה יהיה טוב יוצר מהסרטים,כי בסדרה נגיד לא צריך להוריד פרטים באופן מסיבי כמו בסרטים (אולי אפילו אפשר להוסיף כמה דברים). אז מה דעתכם על סדרת טלוויזיה של הארי פוטר...

skaramoosh

New member
אני תמיד תהיתי למה אין

זה נשמע רעיון ממש טוב... חשבתי שמישהו צריך לחשוב על זה, הרי אשר לרכב על גל ההצלחה ולעשות סדרה מצויירת כזו בשקל, וכל הילדים הקטנים יצפו בה.

Guid

New member
זה יהיה גדול!! ואני בטוח שתהיה

כי עכשיו יש להם את התסריט השלם אז בטוח מישהה ירוץ להכין סדרה כזאת... עד עכשיו לא יכלו להכין סדרה כי אי אפשר בלי תסריט מלא. השאלה עכשיו היא מי יכין אותה... אני ממש מקווה שוורנר, הם עושים עבודה טובה עם סמולוויל...

LiRs Lullaby

New member
אם תהיה סדרה,אני מקווה שהיא תצא בעוד כמה שנים

אחרי כל ההייפ. להוציא אותה עכשיו יהיה חבל כי אנשים עוד צריכים לעכל את הספר ולא יודעת... לשכוח ממנו קצת. בעוד כמה שנים זה יהיה עדיף, ככה זה יחזיר את הספר לחיים
רק שאני קיוויתי דווקא למצויירת, כי שם אפשר לעשות מה שבא, וגם לבחור אנשים שיהיו דומים יותר למה שרולינג רצתה לעשות, בתוספת אנשים שיודעים לשחק. גם לא תהיה בעיית קונטיניואיטי כמו שיש עכשיו...

or19951

New member
../images/Emo2.gifחשבתי על זה בכיתה א'! XP../images/Emo163.gif

אני עוד מדמיין איך זה יהיה!

88668866

New member
ובגלל זה

כרגע רוב השחקנים שבסרטים לא מספקים את הסחורה (וגם הסרטים לא ממש),אז למה שאנחנו לא נבחר את השחקנים שיגלמו את הדמיות,בואו נתחיל מהעונה הראשונה,נתחיל מפרק הפיילוט (הפרק מתחיל כמו הספר,עם הדרסלים ונגמר כשהאגריד מופיע לראשונה עם המכתב הכי חשוב שהארי יקבל אי פעם),נשמע לי כמו 45 דקות ממש טובות להתחלה.

88668866

New member
מתחיל בכתיבת התסריט לפרק 1

אשמח לקבל תגובות ברגע שאני אסיים,זה יקח לי משהו כמו שעה כי זה לא התסריט הראשון שאני כותב וכתבתי כבר כמה תסריטים לסדרות טלוויזיה סתם בשביל הכיף,אז הנה אני מתחיל...

88668866

New member
פרק הפיילוט של "הוגוורטס"

איך השם של הסדרה נשמע-"הוגוורטס",לפי דעתי זה די קול כי לקרוא לסדרה הארי פוטר זה יבלבל את העולם כי יחד עם כל הספרים,הסרטים,המשחקים וכל המוצרים זה כבר מאוס לפי דעתי לקרוא לעוד מוצר הארי פוטר,נראה לי שהוגוורטס זה שם מושלם לסדרה,משהו כמו סמולוויל. טוב אז הנה התסריט לפרק הפיילוט: מתכש גודריק-לילה דמות בברדס מתעתקת ליד בית גדול ויפה,הדמות צועדת באיטיות לעבר השער,בזמן שהיא מוציאה את השרביט שלה. השער נפתח בפני הדמות ווזו ממשיכה קדימה. הדמות שולחת יד לבנה לעבר הדלת ומנסה לפתוח אותה ומגלה כי הדלת נעולה. הדמות מרימה את השרביט לעבר הדלת והדלת מתפוצצת לאלפי חלקים. הדמות צועדת פנימה ובדיוק אז מופיע סילון אדום בהילוך איטי עבר הדמות,הדמות מרימה את שרביטה והסילון מתעופף הצידה. וולדמורט: אוי ג'יימס,אתה הולך להלחם בי? ג'יימס פוטר מופיע מאחורי הספה עם שרביט מורם. ג'יימס: אני לא אתן לך לפגוע במשפחה שלי. וולדמורט: אין לך ברירה. וולדמורט מכוון את השרביט וצועק אבדה קדברה! סילון ירוק טס לעבר ג'יימס שחומק ממנו בגלגול בזמן שהוא צועק אקספליארמוס. וולדמורט מתעתק ממקומו ומופיע בצד השני של החדר בעוד הקיר שהיה מאחוריו לפני שניה מתנפץ. וולדמורט: קרושיו! ג'יימס מסתובב במהירות ומספיק לצעוק בשנייה האחרונה: פְּרוֹטֶגוֹ! ג'יימסמועף לאחור ומתרסק לתוך ארון. וולדמורט צועד לעבר ג'יימס ומכוון את שרביטו לעברו. וולדמורט: כמה חבל,ג'יימס פוטר הצעיר ימות בתוך ארון. עיניו של ג'יימס נפקחות והוא צועק: אִימְפֶּדִימֵנְטֵה! וולדמורט מועף לאחור ומתרסק לתוך שולחן,והברדס שעל ראשו נופל ופנים נחשיות מביטות בג'יימס. ג'יימס מכוון את השרביט שוב לעבר וולדמורט אבל הוא נעלם ומופיע מאחורי ג'יימס. וולדמורט: רבדה קדברה. אור ירוק מאיר את החדר וג'יימס עף קדימה ומתרסק לתוך ארון נוסף ומת. וולדמורט ופנה משם ועולה במדרגות המובילות לחדר שמעל. וולדמורט צועד במסדרון לעבר דלת שבקצה המסדרון. לפתע נשמעת קריאת בכי של תינוק,וולדמורט מחייך ונכנס לחדר שממנו נשמעה קריאת הבכי. לילי ג'יימס עומדת עם גבה להארי פוטר התינוק,היא עומדת עם שרביט שלוף ומביטה בוולדמורט. וולדמורט מחייך ואומר: עמדי בצד,ילדה טיפשה. לילי: לא את הארי,בבקשה לא את הארי. וולדמורט: זוזי הצידה! לילי: לא את הארי,בבקשה לא,קח אותי,הרוג אותי במקומו. אור ירוק מופיע בחדר ולילי נופל קדימה,פנים קודם ומתה. וולדמורט מכוון את שרביטו לתינוק. וולדמורט: אז אתה הוא הילד. וודלמורט מחייך ואומר: אבדה קדברה! אור ירוק מופיע בחדר. הבית נראה מרחוק,כל חלונותיו זוהרים באור ירוק ואז הבית מתפוצץ. המסך הופך לשחור ואז מכה משום מקום ברק ועל המסך מופיע הכתובת "הוגוורטס"... טוב זו היא ההתחלה,אני עומד לכתוב עוד רגע את ההמשך...

88668866

New member
המשך...

דרך פריווט 4-ערב. ורנון דרסלי מחנה את המכונית שלו בדרך פריווט 4 וסוגר את הדלת בעצבנות. הוא מביט לעבר החומה שליד ביתו ומגלה שעומדת שם חתולה שמביטה בו בעניין. ורנון: קישטה! החתול לא זז. ונרון פונה לעבר דלת הכניסה כשהוא מלמל: החתול הזה פה מהבוקר. ורנון טורק את הדלת וממהר להיכנס לסלון. ורנון קורא: פטוניה אני בבית. פטוניה דרסלי מופיע במטבח. פטוניה מניחה אצבע על שפתיה ולחושת: שששששש...דאדלוש רק עכשיו נרדם. ורנון ממהר להיכנס לסלון ומדליק את הטלוויזיה. פטוניה: ורנון,יקירי,מה קרה? ורנון: ששששש... על המסך מופיע כתב חדשות שאומר: נראה כי מופעי זיקוקי הדינור ברחבי המדינה עדיין ממשיכים,נראה כי מספר אנשים שכחו שחג המדורות יחול רק בעוד שבוע" הכתב מצחקק: בנוסף חובבי ציפורים דיווחו כי הינשופים התנהגו היום מוזר מאוד,ציפורים אלה נראות אך ורק בלילה,אבל נראה כי היום הן חרגו מהמנהג והינשופים התעופפו לכל הכיוונים מהבוקר. ורנון מכה בשולחן בכעס ואומר: מה עם האנשים בגלימות? האנשים שלובשים גלימות! הם מסתובבים ברחובות על ימין ועל שמאל,למה הוא לא מדבר עליהם? פטוניה: ורנון הכול בסדר? ונרון מביט בה במבט שקט ואז אומר בשקט: פטוניה האם שמעת מאחותך לאחרונה? פטוניה אומרת בכעס: לא,למה? ורנון: לא סתם משהו ששמעתי. פטוניה: מה שמעת? ורנון: הבן שלה,שלהם,הוא בן שנה או משהו נכון פטוניה: כן,למה? ונרון: איך אמרת שקוראים לו,האוורד? פטוניה בקול נגעל: הארי,שם מגעיל והומי,הארי פוטר. ורנון בולע את רוקו בקושי. פטוניה: אבל למה אתה שואל עליו? ורנון: לא הייתי בטוח ששמעתי את השם הארי ופוטר,אבל כשחושבים על זה בגלל שמעתי גרי קוטר,טות שלי. פטוניה בספק מסיום: ורנון,האוכל שלך מתקרר. השעון שמעל הטלוויזיה מראה את השעה 21:41,המסך מתעמעם והשעה משתנה ל23:06. האורות בבית כוביים,אבל החתולה שעל החומה עדיין נשארה במקומה. החתולה הביטה לעבר נקודה מסיומת ברחוב כשבדיוק נשמע רעש של ירייה,בין הצללים מופיע אלבוס דמבלדור. דמבלדור צועד במעלה הרחוב ובדרך מוציא מצית מכיסו ומכוון אותו ישר,כל האורות של הפנסים ברחוב נעלמים ונכנסים לתוך המצת. דמבלדור מביט בחתולה ואומר: איך לא ניחשתי,ערב טוב מינוורה. החתולה פתאום משנה והופכת למינוורה מקגונגל. מינוורה: "איך ידעת שזו אני?" דמבלדור בחיוך: גברתי הפרופסור,מעולם לא ראיתי חתולה שיושבת בקיפאון מוחלט כל כך. מינוורה: גם אתה היית קפוא לו בילית יום שלם בישיבה על חומה. דמבלדור בהרמת גבות: יום שלם? אין לך משהו יותר מעניין לעשות? למה את לא חוגגת? אני עברתי כבר באיזה מאה חגיגות בדרך לכאן. מינוורה נאנחת בכעס ואומרת: כולם חוגגים להם,ללא ספק. הם בכלל לא נזהרים,המוגלגים כבר הבחינו בינשופים ובזיקוקים,צריך להחליף עם דדאלוס דיגל מילה על זה. דמבלדור מתיישב לידה על החומה: אבל מינוורה,היום זה יום חג,כבר אחת עשרה שנים איש לא חגג שום דבר. מינוורה: המוגלגים לא טיפשים,הם מבחינים בדברים מוזרים,למרות שהם מפרשים אותם שלא כהלכה,אולי זה היה יום מדהים אילו היינו מתגלים בפניהם ביום שזה-שאין-לנקוב-בשמו נעלם סופים,האם זה נכון,אלבוס? דמבלדור: נראה שכן,קרמבו? דמבלדור מוציא קרמבו מכיסו ומציע למינוורה אחד. מינוורה: קר-מה? דמבלדור: ממתק של מוגלגים,משובח ביותר,למרות שצריך להוציא חוק נגד אנשים שאוכלים את הבסיס קודם. מינוורה קוטעת אותו: כמו שאמרתי,למרות שאתה-יודע-מי נעלם... דמבלדור קוטע אותה: אוי מינוורה,למה להשתמש במילים כה רבות כשפשוט אפשר להגיד וולדמורט,זה ממש מסבך כשאומרים את כל המילים האלה במקום להגיד את שמו האמיתי,לא שזה שמו האמיתי אבל עדיין זה עדיף. מינוורה: זה אולי נכון,אבל לא כולם כמוך דמבלדור,כולם יודעים שהוא פחד ממך. דמבלדור: מזל שאין פה אור,כי אני מסמיק כמו עגבניה,למרות שעגבניה לא מסמיקה,אבל זה מאין ביטוי. מינוורה: אבל מה שכולם אומרים,על איך שהוא הנעלם,מי שעצר אותו. דמבלדור: בכל שמועה יש טיפת אמת,בשמועה הזו יש מעיין. מינוורה: אז הפוטרים,ג'יימס ולילי הם... דמבלדור מהנהן בראשו לחיוב,הוא טופח לה על השכם ונותן לה מטפחת. מינוורה מקנחת את אפה: אחרי כל הקוסמים האלה שהוא הרג,תינוק בן שנה עצר אותו,אבל איך? דמבלדור: אפשר רק לנחש,אולי לעולם לא נדע. מינוורה: אז איפה הארי עכשיו? דמבלדור: האגריד יאסוף אותו,הוא אמור להגיע לפה עוד כמה זמן. מינוורה: לפה? אבל אלבוס,תחשוב בהגיון. דמבלדור: זה הגיוני יותר מכל דבר,הם הקרובים היחידים של הארי,עליו לחיות עמם. מינוורה: אבל הם נבזיים,ראיתי את הבן שלהם,הוא דוחה יותר ממנגוס פלצ'ר. דמבלדור לא עונה. מינוורה: אנשים יזכרו אותו לנצח,יכתבו עליו ספרים,אנשים יגדלו על שמו. דמבלדור: רק מחדד את הסיבה לקח שיש להרחיקו מכל זה,אני לא רוצה שכל זה יעלה לראשו. פתאום נשמע טרטור מנוע ומהצללים מופיע אופנוע מעופף שנוחת בכבדות לידם. רובאוס האגריד יורד מהאופנוע וכמעט נופל. דמבלדור: האגריד,סוף-סוף,מאיפה האופנוע? האגריד: זה סיריוס בלק הצעיר השאיל לי אותו,מסכן שכמותו. דמבלדור: לא היו בעיות בדרך,נכון? האגריד: לא,הארי פה ישן כמו תינוק,טוב בעצם הוא תינוק אז הוא פשוט ישן. האגריד מושיט את הארי התינוק לדמבלדור. מינוורה מביטה בהארי ומצביעה על מצחו,שם יש את הצלקת בצורת הברק. מינוורה: זה... דמבלדור: הצלקת היא סימן שיישאר לנצח. דמבלודר צועד לעבר הדלת של בית מספר 4 ומניח את הארי שעטוף בשמיכות על השטיח,הוא מניח מכתב בין הגלימות. האגריד פולט יללה ומינוורה משתיקה אותו. האגריד מייבב: אני מצטער פה,אבל זה פשוט עצוב,לילי וג'יימס מתים והארי פה הולך לחיות פה עם מוגלגים. דמבלדור חוזר לעמוד ליד האגריד ומינוורה ושולף בקבוק יין מכיסו. דמבלדור: לחיי הילד ששרד,לחיי הארי פוטר. המשך יבוא מחר...

r e a d e r

New member
חזק, ויכול ללכת טוב אבל...

אתה בטוח שכבר כתבת כמה תסריטים? כי... זה כתוב חמוד ובצורת מחזה אבל לא ככה כותבים תסריט... אם כבר אז: חוץ, לילה, רחוב. LS, PEN DOWN -משמים לרחוב,... וכן הלאה וכן הלאה... אבל יפה, תמשיך!

izzy88

New member
לקחת את זה כבר לתסריט בימוי....

ההבדל העיקרי בין תסריט מחזה לתסריט קולנועי/טלוויזיוני זה הצגת הדמויות והעובדה שבתסריט קולנועי/טלוויזיוני לא רשומה שאף (!!) הנחיית בימוי.... נטו המילים. הוראת בימוי או איזשהו מוזיקת רקע ספציפית רושמים רק שהדבר נחוץ וספציפי, ונחוץ להמשך העלילה.

r e a d e r

New member
כן יש בזה משהו

אבל כשאני למדתי לכתוב תסריט בתיכון הבמאי כתב את התסריט כבר עם הdirecting of photography ואז גם השחקנים ידעו איך הם הולכים להצטלם, זה מקל על העבודה גם של השחקנים, הצלם, התאורנים, ו-(יתרון על) אי אפשר לערער על כך שזה יהיה בדיוק כמו שהבמאי רצה... (יחי הכיף שבלהיות אלוהים), אבל, כן, זה רשום כמחזה, וכאחד מוצלח מאוד שהייתי רוצה לראות, בבקשה, תמשיך

izzy88

New member
כן.... אבל בבסיס...

עבודה של תסריטאי נטו זה לומר את הדברים ולהציג את הדמויות בצורה שטחית ובסיסית... לאחר מכן הבמאי עובר על זה, מתייעץ (!) בתסריטאי וביחד הם יוצרים את תסריט הבימוי שממנו כבר יוצרים את כל הצילומים

למעלה